Birkenfelda galerijā bija patīkami parunāties ar galerijas īpašnieku un iegūt jaunas atziņas par fotogrāfiju apstrādi. Attiecībā par Gleizda softīgo apstrādi atcerējos, ka sen biju nopircis šādu 1955. gada izdevumu - Praxis der Weichzeichnung (Burtiski - mīkstā zīmējuma prakse), kurā aprakstītas vairākas metodes, kā šāda tipa bildes iegūst. Gleizda izstāde apskatīta, nu par jaunu izstādes apmeklējumu jāsāk domāt. Kā variants - Ulvis Alberts aprīļa vidū.
Gleizda izstāde ļoti patika, jo beidzot bija iespēja viņas fotogrāfijas apskatīt arī dzīvē... Starp citu, viņa fotogrāfijas ir iespēja arī iegādāties. Varētu būt laba investīcija, ja vien būtu lieka nauda...
ERA: ... Varētu būt laba investīcija, ja vien būtu lieka nauda...
Tā liekā nauda sākās no 300 Ls uz augšu. Ak tā, vēl protams varētu izsolē vinnēt kameru ar bildi - sākumcena vismaz 200 Ls. Tas pat būtu vairāk nekā tikai viena bilde.
Dansiga - ritms ir ļoti svarīgs. Vienmērīgi peldēt dzīves mutulī bez īpašiem kritumiem un lēcieniem. Piemēram, velosportā, - ir jāslēdzās tā, lai kāju apgriezienu skaits nemainītos, tāpēc laicīgi jāslēdzās uz lielāku vai mazāku pārnesumu, lai uzturētu kaut cik vienmērīgu slodzi un elpošanu. Gluži tāpat par izstādēm - vismaz viena izstāde nedēļā - tas taču būtu ok, vai ne? Tad es tik ātri neapniktu ar tiem izstādes reportiņiem.
2009.gada 26.martā plkst. 16:00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā
Rīgā, Elizabetes ielā 57a, dz. 26 (ieeja caur pagalmu, 5.stāvs)
Ceturtdien, 2009.gada 26.martā, plkst. 16:00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs aicina uz mākslas vēstures pēcpusdienu Modernisma laboratorija: Niklāvs Strunke un Romans Suta, kurā visi interesenti varēs noklausīties priekšlasījumus par abiem māksliniekiem.
Rīt domāju ka jāiet uz šo pasākumu ja vien neiekritīs tajā laikā sarunas par kursiem 3ds max...Pāslaik notiek sarunas lai tas ta nenotiktu
daiga35:un ja nu kādreiz rodas vēlēšanās redzēt 2 izstādes nedēļā vai kādreiz nevienu? domā, visu laiku vienmērīgi peldēt vienādā ritmā būs īstā recepte?
Vienmērīgs ritms ir laba recepte. Katram ritmam ir savi kāpinājumi un atslābumi - varētu būt gan 2-3 izstādes, taču viena izstāde mēnesī, ceturksnī vai pusgadā - tā varētu pārāk maza slodze. Slodzei vajadzētu būt tādai, lai tas radītu patiku un nevis tāpēc, ka tas būtu jādara kāda tur ķeksīša pēc.
Arturso Kad studēju LKA, Latvijas mākslas vēsturē lekcijas lasīja Tatjana Suta. Daļa lekciju notika Mākslas muzejā, bet daļa tai pašā dzīvoklī, kur tagad atrodas muzejs. Visai interesanta sajūta, sēdi uz dīvāna dzīvoklī, kas izskatās pēc muzeja, un klausies lekciju par mākslas vēsturi... Man gan šī labuma bija gana, bet noteikti aizej, ja sanāk
Paldies par rekomendāciju man par šo pasākumu pavēstija izbijusi G.Bindes modele, kas mums lasa interjera vēsturi ))) Nu tad i jāšmauc prom ātrāk no gleznošanas un jāiet iespaidoties liekas ka varētu but patiešām interesants pasākums)))
daiga35:Linkman, tātad pēc tevis teiktā "vienmērīgi peldēt bez kritumiem un lēcieniem", bet "ar kāpinājumiem un atslābumiem"
Tā varētu to tēlaini aprakstīt. Slodzes intensitāte varbūt relatīva - skaits kādā izvēlētā laika vienībā. Piemēram, apmeklēt vienu izstādi vienreiz gadā. Ja būs divas izstādes, tad būs kāpums, ja neviena - tad kritums (vai atslābums). Katrs var izvēlēties, kas pašam tīk - cik bieži skatīt izstādes. Es šobrīd pieņemu (attiecībā uz sevi), ka varētu vidēji vienu izstādi nedēļā apskatīt - vides maiņa, jauni iespaidi un foto, jaunas sejas un/vai arī pazīstami cilvēki jaunās drēbēs. Daiga - kādas Tavas domas par izstādes apmeklējumiem?
Linkmanim, izstādes normālai apmeklēšanai, vajag divas līdz trīs sievietes līdz.............................................................................................
Man patīk apmeklēt izstādes (ne tikai foto), tāpat kā kino, bet es to nedaru tik vienmērīgi, kā tu iesaki
Viss atkarīgs no tā, cik daudz interesējošā tobrīd ir pieejams, un vēl no dažādiem citiem apstākļiem. Varu arī vienā dienā aiziet uz vismaz 2 izstādēm vai 2 filmām (īpaši, kad ir kāds filmu festivāls), un varu arī kādu laiku neiet, ja nekas īpaši nepiesaista uzmanību.
Negatīvs - vai Tev ir kādi ieteikumi vai pretenzijas - varbūt iet ar piecām sievietēm vai iet vienam pašam? Vai Tavā greizā sirds nespēj pārdzīvot, ka dansiga kopā ar mani vakar skatīja Gleizdu?
daiga35: Viss atkarīgs no tā, cik daudz interesējošā tobrīd ir pieejams, un vēl no dažādiem citiem apstākļiem. Varu arī vienā dienā aiziet uz vismaz 2 izstādēm ... Bet ir labi, ja reizēm kāds kaut ko iesaka
es jau neko. ieteikums, ieteikums varētu būt - apmeklēt sievietes, neapmeklēlot izstādes, lētāk krīzes apstākļos. Dansiga tā neuzkrītoši slīd ārā no tīkliem un dauzās apkārt, nespēju viņu kontrolēt, projekti arī paņem daudz laika, bet tie var kompensēt zaudējumus, kurus radīs < laulību versijas > izgāšanās
Negatīvs - kāpēc man apmeklēt sievietes, ja var apmeklēt izstādes? Krīzes apstākļos man knapi pietiek naudas izstādei. Un par sievietēm vienkārši nav jēgas domāt. Nav naudas, nav sievietes. Labi, ka Gleizds bija par velti, bet Binde man kārtīgu robu iecirta makā. To es viņam pieminēšu.
Linkman ...................Bet vēlreiz - nav naudas, nav sievietes. ................
nea - tik nedaudz sašaurinās apmeklējamo loks
arturso
nu ja 1x un tā ir 1.x, tad aiziet vajag - Sutas kdzei. gan jau 10 gadi atpakaļ nervi bij lupatās un stāstījums caur pamatīgu blakuslietu prizmu, bet vietai fīlings ir un 2D kompenes ģēnija R.Sutas darbi ar pamatīgs strēķis.