forum.gif
Ar ko atšķiras digitālie objektīvi no analogajiem !?!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Ar ko atšķiras digitālie objektīvi no analogajiem !?!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.03.09 20:34
 citēt
atejas lampiņas nogaismota siena arī leņķī tā kā tumšāka. kad tikpat daudz gaismas ne uz S, bet uz S/sin alfa
------------------------------------

:):):)
Ja iznāks kādreiz satikties, par šo citātu alu uzsaukšu :) Nu kur vēl labāks skaidrojums tam zīmējumam, kurš atrodas šīs muldēšanas pašā sākumā!

Bet- ja uz atejas lampiņas softboksu uzmauktu, tad tas nozīmē, ka visas sienas būs vienādas gaišas/tumšas, jo sin alfa līdz atejas sienai =0! :face-sad:
Publicēts: 09.03.09 21:10 labots
 citēt
UldisS:Ja iznāks kādreiz satikties, par šo citātu alu uzsaukšu :)
50-hu nevar?, man 1 slikta īpašība - dzeru visu, izņemot alu!
UldisS:Bet- ja uz atejas lampiņas softboksu uzmauktu, tad tas nozīmē, ka visas sienas būs vienādas gaišas/tumšas, jo sin alfa līdz atejas sienai =0! :face-sad:
jo tālāk, jo tumšāks (un 2X tālāk 4X tumšāks u.t.t.) - ja tiek lietota mīkstumksate, stingri ņemot jāintegrē. katrs (.)-ts izstaro un uz (daudzmaz) visām 1/2-ēm. nu, ja mīkstumksates virsma paralēli nužņika sienai un liela diezgan, tad vaidzētu nāvīgi 1-mērīgi sanākt.
Publicēts: 09.03.09 22:45
 citēt
haralds:
UldisS:Ja iznāks kādreiz satikties, par šo citātu alu uzsaukšu :)
50-hu nevar?, man 1 slikta īpašība - dzeru visu, izņemot alu!
UldisS:Bet- ja uz atejas lampiņas softboksu uzmauktu, tad tas nozīmē, ka visas sienas būs vienādas gaišas/tumšas, jo sin alfa līdz atejas sienai =0! :face-sad:
jo tālāk, jo tumšāks (un 2X tālāk 4X tumšāks u.t.t.) - ja tiek lietota mīkstumksate, stingri ņemot jāintegrē. katrs (.)-ts izstaro un uz (daudzmaz) visām 1/2-ēm. nu, ja mīkstumksates virsma paralēli nužņika sienai un liela diezgan, tad vaidzētu nāvīgi 1-mērīgi sanākt.
Jo dziļāk mežā, jo resnāki partizāni. Sotaks no manis :)
Publicēts: 09.03.09 23:20 labots
 citēt
UldisS:Jo dziļāk mežā, jo resnāki partizāni.
:face-grin:
UldisS:Sotaks no manis :)
:face-smile:TnXs in advance! (zasraņeje blagodarnijs!).
Publicēts: 10.03.09 00:16
 citēt
palaidniex:karoč lētu un labu risinājumu nav!

Tieši tā! Ir gadījies gan lētu digisūdu lietot (bezjēdzīgi), gan lētu filmu (pat iso 50 ar graudu un miglu kā... es pat nezinu, ar ko salīdzīnāt). Nevienam citam, kam vēlu labu, nenovēlu. :)

negatIvs:es, savā stulbajā prātā domāju, ka par digitālajiem var uzskatīt tos objektīvus, kas izstrādāti spoguļkamerām ar kompaktajām matricām, jo tos, zināmu apsvērumu dēļ, uz 35mm filmu kameras neuzliksi.

canon kamerām šai sakarā ir problēma - risks nolauzt spoguli. a vot nikonam es visu laiku DX stiklus lieku virsū filminiekam, nekādu probēmu! :) tiesa gan, pārsvarā gadījumu zīmējas dīvains rāmis vai vismaz melni stūri, bet bildēt var. :)

haralds:dzeru visu, izņemot alu!

es arī kādreiz alu nedzēru. tagad dzeru. gan jau ar laiku arī Tevi dzīve pārmācīs un piespiedīs alu ne tikai dzert, bet pat iemīlēt! :face-devil-grin:
Publicēts: 10.03.09 00:26
 citēt
ehehe :face-grin:
Publicēts: 10.03.09 09:10
 citēt
uzlikt var daudz ko, daudz kur............ pirmā saskarsme ar "kropoto' kadru man bija, vēl krietni pirms digitālās ēras, ap 1978gadu, kad zenita objektīvu caur < perehodņiku> uzliku uz savas pirmās 16mm kinokameras "Kijev-Alfa".zums tai kamerai - kāju variants. tas tā, atslodzej
Publicēts: 10.03.09 22:07
 citēt
alvils:es arī kādreiz alu nedzēru. tagad dzeru. gan jau ar laiku arī Tevi dzīve pārmācīs un piespiedīs alu ne tikai dzert, bet pat iemīlēt! :face-devil-grin:
nav tā, ka neesmu pagaršojis. ja jau kādu tur eXtrā, pagaršoju, bet tikai.
negatIvs:kad zenita objektīvu caur <perehodņiku> uzliku uz savas pirmās 16mm kinokameras "Kijev-Alfa".
"Sarkankalnei" jau jaunākiem modeļiem oficiāli bija 42 mm vītne, lai var foto stiklus lietot. tāpat kā vēlāk F10 adapteri (latviski prehodņiki) uz Nikona un Canona stikliem.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):