Foto seminārs- plenērs ir paredzēts fotogrāfiem, kuriem ir pietiekošas pamata zināšanas, un nav nepieciešami pamata foto kursi, un kuri vēlas padziļināt savas prasmes darbā ar mākslīgo apgaismojumu ārpus studijas apstākļos, kā arī izkopt radošāku domāšanu fotogrāfijā.
d) gaismēnu daba (asa- mīksta, dziļa- sekla, atstarojošās plaknes)
e) viegls ievads fotofilozofijā un saturiskumā, galvas "iesildīšana" domāšanai .
2.diena (brīvdienā, 9:00, izbraukumā): Plenērs: ideju ģenerēšana, praktiskā fotogrāfēšana.
Kadrējuma, saturiskuma, tehnisko līdzekļu izmantošanas analīze, pēcapstrādes iespēju apspriešana, jaunu ideju ģenerēšana
Seminārs paredzēts cilvēkiem, kuri ir gatavi ne tikai stāvēt un skatīties, bet arī domāt līdzi. DOMĀT.
Lai varētu piedalīties pilnvērtīgi, ir nepieciešamas minimālās priekšzināšanas (vismaz priekšstata līmenī) : Pamata kadrēšanas likumi (zelta griezums, diagonāļu likums), spēja ieslēgt centrālo fokusēšanās punktu, priekšstats par WB, M, ISO, slēdža ātrums, diafragmas atvēruma nozīme.
Seminārs notiek vienas nedēļas ietvaros. Pirmā sagatavošanās lekcija notiek darba dienā, pēc tam ir dažas dienas laiks sagatavoties, un, ja nepieciešams, patstāvīgi aizpildīt robus zināšanās un brīvdienā paredzams izbraukums brīvā dabā (plenērs), ar modeļu un fotogrāfu piedalīšanos.
Plenēra dalībniekiem tiek dota iespēja izmantot portreti.lv gaismošanas aparatūru un tehniskos līdzekļus.
Cena par abām dienām kopā 25.00 Ls.(Ar PVN).
Lai pieteiktos uz semināru- plenēru, jāsūta savs vārds, uzvārds un tālruņa numurs uz juris@portreti.lv
Plenērs- seminārs notiek tiklīdz tiek saņemti pietiekoši daudz potenciālo dalībnieku pieteikumu. Tad telefoniski tiek saskaņoti plenēra un lekcijas laiki un dienas.
Dalībnieki, kuri jau ir noklausījušies (piemēram apmeklējuši savulaik portreti.lv īpašos foto kursus vai tamlīdzīgi), vai arī vienkārši teicami pārzin pirmās dienas lekcijas saturu, pēc vēlēšanās var ierasties tikai uz praktisko plenēru kā tādu. Tiesa gan, dalības cena no tā paliek nemainīga.
"Atceries, ka Canon (un ne tikai) izpilda garantiju TIKAI TAD, ja ir pirkuma čeks vai pavadzīme, nevis balta uz kopiera izdrukāta lapa ar kaut kādu zīmogu.
Tas jāņem vērā jebkura i- veikala gadījumā."
kāda ir Tavu semināru garantija?
pirms dažiem mēnešiem tepat forumā putrojies starp īsiem un gariem slēdža laikiem...
Būsi pa ziemas vakariem ticis tiktāl skaidrībā, lai varētu šo skaidrību pārdot .... ?
mmmmm:"Atceries, ka Canon (un ne tikai) izpilda garantiju TIKAI TAD, ja ir pirkuma čeks vai pavadzīme, nevis balta uz kopiera izdrukāta lapa ar kaut kādu zīmogu.
Tas jāņem vērā jebkura i- veikala gadījumā."
kāda ir Tavu semināru garantija?
pirms dažiem mēnešiem tepat forumā putrojies starp īsiem un gariem slēdža laikiem...
Būsi pa ziemas vakariem ticis tiktāl skaidrībā, lai varētu šo skaidrību pārdot .... ?
Varbūt sarunājam tā, ka tu refrešo topiku tad, kad viņš nokrītas līdz kādai 4 vietai foruma zarā, apmēram, ok!? Biežāk nevajag! Bučas!
tāda nopietnāka sprugslēdža kamera jau ar neslikti žigli sinhronizējas - starpības ar centrālo slēdzi nekādas - ja nu vienīgi kameras vai stikli ar centrālo slēdzi visi naidīgi ātri sinhronizējas - arī beidzamie večuki
1.3 crop reportieru kamerām tie laiki bij traki īsi un šķiet nikoniem tāpat - nēsu daudz pētījis sižeti kur šāda sinhronizācija ir vajadzīga ārpus studijas (kā vēsta topiks) mani neskar - ja nav baisa saule un sniegs, tad ''plastmasa naktī'' vien sanāks
+ onkuļi ar rollejiem un haseļiem laikam nav šo konkrēto kursu auditorija
Pats būtiskākais, ko pps mmmm negrib saprast ir tas, ka zibspuldzes ZIBŠŅA ātrums jau vienalga paliek nemainīgi zibenīgs, līdz ar to ielidos viņš caur 1/200 spraugu vai 1/1000 caurumu- kāda starpība!?
Portreti:Pats būtiskākais, ko pps mmmm negrib saprast ir tas, ka zibspuldzes ZIBŠŅA ātrums jau vienalga paliek nemainīgi zibenīgs, līdz ar to ielidos viņš caur 1/200 spraugu vai 1/1000 caurumu- kāda starpība!?
Piem., mana filminiece vispār nemāk sasinhronizēties ar studijas zibspuldzēm, ja ekspozīcijas laiks ir īsāks par 1/100 s, pusi kadra norauj. Un kādas problēmas likt 1/60 vai 1/10?! Ja pastāvīgā gaisma nav pārāk spoža, no fona tāpat nekas nesazīmējas tai "garajā" eskozīcijā, bet zibspuldzes zibsnis jau ir nemainīgi 1/5000 tik un tā.
Juri, esi nonācis pretrunā pats ar sevi... Senāk pie manām lekcijām bļaustījeis ka divās dienās neko normāli nevar iemācīties utt. Bet te rīko akurāt tādus pašas lekcijas kā es...
Luxferre:Juri, esi nonācis pretrunā pats ar sevi... Senāk pie manām lekcijām bļaustījeis ka divās dienās neko normāli nevar iemācīties utt. Bet te rīko akurāt tādus pašas lekcijas kā es...
Izksatās tā mazliet nesmuki...
Patiesībā tu demagoģiski mēģini salīdzināt nesalīdzināmas lietas. Mana lekcija nav par to, kā sešu stundu laikā varēs apgūt studijas gaismošanu meistaru līmenī. Tā ir tikai un vienīgi paredzēta tam, lai PLENĒRĀ būtu skaidrs, ko, kur un kādā secībā jāsprauž, kā tie verķi darbojas, ko, kā un kāpēc fočēsim.
Vēl jāpiezīmē fakts, ka gandrīz pilnīgi visi, kuri ir bijuši uz kādiem no manis organizētajiem pamata vai īpašo grupu pamata foto kursu gaismai veltītajiem plenēriem, vienmēr prasa "vai būs vēl plenēri". Tāpēc šādu plenēru organizēšanu cilvēkiem solu jau pāris gadus noteikti. Jāpiezīmē, ka arī man pašam daudz interesantāk liekas organizēt mākslīgajai gaismošanai veltītos plenērus, nevis kadra veidošanai u.c. vienkāršām lietām.
Ņemot vērā to, ka fotogrāfēšanā ieinteresētie cilvēki šajā jomā kļūst aizvien zinošāki un viņiem nav vairs tik izteikti nepieciešamas pamata zināšanas, es ar laiku domāju pamata foto kursus transformēt par advancētākiem, kuros apgūst sarežģītākas tēmas, jo man pašam ir daudz interesantāk organizēt pasākumus zinošākiem un radošākiem fotogrāfiem.
Luxferre:Bet te rīko akurāt tādus pašas lekcijas kā es...
Un par to "rīko tādas pašas lekcijas kā es" varu teikt tikai to, ka jau vairākiem pamata foto kursiem esmu pamanījis, ka viņu programma ir kļuvusi praktiski par copy- paste no manējās.