forum.gif
PC + 1 videokarte + 2 monitori
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / PC + 1 videokarte + 2 monitori
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 27.03.09 15:18 labots
 citēt
Vai ir kādas idejas kā normālā veidā iemācīt WINXP darboties ar 2 monitoriem, lai tas nekrāmē abiem vienu un to pašu profilu. Fakts tāds, ka teorētiski windows atļauj uzlikt katram monim savu profilu, un pat rāda ka ir tos uzlicis, bet reāli kaut kas noiet greizi un apskatoties katra monitora korekciju līknes, var redzēt ka uz abiem monitoriem aiziet identisks signāls
Publicēts: 27.03.09 15:38
 citēt
Nu gan problēmas! :D

Publicēts: 27.03.09 16:39
 citēt
reali jau apnikushi tie alvila-visur-saposteetie-komiksi
Publicēts: 27.03.09 17:14 labots
 citēt
Pats es lietoju divus moņus pie nvidia geforce6600 kartes, kurai ir viena digitāla (lcd) un viena analogā izeja (crt) displejam. Šai kartei līdzi nāk desktop manager, kurā ir sadaļa profiles, kā arī nview dislapy settings un dualview un vēl arī Custom Color settings, kurā varu izvēlēties pieslēgtos monitorus.
Ideja tāda, ka šajās sadaļās atbilstoši konfigurējot būtu iespējams panākt dažādus profilus. Tā kā esmu kalibrējis vienu monitoru un 2560x1024 ir sadalīti uz diviem displejiem, tad praktiski izmantoju tikai vienu profilu uz abiem displejiem. Attiecībā par windows - droši vien pie display settings varētu norādīt, kāds profils ir katram monitoram, taču vai tas darbojas - praktiski nav mēģināts. Man pietiek ar nvidia manager settingiem. ;)
Publicēts: 27.03.09 17:18
 citēt
zo:reali jau apnikushi tie alvila-visur-saposteetie-komiksi

Publicēts: 27.03.09 18:51 labots
 citēt
Linkman:Ideja tāda, ka šajās sadaļās atbilstoši konfigurējot būtu iespējams panākt dažādus profilus. Tā kā esmu kalibrējis vienu monitoru un 2560x1024 ir sadalīti uz diviem displejiem, tad praktiski izmantoju tikai vienu profilu uz abiem displejiem. . ;)

Laikam tu domāji profilēšanu, nevis kalibrēšanu, vai arī tev monis ar DDC un pats kalibrējas pie profilēšanas? , A kāpēc strādā ar vienu uz abiem - tas otrais tak nerāda līdz ar to pareizi :(
Patiesība visa bēda tajā faktā ka Windows defaultā neuztur iespējas korekti strādāt ar 2 monitoriem - tas pēc Microsoft tehniskās dokumentācijas. Tomēr zinu ka daudzi māk apiet šos ierobezojumus, tikai kurš to dara vienkaršāk un kurš sarežģītāk. Man šobrīd nākas katru reizi pēc ieslēgšanas ar roku parslēgt nepareizi saliktos profilus. Ja aizmirstu to izdarīt, tad ir ziepes - esmu tā reizi steigā sabojājis kaudzīti ar bildēm.
Publicēts: 27.03.09 19:14
 citēt
ja ar žurku kā brauc, tā no 1 moņa uz otru un vienā programmas un visāda muiņa, a otrā fotožops, saprotu. citu pielietojumu 2 moņiem ātrumā nevaru izdomāt. ja nu superredaktoram jātranslē bildes uz blakus istabu. a ja taj'a monī, kurā programmas un visāda muiņa, krāasas mazliet ne ta, tas taks pofig veņņiki. :face-wink:jeb kautkamī neiebraucu?:face-crying:
Publicēts: 27.03.09 20:35
 citēt
haralds: citu pielietojumu 2 moņiem ātrumā nevaru izdomāt.

Piemēru var apskatīt:

www.wonderhowto.com...

Var arī vienā monī zummot un koriģēt, otrā - visu laiku full preview.
Publicēts: 27.03.09 21:44 labots
 citēt
Ir tāds jauks softiņš UltraMon ... www.realtimesoft.com...

Piedāvā daudz labākas konfigurācijas iespējas izmantojot >1 monitoru. Papildus laba lieta ir otrs taskbar, kurā redzami tie softi, kas atvērušies otrajā ekrānā
Publicēts: 27.03.09 22:18
 citēt
TnXs!
Publicēts: 27.03.09 22:47
 citēt
ox3r:Ir tāds jauks softiņš UltraMon ... www.realtimesoft.com...

Piedāvā daudz labākas konfigurācijas iespējas izmantojot >1 monitoru. Papildus laba lieta ir otrs taskbar, kurā redzami tie softi, kas atvērušies otrajā ekrānā

tnx! paprovēju - jā, ir daudz foršu un ērtu lietu, ka piem. fiksi parmest atvērto logu uz otru ekrānu ar vienu pogas spiedienu, taskbars labs, ērti izslegt/ieslegt otru moni ja kādu brīdi nav vajadzīgs (hot key). Par profiliem (tas mani visvairak intereseja) gan riktīgi nosmejos, jo viņi ar profiliem viņi saprot ekrana settingus - tipa rezolūciju iespējams arī ikonu izvietojumu :D , bet ar krasu menedžmentu tur nav nekada saistība :(
Publicēts: 27.03.09 23:23
 citēt
Onkulis - uz viena kalibrētā monitora es apstrādāju bildes pa visu ekrānu, bet uz otra moņa, kur krāsas nav tik būtiskas, atrodas visi veikaliņa darbarīki. ;) Haralds iebrauca precīzi ar saviem veņikiem. Bet visāda muiņa man gan tur nemētājas. Ir atvērts tikai tas, kas nepieciešams. ;)
Neesmu izmantojis vairākus profilus, bet teorētiski spriedelējot, atkarībā no programmas, piemēram, spēlēm varētu izmantot iepriekš sagatavotus profilus. Izvēlies to, kas nepieciešams attiecīgai programmai. Tāpēc domāju, ka šādu profilus varētu sagatavot katram displejam. Tas viss, protams, tikai ideju līmenī. ;)
Publicēts: 27.03.09 23:41
 citēt
Linkman:visāda muiņa man gan tur nemētājas.
:face-plain::face-smile::face-grin:
Publicēts: 28.03.09 00:28 labots
 citēt
Linkman:Onkulis - uz viena kalibrētā monitora es apstrādāju bildes pa visu ekrānu, bet uz otra moņa, kur krāsas nav tik būtiskas, atrodas visi veikaliņa darbarīki. ;) ;)

Katrs pa savam "piešaujas". Ar fotoveikalu gan reti kad 2 ekrānus izmantoju, jo tam ir ļoti labs Fulcreen atbalsts - tipa 1 - 2 pogas un esi klāt visam kas nepieciesams, vari sakramēt kaut visu ekrānu pilnu ar štrumentiem - viens taustiņs un atkal bilde pa visu ekrānu un nekas nemaisās pa vidu. Ja nu kādreiz vajag 2 bildes atvērtas, tad gan slēdzu iekšā 2 ekrānu. Ar Lightroomu gan citādāk - lai arī tam ir ļoti pat labs fullscreen atbalsts, tomēr tam ir arī 2 ekrānu atbalsts un ir baigi ērti gan šķirot, gan rediģet izmantojot tiešī 2 ekrānus. Kad pierod pie 2 , tad vairs pie 1 negribas.
Man tāds princips - ja reiz varu abiem moņiem savest kartība krāsas, tad kāpēc to nedarīt ;) Pie kam vēl tāda nianse ka man ir gan CRT gan LCD. Dažādiem darbiem izmantoju atšķirīgus moņus, jo gan CRT, gan LCD ir savas priekšrocības un trūkumi - tas ir vēl viens iemesls kadēļ abiem ir sakārtotas krāsas. Bet par cik tomēr ārā jau 2009. gads, tad gribas lai pie Win starta jau viss saliekas pa plauktiņiem un nevis ar roku jābaksta.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):