forum.gif
par tīrīšanu???
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / par tīrīšanu???
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.03.09 16:21
 citēt
Sveiki,
kāds zina kā var pats mājas iztīrit focikam matricu?
kas ir nepieciešams, lai to iztīrītu un kā to tieši darit?
Publicēts: 30.03.09 16:27
 citēt
lai to izdaritu vajag smadzenes. var ar otinju, kas vairak plakaniska, bet neiesaka.
iesaka, piemeram, ar klizmas balonu - tikai talks ara jaizskalo rupigi. vai ar specialam sensora tiramajam otinjam.
smadzenju nebus, nesanaaks.
Publicēts: 30.03.09 16:35
 citēt
puust labaak nevajag. eerts veids ir ar ziimuli ar zamsha laikam pamatni. 7-8ls. bet nu atbildiiba uz pasha pleciem, vieniigi ja peerc kaada lv veikalaa, vari uzjautaat, varbut pastaastiis ka to dariit :)
Publicēts: 30.03.09 16:40
 citēt
paskaties forumā, gari un plaši nesen bija
Publicēts: 30.03.09 16:47
 citēt
gaidi liidz 4dienai uztaisiishu video latvieshu valodaa. Ja negribi gaidiit ej youtube tur ir pa pilnam gandriiz katram fotoaparaata modelim
Publicēts: 30.03.09 16:58
 citēt
Laurelz:puust labaak nevajag. eerts veids ir ar ziimuli ar zamsha laikam pamatni. 7-8ls. bet nu atbildiiba uz pasha pleciem, vieniigi ja peerc kaada lv veikalaa, vari uzjautaat, varbut pastaastiis ka to dariit :)

ja puteklis nav piecepinaats klaat jau, tad mieriigi var nopuust
Publicēts: 30.03.09 17:13
 citēt
spirit, dezodorants arii ir auksts.
skolaa fiziku macijies? tiri logjiski tak.
Publicēts: 30.03.09 17:27
 citēt
... viens man teica, ka vajagot labu otiņu (tīru), to elektrizēt un notīrīt matricu :)
Publicēts: 30.03.09 17:55
 citēt
:face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin: skumji............
Publicēts: 30.03.09 21:27 labots
 citēt
VulisR: + tāda kā garantija, ja ~ nedēļas laikā parādās kāds puteklis, tad atkārtota pārbaude par brīvu!

negribu gan neko teikt, bet NEVAR dot garantiju par putekli pat pēc minūtes, jo pat nemainot objektīvu, tas var tur zūmejot var noklūt no objektīva iekšpuses. Var izpūst un iztīrīt visu šahtu, bet puteklis var būt arī aizslepies spraugā, kur ieskrien slēdzis utt., utj. Praktiski gan tā ir ļoti reti, bet teorētiski var būt.
Publicēts: 30.03.09 22:36
 citēt
no personīgās negatīvās pieredzes. nepūt ar sapresēto gaisu, kas domāts kompju tīrīšanai. presētais gaiss nez kapēc ir auksts un atstās mitruma paliekas pie sasilšanas....

Tiešām...NEZ KĀDĒĻ?:D
Publicēts: 30.03.09 22:42
 citēt
spirit:no personīgās negatīvās pieredzes. nepūt ar sapresēto gaisu, kas domāts kompju tīrīšanai. presētais gaiss nez kapēc ir auksts un atstās mitruma paliekas pie sasilšanas.

Presētais gaiss flakonā nav auksts. Viņš atdziest mainoties spiedienam. :face-wink:

Bet labāk nopirkt attiecīga lieluma CCD Swab otiņas un tīrīt uz nebēdu.
Publicēts: 30.03.09 23:45
 citēt
Gāzēm izplešoties, to temperatūra pazeminās,
saspiežot - paaugstinās...
Publicēts: 31.03.09 08:44
 citēt
Nekādā gadījumā nedrīkst pūst ar balonu, kurā ir škidra gāze, ar balonu kurā ir saspiests CO. Spiediens par lielu - saplosīs slēdzi vai vēl ko. Sadzīs jau esošos putekļus vēl dzīļāk utt.
Ja ļoti gribas pūst, tad tikai ar "klizmu" speciāli tam paredzētu, un nebāzt tās galu dzīļāk par spoguli.
Ar sausajām otām neko iztīrīt nevar, tikai pamaisīt esošos putekļus un invazēt vēl tos + saskrāpēt, jo neviens nezin cik tīra ir ota.
Ja tīra, tad tikai ar eclipse (2) un tam paredzētām slotām, kuras no pārdevēja nāk tīras, bez iespējas ko noskrāpēt.
Un ievērojiet profilaksi - namaini stiklus šaubīgās vietās, maini ar bajoneti uz leju, nopūt ar klizmu stiklu ko liksi virsū, body pie objektīva, bieži vien uz tiem esošie putekļi ir lielākā daļa, kas vēlāk nokļūst uz sensora.
Tīri body un objektīva ne optiskās daļas ar mitrajām antistatiskajām salvetēm - putekļi paši muks prom.
Publicēts: 31.03.09 09:35
 citēt
Lohi, lohi, lohi...

Google: Eclipse E2 sensor cleaning.
Publicēts: 31.03.09 09:46
 citēt
jaudīgs putekļsūcējs, maiga otiņa un "klizma"
Nav jāsūta visādi draņķi no ārzemēm un veicināt importu... Grrr...
Publicēts: 31.03.09 09:52 labots
 citēt
Nu pirmais piegājiens, manuprāt mēģināt izpūst kaut vai ar klizmu (bez talka !!!). Ja nepalīdz, ar eclipsi esmu mēģinājis. Nu ne ar pirmo reizi, bet principā sanāca normāli ... Jaudīgs putekļisūcējs neder- ras rauj gaisu iekšā, bet gaiss no apkārtnes ar visiem svaigajiem putekļiem kamerā iekšā ...
Publicēts: 31.03.09 11:44
 citēt
Mandalay:jaudīgs putekļsūcējs, ...

..un telpas putekļi ir tavējie :D
Publicēts: 01.04.09 10:47
 citēt
Pēc matricas tīrīšanas aizšauj ciet diafragmu un nofotografē debesis! Diafragmu vismaz un 22. Es jau esmu pieradis pie tā, ku tur redz. :face-wink:
Publicēts: 01.04.09 12:34 labots
 citēt
Marix:Pēc matricas tīrīšanas aizšauj ciet diafragmu un nofotografē debesis! Diafragmu vismaz un 22. Es jau esmu pieradis pie tā, ku tur redz. :face-wink:

PLUS tas jādara manuālā fokusa modē, fokuss uz bezgalību, maksimālais zooms, pēc tam fotošopā bildes aplūkošanas laikā labākam rezultātam jāuzliek opcija levels> auto levels.
Publicēts: 01.04.09 13:37 labots
 citēt
Es gribētu redzet kā tu pats notīri matricu, lai pēc Autolevels nebūtu neviens puteklis :D
Patīk tev smadzenes pūderēt tiem, kas īsti nesaprot...
Publicēts: 01.04.09 14:44
 citēt
Onkulis:Es gribētu redzet kā tu pats notīri matricu, lai pēc Autolevels nebūtu neviens puteklis :D

ja pareizi atceros, tad pēc Jura apstāsta minētais process aizņemot līdz 2.h ( laikam ) zinot viņa slimīgo piedrāžšanos tehnikai, es pat ticu, ka rezultāts ir :face-smile:
Publicēts: 01.04.09 15:41
 citēt
Onkulis:Es gribētu redzet kā tu pats notīri matricu, lai pēc Autolevels nebūtu neviens puteklis :D

Būs mazāk, nekā jaunam no veikala plaukta.
Publicēts: 01.04.09 16:10
 citēt
Portreti:

Būs mazāk, nekā jaunam no veikala plaukta.

es gan kā klients gribētu lai NAV VISPāR, jo man te gudri veči (Portreti) teica ka tikai tā ir notīrīta matrica, kurai pēc Autolevels nav nekādu traipu ;)
Publicēts: 01.04.09 16:25
 citēt
"Nav vispār" ir filozofiska kategotija, kas dabā nav sastopama vispār :) .. Bet ja par lietu, pagaidām esmu to procedūru darījis vienreiz, ar kādu 3 piegājienu sanāca manuprāt normāli. Pirmo reizi stūrītī kādi 4 gruži bija palikuši, u.t.t. ...
Publicēts: 01.04.09 17:04
 citēt
Es tīru pats, bet pilnīgi tīru dabūt nevaru. Uz bildes jau neredz, bet , kad pārbaudu, fotografējot ar ciet aiztaisītu diafragmu, tad redzu, ka pleķīši ir palikuši. Man pat šķiet, ka tie nav putekļi, bet tīrīšanas šķidruma paliekas, ko nav izdevies ar DRY slotiņu notīrīt.
Visvairāk matrica paliek netīra ziemā, kad putekļu ir vismazāk. Šķiet, ka tās ir kondensāta paliekas, jo ar putekļiem ir vieglāk tikt galā.:face-crying:
Publicēts: 01.04.09 17:08
 citēt
Mandalay:jaudīgs putekļsūcējs, maiga otiņa un "klizma"
Nav jāsūta visādi draņķi no ārzemēm un veicināt importu... Grrr...

gan putekljusuuceejus gan otas gan klizmas razho latvijaa ja?
Publicēts: 01.04.09 17:31
 citēt
brīnums, ka šoreiz neviens līmes variantu nepiedāvāja..........................:face-grin:
Publicēts: 02.04.09 11:46
 citēt
es arii tiiru ar putekljusuuceeju. ideaali. tikai nevajag puust, vajag suukt. piemonteeju trubas galaa kokteilja salminju un aidaa... protams, gar matricu striikjeet nevajag...
Publicēts: 02.04.09 14:25
 citēt
rixweber:es arii tiiru ar putekljusuuceeju. ideaali. tikai nevajag puust, vajag suukt. piemonteeju trubas galaa kokteilja salminju un aidaa... protams, gar matricu striikjeet nevajag...

Un ko tu dari, kad izsūc VISU gaisu no fočika?:face-devil-grin:
Publicēts: 02.04.09 14:52
 citēt
Gudris:Labi ka man ir Oly...nav jaalasa shitas viss murgs :face-angel:

Oly antistatika? :) Pats neļauj pielipt putekļiem? :D
Publicēts: 02.04.09 15:07
 citēt
Oly ir filtrs uz matricas uzlikts, tas ir relatīvi biezs (biezāks par potekļu izmēriem), tāpēc tos arī neredz. Un pārējo arī tā švakāk.
Publicēts: 02.04.09 15:26 labots
 citēt
constrig:Oly ir filtrs uz matricas uzlikts, tas ir relatīvi biezs (biezāks par potekļu izmēriem), tāpēc tos arī neredz.
tam ir arī ēnas 1/2-es.:face-crying:
Publicēts: 02.04.09 17:23
 citēt
rixweber:es arii tiiru ar putekljusuuceeju. ideaali. tikai nevajag puust, vajag suukt. piemonteeju trubas galaa kokteilja salminju un aidaa... protams, gar matricu striikjeet nevajag...

Ar kondensāta pleķiem uz matricas neviens putekļu sūcējs netiek galā. Vasarā, kad mainot objektīvus, kamerā tiek putekļi, tos es arī sūcu ar putekļu sūcēju, kam galā piemontēju kokteiļsalmiņu. Reiz mēģināju putekļus izpūst - tā bija mana lielākā kļūda - putekļi tika aiz matstikla. Biju spiests vairākas reizes ņemt ārā matstiklu - tīrīju, pucēju, saskrāpēju, bet putekļi tāpat vienmēr palika .
Publicēts: 02.04.09 17:55
 citēt
hmmm.... pec siem visiem padomiem, laikam nesisu uz servisu, lai kaut ko nesabojatu :)
Paldies visiem- par viedokli :face-wink:
Publicēts: 02.04.09 18:46
 citēt
kitux:hmmm.... pec siem visiem padomiem, laikam nesisu uz servisu, lai kaut ko nesabojatu :)

tur ar var sajāt viens un divi. Tikai tev sirds būs mierīga, jo to nezināsi :)
Publicēts: 02.04.09 19:49
 citēt
kaa, ja kaut ko sabojas, tiksu pie jauna, kaut kadas jau pateretaju tiesibas mums Latvija vel pastav :face-grin:

varbut kads zina, kur tiesam labi un kvalitativi tira? un pa cik?
Publicēts: 02.04.09 19:55
 citēt
kitux:kaut kadas jau pateretaju tiesibas mums Latvija vel pastav :face-grin:
tā Tu domā gan.:face-surprise:
Publicēts: 02.04.09 21:13
 citēt
kitux:hmmm.... pec siem visiem padomiem, laikam nesisu uz servisu, lai kaut ko nesabojatu :)

Tagad turpināšu savu stāstu.
Kad savu Canonu sadomāju pārdot, izštukoju, ka putekļus, kas bija sakrājušies aiz matstikla, tomēr vajadzētu iztīrīt. Canon servisā ātri to nevarēja izdarīt. Kameru nācās nodot remontā citā "kantorī". Kameru izņemot no remonta, nepārbaudīju, jo nebija līdz objektīva. Kad kameru pārbaudīju nācās secināt, ka autofokusa punkti bija saskatāmi vairs tikai divi, bet skatu meklētājā varēja redzēt, ka matstikls ir sačakarēts. :face-plain:
Tā es tiku pie jauna matstikla un secināju, ka ne visi meistari ir meistari. Tagad visas, ar tīrīšanu saistītās, problēmas atrisinu pats. Ja kaut ko sabojāšu, tad vismaz mani mierinās doma, ka naudu par to nevienam neesmu maksājis. :face-wink:
Publicēts: 02.04.09 21:49
 citēt
kitux:kaa, ja kaut ko sabojas, tiksu pie jauna, kaut kadas jau pateretaju tiesibas mums Latvija vel pastav :face-grin:

varbut kads zina, kur tiesam labi un kvalitativi tira? un pa cik?

Pie manis tas maksās 40 Ls un ja vēlies, vari stāvēt visas 3 stundas klāt un skatīties uz pirkstiem, kā es to daru!
29510016- Juris.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas