forum.gif
Vai photošopings nebojā priekštatu par fotogrāfēšanu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Vai photošopings nebojā priekštatu par fotogrāfēšanu?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 07.04.09 08:57 labots
 citēt
Fotogrāfējot dabas skatus ainavas, šķībais horizonts vairs nav problēma - pāris sekundes un datorā iztaisnots, tai vietā, lai 15min atregulētu statīvu. Priekšā esošie šķēršļi, tāpat, kā negrimmētās pumpas var viegli retušēt, tai vietā lai čakarētos pie spoguļa ar pūdernīcu..

Fotogrāfu sirdsapziņa tak mūsdienās ir ļoti piedēsta, jo viņi tak vienīgie zin, kāds bijis tas pirmavots. Pārējie tik apbrīno un ar lepnumu uzšauj pa plecam.

Bieži vien "mūsdienu" fotogrāfi (neminēšu te daudzus) par modelēm savas bildes nerāda, tik pēc dziļas, jo dziļas pēcapstrādes (spec. Gudris - fotogrāfiju pēcapstrādes, nevis modeļu).
Publicēts: 07.04.09 09:02
 citēt
a ko domaa agraak neviens foto neretusheeja?
Publicēts: 07.04.09 09:08
 citēt
zo retušēja tikai savādāk un mazākos maštābos, toreiz ātrāk bija statīvu atregulēt :)
Publicēts: 07.04.09 09:16
 citēt
nu bet, man fotoaparaataa nav ne melnbaltaa efekta, ne sepijas ne kaa cita. Kaa ta savaadaak, lai ieguust kaadu tonalitaati? Un labs grimeetaajs maksaa naudu.
Publicēts: 07.04.09 09:30 labots
 citēt
Nebiju domājis par pašām tonalitāšu maiņām, bet gan tieši par to, kā bildē objektu ielikšanu vai izņemšanu, krūšu palielināšu un citām sīkām pēcapstrādēm, kas konceptuāli maina pašu bildi un tās tēlu.

uljeens - pagaidām nē :face-devil-grin:
Publicēts: 07.04.09 09:48
 citēt
kepke - a kas traucee saakt ar sevi un paarseesties apakalj pie vannaam? ja nemaak peec garsas atshkjirt fiksaazhu no attiistiitaaja, tad arii sashopojumu neredzees... es paarsvaraa shopaa veicu taadas pashas darbiibas kaa pirms bilzhu vannoshanas jo taada ir domaashana... cilveeki kas pirms fotografeeshanas apguust shopu jau domaa savaadaak - KO es tagad tikai nesadariishu shopaa ar bildi...
Publicēts: 07.04.09 09:54
 citēt
Nu daudziem jau šops ir līdzeklis savā compī atrastu nebildi (kas nobildēta bezjebkādas idejas) pārvīlēt par mega šedevru.
Kad nevis foto, bet datorgrafika kļīst par bildes ideju, saturu un jēgu...
Šito es īšti nesaprotu.
Ja ir nebilde, - tad ir nebilde.
Es neko nesaku, ja tiek bildēts jau ar domu - ko no attēla šopā panāks - tad respect.
bet ja atrod compī nebildi un tad prāto kā to šedevrizēt - tas ir mazliet caur pakaļu...
Publicēts: 07.04.09 09:59 labots
 citēt
Gudris:Bet vai galvenais nav rezultaats(bilde) nevis darba process ? :face-plain:

Ja cilvēks jau bildējot zina/redz gala rezultātu - tad respect!
ja cilvēks sabildē nebildes un pēc tam piedomā šopā rezultātu - teikšu tā - nasing spešal

tā teikt - priekš kam vispār ņēmt rokā fočiku??? palūz kādu iedot ģimenes fotoalbumu un skaneri - plašs šedevru radīšanas lauks garantēc! ;)
Publicēts: 07.04.09 10:00
 citēt
kaarteejaas veershu ciinjas par shopu ;-0)))
Publicēts: 07.04.09 10:01
 citēt
dansiga:kaarteejaas veershu ciinjas par shopu ;-0)))

Es nesaku, ka šops ir slikti. Bez ta mūsdienās izlutinātajai pixeļ3.14sēju tautai neiztikt nevienam.
Bet ja galvenais ir pēcapstrāde nevis bilde - tad sorī...
Publicēts: 07.04.09 10:01 labots
 citēt
Gudris:Bet vai galvenais nav rezultaats(bilde) nevis darba process ? :face-plain:
galvenais ir bilde. Nofotografē kādu. Nevis uztaisi.
Neljauj sevi pazemot internetā.
Publicēts: 07.04.09 10:10
 citēt
shopu neviens neapdirsh, apdirsh konkreetas personiibas
lai caur pukjeem redzeetu varbuut vajag arii kaadu pukjiiti nobildeet...
vai varbuut uz sievieteem skatiities kaa uz pukjeem
:D :D :face-devil-grin:
Publicēts: 07.04.09 10:10
 citēt
Gudris:Ar šopu tāpat kā ar plikbildēm...apdirš tie kas nemāk jebšu bildē puķītes :face-devil-grin:

Atņem cilvēkiem šopu un tad varēs redzēt - kam bildes, kam nebildes...
Fotogrāfs arī bez šopa - no kameras pa taisno uz druku spēs nodrošināt bildi, visdariem, bez vairākām stundām pie šopa - čiks vien būs.

Ja nemaldos, tad, piemēram, Viena diena Latvijā pēc 20 gadiem pieaicinātajiem profesionāļiem kā reizi bija nosacījums - bildes jāiesniedz pa tiešo no fočika - un iesniedza tak... ;)
Publicēts: 07.04.09 10:14
 citēt
palaidniex - iisti korekti jau nesanaaks... bildi var apstraadaat, peec tam dazhas manipulaacias, ieraksta atmiņas kartē un she tev bilde no fotoaparaata...
ps. tas gan neattiecas uz monograafiju...:face-crying:
Publicēts: 07.04.09 10:15 labots
 citēt
Annirs:palaidniex - iisti korekti jau nesanaaks... bildi var apstraadaat, peec tam dazhas manipulaacias, ieraksta atmiņas kartē un she tev bilde no fotoaparaata...
ps. tas gan neattiecas uz monograafiju...:face-crying:

Nu ir jau pilsoņi, kam paščieņa pie kājas (latvijā jau tā tāda kā tradīcija, apšmaukt, samuģīt, izlīferēties, piečakarēt) un ir kam šādi strādāt nesagādā problēmas...

P.S.
par viena diena Latvijā
tur jau arī bildes caurlūkoja profi, tā teikt - ja esi iejaucies bildē - tad to profesionāla acs ātri vien var pamanīs...
Publicēts: 07.04.09 10:22
 citēt
Annirs:
galvenais ir bilde. Nofotografē kādu. Nevis uztaisi.
Neljauj sevi pazemot internetā.

Nē nu vienkārši škrobi parauj, ka Topos redzi bildes, ar diezgan labu pēcapstrādi, protams, šur tur būdām koki cauri spīd, ielīmētu debesu atšķirība ar pamatu, tā teikt - "Neslikta grafika", bet nu cik tur tās bildes.
Publicēts: 07.04.09 10:26
 citēt
a man patiik - ka topaa ir daudz vaaveru - turklaat iistu :D ar smukiem kazhocinjiem

a mono ta cepsies, kamēr kaada bilde nokluus topaa - bet tas nekad nenotiks - kameer nemainiisies attieksme.

cilveekiem patiik vaaveres - bet vaaveru fotografeeshana ir smalka lieta - labai, ar kaartiigu attieksmi fotografeetai vaaverei shopu daudz nevajag :D :D :D
Publicēts: 07.04.09 10:47
 citēt
Pret sevi. Tu neesi Viens pret daudziem MANLIIDZIIGAJIEM. Daudzi SEVLIIDZIIGIE ir pret TEVI. Taa ir milziiga atshkjiriiba. Ne pie viena datora te nav saseedis mononemiileetaaju barinsh kas Tevi knaabaa pulcinjaa. Es te vispaar nevienu personiigi nepaziistu un dziivee neesmu saticis :D
Publicēts: 07.04.09 10:48
 citēt
Annirs:a man patiik - ka topaa ir daudz vaaveru - turklaat iistu :D ar smukiem kazhocinjiem

a mono ta cepsies, kamēr kaada bilde nokluus topaa - bet tas nekad nenotiks - kameer nemainiisies attieksme.

cilveekiem patiik vaaveres - bet vaaveru fotografeeshana ir smalka lieta - labai, ar kaartiigu attieksmi fotografeetai vaaverei shopu daudz nevajag :D :D :D

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

vaaveru sezona.
mozj labaak saakt ar vaavereem un tad uz modeleem paariet? :D
Publicēts: 07.04.09 10:51
 citēt
Ja iemācīsies sarunāt vāveri pozēt, tad jau arī ar modelēm nevajadzētu vairs rasties problēmām... :face-devil-grin:
Publicēts: 07.04.09 10:56
 citēt
bez šopa neiztikt, svarīgi kā to pielieto, tas atkarīgs no gaumes un zināšanām, mākas to pielietot. vai maksimumu no vēlamā rezultāta iegūst jau fotografējot, vai vairāk paļaujās uz šopu, atkal gaumes, zināšanu jautājums. agrāk, kam bija vēlēšanās, tāpat bildes kopēšanas procesa laikā izmantoja maskas, iekopēja ko vajag, no vairākiem negatīviem, retušēja. vadošajās pozīcijās bija kremļa galma fotogrāfi, ar savām politbiroja veču bildēm[joks]
Publicēts: 07.04.09 11:14
 citēt
Nē nu škrobis rauj par tām monogāmajām bildēm, kad visur sejas vienādas, nav ne emociju ne kādas idejas bildei, tikai valda sērija, vot bija man tādas bildes, sapļeckāju un dabūju..
Paskatoties uz pēdējo fotoskolu, nu škrobe jau ir dzēst vecās, bet nu labot, čakarēties un tad izmest tautai, kā ko labu.. nu nez.

Annir - vāveres ir citā topikā ;)
Publicēts: 07.04.09 11:32
 citēt
tas ir no kuras puses uz vaavereem skataas :D
Publicēts: 07.04.09 11:44
 citēt
Ir jau it kā divas puses - ārpuse un iekšpuse, mainās tikai leņķis :D
Publicēts: 07.04.09 11:47
 citēt
KEPKE:Nē nu škrobis rauj par tām monogāmajām bildēm, kad visur sejas vienādas, nav ne emociju ne kādas idejas bildei, tikai valda sērija, vot bija man tādas bildes, sapļeckāju un dabūju..
Paskatoties uz pēdējo fotoskolu, nu škrobe jau ir dzēst vecās, bet nu labot, čakarēties un tad izmest tautai, kā ko labu.. nu nez.

Annir - vāveres ir citā topikā ;)
bildējot studijā, vai kur citur ar < iestudējumu > gan fotografējamajam, gan fotogrāfam ir jābūt IEKŠĀ. vieglāk[ saturiskā ziņā ] , ar teleobjektīvu ķert feisus un situācijas uz ielas vai pasākumos, tad atkrīt fotografējamā faktors[ iekšējais ], daļēji, situācijas ir dabīgas emocijas nesamākslotas, pastāv negaidītības faktors, visiem interesanti.
Publicēts: 07.04.09 12:40
 citēt
Ainavas bildejot taa zaudee dalu bildes taisnojot datora,ta izklausaas taa pavirshi...ieraudziju - nobildeju - kka piekorigeju un bladaac blogaa iekshaa.

Un par retushu, nu nez man vieglaak ir vienreiz labi nogrimeet nekaa peec tam katru bildi stundaam ilgi burziit shopaa ...
Publicēts: 07.04.09 13:12
 citēt
Marchello:nu nez man vieglaak ir vienreiz labi nogrimeet nekaa peec tam katru bildi stundaam ilgi burziit shopaa ...

tas pats ar papīru un kolas pudeļu izvākšanu no kadra- piecas minūtes darba, sakopst skats un nekāda čakara.

btw, bez šopa mierīgi var iztikt...
Publicēts: 07.04.09 13:16 labots
 citēt
Marchello:Ainavas bildejot taa zaudee dalu bildes taisnojot datora,ta izklausaas taa pavirshi...ieraudziju - nobildeju - kka piekorigeju un bladaac blogaa iekshaa.

Un par retushu, nu nez man vieglaak ir vienreiz labi nogrimeet nekaa peec tam katru bildi stundaam ilgi burziit shopaa ...

Par šito ķecerību tevi vesels bars vietējo fotošopogrāferu būs gatavi nogalināt! ;)
Publicēts: 07.04.09 13:28
 citēt
Es parasti cenšos maksimāli novest kadru līdz pieņemamam līmenim jau pašā fotografēšanas procesā, lai pēc tam nav jāčakarējas fotošopā.
Fotografēju pēc principa 10x nomēri, vienreiz nogriez. Perfekta kvalitāte un nevis kvanitāte ir mans svētais grāls pēc kā tiecos :)
Publicēts: 07.04.09 13:32 labots
 citēt
dzenoties peec perfektas kvalitaates var pazaudeet mirkli :D
man tiiri labi patika taa peedeejaa sesija, tikai drusku pa pareizu un sastingushu, saaproot?
Publicēts: 07.04.09 13:39
 citēt
Annirs:dzenoties peec perfektas kvalitaates var pazaudeet mirkli :D
man tiiri labi patika taa peedeejaa sesija, tikai drusku pa pareizu un sastingushu, saaproot?

Ja cilvēks dzenoties pēc ūberkvalitātes zaudē mirkli - tad tā ir neveiksme momentfoto dēļ augstām tehniskām prasībām
Ja cilvēks bildē iestudētu foto, tad mirkli nevar zaudēt...

Bet ja bezjedzigs momentNEfoto pē ckāda laika aiz neko darī kļūst pat pamatu fotošopogrāfijas šedevram - nu piedodiet...
Publicēts: 07.04.09 13:42
 citēt
sorr, nelasiiju, kas te jau sarakstiits.. :)
bet nu digitaalaas matricas nav taas kas analogaas vecajos laikos un, lai dabuutu peec iespeejas smukaakas un dabiigaakas kraasas, tas šops ir nepieciešams. pats esmu fotografeejis ar veco zenitu un biju sokaa, cik labi izskataas bildes bez nekaadas papildus apstraades, uz digitaalaa tas nav iespeejams (vai ir iespeejams ļoti reti, praktiski haljava ja sanaak). starp citu, mums to fotoskolaa maaciija profesionaalis, kas ir izgaajis cauri visu (nu labi gandriiz visu) fotoaparaatu laikmetiem ;)
Publicēts: 07.04.09 13:46
 citēt
ja saliek pareizu WB, kontrastu, asumu uc parametrus un ir salīdzinoši laba matrica - viss sanāk tikpat smukās krāsās un bieži vien ar labāku detalizāciju nekā 35 mm filmiņai... ;)

bet lielākotiers visi laiž ar auto WB, auto settings un tad nekas nesanāk...
Publicēts: 07.04.09 13:47
 citēt
nu ar auto nedomaaju, ka kaads te fotografee ;)
Publicēts: 07.04.09 13:47 labots
 citēt
foto_laaga - piekritīšu par asumu un kontrastu - to vajag šad un tad piegriezt.
Pārējais viss ir izdarāms uzreiz fotografējot.

Annirs -saprot saprot :), bet tā jau īsti pat nebija sesija, tāds 5minūšu iepozējums un viss :)

Piekrītu arī viedoklim ka asumu un kontrastu var iestādīt kamerā, bet es personīgi no tā cenšos izvaiirīties (it īpaši asuma), jo asināts tiek viss kadrs, zūd detalizācija, parādās grauds.
Kontrasts kamerā samazina dinamisko diapozonu, bet kaut kādās reportāžās un ātrajās sesijās var mierīgi izlīdzēties iestādot +1 vai +2 kontrastu.
Publicēts: 07.04.09 13:53
 citēt
Kāda atšķirība, kā cilvēks radoši izpaužas?

Vai tiešām tev liekas, ka fotogrāfija ir tik sterili dokumentāls process, ka pat līko roku horizonts tajā nedrīkst tikt koriģēts?
Publicēts: 07.04.09 14:07
 citēt
Portreti:Kāda atšķirība, kā cilvēks radoši izpaužas?

Vai tiešām tev liekas, ka fotogrāfija ir tik sterili dokumentāls process, ka pat līko roku horizonts tajā nedrīkst tikt koriģēts?

Mazliet retušas nevienam nav traucējis. Es neesmu pret pēcapstrādi kā tādu.
Man nepatīk nebilžu šedevrizācija...
Publicēts: 07.04.09 14:14 labots
 citēt
iesaku izlasīt Andreja domas par šo lietu :)

www.razooma.net...
Publicēts: 07.04.09 14:25
 citēt
vispirms veelams iemaaciities elemtaari pareizi noeksponeet kadru.
Publicēts: 07.04.09 14:30
 citēt
tas, ja tu tā uzskati ,lai paliek tavā prātā!!!

Man liekas ka bez photo shop nebutu labi, bet no otras puses ja nebutu šī programma tad iespējams butu intresantāka dzīve... un lielāka konkurence...:face-glasses: bet tas tik tā !!! :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt