sodien saku petit peigadataju cenas un skatos intresantas leitas, ka sigma 10-20 mm kuru agraak vareja pa 270 ls dabut jaunu, tagad 340 ls ka minumums ir piegadataja cena! Un tas pats gandriz ar visiem objektiviem, kapec tik straus cenu kapums?
man vaig bet es meklesu mos kadam stoka ir pa leto vai ari stipri lietotu, bet intrese vieniigi kapec? nu nevar visu nogazt uz krizi, man visam uznemumam nogriez 10% algu bet preces paliek dargakas? nav logikas!
Tieši tā, man dzimtajā pusē senāk bija ēstuve kur pielika visiem ēdiniem ( izņemot zupām ) klāt pie cenas 1ls. Cenas jau tā bija samērā augstas un tie kas negāja iepriekš tie ari pec cenu pacelšanas noteikti negāja a tie kas apmeklēja iestādi tos tas 1ls būtiski neietekmēja. Līdzigi ir ar tehniku. Kam vajadzēs tie ari turpmak pirks darbam krutos Canon L un nikon ED stiklus... Takā viss pa vecam.
anonims_:man vaig bet es meklesu mos kadam stoka ir pa leto vai ari stipri lietotu, bet intrese vieniigi kapec? nu nevar visu nogazt uz krizi, man visam uznemumam nogriez 10% algu bet preces paliek dargakas? nav logikas!
Nu, ko tu murgo!!! Tu tiešām domā, ka visā pasaulē bija hipotekārās kreditēšanas un celtniecības bums? Krīze ir tikai tajās valstīs, kur viss balstījās uz paranormālo celtniecības palīgstrādnieku algu un banku vēlmi izdalīt naudu visiem bez jebkāda loģiska seguma.
Khmm - ekonomikas likumi gan tādi jocīgi - par visu varu censties saglabāt peļņu, pareizāk - samazinoties izdevumiem palielināt cenas... Visjancīgāk ar pārtiku - degvielas cena nokritusi, kopš vasaras, pārtikas preču iepirkuma cenas kritušās zemnieku galā, teorētiski pārstrāde arī palikusi lētāka - deļ izdevumu optimizācijas, algas samazinājušās, bet gala cena - paaugstinājusies...
Ar fototehniku mazliet savādāk - importētajai precei iepirkums dēļ valūtu kursu starpības ir pieaudzis... Un Ja godīgi Fototehniku arī grūti nosakut par pirmās nepieciešamības precēm. Nekas iepriecinošs, bet neko nepadarīsi...
Nu, ko tu murgo!!! Tu tiešām domā, ka visā pasaulē bija hipotekārās kreditēšanas un celtniecības bums? Krīze ir tikai tajās valstīs, kur viss balstījās uz paranormālo celtniecības palīgstrādnieku algu un banku vēlmi izdalīt naudu visiem bez jebkāda loģiska seguma.
Visā pasaulē jau nebija, bet tādā maznozīmīgā tirdziņā kā Amurika tā krīze ir tik pat prāva - un ja šūpojas tas tirdziņš - pārējiem saldāk nepaliek... Un ne tikai Amurikā vien... Japāņiem ekonomika ar norāvusi uz acīm. Autobizness čuķ ne nostājies. Ķīnā nav noieta un tie ar rauj roceni...
kādam, kas tieši tagad izdomā sākt visu no nulles un ar jaunu Tehniku varētu būt problēmas, cenu ziņā. tie kas šajā lauciņā jau kādu laiciņu darbojās un negulēja gan jau paspēja iepirkties. es apmēram pus gada laikā papildināju savu objektīvu parku un tagad ir < pārklājums > no 10mm līdz 500mm, pa burzmu piepērkot vēl arī citus pribambasus, būtu tikai laiks to visu likt lietā...................................................................
tā jau ir - ir lietas kas jāpērk tikai jaunas, ir lietas, kuras lietotas var pirkt tikai no zināmiem avotiem, ir lietas, kam neliels nolietojums būtiski neiespaido pielietojumu un ir lietotas mantas, kas vienam nav vajadzīgas, bet pašam neaizvietojamas tā tam būs vienmēr būt!
Nu Latvijā bišku citi "likumi" darbojas.Tirgotāju žņaudz nost hipotekārais par māju un līzings par Kaijanu poršu Britu salās cenas pacēlās normālu un saprotamu iemeslu dēļ-JPY(japāņu jēnas)kursa pret GBP(angļu mārciņas).LVL kurss pret JPY nav tik dramatiski izmainijies,cik dramatisks ir cenu kāpums, kā te tapa rakstīts.
Nu pie mums jau bizītis tāds, ka tirdziņš niecīgs, apgrozījums nekāds (palika vēl nekādāks), a Porku nopirkt, Megamājā ievākties un uz Maldivām aizbraukt gribās jau vakar... Pie kam vēlams pašam savā bizītī ne pirkstu nekustināt, maksāt asaras visādiem tirliņiem (par asarām gudrākus nedabūt) un žēloties, ka visi ir kretīni - gan cykas pircēji, kas neko nepērk un kauc par cenām, gan mērgļi darbinieki, kas pat šīm asarām pašaizliedzīgi un ar iniciatīvu nestrādā 25/8... Vienvārdsakot visi ir ekskluzīvie tirgoņi (pie mums gandrīž neko neražo, ja salīdzina ar tirdzniecības uzņēmumu skaitu) un labāk pārdod vienu par triju cenu, nevis 10 par normālu cenu...
alvils:kā neko neražo?! ražo! mēs te no rīta līdz vakaram ražojam SPAMU!
To par ražošanu var nosaukt tikai tad, ja saražoto produkciju var kādam pārdot. Pagaidām tiek radīti vieni vienīgi atkritumi... :face-monkey:
A daudziem ir vēl sāpīgāk - reiz paņemtā Porka+Māja+Dārgais ceļojums uz laizītāju liek turēt peļņu, lai to visu panki neatņem
Visvairāk es rēcu par megadārgām kāzxām, kas paņemtas lai izrādītos ciltiem, bet sen jau pāris pašķīries, bet kredīs par kāzām aicik ilgi jāmaksā vēl...
Karoč mūšdienu patēriņa seja bija tāda, ka neko jēdzīgu pašiem neražojot mēs pirkām lietas, kas mums nav vajadzīgas, par naudu, kas nepiederēja mums pašiem, lai pazīmētos tiem, kuriem mēs nemaz nepatīkam...
Portreti, nepopulāie (lasi - retie dārgie), būs vienmēr overpriced. Es piem. nevaru iedomāties, kas tur tajā stiklā ir ieguldīts, ka tas maksā 2000Ls... Materiālu ziņā - ražošanas process jau ar tāds pats kā pārējiem - vnk stulbais mārketings.