Ir Sigmas 30mm objektīvs, kuram nevar manuāli regulēt diafragmu. Paziņam ir Panasonic G1 fotoaparāts.
Ja būtu pieejams Panasonic - Nikon adapteris, skaidrs, ka diafragmu kontrolēt nevarētu, bet jautājums - objektīvs būs uz f1.4 vai pilnīgi ciet - f22???
Nū, domājams ka būs tāpat kā defaultā, kad objektīvs nekur nav uzsprausts, t.i. pilnīgi vaļā... Nebūšu nekur dzirdējis joku, ka diafragma vislaik ir ciet, un tikai tad kad vajag, tad paver vaļā
si iemesla del ciparu nikons "zin" kada fragmas vertiba uzlikta uz fragmas gredzena - norubijis tik so ekstru planajam kameru versijam. Kamer Pentax mera gaismu, bet pirms shuttera jaspiez repetitors, lai uz merisanu fragmu pierauj cik vajag
vo brīnumus sadzirdu Nikonu nelietoju, kaut ko gan nesapratu - skatoties tak i vaļā, citādi tak neko laaga redzet nevaretu... vai viņa atlec vaļā tik kad kamera ieslēgta... ? Nu nafig - Canons man draudzīgāks - tam uzlieg diafragmu uz cik vajag, piespiež repetitoru un slēdz arā kameru
vaļā tādēļ, ka pipsītis no kameras atspiež vaļā. pipsītis nokopjas un federe aizsit fragmu. minoltai tāpat (vismaz ar veco bajoneti). a plikam stiklam fragma, cik uzliec - saprotama lieta, ja ir fragmas gredzens.:face-plain:
tāpat ir Pentaconam. pipsīti gan bāž uz iekšu, bet tas pa iekšu līdzīgi - atbrīvo. tādēļ no 1 1/2-es drošāk izmest lecināšanu - a to gadās, ka neaizlec līdz galam.
Nikonam kad objektīvs nav uz kameras fragma ciet. Uzliekot uz kameras svira atver vaļā, fotografējot paceļoties spogulim piever uz uzstādīto vērtību, tas pats notiek nospiežot repetītora pogu. Objektīviem ar D indeksu uz diafragmas regulēšanas gredzena ir sektors ar kuru kamerai(d200, d300 un augstāk) bīda sviru kura arī nosaka diafragmas vērtību. Tas attiecas uz manuālajiem. Tie kuriem ir kontakti, diafragma jāiestata uz maksimālo vērtību un jānobloķē ar fiksatoru. Liku uz kameras telekonvertoru, kā arī macro gredzenus bez kontaktiem tur diafragma jāregulē mehāniski, auto gredzeniem saglabājas pilnīgi visas funkcijas un fragma regulējas no kameras. Paskatījos uz Panasonic bajoneti, tur nav fragmas lecinātāja, fragma būs līdz galam ciet.
Domāts par AI, AIS un jaunākiem. F un līdzīgie ir tikai tiem, kas lietoja filmu kameras, uz digitālā tādus nevar likt, var salauzt kameru. www.mir.com.my...
Kenko, soligor ir gan svira gan kontakti, nikkor tikai svira, varbūt jaunajiem ir arī kontakti, nevaru droši apgalvot. Man ir vivitar macro telekonverters, tam ir svira diafragmas vētibas nolasīšanai un diafragmas lecinitājs, kontaktu nav. Bet par pārejas gredzenu grūti teikt, varbūt tev ir foto, vai links(derētu redzēt tad arī varētu pateikt, vai strādās).
Maris:si iemesla del ciparu nikons "zin" kada fragmas vertiba uzlikta uz fragmas gredzena - norubijis tik so ekstru planajam kameru versijam. Kamer Pentax mera gaismu, bet pirms shuttera jaspiez repetitors, lai uz merisanu fragmu pierauj cik vajag
es tikai turpināju domu, pretenzijas pirmavotam:face-plain: