forum.gif
Pentax K100D s
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pentax K100D s
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.03.09 18:41
 citēt
Man ir pentax k100d s . Dabūju Ricon 50 mm objektīvu,izskatās diezgan pieņemams, gan krāsas, gan asums.Vienīgā nelaime,kamera neatpazīst diafragmu un tur to visu laiku atvērtu.
Vai var to kaut kā labot? Cik saprotu,tas ir izdarāms tikai softiski. Vai kāds ir ar tādu lietu saskāries?
Publicēts: 29.03.09 20:06
 citēt
beediigi buutuj netureetu fragmu atveertu :face-grin:

fragma pieveraas tikai briidii kad bildee - ja tas tev ir manuaalais stikls, tad fragma reguleejas ar gredzenu uz pasha objektiiva

kameras setingos ieliec kjeksi /use aperture ring/

bildeet vari M reziimaa - uzliec fragmu kaadu gribi, iestaadi asumu, nospied zaljo pogu blakus shatterim (no siis darbiibas kamera uz mirkli piever fragmu, lai nomeeriitu gaismu un pielaagotu sleedza laiku) un momentaa vari spiest arii bildeejamo pogu - viss buus bummbaas
Publicēts: 29.03.09 23:43
 citēt
Klausies, es Tev varu Pentax 18-55mm kitenieku nopārdot, nebūs jāmokās.
Publicēts: 30.03.09 00:16
 citēt
Maris- Man ir Pentax K100D super un tur nav nekādas zaļas pogas.
Objektīvs ir no filmenieka Ricoh. Objektīvs ir 50mm 1,7. Ļoti labi zīmē un krāsas labas.Bez kādas automātikas,vienīgi lēkājošā diafragma,kuru var pārslēgt uz automātu. Tur jau tā lieta,ka kamera diafragmu visu laiku tur atvērtu.Telpās vēl nekas,bet gaismā viss ir pārgaismots
Publicēts: 30.03.09 00:21
 citēt
ivog-- paldies,man ir daudz objektīvu un es nemokos.Vienkārši gribu zināt,kā kameru piespiest atpazīt vecos stiklus,nu,vismaz lai diafragma darbotos.
Publicēts: 30.03.09 10:56
 citēt
ricoh A rezims atshkiras no pentax A rezima (tjip to vienigo kontaktu kamera nesaprot un nekad fragmas vertibu displeja neradis) tatad nav iespejams bildet ar sledza prioritati, bet vienalga var bildet uz M liekot kamerai merit gaismu (sanak fragmas prioritate kur pirms shuttera janospiez gaismas merama poga) - ja kamerai nav zalas pogas tad tas lomu pilda kada cita shutterim tuvu esosa poga - tik setingos tas jaaktivize. Baijonetes stikliem nevar "piegriezt fragmu manuali" var tik ar gredzenu uzlikt fragmas vertibu ko kamera piegriezis bildesanas laikaa. Ja pa gaishu tad tev gredzens stav uz f1.7, A, vai ari stiklaa ir nolekusi pedere (to viegli parbaudit pakustinot to fljurki nonemtam stiklam vi fragma kustas vai ne) Vel viens variants, ka kamer setingos nav keksa, kamerai vispar repetitors nekustas (ta svira kameraa kas kustina fragmas lecinamo fljurki) - pabilde ar nonemtu stiklu paskaties
Publicēts: 30.03.09 12:28
 citēt
Manam junioram ir gandrīz šis variants - K100d + Rikenon 50 1,7 P. Diafragma jāiestāda ar roku ar objektīva gredzenu. Fotogrāfēšanas brīdī aparāts pievērs fragmu līdz iestatītajai vērtībai. Šitais Rikenons tiešām baigi labais un asssais!
Publicēts: 31.03.09 19:55
 citēt
Paldies visiem! Tiku skaidrībā!
Objektīvs tiešām patīkams!
Publicēts: 31.03.09 21:25
 citēt
ivog:Klausies, es Tev varu Pentax 18-55mm kitenieku nopārdot, nebūs jāmokās.

Ja ar to varētu panākt blendi 1,7 nebūtu slikti .
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):