man viens čoms, kad pirka savu nikon F80, izvēlējās konkrēto aparātu ar titāna smago korpusu un samaksāja gandrīz uz pusi vairāk tikai tādēļ, lai tiktu pie smagākas kameras.
nesapratu, tas par objektīva smagumu bija domāts kā pluss vai kā mīnuss?
Annirs:objektiiva smagums ir pluss. un kameras ar vismaz nedrebinaas, ja vien var notureet
Tas skaidrs. Bet jautājums bija domāts bzh - kā VIŅŠ to bija domājis.
Tas bija domaats matemaatiski Matrica ir 4x mazaaka, bet svars ir tikai 2x mazaaks.. Taatad necik kruts tas oly nav
Annir, dramatiski nav.. Svara palielinaajums ir tieshi proporcionaals caurumam Jeb cik reizes palielinaas caurums, tik reizes arii palielinaas svars. Gandriiz..
kvatrinjsh:tātad jautājums, kāda matrica būs labāka ja abām matricām ir 10Mpix bet vienai izmērs 3x4mm un otrai 30x40mm? vienādī objektīvi. itkā uz mazākās matricas piekļūst vairāk gaismas. kātad īsti ir? profesionālajiem aparātiem tak baigi lielas tās matricas
Lai gūtu atbildi uz šo jautājumu, vispirms pilnībā ir jāizprot tādas lietas kā asuma dziļums, dinamiskais diapazons, trokšņu līmenis, detalizācija, un konkrētā ražotāja optikas piemērotība dotajiem matricas izmēriem, izejot no fokālo attālumu un minimālās diafragmas vērtības izvēles pieejamību modeļu klāstā.
Ja tu uzdod šādu jautājumu, man nav pārliecības, ka tev ir izpratne par augstāk rakstīto, līdz ar to nav jēgas iedziļināties atbildes rakstīšanā, manuprāt.
kvatrinjsh:tātad, jo lielāka matrica jo mazāki trokšņi vājākā apgaismojuma? vai ir kādi plusi mazai matricai neskaitot cenu?
Olympusam ir maza matrica bet ne maza cena - 4/3 matricas ir 2x mazaakas par 35mm standart taapeec var taisiit tieshi 2x mazaakus un vieglaakus objektiivus vieniigaa juutamaa prieksrociiba !
ļoti labi, a kapēc Oly tos objektīvus ari tad netaisa 2x lētākus?
Bet par to matricu kāds varētu tā zinātniskāk uzrakstīt vienreiz, citādi nu jau kādi 5-6 cilvēki man lūdz pastāstīt kapēc pilnā matrica ir labāka par cropoto .... un es to protams nemāku pastāstīt ...
Lielākai matricai samazinās asuma dziļums pie vienādiem parametriem.
Bet par to matricu kāds varētu tā zinātniskāk uzrakstīt vienreiz, citādi nu jau kādi 5-6 cilvēki man lūdz pastāstīt kapēc pilnā matrica ir labāka par cropoto .... un es to protams nemāku pastāstīt ...
Lielākai matricai samazinās asuma dziļums pie vienādiem parametriem.
zo - a kaa Tu to izreekjinaasi - esmu gandriiz paarliecinaats, ka ar proporcionaalu optiku (tagad slinkums reekjinaat... piem. 35mm tas buutu 50f2 un 4x5, nezinu taga... cik vajadzeetu 200f2) rezultaats buutu vienaads
blin... iedomaajos, ja Tu no saakuma jau buutu ar shaadu bildi... buutu Tev atdevis tos kursus bez visu gejisko tekstu biidiishanas..... re ko nodara ar cilveekiem dzeks daniels...
nu palasiijos, taapeec arii pajautaaju tev - kas ir atskaites punkts jo ja matricu paielinaatu 2x un preciizi visu paareejo - rezultaats buutu identisks vispaar taa ir teoretizeeshana bez seguma imo
buutu nu tu Annir labaak skolaa vairaak gaajis - ja par ''vienaadiem apstaakljiem'' uzskata kameras skata lenkji, tad DOF samazinaas palielinoties gaismasjuutiigajam laukumam
Annirs:nu palasiijos, taapeec arii pajautaaju tev - kas ir atskaites punkts jo ja matricu paielinaatu 2x un preciizi visu paareejo - rezultaats buutu identisks vispaar taa ir teoretizeeshana bez seguma imo
agriss:Nu tādā stilā (kā dpreview) jau ir daudz vietās izskaidrots, bet es domāju tā ''pa vienkāršo'', tādā literārā valodā... nu tādiem kā es ...
Saki viņiem- ar pilnā kadra matricu bilde izskatīsies telpiskāka, un fons miglaināks. Ja prasa kapēc- saki, lai googlē raksta "dof understanding" un "dof; sensor sizes".
mīļie jaunieši! DOF var mērīt no tik m līdz tik m. un var mērīt no tāda attāluma, no kura, var dabūt kadrā ko vaig tajā pašā mērogā - piem. cilvēku pilnā augumā līdz tikpat m tālāk, kā 1. gadījumā. bet vispār te tikdaudz glupību un nepareizību sarakstīts, ka nestāv komentēt.
haralds:mīļie jaunieši! DOF var mērīt no tik m līdz tik m. un var mērīt no tāda attāluma, no kura, var dabūt kadrā ko vaig tajā pašā mērogā - piem. cilvēku pilnā augumā līdz tikpat m tālāk, kā 1. gadījumā. bet vispār te tikdaudz glupību un nepareizību sarakstīts, ka nestāv komentēt.
Ja tu nemāki gūglēt, varbūt pamēģini youtube! Tur būs ar visām bildītēm un video, pat bērnam saprotams...
Vai arī no otras puses- paprovē moš ar ziepi un ar 5D nofočēt "cilvēku pilnā augumā līdz tikpat m tālāk, kā 1. gadījumā." un pēc tam salīdzini fona miglošanos!
Maris:buutu nu tu Annir labaak skolaa vairaak gaajis - ja par ''vienaadiem apstaakljiem'' uzskata kameras skata lenkji, tad DOF samazinaas palielinoties gaismasjuutiigajam laukumam
slinkums ar tevi diskuteet - taapat skaidrs ka tev viss beigaas sinhronizeesies ar suutiishanu aarsteeties
Vienīgais, ko te vairumam komentētāju varētu ieteikt, ir paņemt un praktiski izmēģināt. Nav ko tukšas teorijas bārstīt par kaut ko nezin ko.
Atrodiet kādu čomaku ar 6x6 vai vēl labāk 6x9, paskatieties skatu meklētājā, vai vēl labāk - jau uzbildētā bildē un salīdziniet kaut vai ar parasto ziepīti ņemtas "identiskas" bildes. Tad arī radīsies poņa, kas tad ir labāks.
briedis:Vienīgais, ko te vairumam komentētāju varētu ieteikt, ir paņemt un praktiski izmēģināt. Nav ko tukšas teorijas bārstīt par kaut ko nezin ko.
Atrodiet kādu čomaku ar 6x6 vai vēl labāk 6x9, paskatieties skatu meklētājā, vai vēl labāk - jau uzbildētā bildē un salīdziniet kaut vai ar parasto ziepīti ņemtas "identiskas" bildes. Tad arī radīsies poņa, kas tad ir labāks.
Tu ko Briedi! Te dažiem cilvēkiem ir gandrīz 40 gadu fotogrāfijā un tu iesaki šādas muļķības meistariem.