forum.gif
Foto semināri- plenēri "mākslīgā gaisma".
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Foto semināri- plenēri "mākslīgā gaisma".
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.04.09 12:20 labots
 citēt
www.portreti.lv...

Foto seminārs- plenērs ir paredzēts fotogrāfiem, kuriem ir pietiekošas pamata zināšanas, un nav nepieciešami pamata foto kursi, un kuri vēlas padziļināt savas prasmes darbā ar mākslīgo apgaismojumu ārpus studijas apstākļos, kā arī izkopt radošāku domāšanu fotogrāfijā.

Divu dienu semināra- plenēra shēma ir sekojoša:

1.diena (darba dienā, 18:30, studijā, Rīgā): sagatavošanās lekcija ar praktiskiem piemēriem:

a) aparatūras veidi, tehniskie līdzekļi, aprīkojums, savienojumi

vadi (ttl,m)

savienojumi (pc, hot shoe)

radio (ražotāji, iespējas)

infrared (iespēju analīze)

optiskā sinhronizācija (iespēju analīze)

gaismu atstarojošās, izkliedējošās un ierobežojošās ierīces un materiāli

objektīvi, asuma dziļums, filtri, slēdža ātrums

b) gaismu jaudas attiecības un iespējas atkarībā no dabīgā apgaismojuma, režīmi, filtri

nd

nd gradient

filtru sistēmas

mākslīgā apgaismojuma jauda noteiktās fotogrāfēšanas situācijā (nakts, diena, pievakare, saule, ēnas u.c)

c) gaismu vadības teorētiskā puse x-sync, fp sync, high speed

režīmi (m, av)

high speed sync teorētiskā puse, pielietojums

slēdža uzbūves princips, iespējamie sinhronizācijas ātrumi, zibšņa ilgums.

d) gaismēnu daba (asa- mīksta, dziļa- sekla, atstarojošās plaknes)

e) viegls ievads fotofilozofijā un saturiskumā, galvas "iesildīšana" domāšanai .

2.diena (brīvdienā, 9:00, izbraukumā): Plenērs: ideju ģenerēšana, praktiskā fotogrāfēšana.

Kadrējuma, saturiskuma, tehnisko līdzekļu izmantošanas analīze, pēcapstrādes iespēju apspriešana, jaunu ideju ģenerēšana

Seminārs paredzēts cilvēkiem, kuri ir gatavi ne tikai stāvēt un skatīties, bet arī domāt līdzi. DOMĀT.

Lai varētu piedalīties pilnvērtīgi, ir nepieciešamas minimālās priekšzināšanas (vismaz priekšstata līmenī) : Pamata kadrēšanas likumi (zelta griezums, diagonāļu likums), spēja ieslēgt centrālo fokusēšanās punktu, priekšstats par WB, M, ISO, slēdža ātrums, diafragmas atvēruma nozīme.

Seminārs notiek vienas nedēļas ietvaros. Pirmā sagatavošanās lekcija notiek darba dienā, pēc tam ir dažas dienas laiks sagatavoties, un, ja nepieciešams, patstāvīgi aizpildīt robus zināšanās un brīvdienā paredzams izbraukums brīvā dabā (plenērs), ar modeļu un fotogrāfu piedalīšanos.

Plenēra dalībniekiem tiek dota iespēja izmantot portreti.lv gaismošanas aparatūru un tehniskos līdzekļus.

Cena par abām dienām kopā 25.00 Ls.(Ar PVN).

Lai pieteiktos uz semināru- plenēru, jāsūta savs vārds, uzvārds un tālruņa numurs uz juris@portreti.lv

Plenērs- seminārs notiek tiklīdz tiek saņemti pietiekoši daudz potenciālo dalībnieku pieteikumu. Tad telefoniski tiek saskaņoti plenēra un lekcijas laiki un dienas.

Dalībnieki, kuri jau ir noklausījušies (piemēram apmeklējuši savulaik portreti.lv īpašos foto kursus vai tamlīdzīgi), vai arī vienkārši teicami pārzin pirmās dienas lekcijas saturu, pēc vēlēšanās var ierasties tikai uz praktisko plenēru kā tādu. Tiesa gan, dalības cena no tā paliek nemainīga.

Sīkāka informācija pa tālruni 29510016- Juris.
Publicēts: 13.04.09 12:35
 citēt
Gudris:kad tas aptuveni varetu viss notikt ? smukas modeles arii būs ?

Domāju, ka tajā nedēļā starp vienu un otru pamata foto kursu grupu, jūnija pašā sākumā.

Tomēr ja ātri salasīsies "kvorums", noorganizēšu vienu plenēru jau iepriekš.
Publicēts: 13.04.09 12:46
 citēt
Nu Jurīt nebeidz pāsteigt :) Atkal kauckas savādāks kā citiem:) BRAVO:)!
Publicēts: 13.04.09 13:08
 citēt
" viegls ievads fotofilozofijā un saturiskumā, galvas "iesildīšana" domāšanai"

kas luudzu sleeepjas zem shitaa ?????
Publicēts: 13.04.09 13:09
 citēt
"Seminārs paredzēts cilvēkiem, kuri ir gatavi ne tikai stāvēt un skatīties, bet arī domāt līdzi. DOMĀT."

domaat liidzi kam?

domaat par ko?
Publicēts: 13.04.09 15:10
 citēt
mmmmm:" viegls ievads fotofilozofijā un saturiskumā, galvas "iesildīšana" domāšanai"

kas luudzu sleeepjas zem shitaa ?????

Fotogrāfijas radīšana nav tikai pogas nospiešana. Bieži vien fotogrāfam jārada arī bildes scenārijs, sižets.
Publicēts: 13.04.09 15:16
 citēt
mmmmm:"Seminārs paredzēts cilvēkiem, kuri ir gatavi ne tikai stāvēt un skatīties, bet arī domāt līdzi. DOMĀT."

domaat liidzi kam?

domaat par ko?

Domāt līdzi radīšanas procesam, plenēros tas bieži vien notiek kolektīvi.

Kā radīt skatītājam saistošu fotogrāfiju.
Publicēts: 13.04.09 15:59
 citēt
aha

paldies !!
Publicēts: 13.04.09 15:59
 citēt
un veel

ja saruupeeshu dazjus skolniekus, vai varu pretendeet uz atlaideem?
Publicēts: 13.04.09 16:32
 citēt
un kaadu kameru labaak njemt uz sho seminaaru?

ar spraugsleedzi?

vai ar centraalo?
Publicēts: 13.04.09 18:01
 citēt
mmmmm:un kaadu kameru labaak njemt uz sho seminaaru?

ar spraugsleedzi?

vai ar centraalo?

Tu nekad neesi domājis, ka ja darbotos forumā ar vienu vai diviem nikiem, tad 2/3 visu topiku piederētu tev un magonei? :D
Publicēts: 13.04.09 18:19
 citēt
nu atvainojos, pieliidzu ne pie sava datora

jautaajums paliek speekaa :

ar spraugsleedzi?

vai ar centraalo?

ja paaraak sarezjgjiits, taa arii saki..
Publicēts: 13.04.09 18:24
 citēt
mmmmm:nu atvainojos, pieliidzu ne pie sava datora

jautaajums paliek speekaa :

ar spraugsleedzi?

vai ar centraalo?

ja paaraak sarezjgjiits, taa arii saki..

Derēs jebkuras konstrukcijas kamera, kurai ir karstā kāja zibspuldzei vai pēcsavienojuma izvads. Sinhronizācijas ātrumam konstrukcijā iekļautā slēdža kontekstā nav būtiskas nozīmes.
Publicēts: 13.04.09 18:26
 citēt
"Atceries, ka Canon (un ne tikai) izpilda garantiju TIKAI TAD, ja ir pirkuma čeks vai pavadzīme, nevis balta uz kopiera izdrukāta lapa ar kaut kādu zīmogu.

Tas jāņem vērā jebkura i- veikala gadījumā."

kāda ir Tavu semināru garantija?

pirms dažiem mēnešiem tepat forumā putrojies starp īsiem un gariem slēdža laikiem...

Būsi pa ziemas vakariem ticis tiktāl skaidrībā, lai varētu šo skaidrību pārdot .... ?
Publicēts: 13.04.09 18:27
 citēt
"Sinhronizācijas ātrumam konstrukcijā iekļautā slēdža kontekstā nav būtiskas nozīmes."

:face-monkey::face-monkey::face-monkey::face-monkey:

labriiit
Publicēts: 13.04.09 18:28
 citēt
mmmmm:"Atceries, ka Canon (un ne tikai) izpilda garantiju TIKAI TAD, ja ir pirkuma čeks vai pavadzīme, nevis balta uz kopiera izdrukāta lapa ar kaut kādu zīmogu.

Tas jāņem vērā jebkura i- veikala gadījumā."

kāda ir Tavu semināru garantija?

pirms dažiem mēnešiem tepat forumā putrojies starp īsiem un gariem slēdža laikiem...

Būsi pa ziemas vakariem ticis tiktāl skaidrībā, lai varētu šo skaidrību pārdot .... ?

Varbūt sarunājam tā, ka tu refrešo topiku tad, kad viņš nokrītas līdz kādai 4 vietai foruma zarā, apmēram, ok!? Biežāk nevajag!
:face-wink:
Bučas!:) :face-kiss:
Publicēts: 13.04.09 18:30
 citēt
mmmmm:"Sinhronizācijas ātrumam konstrukcijā iekļautā slēdža kontekstā nav būtiskas nozīmes."

:face-monkey::face-monkey::face-monkey::face-monkey:

labriiit

Bija domāts tādā ziņā, ka vienalga, cik ātri viņš spēs sinhronizēties, TAM nav nozīmes, derēs gan tie, kas līdz 1/200, gan tie, kas līdz 1/1000 :face-kiss:
Publicēts: 13.04.09 18:30
 citēt
mmmmm:nu atvainojos, pieliidzu ne pie sava datora

...

Kārtīgi izgāzies, vai ne?:face-devil-grin:
Publicēts: 13.04.09 19:05
 citēt
mh izgaazos riktiigi

bet šitas teikums man vienalga ir Mīļš :

"Sinhronizācijas ātrumam konstrukcijā iekļautā slēdža kontekstā nav būtiskas nozīmes."

ja kaads paatrtulkotu latviski....
Publicēts: 13.04.09 19:07
 citēt
"Bija domāts tādā ziņā, ka vienalga, cik ātri viņš spēs sinhronizēties, TAM nav nozīmes, derēs gan tie, kas līdz 1/200, gan tie, kas līdz 1/1000"

garantee , ka maaciibu studija sinhronizeesies arii pie 1/ 1000 ?
Publicēts: 13.04.09 20:31
 citēt
sagatavot kaadu vienkaarshaaku jautaajumu?
Publicēts: 13.04.09 20:32
 citēt
vai modeles buus blondas?

paldies
Publicēts: 13.04.09 20:37
 citēt
Tu esi satrakojies...:)

:face-kiss:
Publicēts: 13.04.09 21:12
 citēt
filosofijas un fotogrāfijas maģistra cienīga atbilde

paldies

un pamācies kādos semināros :

1. par jauktajaam gaismaam

2. par radošu domāšanu
Publicēts: 13.04.09 23:11
 citēt
tāda nopietnāka sprugslēdža kamera jau ar neslikti žigli sinhronizējas - starpības ar centrālo slēdzi nekādas - ja nu vienīgi kameras vai stikli ar centrālo slēdzi visi naidīgi ātri sinhronizējas - arī beidzamie večuki
Publicēts: 13.04.09 23:23
 citēt
nu vai nu gluži nekāda starpība...

neslikti varētu būt nepilnajām matricām, mazāks gabaliņš jāskrien

pilnajām žiglāk par 1/300 nēsmu sastapis

un tas pret 120 filmu 1/ 500 vai 1/ 1000

ir stipri vairāk par "nekādu " starpību

īpaši ja bildei ir prasības ...
Publicēts: 13.04.09 23:39
 citēt
1.3 crop reportieru kamerām tie laiki bij traki īsi un šķiet nikoniem tāpat - nēsu daudz pētījis sižeti kur šāda sinhronizācija ir vajadzīga ārpus studijas (kā vēsta topiks) mani neskar - ja nav baisa saule un sniegs, tad ''plastmasa naktī'' vien sanāks

+ onkuļi ar rollejiem un haseļiem laikam nav šo konkrēto kursu auditorija :face-smile:
Publicēts: 13.04.09 23:53
 citēt
cropiem cik atceros 1/400

uz es kaa reizi par baisu sauli domaaju

un taisni lai nav smakas no ''plastmasa naktī''
Publicēts: 13.04.09 23:56
 citēt
un es mīlu skolotājus kas zin visu :face-kiss::face-kiss::face-kiss:

jo īpaši kas pamāca domāt:face-kiss::face-kiss::face-kiss:

"izkopt radošāku domāšanu "

tas skan lepni:face-monkey:
Publicēts: 14.04.09 09:15
 citēt
Pats būtiskākais, ko pps mmmm negrib saprast ir tas, ka zibspuldzes ZIBŠŅA ātrums jau vienalga paliek nemainīgi zibenīgs, līdz ar to ielidos viņš caur 1/200 spraugu vai 1/1000 caurumu- kāda starpība!?
Publicēts: 14.04.09 09:19
 citēt
Var par piečuku tikai uz otro dienu? :face-glasses::face-angel:
Publicēts: 14.04.09 09:20
 citēt
mmmmm:

"izkopt radošāku domāšanu "

tas skan lepni:face-monkey:

Nu, cik esmu redzējis tevis fočētās pāris ohoistu bildes, man liekas, ka tev pašam arī nemaz par ļaunu nenāktu zināms šādas domāšanas treniņš!
Publicēts: 14.04.09 09:22
 citēt
Portreti:Pats būtiskākais, ko pps mmmm negrib saprast ir tas, ka zibspuldzes ZIBŠŅA ātrums jau vienalga paliek nemainīgi zibenīgs, līdz ar to ielidos viņš caur 1/200 spraugu vai 1/1000 caurumu- kāda starpība!?

Piem., mana filminiece vispār nemāk sasinhronizēties ar studijas zibspuldzēm, ja ekspozīcijas laiks ir īsāks par 1/100 s, pusi kadra norauj. Un kādas problēmas likt 1/60 vai 1/10?! Ja pastāvīgā gaisma nav pārāk spoža, no fona tāpat nekas nesazīmējas tai "garajā" eskozīcijā, bet zibspuldzes zibsnis jau ir nemainīgi 1/5000 tik un tā. :)
Publicēts: 14.04.09 09:22
 citēt
Gudris:es laikam piesakos...līdz kuram jaaieskaita naudina ?

Pie manis vienmēr ir bijusi tāda kārtība- atnāc uz pirmo lekciju, ja patīk, piedalies tālāk, un tad vari samaksāt.
Publicēts: 14.04.09 09:56
 citēt
Gudris:
Portreti:

Pie manis vienmēr ir bijusi tāda kārtība- atnāc uz pirmo lekciju, ja patīk, piedalies tālāk, un tad vari samaksāt.

ok mani pieraksti !

Tā arī pierakstīt "Gudris"? :)

Lai pieteiktos uz semināru- plenēru, jāsūta savs vārds, uzvārds un tālruņa numurs uz juris@portreti.lv
Publicēts: 14.04.09 10:55
 citēt
Juri, esi nonācis pretrunā pats ar sevi... Senāk pie manām lekcijām bļaustījeis ka divās dienās neko normāli nevar iemācīties utt. Bet te rīko akurāt tādus pašas lekcijas kā es... :D

Izksatās tā mazliet nesmuki... :face-kiss:
Publicēts: 14.04.09 10:56
 citēt
pasaule ir viena nesmuka, es pat teiktu shmuciiga vieta :D
Publicēts: 14.04.09 11:30
 citēt
Luxferre:Juri, esi nonācis pretrunā pats ar sevi... Senāk pie manām lekcijām bļaustījeis ka divās dienās neko normāli nevar iemācīties utt. Bet te rīko akurāt tādus pašas lekcijas kā es... :D

Izksatās tā mazliet nesmuki... :face-kiss:

Patiesībā tu demagoģiski mēģini salīdzināt nesalīdzināmas lietas. Mana lekcija nav par to, kā sešu stundu laikā varēs apgūt studijas gaismošanu meistaru līmenī. Tā ir tikai un vienīgi paredzēta tam, lai PLENĒRĀ būtu skaidrs, ko, kur un kādā secībā jāsprauž, kā tie verķi darbojas, ko, kā un kāpēc fočēsim.

Vēl jāpiezīmē fakts, ka gandrīz pilnīgi visi, kuri ir bijuši uz kādiem no manis organizētajiem pamata vai īpašo grupu pamata foto kursu gaismai veltītajiem plenēriem, vienmēr prasa "vai būs vēl plenēri". Tāpēc šādu plenēru organizēšanu cilvēkiem solu jau pāris gadus noteikti. Jāpiezīmē, ka arī man pašam daudz interesantāk liekas organizēt mākslīgajai gaismošanai veltītos plenērus, nevis kadra veidošanai u.c. vienkāršām lietām.

Ņemot vērā to, ka fotogrāfēšanā ieinteresētie cilvēki šajā jomā kļūst aizvien zinošāki un viņiem nav vairs tik izteikti nepieciešamas pamata zināšanas, es ar laiku domāju pamata foto kursus transformēt par advancētākiem, kuros apgūst sarežģītākas tēmas, jo man pašam ir daudz interesantāk organizēt pasākumus zinošākiem un radošākiem fotogrāfiem.
Publicēts: 14.04.09 11:32
 citēt
Luxferre:Bet te rīko akurāt tādus pašas lekcijas kā es... :D

Un par to "rīko tādas pašas lekcijas kā es" varu teikt tikai to, ka jau vairākiem pamata foto kursiem esmu pamanījis, ka viņu programma ir kļuvusi praktiski par copy- paste no manējās.

Jāaiziet būt apskatīt, kā izskatās tavējā! :face-devil-grin:
Publicēts: 14.04.09 11:41
 citēt
Aizej vien, Juri! Būs iespēja nozagt vēl kādu ideju. :D Varēsi pēc tam citiem mācīt kaut ko vairāk par "kur un kādā secībā jāsprauž". :face-glasses:

www.fotoblog.lv...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas