forum.gif
Filmiņa?!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Filmiņa?!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.12.06 22:19
 citēt
Sveiki!
Man Ir velešanās pafotografēt ar Analogo kameru, gribas kaut kas jauns, digitalais bishki piegriezies! :?
Jautājums ir tieshi par filmiņu kaadu likt iekšā? Kaada ir krasainā laba dienā? Un kada laba naktī?
Un vai var dabūt melnbaltas filmiņas??
Paldies jau iepriekš!
Publicēts: 06.12.06 22:32
 citēt
(smaids)

Atbildi uz jautājumiem

- ar ko taisies bildēt?
- ko taisies bildēt?
Publicēts: 06.12.06 23:34
 citēt
Kad es veel analogojos, tad ar ZENITU shaavu, kas tagad pievienojies manai kolekcijai, bet taa patika man ar Melnbaltajaam 400, neatceros firmu kas bija, bet zinu to ka pec kadiem 2-3 meeneshiem palika baigais deficiits! ;) Bet tieshaam atkariigs ar kadu aparaatu tu bildeesi, jo saubos vai piemeram tev buus zipene, tad apgaismojumam un ISO buus liela noziime! :) Ja tev ir doma paspeleeties ar tiem ziepjiem ar filmaaam nav veerts! :D
Publicēts: 07.12.06 17:12
 citēt
Cjehu FOMA'i labas m/b pleeves, arii 400. Bet nejaukt ar monohromatiskajaam, kuras tiista ieksh c-41, taapat kaa kraasainaas.
Publicēts: 07.12.06 18:00
 citēt
Cjehu FOMA'i labas m/b pleeves, arii 400. Bet nejaukt ar monohromatiskajaam, kuras tiista ieksh c-41, taapat kaa kraasainaas.

ev, laikam esmu ieberzies. šodien tieši tādu kodak professional nopirku un atnākot mājās ieraudzīju, ka only c-41
žēl ka uz lāčplēša ielas bija beigušās ķīniešu lētucis pa divīti, savādāk nemaz nebūtu skatījies uz tām dārgajām :shock: :shock:
Publicēts: 07.12.06 18:01
 citēt
eeem, a kur tās foma ir dabounamas?!
Publicēts: 07.12.06 18:30
 citēt
eeem, a kur tās foma ir dabounamas?!

Vienu no peedejajaam reizeem redzeeju 30 m bundzjaas Barona ielas "Fleeraa", apm. pieturu aiz "Beernu pasaules", bet otraa 1/2-see ielai, pirms Tallinas ielas.
Publicēts: 07.12.06 18:49
 citēt
(smaids)

Atbildi uz jautājumiem

- ar ko taisies bildēt?
- ko taisies bildēt?

Fočēšhu ar Braun s2000
Nu tad jau redzees vis ticamaak ka pilseetu un dabu un varbuut cilveeekus! :D
Gribas kaut ko jaunu apguut!
A un zipeni arii dabushu liidz!
Publicēts: 07.12.06 19:48
 citēt
(smaids)

Atbildi uz jautājumiem

- ar ko taisies bildēt?
- ko taisies bildēt?

Fočēšhu ar Braun s2000
Nu tad jau redzees vis ticamaak ka pilseetu un dabu un varbuut cilveeekus! :D
Gribas kaut ko jaunu apguut!
A un zipeni arii dabushu liidz!

Atradu tikai fēnus Braun :))

Kas tas ir par zvēru? Automātika, autoexpoz, vai viss manuāli?
Publicēts: 07.12.06 20:52
 citēt
Pierasts jau uzraxtu "Braun" redzet paarsvaraa uz mikshkjera, klocera, masturbaatora, sulspiedes vai piljesosa. Uz kameras, iipashi uz stikla nepierasti. Es gan tikai kataogaa redzeeju, bet tiem laikiem ljoti labi raadiitaaji bija. /a laiki tie, kad 1/125 uz blici bija neslikti!/.
Publicēts: 07.12.06 23:37
 citēt
Ķīnas nepērc nekad Luky, t.i.. Baigi slikti sažūst. Pamēģini Fuji, 100, 400. Tik kā tīstīsi? Var jau arī Brieža ielā. Un, kur kopēsi? Tak ne jau pats. Tagad, kad ziema, viss pelēks un gaismas arī nav, Tev nebūs interesanti m/b. A, kad kāda saulīte spīdēs, redzēsi, kas par kaifu. Ja mācēsi redzēt un pie visa tā vēl uzlikt galā uz papīra vai parādīt cilvēkiem.
Publicēts: 08.12.06 07:04
 citēt
NEsmu Ridzinieks esmu no Ventspils! :(
Publicēts: 08.12.06 13:05
 citēt
arī es te mēģinu ar analogo kaut ko izveidot... bet ar zenit 122! viss manuāli... vissarežģītāk, šķiet ka uzstādīt pareizu ekspozīciju! kādam kādi ieteikumi/padomi?
Publicēts: 08.12.06 13:56
 citēt
SlaX? ieteikumi? :D Lietot Exponometru vai vismaz tabulnju kaut kur atrast! :D
Publicēts: 08.12.06 14:48
 citēt
Ķīnas nepērc nekad Luky, t.i.. Baigi slikti sažūst. Pamēģini Fuji, 100, 400. Tik kā tīstīsi? Var jau arī Brieža ielā. Un, kur kopēsi? Tak ne jau pats. Tagad, kad ziema, viss pelēks un gaismas arī nav, Tev nebūs interesanti m/b. A, kad kāda saulīte spīdēs, redzēsi, kas par kaifu. Ja mācēsi redzēt un pie visa tā vēl uzlikt galā uz papīra vai parādīt cilvēkiem.

ko nozīmē slikti sažūst?!
neesmu nekur redzējis, kur tirgo fuji, āāā un šodien biju aizstaigājis līdz flērai, tur tādu foma nepazīst,
jā pats tīstu un kopēju
nez, būs jāaizstaigā uz brieža ielu
Publicēts: 08.12.06 16:15
 citēt
Tik kā tīstīsi? Var jau arī Brieža ielā. Un, kur kopēsi? Tak ne jau pats.

Ja pats nekopee, 1/2 kaifa pa D, ja netiista, 3/4, ja ne tiistiit, ne kopeet, tad gandriiz tikpat labi var uz krasainaas pleeves bildeet vai ar digitaalo un kompii paartaisiit m/b. Nu, sorry, taa es redzu.
Publicēts: 08.12.06 18:56
 citēt
SlaX? ieteikumi? :D Lietot Exponometru vai vismaz tabulnju kaut kur atrast! :D

nav ne tā ne šitā! cenšos izlīdzēties ar digitālā eksponometru... notēmēju, iečekoju, tad pārlieku uz analogo! :)) nez kas sanāks... filmiņu vēl nēesmu piefošējis... gan jau brīnumi būs... :) čakars jau ir... kaut kā improvizēju... a tabuliņu droši ka netā var kaut kur atrast! kāc adresi nezin?
Publicēts: 08.12.06 19:05
 citēt
arī es te mēģinu ar analogo kaut ko izveidot... bet ar zenit 122! viss manuāli... vissarežģītāk, šķiet ka uzstādīt pareizu ekspozīciju! kādam kādi ieteikumi/padomi?

Nu, zenit 122 tak ir eksponometrs, pietam veel TTL (ja vien nav izzhuvis vai saluuzis:) ) Vai tad ne?
Publicēts: 08.12.06 19:23
 citēt
Daudz negudro, paņem vienalga kādu cipariņu (digitālā kamera), kas rāda to visu - eksponometriju, nobliez, palasi, apskaties, kas tur un atkārto - ar to pašu ISO (gaismas jūtība), blendi, laiku, es domāju, ka lētāk, nekā normāls eksponometrs. Ir jau arī tabulas par to, bet, tā Tev iznāks labāk. Tikai pēc tam normāli notīsti, ja 100, tad 100, nekādu PUSH, vai vēl ko. Un, atceries, m/b - t.i. melbaltajā. galvenais instruments, ja attīsti pats - ir kas? termometrs. Un pulkstenis. Jo abi precīzāki, jo labāk, un, vēl jau arī galva un rokas (pats pēdējais). Gleizds!!! Bet, kādas viņam bildes!
Publicēts: 08.12.06 19:35
 citēt
Taam tabulaam un kalkulatoriem kopiiga nelaime - cik tad gaishs un ko bildeet taisies, taas nezina, to tikai var uzlikt ar simboliem "sauliite", "maakoniitis" un tml. Tas taa nenopietni.
Publicēts: 08.12.06 22:21
 citēt
Daudz negudro, paņem vienalga kādu cipariņu (digitālā kamera), kas rāda to visu - eksponometriju, nobliez, palasi, apskaties, kas tur un atkārto - ar to pašu ISO (gaismas jūtība), blendi, laiku, es domāju, ka lētāk, nekā normāls eksponometrs. Ir jau arī tabulas par to, bet, tā Tev iznāks labāk. Tikai pēc tam normāli notīsti, ja 100, tad 100, nekādu PUSH, vai vēl ko. Un, atceries, m/b - t.i. melbaltajā. galvenais instruments, ja attīsti pats - ir kas? termometrs. Un pulkstenis. Jo abi precīzāki, jo labāk, un, vēl jau arī galva un rokas (pats pēdējais). Gleizds!!! Bet, kādas viņam bildes!

tā jau arī daru... šauju ar cipariņu, tad uz analogā atkārtoju... :) bet tīstīt gan pac vēl netaisos... :)) šķiet ka šķēle bik par biezu... ka neaizrijos! :))
Publicēts: 08.12.06 22:56
 citēt
Tik kā tīstīsi? Var jau arī Brieža ielā. Un, kur kopēsi? Tak ne jau pats.

Ja pats nekopee, 1/2 kaifa pa D, ja netiista, 3/4, ja ne tiistiit, ne kopeet, tad gandriiz tikpat labi var uz krasainaas pleeves bildeet vai ar digitaalo un kompii paartaisiit m/b. Nu, sorry, taa es redzu.

izbaudu 1/1 kaifu :lol:
Publicēts: 08.12.06 23:11
 citēt

Nu, zenit 122 tak ir eksponometrs, pietam veel TTL (ja vien nav izzhuvis vai saluuzis:) ) Vai tad ne?

manuprāt, nav gan!
Publicēts: 09.12.06 23:50
 citēt

manuprāt, nav gan!

www.rugift.com...

"The Zenit 122 camera is a fully manual TTL metering camera that lets you select and set f-stops and shutter speeds."

Nu tad taveejais zeniits kkaads invaliids :))
Publicēts: 10.12.06 10:28
 citēt
he slax droši vien nav atradis vietu, kur bača atrodas :mrgreen:
Publicēts: 10.12.06 11:28
 citēt

taa arii bij! jo panjeemu no personas kura man 100%iigi apgalvoja ka shamam taac zveers neesot! briezha shaubu vadiic saaku chekot cauri... taa lielaa skruuve sen jau nelika man mieru, kad paveeru to valjaa no cauruma izkrita paaris bachenes... :) nomainiiju un viss notiek... briedis, paldies tev!

p.s.
piezvaniiju fochika iipashniekam un pateicu ko es par vinu domaaju! :lol:
Publicēts: 10.12.06 11:39
 citēt

taa arii bij! jo panjeemu no personas kura man 100%iigi apgalvoja ka shamam taac zveers neesot! briezha shaubu vadiic saaku chekot cauri... taa lielaa skruuve sen jau nelika man mieru, kad paveeru to valjaa no cauruma izkrita paaris bachenes... :) nomainiiju un viss notiek... briedis, paldies tev!

p.s.
piezvaniiju fochika iipashniekam un pateicu ko es par vinu domaaju! :lol:

hehe, luudzu, lai tev veicas fočēšanā? :wink:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):