Šitā ir jāmāk "Счет на 500 000р из-за использования IPHONE 3G"
Новый Год 2009 я поехал встречать в Норвегию. Природа там красивая, много ездили и гуляли и пользовался GPS практически постоянно, что бы уточнить где находимся и куда двигаться. По прибытию на Родину компания в которой я работаю получила счет от Билайна на 498 000р за 5 дней пользования [~50 t Ls ]
o2 man chalim, kip 2x izmantoja pa celjam uz Lv - amsterdamaa un polijaa, ar mashiinu brauca uz Lv. atbrauca uz IRL reekjinu atsuutija uz 5k par apmeeram 25min interneta. labi, ka liigumaa nebija viss atrunaats un attiesaajaas uz summu 150 e
Tur maz sakara ar iPhone. Man viena darbiniece bija uz vāciju ar iBiroju aizbraukusi un bija ļoti pārsteigta par 400 Ls rēķinu. Tajā pat laikā, cits dabinieks ar firmas iPhone Zviedrijā makšķerēja zivis un ar to marķēja zivju vietas. Papildus rēķins bija labi ja pārs desmit latu.
un vispaar - kaa var buut tik liikas rokas - pirms kaut ko lieto, ajag izlasiit instrukciju, it sevishkji aarzemees... atver lmt maajas lapu un apskataas tarifus - meedz buut liidz pat 5 Ls mar 1mb - un vajag tak iedomaaties, ka tas debiilais aifons tak visu laiku refresho datus - juus ko domaajat - to razho muljkji????? un lmt ir duraki to subsideet???
Morgen! lietoju iTelefonu jau kādus 4 mēnešus! Normāli es mēnesī vairāk par 50Mb datos savākt nevaru... Piekam "debiilais aifons" (c)Annirs ir ar Data Roaming funkciju, kas pēc noklusēšanas ir izslēgta!!! Tātad, ja gribās lietot pastus un internetus ārzemēs, tas ir pašam jāpieslēdz! Vēl jautājumii ir?
P.S. cilvēku stulbums ir neizmērojams.... Es arī regulāri esmu ārpus lv un man NEKAD nav bijušas problēmas ar nepamatotiem vai nenormāliem rēķiniem, pat kārtojot darba darīšanas ar ienākošā zvana tarifu 1.2Ls....
Man pašam vēl nesen kantora Mob. rēķins bija vidēji ~500 Eur tas gan tāpēc ka karte bij iebazta portativaja un caur to tika bildes sūtītas un visada citada darba figņa bet katreiz mainot zonu un oparātorus atnaca zinja par piesleguma atrumu un izmaksam es gan iznemot Franciju , Beļgiju , Luxemburgu reizēm Zviedriju ,Vaciju to nelietoju, a tur labi savstarpejie operātoru līgumi pēdējos gadus bija Proximus pieslegums datiem. Nezinu lai iedzivotos 50 t Ls rēķinā mandomāt jābūt pilnīgam aunam to ka NETS pierubās tas tak redzams uz telefona manā gadijumā kompja, skaidrs ka tas nav LĒTI Bet nu Krivijā tā MOB sistēma vispār kreisa tur tik nesen atcela maksu par ienākošajiem zvaniem no Fiksētajiem numuriem uz MOB.Privātajā izmantoju TELE 2 ZZ izcili labi viesabonēšanas tarifi
Tad jau tu to iPhone nelieto. Man mēnesī 400-500mb sanāk.
Morsitis:Morgen! lietoju iTelefonu jau kādus 4 mēnešus! Normāli es mēnesī vairāk par 50Mb datos savākt nevaru... Piekam "debiilais aifons" (c)Annirs ir ar Data Roaming funkciju, kas pēc noklusēšanas ir izslēgta!!! Tātad, ja gribās lietot pastus un internetus ārzemēs, tas ir pašam jāpieslēdz! Vēl jautājumii ir?
P.S. cilvēku stulbums ir neizmērojams.... Es arī regulāri esmu ārpus lv un man NEKAD nav bijušas problēmas ar nepamatotiem vai nenormāliem rēķiniem, pat kārtojot darba darīšanas ar ienākošā zvana tarifu 1.2Ls....
Man bija gadījums, kad es uz Poliju aizbraucu uz 3 dienām. Dažas reizes iegāju fotoblogā, un delfos ziņas palasīt.. kā rezultātā +50Ls pie tele2 rēķina!! Tas bez iPhona, parastā Nokia E61i... zvanīju uz Tele2 dirsos, uz ko saņēmu atbilid - lasiet uzmanīgāk par tarifiem mūsu web-lapā, kur rakstīts roumingā 9Ls par 1Mb!!
Nju taa kaaa maksa ir par datu apjomu, tad njemot veeraa ka 3G aatrums ir 14.4 Mbit/s. tad nav jaabriinaas par reekjiniem. Pats kad atklaaju 3G aatri vien pret to sajutu nepatiku kad nokonstateeju ka 5Ls pazuut knapi minuutes laikaa.. Starpcitu, LMT dazjaas vietaas ir palaidushi 3.5G kaa aatrums ir daudz lielaaks, attieciigi reekjinu ar var dabuut lielaaku. Piis you!
p.s. tagad lielaakoties lietoju wifi - lielpilseetaas briivaa pieeja ir gandriiz visur, atliek vien uz mobilaa uzmest skaipu un sveikas bezmaksas sarunas! Par portatiivo vispaarnerunaasim..
Pēc būtības neesmu pret jaunām tehnoloģijām, taču tas ko ir izdarījis aifons ar visiem saviem navarotiem man liek aizdomāties par vienu vienīgu piķa kāššanu no lētticīgiem tipiņiem. Pats lietoju vislētāko Nokia par 24 Ls bez jebkādiem pribambasiem un esmu apmierināts pilnīgi. Manuprāt telefons ir domāts zvanīšanai un zvanu saņemšanai. Ja vajag bildēt, tad jāpērk normāla kamera. Ja vajag datoru, tad nopērc tādu kā vajag. Punkts.
Jonatan, kur tu izraki ka 3G ir 14mbit ? Tipiski no telefona ir 1-2 mbit, ja paveicas.
Protams, ka kādam telefons ir zvanīšanai. Man atkal ikdienā negribas līdzi daudz drazas nēsāt. Diezgan sen jau lietoju dažādus "smart phone." šobrīd no visiem lietotajiem ērtākais un funkcionālākais ir iPhone. Diezgan labs bija arī nokia n90, bet daudz lēnāks.
redz, ak34 - ja mees dienu paseedeetu internetaa - Tu ar aifonu un es ar nokia - kaa Tu domaa, kam buutu lielaaks reekjins??? varbuut gribi nosleegt ar mani deriibas?
morsiit - 50 saki? Tad jau Tu nelieto, taa ka ev nav veerts izpausties.
no saviem vaardiem par aifonu neatsakos. juus esat nokerti ar labu maarketinga tiiklu.
Pie manīm uz darbu bija atnākusi BITEs parstāvji , šie tur piedāvāja vienu biznesu , bet ne pa to stāsts, sāku jautāt par komiskām un skumjām situacijam. Sie stāsta ka čalitis paņēmis to viņu ineta modēmu vai caur telefona modēmu un sadomāja Irijā novilkt caur netu filmu , viss OK , filmu novilka , lēni bet sanāca, bet beigās izrādījās ka šis kino seanss šim izmaksākjis 12 000 Euro ( divpadsmit štuki) filma bijusi DVD 6Gb versijā, nu šie sokā no visiem galiem , nezin ko darīt , ņemt no puiša nav ko , BITEi ārzemniekiem tur kaut kāda liela summa jamaksā , tagad visi cepās , nezina no kura gala sākt risināt problēmu
Annirs:redz, ak34 - ja mees dienu paseedeetu internetaa - Tu ar aifonu un es ar nokia - kaa Tu domaa, kam buutu lielaaks reekjins??? varbuut gribi nosleegt ar mani deriibas?
no saviem vaardiem par aifonu neatsakos. juus esat nokerti ar labu maarketinga tiiklu.
Varam noslēgt. Domāju, ka tev būs lielāks, jo man ir fiksēta maksa. Ar Nokia ar mazāk lietoju internetu -- sanāca 10-15 Ls mēnesī par datu pārraidi. iPhons ir ērtāks -- epasts, pielikumi, Google Reader, LastFM, podkāsti un tā savācas.
ak34, vot tie 14 Mbit/s ir 3G HSPA, kas aaboljam defoltaa ir iesleegts, bet Nokia ir defoltaa atsleegts, bet ar paaris pogu spiedieniem to var iesleegt. 3G minimaalais aatrums, pat pie suudiigas zonas ir saakot no 2Mbit/s
Tie kas vaino ifonu par tiem kosmiskajiem reekjiniem, nu duriki - nejau ifonu ir jaavaino, bet gan tiikla operatoru, kas prasa neadekvaatu summu par internetu.
Eliks:Man bija gadījums, kad es uz Poliju aizbraucu uz 3 dienām. Dažas reizes iegāju fotoblogā, un delfos ziņas palasīt.. kā rezultātā +50Ls pie tele2 rēķina!! Tas bez iPhona, parastā Nokia E61i... zvanīju uz Tele2 dirsos, uz ko saņēmu atbilid - lasiet uzmanīgāk par tarifiem mūsu web-lapā, kur rakstīts roumingā 9Ls par 1Mb!!
Domāju, ka džekam nespīd
mosh laiks optimizēt fotobloga pirmās lapas svaru ?
Jonatans:ak34, vot tie 14 Mbit/s ir 3G HSPA, kas aaboljam defoltaa ir iesleegts, bet Nokia ir defoltaa atsleegts, bet ar paaris pogu spiedieniem to var iesleegt. 3G minimaalais aatrums, pat pie suudiigas zonas ir saakot no 2Mbit/s
Tie kas vaino ifonu par tiem kosmiskajiem reekjiniem, nu duriki - nejau ifonu ir jaavaino, bet gan tiikla operatoru, kas prasa neadekvaatu summu par internetu.
Ko nu tur, cilveeki tak taapat nedomaa ar galvu..
Mēs laikam dažādus iPhonus lietojam. Neesmu novērojis, ka manējais spētu vilkt datus pa 3G tīklu ar ātrumu, kas tuvs tevis nosauktajam
Traktor - zelta vaardi par mobilaa telefona lomu un funkcijaam!
Nekad neesmu sapratis, kur mums rodas tik daudz top liimenja milziigu uznjeemumu menedzeru, kuriem ir jaabuut nepaartrauktaa online rezhiimaa, jaacheko (birhas?) zinjas, jaalaadee (finanshu atskaishu? bankas kontu staavoklju?) entie faili utt utjpr.
Buudams ljoti biezhos komandeejumos izmantoju telefonu tikai lai sarunaatos - ja buus svariigi jaunumi Latvijaa, man piezvaniis un pastaastiis! Internetru biezhi vien izmantoju vakaros viesniicaa, caurmmeeraa par 1eiro/20 min, a pa taam 20 min izinjas apskatiit, i blogaa aci iemest
Kaapeec pashiem sev sarezhgjiit dziivi, jums ko, sevis nav zheel shajaa ar paarsvaraa nevajadziigas informaacijas piemeeeslotajaa pasaulee?
ak 34 - pie vienaadiem tarifu nosaciijumiem Tev buutu lielaaks reekjins. vienkaarshi aifons ir taa ieriikots, lai kopaa ar operaatoriem vareetu kaast pikji.
labi, taa jau smuki un meiteneem arii sharmee - ukji ukji re kaa man te viss slidinaas un cik kruta... bet kaa man viens latvijaa paziistams rezhisors, kuram taads i, nedaudz iereibis atzinaas, ka juutas nelaimiigs, ka kaklaa uz diviem gadiem ir shitais akmens. un Tevis piesauktaas nokias ir jau sen moraali novecojushas... ja u saliidzinaatu fiichas kaadas piedaavaa tavs aifons un piemeeram nokia e71, tad saprastu, ka tur ir vienkaarshi bezdimenis pa vidu
Mandalay:internets ārpus ofisa/mājām - lielā mērā ir smadzeņu degradācija un savas dzīves laika čakarēšana. vai ta nau ko citu darīt?
5+
Es no sava mobilā izmestu visas liekās fīčas , man pat sms nepatīk rakstīt . iPhone mazliet paspēlējos , kā jau viss ābolainais ērtuma ziņā diezgan apšaubāms , ja nu vienīgi faniem vai tiem kuri jau izdresēti kā iPeople .... Un vēl diezgan plats ( - 1cm būtu ok!)
iPhone tiešām ir ļaunums, tā pat kā datori, internets, datorspēles, TV un vēl sazin kas Vispār būtu ļoti labi, ja pieejami būtu tikai analogie telefoni kabeļa galā.
Tas tak normāli. Mūsu vālstī viss kas notiek no LaT un citu valsti ir vidēji 3 reizes dārgāks nekā pretējā virzienā. Pie nuns daudzi krituši uz jaunajām tehnoloģijām - tātad daudzi uz to taisa lēto piķi :>) Un tur neko nevar padarīt.
JA daudz tusē pa eiropu vajag painteresēties par līgugu slēgšanu ar igaunijas mob tel operatoriem. cenas ui cik gardas- tas ir zemākas.
Man te vēl viens jautājums?
o jūs zinat par estielektrik pakalojumu izmantošanu LAT?
tecnologia.arqhys.com... Vislabākā truba kāda ir izgudrota- mazs, ērts, var piezvanīt un nosūtīt SMS, ilgi tur baterija un pats galvenais- nav pārbāzts ar visādām nevajadzīgām fīčām, kuras tā pat es neizmantoju(vienīgais mīnuss nav iebūvēta kamera, kas lieti noderētu skolā špikeriem)! Sākumā pats gribēju īfōni, bet tad sapratu, ka ja es ar viņu spēlēju spēlītes, sēžu netā, klausos mūziku, tas patērē enerģiju un ja nosēžas bača(spēlējoties ar šo nenormāli kruto trubu) tad ir čiks ne piezvanīt, ne SMS aizsūtīt.... šī stāsta mācība ir labāk nopirkt i-pod touch vai PSP Slim(kuri ja izlādējas nesagādā tādas galvassāpes kā īfōns) un kādu lētāku trubu, vai sliktākajā gadījumā E-series nokiju...
Oj 3100 ze bez nokia, es kādus gandrīz 5 gadus lietoju, nebija ne problēmu, vēlāk gan sāka zona ņirgties nost. bet tomēr, pēc 4 gadiem vēl bača kādas 3 dienas turēja easy, izmantoju ir GPRS i MMS, telefons super, un vāciņš pat tumsā bik spīdēja
mosh laiks optimizēt fotobloga pirmās lapas svaru ?
p.s. bet iphone versija fotoblogam buutu kruta !
Pašlaik notiek darbi pie html koda paarrakstiishanas, kas naakotnee ljaus uztaisiit arii mobilo versiju... neiet aatri, jo jaapaarraksta 250 html templaeitu dokumenti bet buus!
Annirs:redz, ak34 - ja mees dienu paseedeetu internetaa - Tu ar aifonu un es ar nokia - kaa Tu domaa, kam buutu lielaaks reekjins??? varbuut gribi nosleegt ar mani deriibas?
hmm.. a kas "wi-fi" ir izsleegushi??? vajag lietot sakaru iekaartas tad, kad jamaas ir nepiecieshamas, un atpuusties, kad ir veeleeshanaas! :P Savukaart "Datu paarraidi" es lietoju, tikai tad, kad tas ir akuuti nepiecieshams un tuvumaa nav publiski pieejams wi-fi līdz ar to "viss ir labi" (tm)
Labs joks.. Vai tie sakaru seansi operātoriem izmaksāja 50 000 Ls? Kas tur tāds bija, ka tāda summa sakrājās - elektrību daudz tērēja? meistari skraidīja un pārlika serverus katru pusstundu? utml.. Nav skaidrs, kas tika darīts par tiem 50000 Ls. 99% no šīs summas sastāda uz papīra uzrakstīts tarifs, tikpat labi tur varēja būt fiksētā maksa 100$/mēn., operātoriem izdevumi abos gadījumos ir tādi paši.