forum.gif
CS4 un videokartes saderība
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / CS4 un videokartes saderība
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 10.03.09 16:09 labots
 citēt
Uzliku noprovēt CS4 un konstatēju ka bildi pārvietojot pa ekrānu, tā parvietojas raustoties - tipa man būtu kāda antīka videokarte. Nav jau gan nekas pārāk spožs, lētā - ATI HD3650 ar 512MB, bet praktiski arī visur citur pietiek. Gan Bridge, gan Lightrooms bez problēmu pat ar integrēto ir strādajis pat 150MB bildes rādot un pārvietojot, bet te ar PS CS4 ir baigā bēda. Kāda pieredze citiem ar videokaršu saderību? Vai varbūt kaut kas vēl? Kādas diagnozes?
Publicēts: 10.03.09 16:17
 citēt
Tur taa fii4a, lai izmanto videokarti man liekas, ka bija jaaiesleedz vispirms.
Publicēts: 10.03.09 17:18
 citēt
draiverus jaunaakus vareetu uzlikt. Jaunaam speeleem vajag jaunus draiverus un jaunaam progaam arii vajag jaunaakus video draiverus.
Publicēts: 10.03.09 17:23
 citēt
Sāc ar to, ka palasi šo:
kb.adobe.com...

Piemēram:

INTRODUCTION TO THE GPU

Photoshop CS4 leverages the graphics display card's GPU, instead of the computer's main processor (the CPU) to speed its screen redraw. For Photoshop to access the GPU, your display card must contain a GPU that supports OpenGL and has enough RAM to support Photoshop functions--at least 128 MB of RAM--and a display driver that supports OpenGL 2.0 and Shader Model 3.0.

Note: For definitions of these terms, please see the Glossary.

If you have all of the above in place, then Photoshop turns on the Enable OpenGL Drawing option under Photoshop > Preferences > Performance (Mac OS) or Edit > Preferences > Performance (Windows). If this option is not enabled when you open Photoshop, then check your display card and driver against the list of display cards supported in Photoshop CS4. See the Supported GPUs and Operating Systems section below for further information.

If your display card is on the list of supported cards, then check the manufacturer's site to determine if you have the most updated driver. See the Updating GPU Drivers section below.

Problems can occur if there are incompatibilities among Photoshop and the display components that work together to access the GPU. You might experience issues such as artifacts, errors, crashes, or Photoshop closing without an error. If any of these occur, then see the following sections in this document: Updating GPU Drivers, Troubleshooting, Known Issues and the FAQ.
Publicēts: 10.03.09 18:57 labots
 citēt
Dambis:draiverus jaunaakus vareetu uzlikt. Jaunaam speeleem vajag jaunus draiverus un jaunaam progaam arii vajag jaunaakus video draiverus.

Nu padomi kā blondīnei :D - neesmu jau pērnais - draiveri jauni

Kaapeec:Sāc ar to, ka palasi šo:
For Photoshop to access the GPU, your display card must contain a GPU that supports OpenGL and has enough RAM to support Photoshop functions--at least 128 MB of RAM--and a display driver that supports OpenGL 2.0 and Shader Model 3.0.

Šis jau tika izlasīts un arī Arī OpenGL 2.0 and Shader Model 4.1. ir visi kā nākas, bet bremze tikunta NENORMĀLĀ.
Varbūt kaut kur kādi ķekši varetu būt neielikti vai lieki aizķērušies .. ?
Ja vaina tomēr ir vājā videokartē, tad jautājums sākot ar kuru modeli viss notiek kā pa sviestu, jo šī tiešām darbojas gandrīz vai integrētas kartes ātrumā. Visvairāk gan brīnos ka pat integrētā karte citos softos mierīgi visu pavelk :face-sad:
Publicēts: 10.03.09 22:36
 citēt
meklē gļukus softā,ar karti viss ir kārtībā.Ar aizvēsturisko HD2900PRO@XT viss notiek vairāk nekā korekti.
Publicēts: 11.03.09 11:49 labots
 citēt
Problēma atrisināta - ja kādam interesē, tad vaina bija PS v11.0.0. Velkot no Adobe.com pat neiedomājos ka tā ir versija ar tik lielu gļuku. Uzliekot v11.0.1 viss aizgāja kā pa sviestu. Palika neliela aizture (sekundes desmitdaļas), kuru arī izdevās likvidēt pilnībā atslēdzot OpenGL .
Publicēts: 11.03.09 12:19
 citēt
apsveicu!
Publicēts: 26.03.09 14:12 labots
 citēt
Nedaudz besī ārā - reizem tāda sajūta ka dzīvojam 19 gs. un 2 monitori, tas ir baigais brīnums.
Adobe skaidri un gaiši uzraxta:
Known issues Photoshop CS4 11.0.1 under Windows XP
.
Issue: When you run two monitors under Windows XP, Photoshop responds slowly.
Issue: Large cursors don't display at the correct size.
Issue: When you drag an image to a second monitor, the background shows through the image window. Solution: Update the display driver. - Updates nepalīdzēja :(
Issue: Images flicker when you drag them. Solution: Turn off Enable OpenGL Drawing. - tad nafig tas OpenGL vispar tur iebāzts?
Issue: When you drag a second window in Photoshop to a second monitor, the image is displayed as black, or with artifacts (NVIDIA cards), or the image is displayed with the background showing through (ATI cards). Solution: Turn Enable OpenGL Drawing off.

utt..
varētu jau likt WinVista, bet tai atkal lērums ar citām problēmām :face-crying:
Publicēts: 26.03.09 14:19
 citēt
a vai peec buutiibas tas nav tads minor issue kas praktiski neietekmee darbu?
Publicēts: 26.03.09 14:33
 citēt
Annirs:a vai peec buutiibas tas nav tads minor issue kas praktiski neietekmee darbu?

minor issue??? - a tu paprovē pastrādā, pirms tā saki :D
Publicēts: 26.03.09 14:35
 citēt
nu no visiem tas pirmais izskataas druums - leens responds, a paareejie - taadi dekoratiivi... par laimi man 4tais nekaadus jokus netaisa uz diviem monjiem
Publicēts: 26.03.09 18:44 labots
 citēt
nu tā spriežot jau viss ir tikai dekoratīvi - tas ka iemetot bildi otrā logā cauri spīd fons, tas ir po..., tas ka bīdot to bildi ik pa brīdim atkal parādās beckgrounds, tas arī po...
tev kurš WIN un kāda videokarte? varbūt ar izslegtu OpenGL strādā? a zini kā patīk ka piedod pie viņa ... :face-crying:
Publicēts: 27.03.09 12:09
 citēt
XP un iebuuveetaa videokarte parastaa portatiivajaa... Taapeec es ar sabaidiijos ka tuuliit kaut kas gljukos, bet nikaa...
Publicēts: 27.03.09 15:00 labots
 citēt
Annirs:XP un iebuuveetaa videokarte parastaa portatiivajaa... Taapeec es ar sabaidiijos ka tuuliit kaut kas gljukos, bet nikaa...

tad jājautā vai maz tev ir iespēja ieslēgt fotošopā OpenGL ?
Annirs:nu no visiem tas pirmais izskataas druums - leens responds, a paareejie - taadi dekoratiivi... par laimi man 4tais nekaadus jokus netaisa uz diviem monjiem

padalies ar infu kā tad tu "bez jokiem" realizē CMS uz abiem monitoriem? Man tik piespiedu kārtā XP ir pierunājams likt katram monim savu profilu, ja kompī nav 2 videokartes. Tipa atļaut jau atļauj, un pat it ka uzliek, bet reali kad pārbauda ko defaultā ir uzlicis, tad izrādās, ka uz abiem moņiem viens profils stāv :(
Publicēts: 27.03.09 15:23
 citēt
par to es nezinu...
bet viss straadaa - vismaz Tevis aprakstiitaas probleemas neesmu noveerojis
Publicēts: 27.03.09 15:37 labots
 citēt
Annirs:par to es nezinu...

atcerējos kādu paziņu - teicu viņam ka būtu laiks tā kā auto aizvest uz servisu saremontēt, tad viņš atbildēja BET VISS STRĀDĀ :D
Publicēts: 27.03.09 15:40
 citēt
hm... redz, ja Tu NEVARI ielikt 2tajaa aatrumaa - jaabrauc uz servisu. Ja es varu - man nav jaabrauc...:face-angel:
Publicēts: 27.03.09 16:20
 citēt
Onkulis:
Annirs:par to es nezinu...

atcerējos kādu paziņu - teicu viņam ka būtu laiks tā kā auto aizvest uz servisu saremontēt, tad viņš atbildēja BET VISS STRĀDĀ :D

Pirmais mehānikas likums: "Mehānisms strādā? Netraucē viņam!".
Publicēts: 27.03.09 16:59
 citēt
Snow:Pirmais mehānikas likums: "Mehānisms strādā? Netraucē viņam!".

reizēm tomēr ir svarīgi arī KĀ tas mehanisms strādā :face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):