tad var jautāt, kas ir prāts un kas ir neprāts.... domāju neviens nepateiks- vienam prāts, bet otram neprāts.... tāpat ar ticību... kāpēc prātīgs cilvēks nevarētu ticēt... pieļauju, ka ticīgs cilvēks ir prātīgāks par neticīgu...
nū ja. un tad viņš parasti kādu laiku ar svētlaimē pārgieztām acīm staigā evanģelizēdams un pazaudē visus draugus. līdzīgi, kā kad kļūst par izplatītāju.
ticēt jau var, bet es piemēram filtrēju, kam ticēt...ja kādam palīdz, tad labi. ticības padarīšanas laika gaitā izveidojās katram reģionam savas, ja bija stiprāki, uz spieda arī citiem. reliģija labi noder tautas manipulēšanai[ tāpat kā partijas lietas ], disciplinēšanai, jo pie katra indivīda, kārtības sargu nenoliksi, bet tā, iedzen galvā baušļus, un viss daudz maz mierīgi..., ja vajag, dieva vārdā var ģelas bīdīt. kādreiz, kad lasīju Marksa kapitālu, Ļeņina darbus, nosecināju, ka ļoti daudz kur idejas sasaucās ar viņu noliegtās bībeles stāst tēmām, un pirmo kristiešu idejām, piemēram < komūnas >, kolhozi = pirmo kristiešu komūnas, tāpat ideja ar vēstulēm, tās patika arī lielajam vadonim....kā teica lielais vadonis - Reliģija, opijs tautai.... runājot par kristietību, savā laikā izlasīju grāmatu, autoru gan neatceros, < Kristietības pirmsākumi >. autors nebija kremļa dziesminieks, bet Itāļu vēsturnieks, arheologs. tur viņš sīki, hronoloģiski izanalizē bībeles murgu, kā radās, kā attīstījās, kā sadalījās konfesijās, kāpēc utt. Discovery, un Nacionālās ģeogrāfijas dok filmas laikam visas izņemtas cauri. kristietība radās vergu un nabadzīgo aprindās, un popularitāti ieguva pateicoties tam, ka solīja spīdošu aizkapa dzīvi, šajā saulē tikai nedaudz jāpaciešās.... kad Romas impērijas vadoņi saprata, ka jaunā reliģija ir tiem izdevīga, tie to ieviesa savā impērijā, iekarotajās zemēs. tas tā īsumā. tas kas rakstīts bībelē, ir murgs, 100X , atkarībā no apstākļiem, laika prasībām pārstrādāts, lai daudz maz gali saiet kopā.
dansiga: nu gan negativs nodeva ;-))))) . tā nav nodošana, tas tā ātrumā. jebkurā nakts stundā, uzrauts no miega, nolasīšu lekciju, pilnā apmērā...ja kaut kas pa īstam ieinteresē, tad papētu tuvāk. tās muļķības vajadzīgas tādiem, kuri paši savā paurī nevar pasaulītes uztveri sakrāmēt pa plauktiņiem...., bet kamēr neņem šmeiseri rokās, un nevienu netraucē, lai ņemās kā grib nojēdzies esmu ar tiem <<<<<<<"""" plenēriem""""">>>>>>>, vēl jau rīt arī...uz jaungada brīvdienām jāsūta visi piepēs
nu es jau patiesiibaa nemaz nerunaaju par ticiibu, ko deklaree bzaniica ... ;-) heh - man gan labaak ..... vieniigais obligaatais pasaakums nosvineets ij tiiri labi bija;-)
dansiga:nu es jau patiesiibaa nemaz nerunaaju par ticiibu, ko deklaree bzaniica ... ;-) heh - man gan labaak ..... vieniigais obligaatais pasaakums nosvineets ij tiiri labi bija;-)
tā kā Tu izteicies, ka sēdi kā piepe, tad, ja man nebūs miera no plenerētājiem, sūtīšu piepēs, pie Tevis........