forum.gif
Krasu interpretaacija ieksh FB
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Krasu interpretaacija ieksh FB
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.03.09 03:31 labots
 citēt
Vai var kaads paskaidrot, man, parastajam mirstiigajam, kaapeec FB interpretee kraasas pa savam???
kaut vai piemeers - tikko ievietoju bildi gan ieksh FB gan fishup.ru - krasu atshkjiriiba,
pat uz mana, nekalibreetaa monitora, manaami pamanaama -
FB -
( www.fotoblog.lv... ) (ja skataas uz melnaa fona,
palielinaatu, veeljovairaak izjuut)
Fishup.ru -
( lkz.fishup.ru... )

vieniigaa atshkjiriiba starp atteeliem ir 1200pix pet garaako ir fishup upload
un 900pix pret garaako ir FB uploads. vai tur tas aakjis? kaut gan asums arii manaami zuud
te arii peec visiem uzlabojumiem. un ja aakjis ir izmeera vai FB nevar paariet uz citiem bilzju
upload max size standartiem? abidna, ja piestraadaa pie viena, bet peec uplouda raada ko citu
iedzerts ir normas robezjaas, taa, ka uz to vainu novelt nevar :face-kiss:
Publicēts: 21.03.09 11:07
 citēt
Tāpēc ka neparastie,nemirstīgie,būdami pie vesela saprāta nekad webā neliek adobeRGB.
Šajā gadijumā FotoBlogs kā reizi neiejaucas,savukārt krievinieki,acīm redzot,automātā pārmet bildi uz sRGB.
Publicēts: 21.03.09 11:10
 citēt
Drukā uz popiera ,i būs lobi.A pie tikšanās var rādīt!:)
Publicēts: 21.03.09 12:04
 citēt
Uz papīru tas arī attiecās:noricveidīgie adobi nesaprot,savukārt epsonveidīgajiem labāk adobi iebarot.
Publicēts: 22.03.09 00:23
 citēt
60uz5komats6:Uz papīru tas arī attiecās:noricveidīgie adobi nesaprot,savukārt epsonveidīgajiem labāk adobi iebarot.

labāk jau ppRGB, jo Epsoni dzeltenos toņus drukā vairāk par aRGB
Publicēts: 22.03.09 11:19
 citēt
Kaut kā neesmu sastapis drukas iekārtu kas saprastu ppRGB,vai nu apgaismo mani,vai teic,kāda mārrutka pēc barot iekārtai formātu ,kuru tā nesaprot un vēl jo vairāk nespēj attēlot uz papīra.Toņu vairāk vai mazāk drukāšanas jautājumu risina ar profilēšanu.
Publicēts: 22.03.09 16:35 labots
 citēt
Ja tavs printeris nesaprot ppRGB, tad atļauj ar to nodarboties softam kurš darbina druķieri.
Var profilēt, var kompresēt, var darīt visu ko, bet kapēc gan apgraizīt un/vai saspiest failā esošo krāsu telpu, ja var to nedarīt - kā jau teicu Epson drukā dzeltenos toņus kas neiekļaujas aRGB, tapēc izmantojot ppRGB ir iespēja iegūt papildus detaļas šajā apgabalā, saglabājot un izmantojot pilnu krāsu telpas diapazonu. Tas protams neattiecas uz gadījumiem, kad kadrā šādu krāsu vispār nav, tad nekada ieguvuma nebūs, bet zaudējuma arī ne.
Publicēts: 22.03.09 17:23
 citēt
Par tiem dzeltenajiem interesanti,vajadzētu paprovēt.Kaut gan kā tur var būt īpaši dzeltenie,ja pēc idejas košāku krāsu par kārtridžā ielieto šis diez vai kur raus un Y100% manuprāt iekļaujas aRGB.Taisnību sakot ar dzelteno galu man nekad nav bijušas īpašas problēmas RGB->CMYK,bet toties koši zilie, tuumši sarkanie un koši zaļie,gan ir palikuši ārpus krāsu aptvēruma.
Publicēts: 22.03.09 20:23 labots
 citēt
dzeltenie tas ir lielākajam vairumam galda printeru, ja salīdzinam piem. 9900 epsonu, tad tur gan zaļie gan zilie, gan sarkanie arī ir krietni vairāk neka ietilpst aRGB. Tā kā vienīgā iespēja pilnībā izmantot kameras un printera iespējas ir ppRGB
reku pāris bildes kur to labi var redzēt - iekrāsotais ir Epson9900 drukājamās krāsas; telpa kas ar režgi iezīmēta - AdobeRGB. Tas kas lien ārā no režģa, tas nenodrukāsies, ja drukāsi no aRGB :(

Publicēts: 22.03.09 22:21
 citēt
atvēru abas adreses, saliku katru pa 1/2 ekrāna... neredzu atšķirības krāsās, bet ir manāma atšķirība kvalitātē - minimāla

Liekās, ka sharp ir iedarbināts uz fishup.ru ievietoto bildi, bet samazinot priekš fotobloga ir aizmirsts nedaudz uzfrišināt :)
Publicēts: 22.03.09 22:26 labots
 citēt
nekas, Haiduk onkul, nav frishinaats savaadaak, blogam vaij fishupam.
es atveru abas bildes un manaami redzu, ka shajaa saitaa vinja ir
blaavaaka un truukst kraasu dziljuma kaa arii asuma.
nav mans meerkjis te kaut ko nomelnot tiishupraat, vnk jautaaju
kaapeec taa, jo nesen tach kaut kaadi upgeidi esot veikti shajaa
saitaa, shajaa jomaa.. nevajag man te siet klaat shmaukshanos, ka viena bilde
ir savaadaak apstraadaata kaa otra :) nje v majom stilje :face-glasses:
Publicēts: 22.03.09 23:48
 citēt
+lkz
Man savām fotogrāfijam ar tā liekas ja salīdzina kautvai ar erfoto.lv
liekas ka izskatās labāk erfoto nekā te.
Publicēts: 22.03.09 23:57
 citēt
arturso:+lkz
Man savām fotogrāfijam ar tā liekas ja salīdzina kautvai ar erfoto.lv
liekas ka izskatās labāk erfoto nekā te.

nav tikai liekaas, nevis izskataas, bet ir, par erfoto to jau ar sen biju pamaniijis
tieshi tas pats kaa ja saliidzina ar fishup :)
Publicēts: 23.03.09 00:03
 citēt
Y, tāpec ari te neko praktiski nepublicēju. 2 bildes mētājas, tie kas gribēs redzēt vairāk tie ari atradīs.
Publicēts: 23.03.09 00:14
 citēt
Haiduks:atvēru abas adreses, saliku katru pa 1/2 ekrāna... neredzu atšķirības krāsās, bet ir manāma atšķirība kvalitātē - minimāla

Liekās, ka sharp ir iedarbināts uz fishup.ru ievietoto bildi, bet samazinot priekš fotobloga ir aizmirsts nedaudz uzfrišināt :)

varbūt brilli piemirsi uzlikt?
Publicēts: 23.03.09 00:52
 citēt
zo:
Haiduks:atvēru abas adreses, saliku katru pa 1/2 ekrāna... neredzu atšķirības krāsās, bet ir manāma atšķirība kvalitātē - minimāla

varbūt brilli piemirsi uzlikt?

Tu esi ljoti aspraatiigs cilveeks! :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):