Kā mani uzjautrināja tās buļļa kakas par to gaismas trāpīšanu tiešā mērķējumā uz matricu, nevis zem leņķa... Interesanti, šīm lēcām nav fokālā centra? :hmm: Un tās megaticamās ilustrācijas par to, ka sensori izvietoti nezcik dziļā šūnu režģī, nu gluži kā studikblices šūnā...
Pagaidām, cik zinu, šādu taisnu leņķi nodrošina tikai videokameru stikli, dēļ pilnīgi savādākas stikla konstrukcijas un tas notiek uz būtisku izmaiņu rēķina DOF parametros - DOF kļūst gandrīz bezgalīgs...
Un Otra buļļu kaka par to, ka nu visi pēkšņi pameta FF matricas, lai tikai uztaisītu 4/3 standarta kameras...
P.S. Un kur paliek pikseļu blīvums? a? laimam Hasselis, Leaf, Mamiya, Phase One utt ir galīgi sapīpējušies, ka ražo liela izmēra matricas ar zemu pikseļu blīvumu...
nekā jauna, vislabākā reklāma Olympus un digitālajiem objektīviem, no Tavas puses, būtu klusējot fotografēt, un taisīt labas bildes, un nepaļauties tikai uz "Olympus augstajām tehnoloģijām", bet tikt vaļā no humora un satīras efekta savos darbos
alvils:man viens čoms, kad pirka savu nikon F80, izvēlējās konkrēto aparātu ar titāna smago korpusu un samaksāja gandrīz uz pusi vairāk tikai tādēļ, lai tiktu pie smagākas kameras.
Chali, labriit! Smagais titaans?? Kamera ar titaana korpusu buus vieglaaka nekaa kamera ar alumiinija vai magneezija korpusu. Titaans tak nav nekaads svins. Laikam no kjiimijas neko neatceries..
Nu nee, daudzi te ar peerleem izceljaas.. olympusisti vel arvien savas pagales slavina, kaut gan pie sevis klusiibaa raud. Diskuteet par DOF utt - da 99% shejienieshu taadu lietu vajag tikpat ljoti kaa cuukai dakshinju!
Man maniem "Darbhobijiem" patreiz pilnīgi pietiek joprojām ar 20.D CANON , ja vaig FF aiznemos 5D MARK II no skapja , pēdējā laikā gan esmu spiests bildēt "Priekam" ar 50.D jo kolēģe apkart vazāšanai par labāku atzina manu veco 20.D bez gripa nekā jauno 50.D ar gripu , ta nu mokos ar SUDAINU AWB un baterijas rijosju gadzeju MAN VAIRAK NEVAIG a ja vaig vel vairak izvelku LINHOF pielieku 6x9 kaseti un uz REALAS ar 53mm Kaaaaa nogazju ta LAIMIGS