forum.gif
Nikon stikls ainavām.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikon stikls ainavām.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.04.09 17:10 labots
 citēt
Kādus stiklus izmantojat ainavu fotografēšanai?
Pašam tagad ir d40+18-135, 28-105, bija sigma 10-20(nikkor viennozīmīgi labāki). Nav pieredzes ar tamron un tokina, kā viņi derētu šādam mērķim. Geometrija nav kritiska,arhitektūrai principā nevajg, galvenais asums stūros, un par aberācijām, var jau labot, bet labāk ka ir mazākas.
Vispār interesanti ar ko citi fotografē.
Publicēts: 01.04.09 17:41
 citēt
a prieks kam 28-105? tas 18-135 tak parklaj to diapozonu.
Publicēts: 01.04.09 18:04 labots
 citēt
pirmkārt, ainavas fočē ne tikai ar platleņķi.
otrkārt, sigma 10-20mm manuprār ir lētākais un vislabākais risinājums.

visasākais platleņķis nikonam ir 14-24/2.8.

treškārt, ta kā tev ir tikai kit-inieki, tad šaubos, ka spēsi tādu atļauties.

un beigās - ņem to pašu sigmu 10-20mm + labu statīvu. diafragmu ciet līdz f/8 un ar pulti fočē. arī stūri ir asi pat ar cokin-p filtriem.

ja netici, tad re kur tev pierādījums:
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 01.04.09 18:16
 citēt
28-105 telpiskāks, ļoti patīkami pludina fonu, labs kontrasts, perfekts macro, vienīgais trūkums, uz cropa pietrūkst platleņķa. 18-135 neglīts boke, bildes sanāk plakanas, sintētiskas (pēc maniem ieskatiem vecajos bija labākas lēcas). Sigmai vispār ziepja cienīgas. Tapēc ir doma par kādu labu platleņķi. Nikkor padārgi, sigmu vairs negribu mēģināt, atliek tokina vai tamrons.
Publicēts: 01.04.09 18:27
 citēt
Mandalay:pirmkārt, ainavas fočē ne tikai ar platleņķi.
otrkārt, sigma 10-20mm manuprār ir lētākais un vislabākais risinājums.

visasākais platleņķis nikonam ir 14-24/2.8.

treškārt, ta kā tev ir tikai kit-inieki, tad šaubos, ka spēsi tādu atļauties.

un beigās - ņem to pašu sigmu 10-20mm + labu statīvu. diafragmu ciet līdz f/8 un ar pulti fočē. arī stūri ir asi pat ar cokin-p filtriem.

ja netici, tad re kur tev pierādījums:
http://www.fotoblog.lv/rep/6809/?cid=10616

Paldies par atsaucību.
Varbūt man vienkārši neveiksmīga sigma trāpijās, bet nu negribu ar viņu vairs eksperinentēt.
Publicēts: 01.04.09 20:23
 citēt
Varbūt problēma ir rokās... ja paskatīsies bildes netā - nu ko gan vēl var vēlēties pa to naudu?

Tokina=Tamron, man liekas tur nav būtisku izmaiņu.. šiem laikam rasējumi no vieniem un tiem pašiem inženieriem :)
Publicēts: 01.04.09 22:08 labots
 citēt
Mandalay:treškārt, ta kā tev ir tikai kit-inieki, tad šaubos, ka spēsi tādu atļauties.

Ko tad īsti nozīmē kit-inieks? Ja pareizi saprotu, kit-inieks ir objektīvs, kurš komplektējas kopā ar fočiku. D300 atradu KIT arī ar 14-24. Stulbi sanāk. Tad lielākā daļa NIKKOR ir kit-inieki. Moš pat visi :)
Varbūt uz kit-ienieka virsū kas rakstīts? Uz sava neko īpašu neredzu. Tad mans 16-85 ir kit-inieks vai nav? Pirku kopā vienā kastē.
Publicēts: 01.04.09 22:41
 citēt
14-24 nav kitinieks, bet spec. komplekts. kitinieks ir viss tas lētais sūds kas nāk kopā ar bodiju - hiperzūmi un t.t.
Publicēts: 01.04.09 23:03
 citēt
Uz kastes: "D90 16-85 VR Kit"
Tad gribi teikt, ka man ir lētais sūds?
Publicēts: 01.04.09 23:07
 citēt
Par rokām piekristu, bet kapēc tikai ar Sigmu?:face-plain:
Publicēts: 01.04.09 23:13
 citēt
Hmm,ja tiek vaicāts pēc Nikon objektīva priekš ainavām,tad pareizākais variants būtu Nikkor-W un Nikkor-SW stikliņi.
Šitādi apmēram

cgi.ebay.de...

Ā,jā kamera arī jāpamaina būtu :)
Publicēts: 01.04.09 23:13
 citēt
fuksis:Par rokām piekristu, bet kapēc tikai ar Sigmu?:face-plain:

Dzimis, la pirktu dārgas lietas. :)
Publicēts: 01.04.09 23:35
 citēt
Tokina ir klasi augstāki stikli par Tamron un kopīgi rasējumi tur nesanāks gan,Tokina ņem savu konstrukciju un taisa kopā ar Pentax.
Publicēts: 01.04.09 23:43
 citēt
shvaboc:Tokina ir klasi augstāki stikli par Tamron un kopīgi rasējumi tur nesanāks gan,Tokina ņem savu konstrukciju un taisa kopā ar Pentax.
Tokina rūpīgāk nostrādāti
Publicēts: 02.04.09 00:00
 citēt
60uz5komats6:Hmm,ja tiek vaicāts pēc Nikon objektīva priekš ainavām,tad pareizākais variants būtu Nikkor-W un Nikkor-SW stikliņi.
Šitādi apmēram

cgi.ebay.de...

Ā,jā kamera arī jāpamaina būtu :)

A kādai kamerai tāds, uz platēm plēšiniecei vai?
Publicēts: 02.04.09 00:01
 citēt
plēšiniecei jau toch..
Publicēts: 02.04.09 00:16
 citēt
No sākuma pāriešu uz pilno formātu, tad filmām, pēc tam vidējo, skaties tikšu arī līdz kontaktkopijām.
Publicēts: 02.04.09 00:16
 citēt
Bildējo ar to pašu Nikorr 18-135. Asums un viss pārējais ļoti ok, tikai platāku nevar izplest, tāpēc domāju nākotnē iegādāties Tokinu 12-24.
Publicēts: 02.04.09 00:30
 citēt
Es varbūt piekasos, bet pēc visiem objekītiviem kuri ir bijuši domas par 18-135 nav labākās. Bet ne par to runa, es arī skatos uz šo Tokinu. Gribētos pašam pafočēt, lai saprastu labs vai nē.
Publicēts: 02.04.09 01:37
 citēt

A kādai kamerai tāds, uz platēm plēšiniecei vai?

Nu ja,viena daļa fotogrāfu uzskata,ka 4x5 collas ir tas minimums,kas ainavām lietojams :)
Man gan šķiet,ka tīri labi var bildēt arī uz 6x9 cm cropa :)
Ja var paciesties līdz 14.datumam,tad var izrādīties,ka nikons izlaiž 10-24/3.5-4.5,tā kā fragmas caurums nav konstants,
tad tam nevajadzētu no dārgā gala būt,tas tā-baumas(nu tobiš pressene būšot,bet lāga nevar zināt kādā sakarā).
Tokina 12-24 obligāti jāprovē pirms pirkšanas,jo mani divi mēģinājumi tādu iegādāt beidzās ar objektīvu
izbrāķēšanu,vienam bija perfekts asums centrā un kreisajā malā,bet labā bija pilnīgā šļurā,pie tam pie 24mm izteiktā nekā pie 12mm.
Otrs bija labāks,bet arī nevienmērīgs,bet esmu redzējis perfektas bildes no tāda objektīva,tātad man ar eksemplāriem nepaveicās.
Publicēts: 02.04.09 07:35
 citēt
pa vienu 14-24/2.8 sanāks rz67+50mm/f4.5 :) ideāls komplektiņš ainavām - www.pbase.com...

60x5,6, kur tādas ziņas dabū?
Starp citu, būs arī Sigma 10-20/f3.5 drīzumā
Publicēts: 02.04.09 09:48
 citēt
Skatos cikos notiek sarakste un brīnos, kāds kādreiz arī guļ?
A pa tēmu, man vairāk bija interese, kādus diapazonus, attiecīgi kādus objektīvus lietojat. Ekskursijās ņemu d40+18-135, tāpat kaut kur aizstaigājot D100+28-105, 10-20 . dažreiz 70-300(AF ar D burtiņu) šo visretāk, teliķi man pārak nepatīk. Dažreiz ar 50 1,8 E manuālo.
Jautāju tapēc, ka bildēm sadaļā objektīvs parasti atzīmēts "standarta". Paši taču piekritīsiet, ka mēdz būt mīļākie objektīvi. Jautājums sevī ietvēra, kurš ir mīļakais ainavām, ideāli ja kaut pāris vārdos, kapēc. Runa nav tikai par platleņķi.
Publicēts: 02.04.09 10:57
 citēt
shvaboc:Tokina ņem savu konstrukciju un taisa kopā ar Pentax.

tā rodas leģendas.... tiem, kam nav ko darīt- iesaku papētīt korporatīvās saites sakarā ar optiskā stikla ražosanu, zūmu konstruktīviem utt.

btw tokinai ir daži lieliski stikli
Publicēts: 02.04.09 11:12
 citēt
fuksis:Jautājums sevī ietvēra, kurš ir mīļakais ainavām, ideāli ja kaut pāris vārdos, kapēc. Runa nav tikai par platleņķi.

aizbrauc uz siguldu un pafočē no kalnu augšienes - būs arī 50mm pa platu :) Ainava ir ainava, 10mm ir 10mm un 50mm ir 50mm. Runa jau nevar būt par mīļāko, bet par pareizu pieeju konkrēta mērķa sasniegšanai.
Publicēts: 02.04.09 11:40
 citēt
90% ainavu bez problēmām var nobildēt ar ~28-70 zūmu(šaurfilmu kategorijās runājot).Galu beigās var pazavērt mieralaiku fotogrāfu latvijas skatu kartiņas,
nu tur Upīšus,Vīburu,Sauli,utt. vairākums bildējumu ar pamatniekam tuvu fokusa attālumu.Galu beigās arī lielformāta kamerām,ar kurām tad nu arī nopietnie
ainavisti bildē,pieejamo fokusu attālunu diapazons nemaz tik plašs nav.
Publicēts: 02.04.09 11:52
 citēt
Kas par čortu?!Pie mēģinājuma citēt,blogs sašutis vaicā vai tiešam tik daudz cilvēku jācitē un neļauj komentāru pievienot!
-->Mandalay:
Tās nav ziņas,tās ir baumas,bet šīm es saskatu pamatu ticēt.
Pašlaik arī tradicionālās brokastis Radissonā ir tikai "itkā" kategorijā,bet ja tradīcijas netiks lauztas,
tad 14.dātumā oficiālā ziņa gaidāma un 15.visam vajadzētu būt Rīgā apskatāmam.
Publicēts: 02.04.09 12:07
 citēt
18-135 laikam ir pac suudiigaakais jebkad uzrazhotais nikkor stikls (piedod) :)
par tokinaam runaajot - vairaakkaart esmu sheit jau teicis, ka 12-24 man ljoti patiik...
reku dazhi piemeeri:
www.rixweber.com...
www.rixweber.com...
www.rixweber.com...
www.rixweber.com...
www.rixweber.com...

par kvalitaati spried pats
Publicēts: 02.04.09 13:31
 citēt
rixweber:18-135 laikam ir pac suudiigaakais jebkad uzrazhotais nikkor stikls (piedod) :)
par tokinaam runaajot - vairaakkaart esmu sheit jau teicis, ka 12-24 man ljoti patiik...
reku dazhi piemeeri:
www.rixweber.com...
www.rixweber.com...
www.rixweber.com...
www.rixweber.com...
www.rixweber.com...

par kvalitaati spried pats

Nav ko atvainoties to es sapratu salīdzinoši ātri. Savulaik atdevu par viņu 200ls, kas bijis bijis, eh.:face-sad:
116 tokina, priekš manis padārga, bet 124-tā, gaidu kad atkāpsies skopums.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):