forum.gif
FOTOGRĀFI VS MODEĻI
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / FOTOGRĀFI VS MODEĻI
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.04.09 21:34
 citēt
Bieži vien ir tā, ka aprunā fotogrāfus – tas sūdīgs, tas bremze – tas vispār bildes neatdod. Tad šoreiz varētu parunāt par nekaunīgiem modeļiem.
Mēs visi daudz/maz cenšamies plānot savu laiku – laiks ir nauda – ieplānojot sesiju ar kādu konkrētu modeli, rēķināmies, ka viņš atnāks konkrētā laikā un vietā – diemžēl, bet ir gadījumi, kad modelis neatnāk un attaisnojumi ir vienkārši stulbi. Visu var saprast, ja cilvēkam pēdējā brīdī notiek kas neparedzēts, kāda nelaime vai kas cits, bet, ja tas notiek divas reizes pēc kārtas.... tā jau ir bezkaunība un ņirgāšanās par fotogrāfu.
Konkrēts gadījums ar mani.- Atrakstīja man meitēns vēstuli, ka baigi gribot bildes, bet naudiņas pamaz utt., ok. Palūrēju uz viņas bildēm – skaists, interesants meitēns – var bez maksas sabildēt (tīri reklāmas nolūkos). Sarunājām pēc nedēļas konkrētu datumu vakarpusē uz 17,00 – sesijas dienā ap pl. 13,00 saņēmu vēstuli, ka meitēns iepriekšējā dienā esot dabūjis smadzeņtrīci un netikšot – nu labi, pieklājības pēc piedāvāju pārlikt sesiju uz citu dienu – vai cik forši, vai cik labi, ka esmu tik saprotošs.
Šoreiz izdarīju nedaudz gudrāk – dienu pirms sesijas sazinājos ar modeli, vai viss paliek spēkā – jā, viss čiki – rīt būšu, loģiski, pienāca sesijas diena, gaidu viņu studijā, bet modeles kā nav tā nav :( Metu tam visam pasākumam ar roku un aizbraucu mājās – modelei attaisnojums bija – nekāds.
Tieši šādi pasākumi biežāk novēroti ar bezmaksas modeļiem, zinu, ka reāli ar to cīnīties nevar, bet varbūt viņus izķert - publiski nopērt un nokaunināt? :D
Publicēts: 06.04.09 21:43
 citēt
Moš modelis nodomāja, ka tu nezkāc manijaks? :)
Publicēts: 06.04.09 21:44 labots
 citēt
nekas, nekas.. meiteens dabuus grabinaat naudu citam fotograafam un ar nokaartu degunu ies garaam tavaam bildeem :)
pati vainiigs. protams, ka gruzij piepisiens (turklaat dubultaa)...gan jau, pienaaks arii vinjas diena, kad mati izkritiis, zobi
sashkjiebsies un tur arii nauda neliidzees. vajag ar bildi pie babuljas iet, lai nolaad :face-devil-grin::face-monkey:
lai zin kaa ir, kad pie**sh fotograafu :D
man bija reiz vienaa riitaa sarunaats ar vienu paari bildeeties, bez naudinjaam. es apziniigs buudams labi izguleejos
izdushojos, sapuleeju stiklinjus un brokastodams nosuutiiju sms vai viss esot chiki.. mhm.. peec 3h atbildeeja, ka atvaino,
mees nevareejaam.. taa arii nesapratu, ko nevareeja, bet nu iegruzija arii. labi, ka kameer neatbildeeja, es paredzeetajaa
laikaa taa arii neizbraucu no maajas un norunaato tikashanaas vietu :)
Publicēts: 06.04.09 21:49 labots
 citēt
nu ir uzmetieni
pie kam, laikam tie ir mūsdienu mobilo sakaru laikmeta lielākā sāpe - kad vienmēr var laikus pabrīdināt un tā
agrāk, kad moibilo/peidžeru nebija un parasta mājas telefona opcija nebija katram - cilvēki uz norunātajiem randiņiem gāja apzinīgāk...

Agrāk aizgāja lai tur lūst vai plīšt, tagad pat piezvanī kauns vai neceļ trubu vai lipina nesaprotamus paskaidrojumus
Publicēts: 06.04.09 21:53
 citēt
..mhm.. tagad ir mobiilais, nets un taa, a kauna ta vispaar nav :)
Publicēts: 06.04.09 21:54
 citēt
palaidniex:Moš modelis nodomāja, ka tu nezkāc manijaks? :)

Caur pazīstamo - bija iespēja apjautāties, vai es manjaks vai ne? ;)
Publicēts: 06.04.09 21:56
 citēt
ej nu sazini, ko paziņa sastāstīja... :D
bet vispār jau galīgi neforši - piezvani un pasaki, ka nevari!
Publicēts: 06.04.09 21:59 labots
 citēt
mozj bail, ja nu tas fotograafs sabljaus un peec tam atradiis un veel nedod dies - sabildees? :face-monkey:
Publicēts: 06.04.09 22:05
 citēt
nu ta vaig njemt tos modeljus pa maksa. ta gan nepiekaasiis.
Publicēts: 06.04.09 22:13
 citēt
nu jā - vai nu modelis grib nopelnīt - atnāks kā štiks
vai ja jau gatavs par to maksāt - tad jau tās bildes patiesi vajag!
Publicēts: 06.04.09 22:22 labots
 citēt
Neatkarīgi no tā, vai maksas, vai bezmaksas fotosesija... nopietni ņemans ir darījums, kad modelis ir ieradies :D, vai iemaksājis avansu.
Viss pārejais ir dieva rokās. Praktizēju, ka neko nedaru, kad atnāk, ielaižu modeli savā telpā, lai taisa sev puci, tikmēr pats visu sakārtoju, ja vēl laika sakārtošanai nepietiek, lai vāra kapiju.
Bet mēs visi esam tikai cilvēki, un ar cilvēku vājībām :D ... vieniem patīk punktīgums, citam patīk uzvilkšana :)
Es domāju, ka naf sliktu cilvēku, ne fotogrāfi, ne fotografējamie- ir tikai nepareizie satikušies, vai sazinājušies :)
Publicēts: 06.04.09 22:28
 citēt
Varbut pie stereo aizgaaja?
Publicēts: 06.04.09 22:32
 citēt
sasar:Varbut pie stereo aizgaaja?
A kāds te sakars ar stereo?
Publicēts: 06.04.09 22:32
 citēt
Bus pie Mono "Virināties" aizgājusi , zin kā činkstēja ilgi apkārt nespeja attiekt beibe:):) Nav tā kas šā pēdējā "Mono_grāfijā" :):)
Publicēts: 06.04.09 22:34
 citēt
Lunis:Bus pie Mono "Virināties" aizgājusi , zin kā činkstēja ilgi apkārt nespeja attiekt beibe:):) Nav tā kas šā pēdējā "Mono_grāfijā" :):)
nav, nav :D
Publicēts: 06.04.09 22:39
 citēt
Vispār jau es šo tik pieminēju kā gadījumu - domāts vairāk vispārīgi, jo - diemžēl - šis nav vienīgais gadījums un ne man vienīgajam.
Īstenībā - šodien mani pārmeta - tāpēc jau arī tā cepos :D
Publicēts: 07.04.09 00:40
 citēt
Gudris:Izplatīts STEREOtips: es saku modeļei ka šī smukiņa moš grib papozēt ? šī atbild: es jau labprāt bet man ir draugs! es prasu: Tev draugs neļauj bildēties ? šī atbild: bildēties jau ļauj - bet vai tad jūs tur tikai bildējaties ??? :face-grin::face-grin::face-grin:

šitas ritīg rēcigs :))
Publicēts: 07.04.09 00:42 labots
 citēt
vasis8:
Gudris:bla bla bla

šitas ritīg rēcigs :))

Paklausoties, ko mono runā, nemaz tik rēcīgi vairs neliekas, drīzāk skumji :(
Publicēts: 07.04.09 06:53
 citēt
briedis:
vasis8: šitas ritīg rēcigs :))

Paklausoties, ko mono runā, nemaz tik rēcīgi vairs neliekas, drīzāk skumji :(
neljauj sevi pazemot internetaa:face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin:
Publicēts: 07.04.09 07:03
 citēt
Atraduši te par ko cepties. Tas ka kāda meiča sabīstās un neatnāk nav ir sīkums un var gadīties. Galu galā daļai ar bail, it īpaši, ja iebrien šeit un palasa dažu bildētāju tekstus :D

Sliktāk ir ja atnāk paņem naudu un paraksta papīrus, bet pēc pārs dienām raksta ka tomēr negrib lai blldes izmanto. Tad ir vējā darbs un materiāli. Bet tā -- Luntumam tik nesanāca apskatīt un pabildēt kārtējo puspliko vai pliko zaķi.
Publicēts: 07.04.09 08:43
 citēt
Ja saņemta nauda, un parakstīts papīrs - tad atsaukt bilžu izmantošanu ir maigi izskaoties nekorekti
Ja viņāi ir pretenzijas - tad lai sūdz tiesā, kas visticamāk piespriedīs bildes nepublicēšanu, bet par to samaksāt fotogrāfam vairāk naudiņas...
Tas protams fotogrāfu neizcels labā gaismā, bet šī modele tad arī vairs var necerēt uz apmaksātām fotosesijām
Publicēts: 07.04.09 09:03
 citēt
Lutum, uhh, cik labi Tevi saprotu. Man arī ir pāris šādu uzmešanu bijis, bet sakritība vai kā, bet tikai no "mazajām fotomīlēm", kuras bildeeties grib nenormāli, bet kad viss sarunats, esmu pielaagojusies vinu vajadzibam, tad peksni pazud, pat nepasaka kapec vairs netiek/negrib un tad atkal pēc kada laika uzrodas, it kā iepriekšējo notikumu nebūtu bijis....secinājums:
ar šo kategoriju var rekinaties tikai, kad samaksā viņas avansu, jo par kaut kādu atbildību vai cieņu pret citu darbu tur nevar būt ne runas.
Publicēts: 07.04.09 09:07
 citēt
Lutums:

Gribēji palūrēt uz plikiem pupiņiem, bet nesanāca...? :face-sad:

Un kur tad liki gaidīšanas rezultātā sakrājušos seksuālo enerģiju, fotogrāfa kungs? :face-devil-grin:

P.S. Nesaprotu, kāpēc vēlies šādu tēmu apspriest forumā? Dēļ sāpītes? Sāc fočēt nevis plikas pusauga čikses, bet fočē pārus, ģimenes, bērnus! Tie parasti NEKAD neuzmet. Plus vēl maksā naudu. Tās tavas mazās meitenītes taču saprot, par ko būs raidījums, paskaties pats savu galeriju, kaut vei tepat, fotoblogā! :)

Bučas!:)
Un Haidukonkulim arī bučas!:)
Pīs!:)
Publicēts: 07.04.09 11:19
 citēt
Pilnīgi saprotu Lutumu. Man arī ir līdzīgi gadījies... Gadījās, ka sarunāta grimmētāja utt.
Un visstulbākais ir tas ka var tak mūsdienās atsūtīt iepriekšējā dienā īsziņu utt.

Tāpēc tagad priekš sevis ko nopietnāku biedējamu organizēju tikai ar pazīstamiem modeļiem (kas jau bildējušies).

Par maksu lai samaksā daļu priekšapmaksas...

Bet visā visumā laikam tāpēc ka LV ir kaudzēm "fotogrāfu" modeļu cieņa pret fotogrāfiem ir kritusies.... :(
Publicēts: 07.04.09 11:23 labots
 citēt
Jēziņ, šito portrti cinismu :) gan jau liela daļa patiesības tur ir, tomēr.....
Publicēts: 07.04.09 11:40
 citēt
NilsS:Jēziņ, šito portrti cinismu :) gan jau liela daļa patiesības tur ir, tomēr.....

Katrs jau pēc sevis spriež... :D
Publicēts: 07.04.09 11:52
 citēt
Luxferre:
NilsS:Jēziņ, šito portrti cinismu :) gan jau liela daļa patiesības tur ir, tomēr.....

Katrs jau pēc sevis spriež... :D

jā, nu kurš tad te ir plikbilžu guru ?:face-devil-grin:
Publicēts: 07.04.09 12:02
 citēt
solījumu nepildīšana un čakarēšana attiecas uz visām jomām, nekas jauns. Pats vainīgs- ko ta piedāvāji otro reizi? cerēji, ka būs citādāk? Tā nemēdz būt- vismaz ne ar tādiem skuķiem.
bet laikam jau vīriešiem patīk, ka viņus čakarē, zinu kaudzēm piemērus
Publicēts: 07.04.09 12:11
 citēt
aitinaa:solījumu nepildīšana un čakarēšana attiecas uz visām jomām, nekas jauns. Pats vainīgs- ko ta piedāvāji otro reizi? cerēji, ka būs citādāk? Tā nemēdz būt- vismaz ne ar tādiem skuķiem.
bet laikam jau vīriešiem patīk, ka viņus čakarē, zinu kaudzēm piemērus
50% no pieminētajiem gadījumiem laikam Tavs darbs...........:face-plain:
Publicēts: 07.04.09 12:13
 citēt
:face-devil-grin:neaaa, nav gan ma:face-devil-grin:ns darbs:)_ negatIvs - un es sen jau eesmu skukjis.......................:face-devil-grin:
Publicēts: 07.04.09 12:25
 citēt
aitinaa::face-devil-grin:neaaa, nav gan ma:face-devil-grin:ns darbs:)_ negatIvs - un es sen jau eesmu skukjis.......................:face-devil-grin:
nepārliecināji
Publicēts: 07.04.09 12:33
 citēt
Lutums:Bieži vien ir tā, ka aprunā fotogrāfus – tas sūdīgs, tas bremze – tas vispār bildes neatdod. Tad šoreiz varētu parunāt par nekaunīgiem modeļiem.
Mēs visi daudz/maz cenšamies plānot savu laiku – laiks ir nauda – ieplānojot sesiju ar kādu konkrētu modeli, rēķināmies, ka viņš atnāks konkrētā laikā un vietā – diemžēl, bet ir gadījumi, kad modelis neatnāk un attaisnojumi ir vienkārši stulbi. Visu var saprast, ja cilvēkam pēdējā brīdī notiek kas neparedzēts, kāda nelaime vai kas cits, bet, ja tas notiek divas reizes pēc kārtas.... tā jau ir bezkaunība un ņirgāšanās par fotogrāfu.
Konkrēts gadījums ar mani.- Atrakstīja man meitēns vēstuli, ka baigi gribot bildes, bet naudiņas pamaz utt., ok. Palūrēju uz viņas bildēm – skaists, interesants meitēns – var bez maksas sabildēt (tīri reklāmas nolūkos). Sarunājām pēc nedēļas konkrētu datumu vakarpusē uz 17,00 – sesijas dienā ap pl. 13,00 saņēmu vēstuli, ka meitēns iepriekšējā dienā esot dabūjis smadzeņtrīci un netikšot – nu labi, pieklājības pēc piedāvāju pārlikt sesiju uz citu dienu – vai cik forši, vai cik labi, ka esmu tik saprotošs.
Šoreiz izdarīju nedaudz gudrāk – dienu pirms sesijas sazinājos ar modeli, vai viss paliek spēkā – jā, viss čiki – rīt būšu, loģiski, pienāca sesijas diena, gaidu viņu studijā, bet modeles kā nav tā nav :( Metu tam visam pasākumam ar roku un aizbraucu mājās – modelei attaisnojums bija – nekāds.
Tieši šādi pasākumi biežāk novēroti ar bezmaksas modeļiem, zinu, ka reāli ar to cīnīties nevar, bet varbūt viņus izķert - publiski nopērt un nokaunināt? :D

Es sen esmu sapratis, ka taapat vien nav jeega neko dariit jo attieksme no bildeejamaa objekta ir tieši tāda - nekāda. Ja maksaatu tad attieksme butu pavisam cita.
Publicēts: 07.04.09 12:40
 citēt
Gudris:Izplatīts STEREOtips: es saku modeļei ka šī smukiņa moš grib papozēt ? šī atbild: es jau labprāt bet man ir draugs! es prasu: Tev draugs neļauj bildēties ? šī atbild: bildēties jau ļauj - bet vai tad jūs tur tikai bildējaties ??? :face-grin::face-grin::face-grin:

uz ko jāatbild- ņem draugu līdzi! :D :D :D
Publicēts: 07.04.09 13:09
 citēt
petersonsphoto:

uz ko jāatbild- ņem draugu līdzi! :D :D :D

Pareizāk jāatbild: "Bet mēs jau tavam draugam neko nestāstīsim, ko darījām...!" :)
Publicēts: 07.04.09 13:17
 citēt
Pēterson. tu nu gan vecmodīgs. Kāda jēga no zaķa bildēšanas, kad draugs apkārt slaistās?
Publicēts: 07.04.09 13:18
 citēt
Portreti:
Lutums:

Gribēji palūrēt uz plikiem pupiņiem, bet nesanāca...? :face-sad:

Un kur tad liki gaidīšanas rezultātā sakrājušos seksuālo enerģiju, fotogrāfa kungs? :face-devil-grin:

P.S. Nesaprotu, kāpēc vēlies šādu tēmu apspriest forumā? Dēļ sāpītes? Sāc fočēt nevis plikas pusauga čikses, bet fočē pārus, ģimenes, bērnus! Tie parasti NEKAD neuzmet. Plus vēl maksā naudu. Tās tavas mazās meitenītes taču saprot, par ko būs raidījums, paskaties pats savu galeriju, kaut vei tepat, fotoblogā! :)

Bučas!:)
Un Haidukonkulim arī bučas!:)
Pīs!:)

Enerģiju liku - labojot ģimenes sesiju - nopietni :)
To, ka es nopublicēju šeit blogā pusaugu čiksītes - tas nenozīmē, ka nebildēju pārus ģimenes punčus utt. Maksas klientus es baigi necenšos publicēt - ja nu vienīgi kāda bilde bāāāāigi iepatīkas.
Domāju, ka tev jau arī ši tēma skar - ne jau par plikbildēm vai ko citu iet runa - bet par uzmešanu, tevi droši vien jau arī bieži uz studiju pārmet, ne?
Publicēts: 07.04.09 13:22 labots
 citēt
ak34:Pēterson. tu nu gan vecmodīgs. Kāda jēga no zaķa bildēšanas, kad draugs apkārt slaistās?

piedo, bet pats vecmodīgs. Varbūt draugs grib iesaistīt procesā fotogrāfu :face-plain: TAJĀ procesā, ne attīstīšanas:face-smile:
Publicēts: 07.04.09 13:49
 citēt
Lutums:tevi droši vien jau arī bieži uz studiju pārmet, ne?

Nē.

Meitenīšu bildētāji sastāda labi ja 10 % no studijas īrētājiem, viņus attiecīgi uzmet apmēram 30% gadījumos. Pusē no šiem gadījumiem es atlaižu samaksu par rezervēto laiku, ja pirmo reizi un brīdinu, ka nākamreiz būs jāmaksā neatkarīgi- atnāk viņu "modele:D" vai nē. Itogo uzmetiena koeficients studijas īrētāju gadījumā 2%, apmēram.

Kopējais fotogrāfu īpatsvars starp studijas īrētājiem, kuri ņemas ap tām meičām no draugiem elvē kļūst aizvien mazāks. Iespējams, ka viņi veido savas mazās home studio, kur arī nodarbojas ar savu mākslu un meitenēm. Plus drīz būs siltāks, varēs arī kāpās pa pliko fočēties...
Publicēts: 07.04.09 13:50
 citēt
Gudris:
ak34:Pēterson. tu nu gan vecmodīgs. Kāda jēga no zaķa bildēšanas, kad draugs apkārt slaistās?

šiten www.fotoblog.lv... meitenes draugs turēja zibspuldzi :face-grin:

Cik tu prasi par tādu izbraukuma fotosesiju?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):