Sveiki . Beidzot esmu salasījies par šo kameru un salīdzinājis , jāņem ciet , kad naudu sakrāšu
Tik viens jautājums....ņemt kit stikliņu , vai labāk kādu bik normālāku ? Uz kādi 300Ls varētu atļauties . es te lasīju , ka daudzi slavē 18-200mm stikliņu , bet atradu tik ar VR kurš ļoti piparoti iesķumam Būtu labi ja ieteiktu man stikliņu kurš iekļautos iepriekš minētajā summā , bet tādu kurū varētu izmantot ne tikai portretiem , vai tikai sportam....
Tas kit objektīvs ar nav slikts , bet tad jau uzreiz labāk pirkt kādu normālāku kvalitatīvākai bildēšanai
Sveiki . Beidzot esmu salasījies par šo kameru un salīdzinājis , jāņem ciet , kad naudu sakrāšu
Tik viens jautājums....ņemt kit stikliņu , vai labāk kādu bik normālāku ? Uz kādi 300Ls varētu atļauties . es te lasīju , ka daudzi slavē 18-200mm stikliņu , bet atradu tik ar VR kurš ļoti piparoti iesķumam Būtu labi ja ieteiktu man stikliņu kurš iekļautos iepriekš minētajā summā , bet tādu kurū varētu izmantot ne tikai portretiem , vai tikai sportam....
Tas kit objektīvs ar nav slikts , bet tad jau uzreiz labāk pirkt kādu normālāku kvalitatīvākai bildēšanai
jau iepriekš pateicos !
ko tu domaa ar "kit objektiivs arii nav slikts" BTW vinjam meedz kitaa arii divi stikli buut! Un parasti tie stikli ir vairaak vai mazaak bet drankjiigi! Labak nopeerc tikai Body un piepeerc kaadu stiklu klaat...iesaakumam droshi vari nepirkt 18-200 Ja var atrast tad 18-80, vai 90 buutu baigi OK! Skaties lai diafragma buutu peec iespeejas mazaaka...vnk standartaa naak laikam 3.5 shvakaakajiem...un tas ir diezgan pamaz...ja ir mazaaka diafragma(piem F 2.8 liidz ... ) tad taa jau ir ook....taas nu ir manas domas...es gan spogulju pasaulee esmu pavisam nesen, bet cik pats peetijis esmu utt..tad nu man taadas atzinjas par sho te visu! Sportam pietiek ar tiem pashiem 18-55, ja vien negribi pirtniekaa no augshas liidz finisham bildeet
Hehē ! Nē nu no līdz toč nevajag . Tik gribās iesākumam samēra normālu stikliņu , kuru varētu izmantot i portretiem i sportam....nu tādu daudzveidīgāku . Jo lasot par lēcām , lielākais apraksts nāk no profiņu mēles un tur grūti uzzināt arī par normālajiem stikliņiem līdz 300Ls Visu ko slavē tas ir jaunākie supa dupa stikli pa sālītām cenām , a pa tiem vidējajiem negrib neko stāstīt
Hehē ! Nē nu no līdz toč nevajag . Tik gribās iesākumam samēra normālu stikliņu , kuru varētu izmantot i portretiem i sportam....nu tādu daudzveidīgāku . Jo lasot par lēcām , lielākais apraksts nāk no profiņu mēles un tur grūti uzzināt arī par normālajiem stikliņiem līdz 300Ls Visu ko slavē tas ir jaunākie supa dupa stikli pa sālītām cenām , a pa tiem vidējajiem negrib neko stāstīt
Paldies par ieteikumu
iesaku aiziet uz kaadu palielaaku fotosalonu kur tirgo objektiivus prieksh Nikon! un taa arii pasaki, ka meklee taadu un taadu objektiivu tam u ntam taadaas cenaas! Vai vnk pasaki kaadi buutu labaakie objektiivi iesaakuma prieksh taa un taa....ja buus labs un zinossh paardeveejs, tad noteikti tev pastaastiis ka sun kaa...veeljovairaak tev pastaastiis, ja pasham buus Nikon!
Kaa nu kuraa sportaa, shaahaa OK platlenkjis, a reiz bildeeju futeni, man 200 mm filmeniekam, uz laukuma 2 komandas un gar malaam kaadi 10 fotograafi un visiem bija vismaz 2X garaaki stikli.
Kamēr nav vismaz 200mm f/2.8, ar ātru autofokusu, par jēdzīgu sporta fočēšanu var aizmirst. Tobiš, objektīvs sākot no 800 Ls jauns (80-200 f/2.8 ... love ).
Par tiem 300 tev sanāks normāla lēca, kas nāk komplektā ar D80 (18-135). Kit lēcu nomelnošana nāk no kanonistu frontes... nikonam tās ir samērā sakarīgas, dažas labas, dažas varētu būt labākas, bet tā, ka būtu ārā metami mēsli, tā gan nav. Piemēram, šī bildīte ir uzņemta ar 18-55 kit lēcu:
es atkal negribētu piekrist par 2.8 nafig tev tāds objektīvs, ja bildē sportu, kas vairrums notiek vai nu ārā vai labi izgaismotās iekštelpās. vēl bonusā asi attēlotās telpas dziļums samazinās un kapēc d80 manuprāt d70 biš labāks, ne?! :roll: