H_Zemitis:Kurš tur ir mazs resns večuks? Nevaru saskatīt.......
Tas, kurš sēž Daigai blakus ar to sarkano kapuci!!! Un šeit profila bildē arī tāda pati kapuce. Vai tad profila bildē nav mazs resns večuks? Pilnīga atbilstība.
Maris - kā Tu tik sevi neraksturo: 1. mazais, resnais, rudais vechuks ar nikno gjiimi; 2. skins čohnuts; 3. vai Tu tai strīpai esi pārkāpis? Neviennozīmīgs teksts Tavā profila foto - vai p. jautā, kurš pārkāps? Vai arī izteikts apgalvojums - tas, kurš pārkāps, ir p.
daiga35:Linkman, ar fotoshopu taču viskautko var izstiept
Daiga - tā jau gan ir, ka fotošopā var stiept viss kautko. Es gan īpaši neko nestaipu, kāds nur ir sanācis tajā kadrā un kādu tā daba ir devusi, tādu ņemu par labu.
H_Zemitis:Šķiet tiks analizēti: objekts, fotogrāfs un skatītājs un saiknes starp viņiem... tātad esi ierosinājis šai reizei vienu no tēmām.
Vai drīkstētu papildināt ar dažādiem variantiem - subjekts (vai vairāki subjekti - domāts vairāk kā dzīva būtne un nevis kā priekšmets (objekts)), saiknes starp subjektiem, attiecību saiknes ar fotogrāfu, skatītāja (arī subjekts pēc fotogrāfēšanas var būt skatītājs) saiknes ar subjektiem pēc bildes apskatīšanas, subjektu attiecības pirms un pēc fotogrāfēšanās.
Vēl tik tāda piezīme, ka tie zēni, kuri nāks sestdien uz fotomob pasākumu, tiem vēlams nevajadzētu skūties. Jo pagājušo reizi gandrīz visi bija bārdaini sanākuši.
daiga35:man nez kādēļ ir sajūta, ka Maris pats vēlas piedalīties
šis bija tas minējums par māri no Daigas.
Linkman:
H_Zemitis:Šķiet tiks analizēti: objekts, fotogrāfs un skatītājs un saiknes starp viņiem... tātad esi ierosinājis šai reizei vienu no tēmām.
Vai drīkstētu papildināt ar dažādiem variantiem - subjekts (vai vairāki subjekti - domāts vairāk kā dzīva būtne un nevis kā priekšmets (objekts)), saiknes starp subjektiem, attiecību saiknes ar fotogrāfu, skatītāja (arī subjekts pēc fotogrāfēšanas var būt skatītājs) saiknes ar subjektiem pēc bildes apskatīšanas, subjektu attiecības pirms un pēc fotogrāfēšanās.
risinājumu šiem variantiem daudz! Tikai atrast loģisku jēgu tam vajaga mūsu ikdienā... un tas subjekts reizēm domāts kā dzīvs modelis, kurš sastingst fotogrāfijā par objektu... - viena no iespējām, ja ir konteksts, kurā tas iederas.
Linkman:Vēl tik tāda piezīme, ka tie zēni, kuri nāks sestdien uz fotomob pasākumu, tiem vēlams nevajadzētu skūties. Jo pagājušo reizi gandrīz visi bija bārdaini sanākuši.
nu ko, noskūsim šoreiz visu... Par bildēm - man pagaidām tikai trīs.
Harij es briniskigi sapratu, kurs Daigas teksts bij domats un ari teicu, ka vina nemelo - kaa tas materializesies par to gan nav nejausmas - turklat parit pinholes fests
kā es varu melot vai nemelot par to, ko vēlas vai nevēlas kāds cits? :face-surprise: es varu tikai izdarīt secinājumus, spriežot pēc tā, cik aktīvi Maris iesaistījies šajā topikā :face-monkey:
elementari - katraas velesanas sev jamelo balsojot nevis par sakarigako, bet prognozejami lielako labejo speku, lai kompensetu vienoto minoritashu balsojumu. Un pogas spiesanu sauc par fotografesanu, bet gandriz 100% gadijumu sledza skanas rezonanse ir daudz lielaka ka "satricinajums" ko rada uznemtais attels - fotografijas esibas fakts ir retums. Par busanu/nebusanu tiiklaa vai sodienas notikumu juuraa vispar nerunasim.
tikai profesionālis, kuram uz bildēšanu automātisms atstrādāts. melot, vismaz vārdiski, grūti tikai ēdot, dzerot, skrienot un slīkstot.:face-plain:
Es zinu, ka dažiem patīk muļļāt jēdzienu profesionālis... bet mēs te nerunājam par profesionālisma herņu!!! Lūdzu nevajag! Tas nav būtiski. Tas ir tikai "modes" jēdziens. Profesionāļu vidū par to nerunā, viņi strādā. Kāpēc tas te tiek daudzināts? ( vēl pogā tas reizēm tiek ļurināts...). Un ir jau tas foto sireāls savā ziņā! ... un arī melošana pret kautko! Un vērtība katram sava. Lielākoties taču katrs pa savam dara labu... cits foto šopojot, cits foto atstājot kādu aparāts tam devis. Man arī patīk kautko piekoriģēt... bet ne ar domu - melot!
P.S. melot - ja jāmelo profesionāli, tad jāmeklē profesionālis. cik auglīgi tās mācības, cits jautājums, bet PR un promaucības spečuki takš baklušus nesit 5 un vairāk gadus augstās skolās.
Harijam garaja tekstaa taisniba - tikai pagalam abstrakta. Bet ja to censtos konkretizet un izdot par vienigo taisnibu (likumu) sii taisniba atnestu milzu ljaunumu
Viena fotogrāfija varētu nemelot, ja tā nav speciāli apstrādāta un pārstrādāta, bet ar atsevišķām vairākām fotogrāfijām, kas veido kādu sekvenci, varētu panākt, ka tiek parādīti meli. Bez tam, Daiga, nepamanīju Tavu atbildi - kā Tev veicās ar mājas darbu? Man ir gatava žestu izstādes sērija. Pirmizrāde fotomobilizācijas pasākumā. Tev ir iemesls ierasties un redzēt publikas reakciju. Bez tam gatavošu arī Ogres izstādes reportiņu, kur Tu nesā zilo krēslu. Pirmizrāde arī mobilizācijā. Pēc pirmizrādes var'būt parādies arī fotoblogā. Es savējo saņēmu savas bildes, noliku sev priekšā uz galda un tīksminos par rezultātu, varētu teikt absolūti vienreizējs un neatkārtojams. Kā daudzi fiksēti patiesi notikumi vai parādības.