daiga35:visu jau nevar un nevajag ietvert nosaukumā...
pilnīgi piekrītu, nav ko priekšlaicīgi atklāt kārtis, un garš nosaukums uzliktu par pienākumu, visu tajā ietverto arī izpildīt, var neatlikt laiks improvizācijām, un instilācijām, kuru pagatavošanai materiālam dansigas dzīvoklī vajadzētu būt. kas var būt skaistāks par salauztu mēbeļu nevienmērīgu, momentiem chaotisku, kārtojumu uz grīdas kombinācijā ar dūmu strūkliņu, no gruzdēt sākušā tepiķa, rietošās saules staros
ja vēl piemet klāt sadauzītu televizoru, samīditu zaceni, kas no sabrukušā galda nokritusi, izlietu zaptsūdeni kiš, miš ar pelnu trauka saturu, tad paverās aina, kādu jau kaut kur esmu redzējis, un varētu būt kā dansigas dzīvokļa pieskatīšanas fināl aina
iepriekšejo reizi, kad tā gadījās, vienu dzīvokli divatā pieskatījām, laikam, trīs dienas, un, lai to kopainu sasniegtu nebija nekāda scenārija, nosaukuma pasākumam vispār nebija, viss notika nejauši....
Tā... esmu atpakaļ no vasarnīcas un rīt no rīta dodos uz vietu, kurp šodien devās Dansiga. Vilciena biļete man jau kabatā... Brauciena ilgums 5 stundas... Samērā ekstrēmi, bet, tā kā vilcieni man patīk, tad domāju, ka būs ok Guļammaiss un gumijnieki sagatavoti... Konservi iepirkti... Vēl tikai fočuku neaizmirst un vēl dažas svarīgas lietas... Brīdināšu Dansigu, lai sāk pierast pie domas par remontu
Alvil, nu man kaut kā nav gadījies ne ar vienu iepazīties ne vilcienā, ne autobusā (prāmjos gan ir gadījies)... Bet tik garš ceļš ar vilcienu tiks mērots pirmoreiz (ja neskaita padsmit stundas ilgo pārbraucienu no Kairas līdz Asuānai Austrumu ekspreša guļamvagonā)... Un kas to lai zina, kas var atgadīties...
vilcienā iepazīties, un izkāpt citā stacijā, pilnībā mainīt plānus, uz dažām dienām, ir pārbaudīts, interesants un garlaicību, pelēko ikdienu gaiņājoš variants. pēc vienas iepazīšanās autobusā, dzīve pamainījās ievērojami, jo sekoja gājiens pie altāra, ar visām no tā izrietošām sekām. brālēns vilcienā iepazinās ar meiteni, pēc nedeļas, tajā pašā vilcienā saticis to pašu meiteni jau bildināja.........viņa piekrita. kopā laimīgi dzīvo vēl šodien. tāda neliela piebilde, sabiedriskā transporta sakarā..........
patikt jau tas transports nevar, bet reizēm ir lietderīgs, lai no punkta A nokļūtu līdz punktam B. gadās tur arī šadi tādi piedzīvojumi. alvils pieminēja iepazīšanās tēmu, jo ERAI tāls ceļš priekšā, es iemetu pārs piemērus šai sakarā. vispār sabiedriskā transporta sakarā man ir daudz piedzīvojumu, pateicoties vienam es kādreiz arī no RPI izlidoju...visas sabiedriskā transporta lietošanas īpatnības, priekšrocības un pakaļrocības neapskatīsim, tas var kļūt garlaicīgi, bet laižot ERU tik tālā ceļā, nevarēja nepieminēt altāra tēmu, saistībā transporta izmantošanu
negatIvs:patikt jau tas transports nevar, bet reizēm ir lietderīgs, lai no punkta A nokļūtu līdz punktam B. gadās tur arī šadi tādi piedzīvojumi. alvils pieminēja iepazīšanās tēmu, jo ERAI tāls ceļš priekšā, es iemetu pārs piemērus šai sakarā. vispār sabiedriskā transporta sakarā man ir daudz piedzīvojumu, pateicoties vienam es kādreiz arī no RPI izlidoju...visas sabiedriskā transporta lietošanas īpatnības, priekšrocības un pakaļrocības neapskatīsim, tas var kļūt garlaicīgi, bet laižot ERU tik tālā ceļā, nevarēja nepieminēt altāra tēmu, saistībā ar transporta izmantošanu
ne reti palīdz pareizās pieejas atrašana. jau vizuāli novērtējot, un pēc dažu dežūrfrāžu izteikšanas, apmēram ir skaidrs, tālākās darbības plāns, turpināt, vai nē. vislabākie rezultāti tomēr ir bijuši, kad nekāda plāna nav.....gadījumi, par kuriem dodu vieglus mājienus bija pasen, bet pamatprincipi braukšanai sabiedriskajā transportā jau nemainās tik strauji kā digitālās tehnoloģijas. pieļauju, ka viduslaikos, braucot zirga pajūgā, iepazīšanās varianti bija līdzīgi
Annirs:labi, ka tas nav lielais kruiiza kugjis uz aamuriku - tur IR arii altaari...
Zini ar ko Latvija bij slavena PASAULĒ XX 30 GADOS? Vīņa ļoti bieži parādijās Rietumu sevišķi USA un ANGLIJAS bulvāru presē sastībā ar LAULĪBAS ŠKIRŠANĀM star visādām pasaules mega zvaigznēm aktieriem un bagātiem cilvēkiem , Latvijā bij tāda likuma norma ka JEBKURŠ kurš bija Latvijā Oficiāli nodzīvojis vismaz pēdējos 2 meneši JA ka ŠO LAIKU vairs nav dzīvojis kopā ar savu OTRU PUSI too ussktaija ka "Attiecības cauri" mierīgi varēja oficiāli izšķirties BEZ OTRAS PUSES PIEKRIŠANAS ot šo serviu Latvija 30 gados psaulē bija tik pat iecienita kā mūsdienās Lasvegasā 5min aprecēties Ja palasa Holivudas hronikas par 30 gadiem Latvija šai sakarā figurē nu ļot beiži "X kungs šobrīd aizcelōjis uz Latviju" ko ši tur dara nevienam jautājumu nerodās
Latvijā var visu ko dabūt gatavu, tāda likuma atpakaļ pieņemšana problēmas nesagādātu, pieņem, izdara izmaiņas aci nepamirkšķinot. atcerēsimies kaut vai Zīgerista gadījumu
daiga35:izklausās pēc laba biznesa plāna, gan tūrisms plauktu, gan šķīrēj-kantoris pelnītu
Jā un vēl var atjauno slaveno "Grāvju ielu" zin kas tas ir OOOO , exskluzīva vieta Rīgā , iela kurai pēc "Godīgu pilsoņu pieparsijuma" tika nomanīts nejauku slavu nesosais nosaukums , mūsdienās tā saucās Valguma iela , tas gals kas no Uzvaras Bulvāra lidz Trijādības ielai , tas arī ir Krutais Rīgas bordeļu rajons kā Reperbānis un līzdīdzīgas štrāses citur , reku aprakstiņš . Čakene nekad nav bijusi Sarkano lukturu iela tās tā kā jebkur centrā šis klīda un Čaks aorakstija , Bordeļu rajons bija tieši pratī vecrīgai Pardaugavā
Skandāli. Naktī uz 1920.gada 17.jūliju piedzērušies Latvijas armijas kareivji Grāvju ielas atklātos namus izdemolēja. Lai viņus vestu pie kārtības, nācās aplenkt visu ielu. Apcietināja 20 karavīrus, un zaudējumus lēsa 100 000 rubļos. Kārtības ieviešanā piedalījās Rīgas garnizona priekšnieka palīgs, vairāki virsnieki, komandieris ar 30 bruņotiem kareivjiem. Vēsturnieka Andrieva Ezergaiļa tēvs Jānis Ezergailis, 2.Ventspils kājnieku pulka kareivis šos notikumus vēlāk aprakstīja darbā Ezergaiļa grāmata. Jāņa Ezergaiļa skices un atmiņas (1898 – 1984). Todien viņš dežūrēja pulka centrālē un noklausījās Rīgas pilsētas komandanta pulkveža Oskara Asmaņa sarunu ar pulka komandieri Jāni Ezeriņu. Komandants sūdzējies komandierim par karavīru trakulībām Grāvju ielā. «Viņš esot nosūtījis komandatūras rotu, bet tā atsviesta. Pēc tam nosūtījis divas bruņu mašīnas, bet Ezeriņa kareivji tās ielenkuši, daži uzkāpuši uz jumta un solījušies laist iekšā rokas granātas, ja nebraukšot atpakaļ. Pulka karavīri tiešām neesot valdāmi. «Tas nevar būt!» iesaucās Ezeriņš, pieprasīja pulka komandantu un ziņoja, ka Grāvju ielā taisot traci: vajājot staigules, par «pakalpojumiem» nemaksājot, vispār tur notiekot lieli brīnumi. Kas pulka komandieri uz Grāvju ielu pavadīja, neatceros, bet viens jau viņš turp nebrauca. Pulkā runāja, ka komandieri sagaidījuši ar pērkondimdošiem «urrā» saucieniem par to, ka arī viņš ieradies Grāvju ielā. Komandieris pavērojis notiekošo, tad aicinājis: «Zēni, diezgan esat trakojuši, iesim uz mītnēm, un vairāk gan šurp neviens nenāciet.» Kareivji visi kā viens paklausījuši, sastājušies rindā un dziedādami pārgājuši Daugavas tiltu.» Trīs dienas pēc karavīriem sadzērušies civilie vienpadsmitos naktī sāka ne tikai demolēt namus, bet arī iekaustīt prostitūtas. Viņus savaldīja tikai pēc divām stundām. Iespējams, viņi nebija pēdējie, jo 26.augustā iekšlietu ministrs atklātos namus Grāvju ielā 19, 22, 25 un 26 uz mēnesi slēdza. Likvidēšana. 1923.gada 16.februārī namus likvidēja— greznās iekārtas izveda, bet iemītnieces atstāja dzīvot kā mēbelētu istabu īrnieces. Viņas turpināja strādāt. Naktīs ielā dežūrēja policija, tomēr sievietēm neizdevās izvairīties no trokšņainiem klientiem, kuri dažkārt kāvās līdz asinīm un šaudījās līdz nāvei. 1924.gada janvārī Pārdaugavas iedzīvotāji un namsaimnieki ministru prezidentam aizrādīja, «ka prieku nami joprojām slepeni pastāv Grāvju ielas un Raņķa dambja rajonos, kur traucē pārējo iedzīvotāju naktsmieru».
daiga35:tad jau to šķīrēj-kantori būtu jāatver netālu no Grāvju ielas, lai uzreiz var labi nosvinēt
Visu adminsutrāciju taču varēs izvietot TURPATĀS REDISON/SAS kur "Gravju iela" iet gar mugurpusii , vai jaunajā 'Gaismas pilī" kas sanāktu "Gravju ielas gals"