Sveiki, būtu priecīgs, ja padalītos ar mani pieredzē - ko zinat par šo lietiņu, vai ir gadījies lietot, vai varbūt lietojat pastāvīgi? Kādi ir rezultāti? Vai ir labs? Cik palasījos internetā interesanta lietiņa, un šķiet ļoti noderīga. Bet labprāt dzirdētu lietotāju atsauksmes.
Pats līdz šim lietoju tikai baltās lapas mērījumus
Man pat normālā gaismā ar balto lapu šad tad ir nācies vilties.. turklāt šo ir daudz vieglāk un ātrāk lietot nekā balto lapu. Ar to lapu vienmēr čakars iekadrēt, pārslēgt fokusu uz manuālo utt.. turklāt ja gaisma no nepareizā leņķa krīt tad nekāda tolka no tās lapas nav. A šis it kā no visiem leņķiem vidējo dabū..
nu tas vairāk gaumes lieta, bet uz AWB gan es nekad nefočēju a fotošopā glābt pēc tam baigā jebļa, ja kaut kas greizi aizgājis Nikoniem it īpaši ar RAW konvertāciju ir kā ir.. pats lietoju NX2 un tas ir tik LĒNI..
Teicams veids ka uz sauri nepieciesjamiem gadzjetiem nopelnit piķi Šads daikts pazīstams daudzus gadus un MŪSDIENĀS vairs nav aktuāls , ko lidzīgu samērā plaši lietoja laikos kad auxstu vilni sita PLĀTĀS POZITĀVĀS 120 FILMAS @ FORMĀTA LOKSMES uz E6 /C-41 kur no svara bij ļoti precīzas krāsu temperatūras panakšanaa ar konversijas filtru palīdzību sarežģītās jauktās gaismās sākumā mērija ar Colormetru / Luxsmetru tad piedzina attiecīgus filtrus Mūsdienās tas ir maz aktiāli jo bilde uz mantricas tapatas sanāk ne pārāk neitrāla izejot no optikas , matricas ražotāja un vēl kaudze faktoru tāpēc tās koriģēšanu labāk uzticēt KONKRĒTAS KAMERAS SOFRAM vai vēl labāk bildēt RAW formātā
Kad atnāks uz Latviju, tad padalīšos iespaidos. Aktuāli/neaktuāli mūsdienās, tas ir atkarīgs no lojalitātes pakāpes datora monitoram, krēslam un termosam kurā čurāt
Iepriekš jau bija diskusija par nikon un lightroom. Secinājums ir tāds ka jabildē RAW tas ar NX2 jāeksportē uz TIFF un tad tos TIFF likt iekšā LIGHTROOM.
nez es palaižu NX2 batchā lai taisa TIFF, pa to laiku dzeru kafiju/skatos filmu, pēctam lieku LIGHTROOM tur visas apstrādāju un kkādām atsevišķām varbūt uzsitu labo pogu "edit in photoshop" ja vajadzīgas smagākas korekcijas un vēl ir daži ACTIONS uztaisīti pašā fotošopā kurus arī izpildu ar batch. Tā vismaz senāk es dariju un domāju ka tā ari dara liela daļa nikonistu takā nekas jauns/īpašs. Tagad tā nedaru jo nav laika/iespēju bildēt.
Snow:Vai ir mēģināts ieinstalēt Lightroomā atjaunotos kameru DNG profilus?
http://labs.adobe.com/wiki/index.php/DNG_Profiles
nekas nav jāatjauno, bet vienkārši izveido profilu savām vajadzībām. Piemeram nepatīk tev Sigmas dzeltenie toņi - uztaisi Sigmas profilu, nepatīk defaultais Portrait - uztaisi savējo, nepatīk defaultais Nikons - arī uztaisi savējo. Iespējas simts un viena. Cita lieta ka cilvēki bieži nezin, nesaprot vai negrib saprast ka ciparos krāsu var staipīt kā iepatīkas un ir zinami daži eksemplāri, kas izmanto pat 7 (!) softus, lai izmocītu bildi līdz izdrukai.
Onkulis.. tu maz sajēdz ko Tu runā? taču katriem uzstādījumiem kamerā vajadzēs citus uzstādījumus lightroomaa.. man NX 2 konvertē tieši tāpat kā izskatās kamerā.. VNk neder tas lightroom nikonam un viss, punkts. Kaut kādu uzstādījumu bīdīšana ir tas pats kas pārzīmēt gleznu ar flomasteriem.
Protams ka neko nesajēdzu, jo es tak ar flomasteriem zīmēju ..bet ja par tēmu, tad kameras profils neietekmē tavu velmi ko grozīt Lightroomā, bet gan tikai izkoriģē matricas un/vai gaismas kļūdas .. tiem kas nesaprata, tad runa ir nevis par kopējo Lightroom uzstādījumu profiliem un presetiem, bet gan Camera Calibration profilu - daudzi jauc šīs lietas
Viņš neko neizkoriģē.. tam lightroom nav pieeja Nikon NEF inkriptētajam WB, jo NIKON lepni - nedod šiem, lai būtu pieprasījums pēc viņu NX2. Lightroom tad nu ņem un cīnās un interpretē WB pēc sava prātiņa, un ļoti sūdīgi interpretē.
Oskarz:Lightroom tad nu ņem un cīnās un interpretē WB pēc sava prātiņa, un ļoti sūdīgi interpretē.
ak tad tu par WB runā.. WB ir tikai maza maza daļiņa no kopējās krāsu ainas, jo tā nespej ietekmēt visus katra kanāla parametrus. WB, tas ir TIKAI veids kā iegūt pelēko krāsu un nevis VISU kopējo krāsu spektru. Bet lai nu paliek - cīnies vien kā māki. Katrams savs ceļš ejams Atceries vēl vienu lietu - kameras defaultā kalibrēšana NEDOD patiesu krāsu attēlojumu - vai tā ir vajadzīga, tas ir cits jautājums, jo skaistas krāsas un patiesas krāsas bieži ir atšķirīgi jēdzieni. Ak jā, ja par topikā aizsākto tēmu, tad Expodisc ir labi lietojams, ja nav stipri jaukta gaisma (tas ietver arī spilgtus laukumus kā zaļa zāle vai spilgti sarkanas, zilas, zaļas sienas). Jauktas gaismas gadījumā ir neiespējami precīzi kontrolēt kādu vidējo aritmētisko , tad nu tas izkalkulēs. No pieredzes ērtak ir pielietot pelēko karti vai ColorCheckeru, uztaisīt testa šāvienus zem atšķirīgiem leņkiem un tad vismaz ir izejas punkts no ka "dancot", kas stipri paātrina darbu pēcapstrādē.
Ne tikai WB bet lightrooms nomet nost visus in camera uzstādījumus, kontrasts, piesātinājums, hue utt utt. Tā kā es visus šos settingus lietoju, tad man nu galīgi nepatīk ja ielādējot to programmā viss tiek nomests. Krāsas lightŗoom sačakarē PAMATĪGI, tā ka skatīties pat negribās. Ja uz dabas ainavām to vēl tā nejūt, tad uz cilvēka ādas tas izskatās dramatiski. Tad jau fotografēšana pāriet citā līmenī - sēdi un činī bildes datorā kamēr vēmiens nāk. Man patīk NX2, ar to ka saglabā visus kameras uzstādījumus bet dod RAW kvalitāti, tad nu man atliek tikai pēc tam šādus tādus sīkumus izlabot. Tomēr NX2 ir nenormāli lēns un neērts. Es gribētu abu šo programmu apvienojumu ātrumu un lietošanas ērtumu no lightroom un visu pārējo no NX2. Starpcitu NX2 ir ļoti jauks BW konvertētājs.
nu bet tad ar to arī vajadzēja sākt, ka nevis Lightroom nedot PRECĪZAS krāsas, bet gan defaultā tādas nav tādas kā tev patīk. Ja man tā vajadzētu, tad es taisītu Lightroomam profilu+presetu pēc Nikon krāsu interpretācijas. Bet kā jau teicu - katram savs ceļš ejams Жить - это хорошо! А хорошо жить - ещё лучше!
Onkuli kad uztaisisi presetu Lightroomā, kas "pa taisno" dod Nikonam 100% rezultātu kā NEF exports no NX2 tad paziņo. Domāju būsi viens no populārākajiem cilvēkiem ne tikai Latvijā.
Oskarz:Esmu mēģinājis, bet laitrūms nemīl nikon krāsu profilu rezultātā sanāk galīgs sviests ar blāviem toņiem un zemu kontrastu un švakām krāsām.
ŠITO PIE DIENAS CITĀTIEM!!!!
nu, protams, līkrocībai un (krāsu profilu iestādīsanas/ kalibrēšanas/ lietošanas) nezināšanai aiz slinkuma kaut ko iemācīties var atrast attaisnojumus...
btw Lightroom lieliski pajem NEPIECIEŠAMO infu no Nikona... un bez WB iestādīšanas arī Canon+LR sux... un WB kā Nikonam tā LR tiek izstādīts pa asīm B-Y un G-M. tieši tāpat kā JEBKURAI citai kamerai... un šito sviestu palasot man sāk veidoties nojausma, ka Oskarz bildē jpegos un pēc tam čakarējas.... abet rawam iekš LR temperatūru var iestādīt ar precizitāti +/-1 K, jpegam +/- 1% (tikai hvz no kā tas %)
petersonsphoto - davaj daram tā - es Tev aizsūtīšu vienu NEF failu, apstrādā ar savām TAISNAJĀM rokām Lightroom, uztaisi skatāmu bildi, ja Tev tas izdosies labāk nekā man NX2, dabūsi bonbongu un es atzīšu, ka neko nejēdzu no bilžu apstrādes
Oskarz:apstrādā ar savām TAISNAJĀM rokām Lightroom, uztaisi skatāmu bildi, ja Tev tas izdosies labāk nekā man NX2, dabūsi bonbongu un es atzīšu, ka neko nejēdzu no bilžu apstrādes
Kā vispār var prasīt kādam uztaisīt "skatāmu" bildi, ja "skatāmība" jau pēc definīcijas ir galēji subjektīva lieta?
Veselā saprāta robežās es kalibrēju savu monitoru, kalibrēju printeri, izmantoju vienotu krāsu telpu, domāju par izdrukas papīra profiliem. Es nenoliedzu visa augstāk minētā svarīgumu un nozīmīgumu un pats ne mazums laika esmu tam visam ziedojis. Tomēr... pēdējā laikā aizvien vairāk un vairāk liekas, ka dzenoties pēc izcilā, precīzā un pareizā, mēs ļoti daudz zaudējam no pirmatnējā radīšanas prieka.
Oskar, Tas, ko radījis ir Tas kungs, tas ko Tu redzi savām acīm jau pēc definīcijas atšķiras no tā ko Tev rāda Ķīnā ražotā aparāta japāņu lēcas savāktās gaismas transformācija paklausīgajos elektronos attēlota uz Korejā saliktā ekrāna. Tev nav ne mazākās nojausmas kas patiesībā notiek šajos agregātos un cik daudz Prokrusta gultām attēls jau ir izgājis cauri, līdz Tu vispār viņu ieraugi. Un pat tad vienīgais, pēc kā Tu vari spriest par kaut kādām attēla un realitātes atbilstībām, ir tikai un vienīgi Tavas subjektīvās atmiņas par to, kā tovakar izskatījās saulriets.
Protams, ka pasaulē ir cilvēki punktualitātes un precizitātes apoloģēti, kuri strādā ar superkalibrētām tehnikām, spektrālo fotogrāfiju, laboratorijām vai arī nodarbojas ar fotogrāfisko reprodukciju. Viņiem šī precizitāte vienkārši ir vajadzīga un viss. Nu bet tas jau ir mazliet cits stāsts.
Snow, es Tev piekrītu, tas ko radījis visaugstākais un tas kā es to redzu ir mans svētais grāls - tas uz ko es tiecos, lai izskatītos bildē maksimāli tuvu tam kā es to redzēju savām acīm. Tehniskās peripētijas ir tikai līdzekļi kā to sasniegt, kaut arī apzinos, ka tas nemaz nav iespējams.
Oskarz:Esmu mēģinājis, bet laitrūms nemīl nikon krāsu profilu rezultātā sanāk galīgs sviests ar blāviem toņiem un zemu kontrastu un švakām krāsām.
ŠITO PIE DIENAS CITĀTIEM!!!!
nu, protams, līkrocībai un (krāsu profilu iestādīsanas/ kalibrēšanas/ lietošanas) nezināšanai aiz slinkuma kaut ko iemācīties var atrast attaisnojumus...
btw Lightroom lieliski pajem NEPIECIEŠAMO infu no Nikona... un bez WB iestādīšanas arī Canon+LR sux... un WB kā Nikonam tā LR tiek izstādīts pa asīm B-Y un G-M. tieši tāpat kā JEBKURAI citai kamerai... un šito sviestu palasot man sāk veidoties nojausma, ka Oskarz bildē jpegos un pēc tam čakarējas.... abet rawam iekš LR temperatūru var iestādīt ar precizitāti +/-1 K, jpegam +/- 1% (tikai hvz no kā tas %)
tad luudzu apgaismo mani ariii, kaa ar adobes raw pluginu var ieguut taadas pashas kraasas kaa to izdod nikona originaalais softs bez nekaadaam korekcijaam !!!!!!!?!?!?!?!?!?!?
mana pieredze raada ka RAW failus katrs bilzhu softs nolasa pa savam un ir liela atshiriiba kaa to dara adobe, nikon capture, un citi raw editori...