forum.gif
Atlokāms ekrāns spogulenei
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Atlokāms ekrāns spogulenei
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.04.09 14:47
 citēt
Te spiegu foto atrādīts Nikon spogulenis ar atlokāmu ekrānu.
nekad nebiju aizdomājies par tāda vajadzību... vai kāds pēc tāda alkst?
Publicēts: 07.04.09 14:55
 citēt
vāveru fotografēšanai varētu noderēt
Publicēts: 07.04.09 15:44
 citēt
Jā! Jaunums jau revolucionārs!
Publicēts: 07.04.09 15:46
 citēt
olimpieshiem tas protams nav gluzhi jaunums, bet taa jau nav akla sekoshana olimpa pavadaa - aciimredzot ir pieprasiijums - jautaajums tik par praktisku pielietojumu
Publicēts: 07.04.09 15:46
 citēt
Bizarre:Jā! Jaunums jau revolucionārs!
:face-devil-grin:
Publicēts: 07.04.09 15:48 labots
 citēt
1) Nikonam tak ir video uznjemshanas fiicha :)
2) Neatceros, bija vai nebija Nikonam liveView, bet izskataas, ka shim buus :)
3) Var vieglaak iekadreet, ja kaut ko redz uzreiz peec pogas spieshanas, nevis kustina to aparaatu shurpu/turpu, lai apskatiitos, cik veiksmiigi sanaacis :)

P.S. Diez vai shii kamera liidziigi kaa visuveidu oly ar lokaamajiem ekraaniem diez vai ir paredzeeta profesionaaljiem :)
Publicēts: 07.04.09 15:48
 citēt
Ja pa nopietno,izmantoju šo iespēju ārkārtīgi reti,tomēr pieļauju ,kādam tas var noderēt.
Publicēts: 07.04.09 15:49
 citēt
Annirs:olimpieshiem tas protams nav gluzhi jaunums, bet taa jau nav akla sekoshana olimpa pavadaa - aciimredzot ir pieprasiijums - jautaajums tik par praktisku pielietojumu

Ja jau nebūtu praktiska pielietojuma, tad nekādos Markos nebūtu Live View! Un, ja tāds ir, tad nepārprotami labāk, ja ir arī atlokāms displejs!

Vienīgi šim Nikonam tas neizskatās īpaši funkcionāls, t.i., neliekas ka varētu to grozīt kā grib...
Publicēts: 07.04.09 15:53
 citēt
Bzh:
3) Var vieglaak iekadreet, ja kaut ko redz uzreiz peec pogas spieshanas, nevis kustina to aparaatu shurpu/turpu, lai apskatiitos, cik veiksmiigi sanaacis :)
a man likaas ka kadree skatoties skatu mekleetaajaa...
Publicēts: 07.04.09 15:58
 citēt
Ir briizhi, kad netiek tam skatu mekleetaajam klaat. Piem., ir neizsakaama veelme nobildeet Madonnu ieejam viesniicaa, bet priekshaa ir bars droshiibnieku, fanu u.c. ar neizsakaamu veelmi šo kundzi nobildeet, bet garaakam objektiivam, lai bildeetu no kaiminjmaajas jumta nepietiek naudas, taadeelj naakas iztikt ar pastiepshanos uz pirkstu galiem un tureet fotoaparaatu izstieptaas rokaas un spiest, spiest, spiest :)
Publicēts: 07.04.09 16:00
 citēt
Bzh:Ir briizhi, kad netiek tam skatu mekleetaajam klaat. Piem., ir neizsakaama veelme nobildeet Madonnu ieejam viesniicaa, bet priekshaa ir bars droshiibnieku, fanu u.c. ar neizsakaamu veelmi šo kundzi nobildeet, bet garaakam objektiivam, lai bildeetu no kaiminjmaajas jumta nepietiek naudas, taadeelj naakas iztikt ar pastiepshanos uz pirkstu galiem un tureet fotoaparaatu izstieptaas rokaas un spiest, spiest, spiest :)
tādiem gadījumiem < Salūts > der
Publicēts: 07.04.09 16:04
 citēt
Es atvainojos par terminologjijas nezinaashanu, bet kas ir < Salūts >?
Publicēts: 07.04.09 16:06
 citēt
Kā dažiem labiem patīk patēlot asprāti! :D
Ok! Nepatīk Olympus - tas skaidrs!
Bet kāpēc jānoliedz noderīga lieta?! To gan nevar saprast! :D
Ja ir LV, tad ērtāk, ja ir atlokāmais displejs!
Jebšu ērtāk tupus-rāpus pa zemi ložņāt?! :D
Publicēts: 07.04.09 16:08
 citēt
nu es vismaz par noliegshanu ne vaardinja neesmu bildis... gribeejaas praktisku pielietoumu dzirdeet, vienu dzirdeeju... mediisim madonas :)
Publicēts: 07.04.09 16:23
 citēt
Bzh:Es atvainojos par terminologjijas nezinaashanu, bet kas ir < Salūts >?
fotoaparāts, krievu versija
Publicēts: 07.04.09 16:25
 citēt
Annirs:nu es vismaz par noliegshanu ne vaardinja neesmu bildis... gribeejaas praktisku pielietoumu dzirdeet, vienu dzirdeeju... mediisim madonas :)
par vāveru tuvplāniem aizmirsi. ja nopietni, tad gan jau reizēm noderētu
Publicēts: 07.04.09 16:33
 citēt
Ir lietots Olympus E330 - un makro bildējot stīvai mugurai gana daudz un gana labi noder...dubļos ar vēderu ar nav jāguļ un pielīzt klāt tikai ar aparātu arī daudz vieglāk nekā ar visu feisu :)
Publicēts: 07.04.09 16:41
 citēt
mīnuss varētu būt, darbojoties brīvā dabā, saulainā laikā [ atl. ekr. bija vienam no ziepīšiem ]
Publicēts: 07.04.09 17:44
 citēt
a kur jūs tai bildē atlokamu ekrānu redzat? es tur redzu kaut kādu melnu figņu kas, iespējams nāk ārā no kameras dibena bet tik pat lab varbū ir kaut kas pavisam cits - piemēram, pie siksnas stiprināmas somas vāciņš
Publicēts: 07.04.09 17:51 labots
 citēt
Es laikam esmu vecmodīgs vai arī dīvains, bet man patīk līst ar vēderu pa zemi! :D Vismaz pēc tam ir sajūta, ka kaut ko esi darījis, nevis kā sterils japāņu tūrists - ka tik nesasmērēties :D lab - tas tā jokam... :face-monkey:
Ja nopietni tad jautājums tiem, kas lieto šādu fīču - vai lūrot live-view ekrāniņā (tātad kamera ne pie acs, tālāk prom no ķermeņa, iespējams izstieptās rokās) sanāk tik pat satbili kameru noturēt kā turot pie acs?
Cik atceros, kad ar pana-ziepi bildēju, tad skatot live-viewā 2x vairāk bij brāķkadru, jo grūtāk stabili kameru noturēt, kā rezultātā vai nu asums aizbrauc ne tur kur vajag, vai arī kamera izkustās (tur lejā pie zemes ne vienmēr ir tā labākā gaisma - slēdža ātrumi var būt zem 1/30 + par cik tāda grozāmā ekrāniņa fīča vairāk vai mazāk priekš slinkajiem fotogrāfiem tad visdrīzāk statīva jau nebūs līdzi) - tā kā ne pārāk labs iespaids par grozāmo ekrāniņu un live-view priekš makro, kā rezultātā es (ok pana-ziepim grozāmais ekrāniņš nebij) to toreiz izmantoju varbūt 1 no 1000 kadriem... :)
BET visādos citādos gadījumos - pūļos, pilsētā, tusiņos u.c. - tas tiešām var būt noderīgi... ;)
Publicēts: 07.04.09 17:56
 citēt
Neviens jau neliedz aparātu ar live view un atlokāmo ekrānu likt arī pie acs... tas jau tiem ar šanšē, parasti...:face-smile:
Publicēts: 07.04.09 18:09 labots
 citēt
chess:Neviens jau neliedz aparātu ar live view un atlokāmo ekrānu likt arī pie acs... tas jau tiem ar šanšē, parasti...:face-smile:

nu bet protams - pana-ziepi es arī 99% turēju pie acs, pat neskatoties uz to, ka tam bij draņkīgs elektroniskais skatu meklētājs... :)
nē nu lab - ja vadās, pēc idejas, ka "nekad jau nevar zināt kad noderēs" tad jau protams - nav problēmu, ka kamera ir ar grozāmu ekrāniņu - bet ja par to + live view jāpiemaksā kā par eksluzīvu fīču iekš DSLR - piedodiet nē :)
Publicēts: 07.04.09 18:09 labots
 citēt
dubļu posts.
Publicēts: 07.04.09 18:42
 citēt
killyourself
Publicēts: 07.04.09 18:51
 citēt
CerambyX:
chess:Neviens jau neliedz aparātu ar live view un atlokāmo ekrānu likt arī pie acs... tas jau tiem ar šanšē, parasti...:face-smile:

nu bet protams - pana-ziepi es arī 99% turēju pie acs, pat neskatoties uz to, ka tam bij draņkīgs elektroniskais skatu meklētājs... :)
nē nu lab - ja vadās, pēc idejas, ka "nekad jau nevar zināt kad noderēs" tad jau protams - nav problēmu, ka kamera ir ar grozāmu ekrāniņu - bet ja par to + live view jāpiemaksā kā par eksluzīvu fīču iekš DSLR - piedodiet nē :)

protams -logiski, tāpat kā - priekš kam DSLR video režīms, ja somā ir videokamera:face-smile:
Publicēts: 07.04.09 19:02
 citēt
A što normāls liets ,kādreiz ļoti vajag ,a nav.Ir jau atsevišķi pielipināms skatu meklētājam bet 200ls vidēji prasa(Laikam Vertugatalog) mīnuss toč saulainā laikā!:face-wink:
Publicēts: 07.04.09 21:11
 citēt
Kad pētīju spogulenes iegādi, šī fiča bija nozīmīgs izvēles faktors, jo ērta divām šauri praktiskām, ar fotomākslu nesaistītām vajadzībām:
1. Reizēm jābildē tur, kur roka ar aparātu tiek klāt, bet rumpis ne tuvu;
2. Paceļot izstieptās rokās, cik augstu spēju, ja ievajadzējies, piemēram, mājas fasādi ar pēc iespējas mazāku vertikālo perspektīvu un izvirzījumu aizsegtām detaļām, vai ko līdzīgu.
Pamazām ieviesās vēl daži paradumi:
1. No statīva ērti, it īpaši, ja zemu, vai vēl trakāk, no zema punkta bezmaz stāvus uz augšu;
2. Reti, bet tomēr knipsēju kādu stāvošu rumpi no vēdera augstuma pats nelocījies, netupies;
3. Jau minētā iespēja bliezt pāri pūlim arī reizēm noder.
Fotomāksliniekiem radošiem tādi apsvērumi droši vien pie kājas, bet man, knipsētājam nemācītam, gana labi.
Publicēts: 07.04.09 22:49
 citēt
kas šahtā nav skatījies tas ar var brīnīties kam tāda fīča - vēl ir skaidrs ka tāds ne tikai ko prāvāku, bet arī viencipara F nikonu nav rokā turējis
Publicēts: 08.04.09 03:22
 citēt
+ Maris! Šahtu atcerējos, kad manās rokās nonāca bieži šeit apceltais Sony (R1). Gribētu savam Nik. d40.tādu objektīvu (!) un ekrāniņu (ar tādu novietojumu). Sapnis!!! Arī matrica bija OK!:face-smile:
Publicēts: 14.04.09 08:42
 citēt
Publicēts: 14.04.09 10:49
 citēt
Self-timer • 2, 5, 10, and 20 s - gan jau ka varēs paspēt iestādīt asumu uz slotas kātu, vai kādu citu priekšmetu. Lēnām aizrāpot līdz vajadzīgaja vietai un gaidīt "putniņu".
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):