Sen un dikti ir daudz advancetaki verkji Man visaik ir lidz ieslegtss , un visus punktus kur bildets var pateikt pec GPS un Google earth uzmest Cik zinu Andrez ta ari lidzigu verkji izmanto jau pārs gadus es GPS bildēšanais izmantoju vairāk kā 10 gadus Reku šā rīta kruiss uz tirgu ar bilžu pukntiem www.kurzeme.com...
Ir šādas GPS lietas ērtas. Ja GPS nav paņēmies līdzi, parasti uztaisu bildi ar iPhone un koordinātes ir saglabātas. Nesen gan nopirku Garminu, kas labi strādā ar vienu marka accesoriju. Koordinātes uzreiz ierakstās bildē un Apperture var apskatīties Google karti, kur bildēts
es lietoju Holux logeri un freeware softu GeoSetter kurš saprot visādus RAW failus un ieraksta tos exif un vēl visādas fīčas . Patīk kmz faila meikošana ar iemontētām bildēm.
JRJ : O nju re te mums sakritiba , man ar viens no softiem kurus izmantoju ir GeoSetter Tiesa kā jau daudzus gadus un ar konkrētām vajadzībām "Nospecializēts" izmantojam tik un vienīgi Magellan iekārtas kā GPS sistēmas "Pirmizstrādātājus", reiz mēģināju arī Garmin bet nu tas ir +/- "Tautas klasse" ne vienmēr noder ja jāsavieto ar citām lietotāju profesionālām sistemām Kolēģi ar gandrīz katrs pamēģinājos kautko citu bet DARBAM vienmēr atgriezušies atpakaļ pie Magellan , Holux logeri mandomāt vislabākie no lētā gala verķiem kas baig labi piemēram autiņam ikdienai. Mums tomēr vaig lai lidz vienmēr un var pēc viņa arī noorentēties , pietam taga rietumeiropā daudz labu "Fanu" karsju Magellanam. Priekšniecība gan te vienbrīd šķaudija ka man bij Magellana 500 iekšā 1:2000 Rīgas karte kur Saules akmens pakāpieni un visi krastamalas margu stabi, to dabūju atdot atpakal bet tā visādu citādu drazu esam par LV salikuši iekšā braši Jā Garmin jaunās kartes strap citu apgreidojās reizi 6 mēnešos bet nu neinu man viņas neiedevesmo dēļ bremzīguma un gļukiem
Lunis , tas Holux jau pārsvarā domāts kā logeris . Piekarinu kaklā un miers . Nevaru atrast tagad to bildi bet man draugos galerijā ir. Es ar foči un kaklā tāds knapi pamanāms dzeltens devaiss . Ja Peļļu pirtī tiksimies tad cerams varēsi parādīt to Magellan .
JRJ : Jā tas Magellan man vienmēr līdz uz bildēšanām ieslēgts. BET pie EOS Ds MARK III kuram bija WI-FI un GPS varēja šo pierubīt pa taisno pie tās GPS ieejas , spraņču tehniķiem bij speciāls kabelis ar šķibu USB štekeri un GPS bij jaislēdz viena konkrētā mode kā "uztvērējs" . Kolēģi gan taga iecienijuši šitādu verķi speciāli CANON vai NIKON izpildijumā www.di-gps.com... , Eiropā maksā ~150 EUR , latvijā nez kāpēc gan 250Ls www.fotoveikals.lv... Ja kādam vaig reku var nopirkt pa 147 EUR www.cameratools.nl...
Jā ja par Pelljupirti tad GPS ceļs uz viņu no Ventspils ir šitāds , tas ir no vakara TIKŠANĀS vietas pie TOBAGO uz pašu tussa vietu , www.kurzeme.com...