Taisi zinātnisko pētījumu par to cik fotogrāfiem ir pieredze darbā ar telekonverteriem? Būtu forši, ja uzdotu kādu konkrētāku jautājumu, tad arī saņemsi konkrētākas atbildes
cik lasīts, tad rezultāts +/-. 1,4* uz gaišajiem stikliem vēl neko, bet 2* varētu būt pielietojams tikai uz dažiem. informāciju kādreiz vācu Canon gadījumam, domāju ar Nikon situācija līdzīga. uzklikšķini google, es tur kādreiz atradu tabulu ar testiem, piemēriem, saitus ar atsauksmēm
kādam nolūkam to konvertieri vajag? nu skaidrs ka lai tiktu tuvāk, bet ja kādus aktīvus notikumus jābildē, tad cerības mazas, AF ātrumu noēd iespaidīgi, fragmu arī divus soļus, bilde kļūst izteikti mīkstāka. tomēr par atbilstošo naudu tas ir labākais ko var dab;ut, ja vien nesalīdzina ar kādu M42 manuālo fiksu. ļoti liela nozīme ir arī pašam bodijam, no tā AF spējas arī daudz atkarīgs.
Rēķinies ka Af lēnāks gaisma mazāka un 'mīkstāks... un pērc nost. ja vajag tikt tuvāk bet nevar pieiet vai dabūt garāku tad citas iespējas jau nemaz arī nav...
Googlē atradu vienu lapu, kur daži lietotāji TC-17 II deva piecas zvaigznes. Jāmēģina aizlienēt, kad būs skaidrs, kā iet kopā ar aparātu un objektīvu, tad arī var domāt tālāk. Paldies visiem, kas atsaucās!
Rezultāts bildējot ar konvertoru ir atkarīgs no objektīva un konvertora kvalitātes. Esmu bildējijs arī ar 2 konvertoriem vienlaikus un ir ok. Testējis esmu ar 4 -- ir bēdīgi
Ar augšminēto objektīvu dzimto un sigmas konverteru gadijumā nebūs autofokusa.Pārejos gadijumos obligāti jātestē,jo gan kamera,gan objektīvs var īsti labi nesadzīvot ar konverteri,vismaz man ir tāda pieredze.Ar konverteru šā kā tā būs labāka kvalitāte,nekā attēla fragmenta softiskai palielināšanai,bet reālai pielietošanai vajag daudz gaismas.