Jā - labs viedoklis. Par atmiņām un vispārējo pielietojumu... Es gan kāzām liktu somā kādu 16-35 F/2,8 vai 24-70 F/2,8... Fiksfokāļus ņemot jaun āpāra smukbildēm... Pārējais jau tāda kā reportāža, kur fiksi, šķiet, īsti nederēs...
alvils:f cipars nav vienīgais glābējs. iso, blices (ne obligāti studijas)... turklāt tam 18-200 ir stabilizācija, kas ļauj ekspozīcijas laiku likt lielāku, kompensējot fragmas nespēju atvērties...
Skan jau skaisti, bet uz kustīgiem cilvēkiem tas antiparkinsons neiedarbojas... Par ISO runājot - tiesa, kas tiesa - D90 aperātam tas sniegums pie agstiem ISO ir visai cienījams...
alvils:f cipars nav vienīgais glābējs. iso, blices (ne obligāti studijas)... turklāt tam 18-200 ir stabilizācija, kas ļauj ekspozīcijas laiku likt lielāku, kompensējot fragmas nespēju atvērties...
Skan jau skaisti, bet uz kustīgiem cilvēkiem tas antiparkinsons neiedarbojas... Par ISO runājot - tiesa, kas tiesa - D90 aperātam tas sniegums pie agstiem ISO ir visai cienījams...
ar D3 var īzī močīt ar iso 6400, kvalitāte o.k. ar D300 (kas ir man) iso 640 ir o.k., ar 800 un vairāk būs grauds, ja ir tumšs. gaišā laikā var droši virs 2000 likt, ja gribās fragmu pievērt, bet kur ir vājš apgaismojums, 800 ir limits (lai gan es kāzas tāpat zagsā bildēju reiz ar 1270, un, lai gan bija graudains, bija o.k.). ar trokšņainajiem olympus kāzas labāk nebildēt vispār!
Palaidniek, es rakstīju pārsvarā attiecībā uz ceļojumiem, kur bieži nav ne laika , ne apstākļu optikas maiņai. Tādēļ jau tiem hiperzūmiem pielipis arī otrs nosaukums- travelzūms. Kāzas ir pavisam cita lieta- naudas darbs un tur par kvalitāti ir jāatbild. Tā kā hiperzūms derēs tikai banketā. Jā- kaut arī ne visai pa tēmu, bet ceļojumā man ļoti iepatikās kolēģa aizlienētā "pusmugursoma" Lowepro Slingshot 300- dikti ērta un samērā droša pret zagļiem - piemēram, Barselonā, kur brīdināja par somu zagļiem, pagriezu šo uz vēdera pusi un nebija tik bail, ka ielas drūzmā var apzagt.
Es jau arī piekritu, par Travel sadaļu... Par kāzu zoomiem tās bija manas domas, kas nebij domātas kā pretējs viedoklis.
Par slingshot runājot - man pašam ir 200-tais Slingšots... Nu ir mazbiku pašāurs, bet man lielākoties pietiek un mašīnas bagažniekā lien iekšā - lielākais diezvai līdīs...
vairāk - 1,626926280716366 X gaišāka! bet SHITas būs zoom tele pozīcijā (ceru, ka vienā!), labi, vismaz pēdās. diez vai SB-600 vairāk kā 4 X gaišāka par Metz-45 CT-1. a no svara jau arī ģenģera jauda - vismaz kamēr aķu iekšķīgā preteklība neierobežo. (a man SB-800 sačervelināja mīksto filtru!)
palaidniex:Harald - ja rēķina gaismas zudumus uz attālumu ...
uz kadu attālumu - ja salīdzināt 2 blices, tad domājot uz vienādiem apstākļiem. nužņika spuldzīte, cāļu sildāmā lampa, celtnieku vai zvejnieku lukturis - pofig veņņiki - kā 2X tālāk, tā 4X tumšāks, kā 15X tālāk, tā 225X tumšāks. a tas, ka jaunieši skačkojot sacēluši gaisā zāģu skaidas un/vai izžuvušos kūtsmēslus, protams traucē gaismas izplatībai, bet vienādā mērā SB-600 un SB-800.
a vot šitais pēdējā laikā arī mārketinga triks! Pirmstam normāli uzrādīja GN īsajā galā - tagad, visi pārmetušies uz tālo! Es ar savu GN56 uz alfas, čutj ņe mazvērtības kompleksu dabūju!