Droši vien kāds no blogiešiem ir bijis Romas un Vatikāna muzejos, baznīcās. Kā tur ir fočēšanu ? Ko var , ko nedrīkst ? Vai kameru(lielo) ņem nost pie ieejes ? Vai varēs šaut no gurna pa kluso ? Dzirdēju, ka pie izejas liek izdzēst aizliegtos kadrus ? Tas būtu nieks, varēšu atjaunot !
Pirms dažiem gadiem Vatikānā varēja mierīgi knipsēt arī tur, kur nebija brīv. Pat Siksta kapelā uzraugi tā aizņemti ar zibspuldžu apkarošanu, ka citiem ne mazāko uzmanību nepievērsa. Cita lieta – vai vērts, ja drūzma atbaidoša. Vatikāna muzeja etrusku zālēs (tās atmiņā) tukšums un brīvība, daudzās mazāk populārās istabās tas pats. Pēterbaznīcā senāk varēja mierīgi, bet tur pamazām pastiprinās drošības uzraudzība, svaigāko kārtību nezinu. Panteonā, Enģeļa tornī bez problēmām. Par citām baznīcām nezinu, taisos dažas apraudzīt, bet paziņas ar ziepīšiem vairākās jutās ērti. (Ja gadās tikt iekšā Sant'Ivo alla Sapienza, atrādi te (pats nomuļļāju )
Var gandrīz visur, arī tur kur zīmīte ka nevar. Man piesējās Vatikāna laukumā kad bildēju ar statīvu, kko ļoti skaidroja ka ja ar statīvu tad ķipa pofs un jāsakaņo.
es biju Vatikanaa pirms pāris gadiem, neko nekur man neatnema. bildeju cik uziet. grabstities ar varej kur grib. stativs gan man nebija. bet celojot loti biezhi apsardze pajautaa kam bilde. obligati jasaka sev gimenes albumam un tad pretenziju lielakoties nav. vienigais metro apsarzde nelauj bildet gandriz nekur.
Bildēt var visās tūristu vietās ārpusē... Ja īpaši nevilksi garumā, tad arī statīvs nebūs problēma. iekštelpās var būt ierobežojumi. Dažās neļauj izmantot zibspuldzi, statīvu labāk neizmantot... patiesībā visai grūti atbildēt par Romu (un Vatikānu) kopumā. Ir vietas, kur neļauj pat mobīlo ienest, ir vietas, kur var darīt visu. Roma ir tūristu pārpildīta, tāpēc pat ja kāds gribētu kaut ko aizliegt būtu grūti izkontrolēt. Mans ieteikums ir bildē mierīgi visur. Ja kaut ko kāds jautā, tad mierīgi pasaki, ka bildē sev.
P.S. ja gribi zināt precīzi par kādu konkrētu vietu, tad varu mēģināt palīdzēt.
a vatikanaa pat neiedomajos ar zipeni bildet laikam bet biju ar spoguleni un neviens no miljoniem apsargiem nepienaca ne man ne draugiem ar kameram, nemot veera pat to,ka bijam dazhi cilveki pa visu milzu baznicu.
vienigais ko parbaudija pie iiejas ir visadi duramie un bakstamie. tadu stativu var meginat neielaist iekshaa. jo metaldetektors to neakceptees 100%
Sakarā ar to, ka 95% ziepīšu (un liela daļa spoguleņu) lietotāju nezin, kā īsti atslēgt zibspuldzi, Vatikānā (izņemot Vatikāna muzejus) vairs arī neskatās vai tu blicē vai nē...
visiem paldies ! Statīvu nemaz līdzi neņemsu, man viņš baigi smags, izlīdzēšos ar beenbag. Par zibspuldzes lietošanu nemaz nebiju domājis, tik stulbs es naf. Vispār ļoti cerīgi izskatās.