haralds:bija metrus 100 uz Kaļķu ielas 1/2-i no bijušā psih. dispansera, tagad pārvilkusies tuvāk.:face-plain:
Nez kāds iespaids uz XO paliek, ja tuvāk? Vai varbūt uz skatītājiem tas tuvams kaut kā iedarbojas? Vai varbūt XO piedāvā kādas psihiskās terapijas stundas? Droši vien pilnīgi nekāds tuvuma iespaids. Varētu tomēr aiziet.
Jā - tiem portretiem vajadzētu kādas divas stundas. Droši vien nākošnedēļ. Bet maijā verās diezgan daudz jaunas izstādes vaļā. Varētu apdomāt, kuras izstādes skatīt un kad. Jo izskatās, ka pēdējā nedēļa maijā man izkrīt no apmeklējumiem. Tātad, 5. Maijs 1. Autoportreti. Kas vēl? 2. ... 3. ... Vispār otrdienas varētu būt labas izstādes dienas. Nākošie datumi: - 12. maijs - 19. maijs Tā varbūt? Vispār tā viena iela, bet es noteikti nesaukšu kura (lai citi nezinātu), bija superīga ar sienas faktūru un akmeņiem. Un ne tikai ar to.
Linkman:Pagājušo gadu pats fočēju vairākās kāzās un šis te vienkāršais reflektīvais attēlojums - tā nav problēma un tādas reportāžas bildes var uztaisīt jebkurš, kas bijis vairākās kāzās un fotogrāfējis...
un kuram nesmērē putukrejumu objektīvā, kuram nekāpj uz kājām, nebāž kadrā ziepenes un nelien kadrā paši un bla, bla, bla. man domāt to kulturāli izdarīt grūtāk, kā nolīgt draugus jaunā pāra lomai, noīrēt viņiem klõzes un samaukt "kāzu fotogrāfa" portfeļa bildes.
Linkman:... bet tieši tikai jaunā pāra bildes ar inscenējuma piegaršu - tas jau ir cietāks riekstiņš. Tādas bildes, kurās var sajust fotogrāfa konstruktīvo redzējumu ...
OK, tā tik trūka, ka fotogrāfam būtu destruktīvs redzējums. bet nu OK, inscenējuma piegarša, bet ne javno postanovka.:face-surprise:
Linkman Piekrītu, ka otrdienām kā izstāžu dienām nav ne vainas Mjā, autoportretu apskate noteikti prasīs pāris stundas... Jāpaskatās, kas vēl tāds jauns un neredzēts nākamnedēļ skatāms... Aha, minētā ieliņa bija interesanta Ko tik jaunu neatklāsi, pa dzimtās pilsētas ielām staigādams
Haralds - doma superīga - noīrēt kāzu klozes. Bet nezvai tas būs lēti - 50-100 Ls diennaktī? Ja vēl trīs dažādus pārus, kuriem der vienas un tās paša kāzu klozes, un no katra pa 3-4 bildēm, tad pat līdz padsmit portfolio sakarīgām bildēm varētu nokļūt. Ja zēnus vēl varētu vienkārši sapucēt, tad meitenēm biku vajadzētu frizūras saveidot, lai mati nav galīgi saburzīti. Putukrējums, šampanietis, ziepenes, utt. utml. - tas gan atkarīgs, cik daudz piedalās. Vienā variantā pagājušo vasaru bija lieliski - vispirms ar visiem viesiem kādas 2-3 stundas gan baznicā, gan pēc tam pļavā bija lielais pasākums ar sveikšanu un fotogrāfēšanos un spēlēm t.i. bez lielās sēdēšanas pie gariem galdiem vakarā, bet tad garais brauciens pa tiltiem - jaunais pāris, vedēji, vecāki no abām pusēm, brālis ar sievu - kopā tikai trīs mašīnas. Lūk - tad neviens uz kājām nekāpa, ne arī kādas ziepenes maisījās pa kadru. Vienkārši burvīgi noorganizēts, arī no fotogrāfiskā viedokļa.
ERA: Aha, minētā ieliņa bija interesanta Ko tik jaunu neatklāsi, pa dzimtās pilsētas ielām staigādams
Pa izstādēm staigādams, es sarēķināju, ka man šodien vajadzētu vismaz kādus 5-6 tūkst. Ls, lai iegādātos tās gleznas, kuras man patika. Protams, mans favorīts - Gitas Šmites Tāds vakars par nieka 1800 naudiņām ... Tā kā man makā ir tikai pāris lati un neviens to gleznu man neuzdāvinās, tad es tik varu apjūsmot to galerijā. Es tik nesaprotu, kam šeit ir tādas naudas, kas spēj un grib tādas gleznas iegādāties. Un kur tad tās nonāk - kādu kolekcionāru rokās, muzejos, kādās iestādēs?
Haralds - Tev ir ass prāts, Tu jau saproti no pusvārda, taču cenšos sakarīgi izteikties paplašinātos teikumos. Bet jautājums tāds - kurš fotogrāfē - Tu un es? Bet kurš grib tēlot jauno vīru un sievu? He he - tā jau var veidot plenēru ar kāzu klozēm, piemēram, pie jūras. Tas gan ne pa tēmu pie izstāžu apmeklējumiem, bet gan jau - nekas nenotiks arī kādai pauzei.
ex vajadzēja jums aizšaut uz Vodopalasas izstādes atklāšanu - viņas pirmais vīrs bij atspēries ''noraut šo pasākumu'' un notika klope pēc kuras divi kungi šim, uz grīdas guļošam, sēdēja virsū a cienītās mākslinieces māte ņēmās jamo spārdīt(bonuss vēl bij tas, ka māte pēc neveiksmīgas plastisko operāciju sērijas bij trakoti līdzīga popkaralim M.Dž) - vecais krievs zem šā sloga auroja pillā rīklē ''poļicija, poļicija'', līdz pēc 10min šos aizvāca Zatlera kundzes konvojs
Maris: ... vajadzēja jums aizšaut uz Vodopalasas izstādes atklāšanu - ...
Vajadzēja gan. Izlasīju par Jolantu Vadopalasu (45) pēdējā Sestdienā (droši vien tā ir tā pati, ko piemini, kaut gan raksti Vodopalasa), kurā teikts - viņa ir atgriezusies un cer atkal atrast vietu Latvijas modes dizainā. Un vispār Maris - no Tevis nekāda informācija par šo skandalozo pasākumu šeit neparādījās.
daiga35:labi vien ir, izskatās, ka man šonedēļ vispār ar laiku būs pašvaki :face-plain:
Labi, kad Tu ar mani gribi aiziet uz pašportretiem? Es gribētu zināt, kuri darbi Tev no visiem izstādītajiem patika. Tā sakot, man ir saraksts ar visiem nosaukumiem, autoriem utt. Šodien ERA pieteica savus favorītus pašportretos. Daļa mums sakrita, bet bija arī daudzi, kuri patikšanā dalījās. Lai neietekmētos, es Tev mūsu favorītus nenosaukšu. Pēc datu apstrādes vēlāk paziņošu kopējos un individuālos favorītus. Vispoār varētu kādu aptauju uztaisīt par pašportretiem. Daiga - piedalies? Vispār es gribētu, ka Tu piedalies šajā aptaujā. Lūdzu, lūdzu. Varbūt vēl kāds vēlas pašportretus apskatīt un izteikt savu viedokli par tīkamākajiem darbiem?
Linkman Šodien saņēmu atbildi no autora, kuram piektdien 8.maijā Birkenfeldā plkst. 18:00 izstādes atklāšana Uz atklāšanu drīkst ierasties bez īpaša ielūguma. Es tā kā plānoju turp doties, ja ir vēlēšanās, droši var pievienoties
daiga35: ... tad jau būs jāņem līdzi blociņš, lai var pierakstīt tos favorītus...
Daiga - piemēram, piektdien ap 16.oo tiekamies pašportretā. Tu apskaties foto, gleznas, zīmējumus un man pasaki - Tev patīk tas un tas. Es to visu atzīmēju savā tabulā. Tas ir viss. Pavisam vienkārši - apskatīt, izvēlēties un nosaukt pašportretu favorītus. Protams, ja Tev tāds variants ir pieņemams. Pēc tam Tu vari uzzināt, kas paticis ERAi un man. Kas kopīgi paticis un kas savukārt katram individuāli paticis. Man šķiet, varētu būt interesants salīdzinājums.
man ir aizdomas, ka ekoists šodien bija krutākā izstādē, nekā tās visas kopā, par kurām te gudri tiek runāts. bet tās ir tikai manas aizdomas, protams.
alvils:man ir aizdomas, ka ekoists šodien bija krutākā izstādē, nekā tās visas kopā, par kurām te gudri tiek runāts. bet tās ir tikai manas aizdomas, protams.
Tad jau būtu labi, ja ekoists padalītos ar informāciju. Alvils kādā krutā izstādē Tu esi bijis?