paprovee ar to pashu 100ieku-ar pietiekami savaadaak izstaas. Ja veel jautriibu gribas, tad MP-E panjem-vispaar nebeidzama jautriiba, gigantiskas mushas un asarojoshas acis peec pusstundas aktiivas fokuseeshanaas
Ja jau tikai laiku pa laikam, tad varbūt pietiks arī ar Canona 100mm 2.8? Tas arī ir lielisks makro stikls - pie tam nedaudz universālāks nekā garie (150/180) Bet ja velk, uz garo galu, tad 150mm būs labu labais.
Nuu, paga-ja cilveeks meklee 180 f3,5, tad jau ganjau ar kaadu domu. Protams, jebkuru objektiivu var pataisiit par macro, liekot starpaa wc rulljus un ko tik veel ne...
Mandalay:nu visi grib par labu ciparu.. naivie... gaidiet, kad kādam būs akūtā nepieciešamība pēc naudas. 150/2.8 krietni labāka izvēle.
Kur ir butiska starpiba starp SIGMA LENS 150/2.8 EX un SIGMA LENS 180/3.5 ???
Ja skatās uz makro īpašībām, tad fokusa attālumā no kā izriet minimālais fokusēšanās attālums. Visādā ziņā, Canon 180/3.5 ir labs un diez vai ka nožēlosi ka paņemsi to, bet neviena no pieminētajām Sigmām ar nav sliktas. Nēesmu tās testējis, bet Canons ir pat dizgan OK pat ar 2x telekonvertoru, piemēram. VIsticamak izvēlē uzmanība ir jāpievērš šādām lietām.
Mani interese jaudiga makro pasaule! Varbut kadam ir visi minetie objektivi, var iedot patestet ... Pagaidam nekur ari nevar manit, ka kads pardod kadu no shiem ...
Diez vai, ka sagaidīsi kā kādu no šiem objektīviem pārdod pa lēto. Diezgan specifiski un labi. Par Sigmas 180/3.5 Mikrobs no erfoto var pastāstīt, jo šis ar to bildē. Man pašam ir Canona, bija dārgs, bet nesūdzos. Viens paziņa uz Nikona bildēja ar Sigmu 180/3.5, bet kopš pārgāja uz Canonu lieto kaut kādu manuālā fokusa makro stiklu. Esot labāks.
Kur ir butiska starpiba starp SIGMA LENS 150/2.8 EX un SIGMA LENS 180/3.5 ???
Ja skatās uz makro īpašībām, tad fokusa attālumā no kā izriet minimālais fokusēšanās attālums. Visādā ziņā, Canon 180/3.5 ir labs un diez vai ka nožēlosi ka paņemsi to, bet neviena no pieminētajām Sigmām ar nav sliktas. Nēesmu tās testējis, bet Canons ir pat dizgan OK pat ar 2x telekonvertoru, piemēram. VIsticamak izvēlē uzmanība ir jāpievērš šādām lietām.
Paga, paga-par kuriem Canon makrikjiem apvienojumaa ar telekonverteru Tu runaa? Kanona konverteris, piem, 100iekam toch klaat neiet, nezinu par 180ieku...
gatisgatis:Paga, paga-par kuriem Canon makrikjiem apvienojumaa ar telekonverteru Tu runaa? Kanona konverteris, piem, 100iekam toch klaat neiet, nezinu par 180ieku...
Es vakar taisni nopirku canona 100mm un uzreiz notesteju ar no-name 2x konverteri - normali stradaa.
tas par 100ieku bij, ka nevar klaat dabuut. Nu, ij ja 180iekam var veel extenderi klaat dabuut...hmm, vislaik jau siekalojos jamaa virzienaa, tik tas buus pirkums after body upgrade...
pluume:Bet attiecigi man skjiet kvalitate manami zuud ....
Rakstīju ka nezūt īpaši. Ar 1.4TC pat īsti ievērot nevar. ar 2TC var redzēt, ka ir nedaudz mīkstāka bilde, bet tā vai tā ir laba. 180 ar 2TC ir pat nedaudz labāks kā, piemēram Canona 100-400 bez konvertoriem, IMHO.