forum.gif
Zibspuldzu izveide
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Zibspuldzu izveide
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.04.09 17:04
 citēt
Mandalay raksta iespaidaa iedomaajos, ka vareetu izveidot zibspuldzes, gaismas, nu jaudiigas, iespeejams ar reguleejamu jaudu un bezvadu palaideeju, kaa fochee, zibenes automaatiski straadaatu kopaa ar atstarotaajiem, lietussargiem vai ko citu, prieks canon sisteemas. Buutu kkas taads iespeejams, kaa jums liekas? Un varbuut varat dod kaadu informaaciju, kas buutu nepiecieshams tam, kur atrast un kaadas sheemas. Lai gan iespeejams var izmantot Mandalay sheemu.
Publicēts: 08.04.09 17:10 labots
 citēt
:)

tik tiešām domā šajā forumā katrs otrais ar ko tādu aizraujas lai tev pilnvērtīgi atbildētu nevis piespamotu šo topiku vismaz trīs lapās?

principaa drošvien ka tevi interesējoša informācija kautkur netā jau ir atrodama. vari izmantot google un kaa atsleegvaardus ieteiktu izmantot: DIY strobe flash uttt
Publicēts: 08.04.09 17:32
 citēt
silrak:Varu atbildēt nespamojot- pērkona laikā jāķer zibeņus un jābāž rimi maisiņos. Pēcāk bildēšanas laikā tos vienkārši jāparplēš, un viss strādā! :face-monkey:

tā rēcu! :D :D
Publicēts: 08.04.09 17:58
 citēt
Publicēts: 08.04.09 18:15
 citēt
spams pilniigi neinteresee, paldies fuksis.
Publicēts: 08.04.09 18:23
 citēt
Tas nav nekāds spams. Spriežot pēc jautājuma, lodāmuru bieži rokās neturi. Par zibenēm tur ir daudz informācijas. A par to būvēšanu, lai Mandalay sākumā nopērk foto kondiņus un tad pastāsta, cik lēti tas iznāca.
Publicēts: 08.04.09 18:53
 citēt
visādi jau var. par cik Centrāl Kolhōz Tirgū, nezinu, Latgalītē viens 2000 mkF C vismaz 5 Ls.
Publicēts: 08.04.09 19:30 labots
 citēt
fuksis, es nee, mans faaters jau daudzus gadus straadaa ar elektroniku taapeec nebuutu probleema ar izgatavoshanu, vajag zinaat ko grib un kaadus priborus vajag, taapeec intereseejos par info. paldies par to saitu, izpeetiisim.
Publicēts: 08.04.09 23:17
 citēt
Runa nav par kapacitāti, bet gan par strāvām, tie ir specializēti, parastie neder. Latgalītē, Argusā, salvatā fotokondiņu nav, es jau esmu interesējies. MDfoto bija piedāvājumā, bet cena:face-sad:. Varbūt Tevalo(elfa). Ja atradīsiet kur ir labas cenas padalieties ar infu.
Publicēts: 08.04.09 23:20
 citēt
Tā ir - labas detaļas maksā dārgi. Var no Digikeya pasūtīt, bet tur būs tikpat dārgi - kā no elfas kataloga pasūtīt. Lētāk ir pirkt gatavu. DIY ir tikai sava prieka pēc.:face-wink:
Publicēts: 08.04.09 23:36
 citēt
fuksis:Runa nav par kapacitāti, bet gan par strāvām, tie ir specializēti, parastie neder. Latgalītē, Argusā, salvatā fotokondiņu nav, es jau esmu interesējies.
Ti MNJE eto govorish, TI mnje eto govorish - par ko Tava runa, nezinu, bet mana runa ir gan par kapacitāti vairāk kā par I, nu, vēl par ekvivalentā kontūra L. 2. parastie labāk par elektrolīķiem derēs, tikai aizņems ~ stēri, 3. varbūt tādēļ nav, ka izpirku visus 3.:face-grin:
Publicēts: 09.04.09 08:42
 citēt
Tevalo bija ap 35 Ls gab...
Publicēts: 09.04.09 09:04
 citēt
Skatoties kādam sprigumam, temperatūras darba režīmam, mazu pašinduktivitāti, mazu iekšējo pretestību - ja visi parametri ir štokos - tad tas ir fotokondiķis.

Būtba vajag 105C temp., <50mOhm ESR (pretestība), > 400V darba spriegums un kā nu kurai shēmai cik daudz >500uF.
470uF/450V/85C - to biš parastais ne-foto elektrolīts maksā 3Ls... bet tākā viņš maziņš un strāvas mazākas, tad tur tas pieļaujams. Jo lielāka jauda, jo labāku kondiķu vajag - jo pie nepareizas izvēles iznākums vienkāršs - kondiķis uzvārīsies un uzsprāgs.

DigiKey tāds ietilpīgs kondiķis maksā ap 150$. protams - tā ir praktiski gatava monogalva, bet tas arī ir tāpēc, ka mass-produkcijā tās detaļas iet pa kārtu lētākas. Tāpēc hobija projekts nekad nebūs lēts (ja vien izstrādāts pavisam savādāks princips/pieeja ar daudz lētākām detaļām)

Pašreizējā tāme - 500Ws lampa 25Ls, gandrīz visas ne-kondiķu detaļas 10Ls, kondiķi - pagaidām 6Ls = 42Ls ... jauda laikam būs ar tādu štruntu ~1/16...1/32 no 500Ws lampas.

pārējie kondiķi ap 1x20Ls + 3x25Ls, ja izmanto kombinācijas. Tas ir ja ņe, parastos elktrolītus - izmaksas 500Ws z-spuldei = 140Ls bez lodēšanas darbiem. :face-glasses:
Publicēts: 09.04.09 11:03
 citēt
Kādā korpusā domā likt, ar bajoneti vai kā?
Publicēts: 09.04.09 21:05
 citēt
Mandalay, kad buus pirmie izmeeginaajumi?
Publicēts: 12.04.09 00:09 labots
 citēt
Ja negrib taisit loti laba alternativa - www.mpex.com... - pasam ir un esmu loti apmierinats.

Draugs man uztaisija no virknes vienreizlietojamo kameru zibenisiem un visu bezvadu detonesanu... kgan nedetonejas ar lielu blikski, zibinat zivbinaja labi, tikai kontroles nekadas un bacas eda bez sirdapzinas parmetumiem.
Publicēts: 12.04.09 00:17
 citēt
paldies, kroncix, bet es gribu taisiit un zibsnis jau saakuma stadijaa, izdevumi uz doto briidi sastaadiis 15ls par zibenes sinhronizaacijas kabeli, bezvadu var peec tam.
Publicēts: 12.04.09 20:54 labots
 citēt
kroncix, tu tiešām domā, ka es prikšu to krāmu par 120$? tas tač neloģiski... :face-surprise:
kad būs mēģinājumi, nezinu, varbūt tuvākajos mēnešos (jo es īpaši arī nekur nesteidzos :face-wink:)
Publicēts: 12.04.09 21:05
 citēt
nu skaidrs, kad man buus kaadi panaakumi, tad doshu zinju, veixmiigi!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):