Kr4 izskataas ka jums www ieraksts DNS serverii ir kautkur aizgaajis pavasara galjas mekleejumos. 503 Service Unavailable No server is available to handle this request.
Un izskataas ka FB ir saacis pamatiigi bremzeet... Nav apsveerta doma paariet u aatraaku liiniju vai optimizeet serveri ?
Redzi atshkjiriiibu ??? Tas noziimee ka DNS serverii kursh tur sho zonu: Non-authoritative answer: fotoblog.lv nameserver = host1.sgm.lv. fotoblog.lv nameserver = ns1.fotoblog.lv.
nav noraadiit CNAME vai ALIAS
Ko var panaakt arii konfigureejot HTTP serveri jeb VHOST konfiguraacijaa noraadot uz kurieni tiek novirziiti pieprasiijumi kas naak uz fotoblog.lv un [url=www.fotoblog.lv]www.fotoblog.lv[/url] jo kakova hrena ir jaaver valjaa web serveris kuraa ir sapists konfigs?
lkz:
qlp:Nav apsveerta doma paariet u aatraaku liiniju vai optimizeet serveri ?
mozh vnk no tonnas nevajadziigu bilzju un neaktiivu lietotaaju tikt valjaa??
..bet vispaar jau gljuko gan pa laikam vairaak ka parasti
Domaaju ka neaktiivi leitotaaji nevar buut pie vainas. Nevajadziigas bildes - nezinu , var buut daljeeji.
Datubaazes optimizaacija gan buutu noderigia lieta ;]
Redzi atshkjiriiibu ??? Tas noziimee ka DNS serverii kursh tur sho zonu: Non-authoritative answer: fotoblog.lv nameserver = host1.sgm.lv. fotoblog.lv nameserver = ns1.fotoblog.lv.
nav noraadiit CNAME vai ALIAS
Ko var panaakt arii konfigureejot HTTP serveri jeb VHOST konfiguraacijaa noraadot uz kurieni tiek novirziiti pieprasiijumi kas naak uz fotoblog.lv un [url=www.fotoblog.lv]www.fotoblog.lv[/url] jo kakova hrena ir jaaver valjaa web serveris kuraa ir sapists konfigs?
Acīmredzot, ka kexi ir dīvaini sakonfigurējuši sava domēna zonu, bet man tas netraucē. Tavi ieteikumi, gan parāda, ka pats šajā tēmā peldi Vismaz no taviem ieteikumiem napalika skaidrs kas ir nepareizi. Tā ka droši vari doties uz [url=www.amazon.com]www.amazon.com[/url] un palasīt par DNS konfigurāciju un webserveriem. Sākumam vari sākt ar oreilly.com... izlasīšanu.
LOL, un ja es uzkonfigurēju klāsterus + load balansēšanu? Un ja primārais nameservers dead (vai tev līnija ir "dead" līdz sgm.lv).. WEB-saits kā tads nav vainīgs, ka kāds admins salauza rokas, konfigurējot to pasākumu.
tik pat labi var būt vainīgs konnekts starp HTTP un DB serveriem, ka kāds pārpumpē svaigāko pr0n-u
LOL, un ja es uzkonfigurēju klāsterus + load balansēšanu? Un ja primārais nameservers dead (vai tev līnija ir "dead" līdz sgm.lv).. WEB-saits kā tads nav vainīgs, ka kāds admins salauza rokas, konfigurējot to pasākumu.
tik pat labi var būt vainīgs konnekts starp HTTP un DB serveriem, ka kāds pārpumpē svaigāko pr0n-u
To ka tas ir kofiguraacijas gljuks - es jau pashaa saakumaa pateicu, tas kaadaa veidaa to noveerst - vaeeju arii neteikt, te tak visi uubermgapro sysadmini PIedevaam prieksh FB shaubos vai vajag vairaak par vienu kasti. Nu ja tu konfigureeji loadbalanseeshanu prieksh FB tad esi sakonfigureejis(usi) kautko pilniigi garaam jo FB bremzee kaa meesls. Pat deviantart aatraak straadaa
es domāt DA ir stipri kustomizēta sistēma. paskaties kā dr.lv bremzēja, līdz neinvestēja daudz naudas serveros, tehnoloģijās, testos un konfigurācijā...
tas ko es gribu pateikt - nekad nepietiks ar vienu serveri tādiem vortāliem/portāliem (image/video datubāzes) Stulbi uzskatit, ka FB pietiek ar vienu serveri, nezinot kāds tur kods, struktūra un t.t. Ta rikojas tikai diletanti un neprašas
Mandalay:es domāt DA ir stipri kustomizēta sistēma. paskaties kā dr.lv bremzēja, līdz neinvestēja daudz naudas serveros, tehnoloģijās, testos un konfigurācijā...
tas ko es gribu pateikt - nekad nepietiks ar vienu serveri tādiem vortāliem/portāliem (image/video datubāzes) Stulbi uzskatit, ka FB pietiek ar vienu serveri, nezinot kāds tur kods, struktūra un t.t. Ta rikojas tikai diletanti un neprašas
Nu tu saliidzinaaji dr.lv ar FB vai DA. Protams tehnologijas un resursi ir vajadziigi bet ja lietotaaji saka ka bremzee tad vinjiem ir pie pakaljas ko domaa admini - vinjiem vajag rezultaatu nevis tehniski pamatotu bullshitu par to ka klaasters, internets, kodi jaapaaraksta un taa taalaak...
Un par to ka FB pietiek ar vienu serveri - tas bija PIENJEEMUMS, jeb VARBUUTIIBA, par daudz nekad nebuus. Jaa par kodu uz kaada griezhaas FB neko nezinu un par to arii neiet runa.
Mandalay:es domāt DA ir stipri kustomizēta sistēma. paskaties kā dr.lv bremzēja, līdz neinvestēja daudz naudas serveros, tehnoloģijās, testos un konfigurācijā...
Ko gribi no jaunās paaudzes adminiem, kam par adminēšanu priekšstats ir no forumiem vai īsiem how to rakstiņiem
Bet visticamāk, ka FB var uz viena servera strādāt, lai arī ir pietuvojušies līmenim, kad vajag dalīt DB, kodu un bildes. Nav viņiem ar tiek liela apmeklējuma kā draugiem - kā saprotu, FB mēnesī ir labi ja 2-3 mil. lapu ielāžu, bet dr.lv stundā var gadīties vairāk. Un par hostingu dr.lv mēnesī maksā daž-simt reižu vairāk kā FB, kurš ir vairāk hobija projekts nevis bizness.
Mēs te varm īdēt, ka FB kļuvis lēns utt., bet vai būtu paši gatavi samest puišiem hostingam un programmēšanai? Labs un ātrs hostings maksā dārgi un no FB nekāds prātīgs bizness nesanāk.
Ko gribi no jaunās paaudzes adminiem, kam par adminēšanu priekšstats ir no forumiem vai īsiem how to rakstiņiem
Paldies dakter. Paldies ka pateici kaa dziivot Es te ar taviem netgames adminiem pa vienu katlu buros, taakaa oldschool ne vienmeer ir tas kas pareizi un jaunaas paaudzes admini zin krietni vairaak nekaa noputeejushie oldschoolisti ;]
Kas attiecas uz DNS man tē daži aizdīķa gudrenieki nekādi nevar piekonfigurēt LV domeinu , saka KAS JUS TUR NOTIEK vislaik mainoties NS Es gan nezinu ko tas nozime bet ta man jau 3 dienu stasta un NIC helpa neviens neatbild To iet to neiet to mainas cipari Viens no iemesliem kapec neciesju LV zonu un neko seit neizmantoju un neizvietoju Nekadas stabilitates neviens neko ISTI nerubi un ne par ko netabild BET `piķi grib visi
Lunis:Kas attiecas uz DNS man tē daži aizdīķa gudrenieki nekādi nevar piekonfigurēt LV domeinu , saka KAS JUS TUR NOTIEK vislaik mainoties NS Es gan nezinu ko tas nozime bet ta man jau 3 dienu stasta un NIC helpa neviens neatbild To iet to neiet to mainas cipari Viens no iemesliem kapec neciesju LV zonu un neko seit neizmantoju un neizvietoju
Tas nav atkariigs no zonas, bet gan no adminu liikajaam rokaam. Ja serverim stabils interneta piesleegums un fiziskaa ip + 99% uptime, nevajadzeetu buut nekaadu probleemu. Protams ar vienu nameserveri buus pashvaki ja uptime ir zemaaks par 80% bet kopumaa ieksh LV ar hostingu viss ir kaartiibaa. Vajag tikai pareizaa vietaa hosteet
Lunis:Kas attiecas uz DNS man tē daži aizdīķa gudrenieki nekādi nevar piekonfigurēt LV domeinu , saka KAS JUS TUR NOTIEK vislaik mainoties NS Es gan nezinu ko tas nozime bet ta man jau 3 dienu stasta un NIC helpa neviens neatbild To iet to neiet to mainas cipari Viens no iemesliem kapec neciesju LV zonu un neko seit neizmantoju un neizvietoju Nekadas stabilitates neviens neko ISTI nerubi un ne par ko netabild BET `piķi grib visi
Luni, tev batonus ausīs sprauž Nēesmu saskāries ar īpašu lv zonas nameserveru brukšanu, kas traucētu darboties maniem domēniem. Visticamāk tavi aizdīķa admini ir par daudz zāli sapīpējušies ;D
Paldies dakter. Paldies ka pateici kaa dziivot Es te ar taviem netgames adminiem pa vienu katlu buros, taakaa oldschool ne vienmeer ir tas kas pareizi un jaunaas paaudzes admini zin krietni vairaak nekaa noputeejushie oldschoolisti ;]
Pilnīgi iespējams, ka tā arī ir. Neņemšos strīdēties, jo nezinu, bet pieredze diemžēl parāda, ka kaut ko saprot un var normāli izdarīt mazāk par 10% no darboņiem, kuri sevi sauc par adminiem.
Pilnīgi iespējams, ka tā arī ir. Neņemšos strīdēties, jo nezinu, bet pieredze diemžēl parāda, ka kaut ko saprot un var normāli izdarīt mazāk par 10% no darboņiem, kuri sevi sauc par adminiem.
Tur es tev pilniigi piekriitu, shinii gadiijumaa atgriezhoties pie teemas - adminiem sho konfiga kljuudu noveerst ir max 10 minuushu darbs.
ZIN tā ir arī FOTO jomā , knipšē šaaaausmīg daudz un ar katru gadu vairāk bet TEHNISKI / STABĪLI rezultati arvien mazak un mazak
Tur es tev pilniigi piekriitu, shinii gadiijumaa atgriezhoties pie teemas - adminiem sho konfiga kljuudu noveerst ir max 10 minuushu darbs.
Kādas 10 minūtes? 3 rindiņas zonas failā jāizmaina. un jāievada viena komanda dns servera pārstartēšanai