Harijs - prieks Tevi lasīt. Ja vēro bildi, tad no kādiem aspektiem to iespējams analizēt. Kā ierasti pierasti - kadrējums, kompozīcija, apstrāde, taču iespējams to skatīt arī no Tevis pieminētā - ko autors gribējis pateikt, autora iecere, punktum, attēla vērtība. Pārmantot nākošai reizei - attēla analīze, protams.
Izmēram nav nozīmes. Visu nosaka slāpes. Žēl, ka to nesaka fotogrāfs (e). Tā ir kāda stulba burbuļūdens reklāma Bet to kāpēc mums vajag vai nevajag šādus pasākumus it kā ir skaidrs. Arī bez reklāmas. Durvis ir atvērtas. Visiem. Nākt vai ne - brīva izvēle. Mūsu dažādība ir kā pasākuma kvalitātes zīme. Vai ne?
Klau - man te jautājums tiem, kuri darbojās, piemēram, fotostudijā Rīga. ZG pat divos fotoklubos. Kas notiek šajos klubos - vai bildes arī tiek skatītas un kaut kā līdzīgi pārrunātas kā pēdējos fotomobil saietos? Vai tas notiek pavisam savādāk un tiek izrunātas pavisam citas tēmas.
Laikam jau visos fotoklubos, fotopasākumos varētu kādreiz paskatīt kādu bildi... Vairākos pasākumos, cik zinu, būtiski ir noskaidrot - kurš labākais... veidojot iekšēju balsojumu konkursiņā.
H_Zemitis:Laikam jau visos fotoklubos, fotopasākumos varētu kādreiz paskatīt kādu bildi... Vairākos pasākumos, cik zinu, būtiski ir noskaidrot - kurš labākais... veidojot iekšēju balsojumu konkursiņā.
Kurš labākais - mhmm - kāds gan gandarījums, ka esi izpelnījies labākā statusu? Vai no tā kāds latiņš makā vairāk iekrīt? Vai varbūt iemesls celt savu ego? Vai lielāka teikšana vai vēl kādi citi gandarījumi?
eh - es jau kaadu pusgadu domaaju, ka vajadzetu aiziet uz fotoklubu Riiga - varbuut veel nav izmetushi no biedriem ;-) Linkman, nu 90tajos tur, kad savaacaas pa otrdienaam - runaaja par bildeem
Esmu redzējis tādus subjektus, kuru acīs kautkas ... iegailās runājot par konkursiņu. Un ir vietas, kur par to saņem balvas un ir vietas, kur pirmajai vietai ļauj izteikties... bet ja par fotomobu runā, es būtu priecīgs, ka tajā netiktu izkārtoti skrejceliņi. Ja nu vienīgi tādus varētu izlikt, kur nolaisties Slišāna lidmašīnām... vai pacelties lidojumam!
dansiga:eh - es jau kaadu pusgadu domaaju, ka vajadzetu aiziet uz fotoklubu Riiga - varbuut veel nav izmetushi no biedriem ;-) Linkman, nu 90tajos tur, kad savaacaas pa otrdienaam - runaaja par bildeem
Ja nemaldos, tas bija astoņdemsito gadu beigās, uz fotostudiju Rīga biju aiznesis ka'dus piecus savus darbiņus, tad šie pieņēma mani kā kandidātu uz trim vai cik tiem mēnešiem. Izsniedz pat apliecību. Domāju, ka būs kaut kur pat saglabājusies. Tā nu es vairākus vakarus turp gāju un klausījos, ko fotoveči tur runā. Bija kaut kāda holandiešu fotodarbu izstāde un viena bilde palika prātā, jo par to tika diezgan diskutēts. Bildē bija parādīta izkārta veļa krāsu variantā. Kāds no klātesošajiem teica (atceros, ka Āķis arī piedalījās), tā bilde būtu ok, bet tā veļa ir haotiski izkārta. Fotogrāfam esot vajadzējis pieiet un izkārt to veļu, lai veidotos kāds ritms un reizē kāds elements, kas to izjauc, lai krāsas kontrastētu, jo parādītāja variantā neesot tas līdzsvars un tas virziens un vēl sazin kas. Kāds cits teica, ka lūk - ja tā veļa būtu konstruktīvi (pēc G.Janaiša dalījuma) izkārta, lai veidotos tas ritms un kādas krāsas tur labāk iederētos. Un tad tik sākās - cik daudz vajag sajust fotogrāfa ietekmi veļas izkāršanā un lai to nesajustu, cik minimāli vajadzētu mainit veļas izkārtojuma uz tā veļas striķa. Un vai emocionālasi pārdzīvojums būtu lielāks, ja redzētu, ka fotogrāfs nav neko ietekmējis, vai uzreiz var just, ka pārāk skaisti tā krāsaina veļa tur karājas. Tad nu veči kādu pusstundu gar to vienu bildi ņēmās. Es pie sevis domāu - ko šie tur murgo par to izkārtojumu. Es priecājos par bildes krāsām, par ko es varēju tikai sapņot, jo nodarbojos tikai ar mb. Krāsu ziņā mana pieredze tobrīd bija tikai diapozitīvi. Tā nu līdz kaut kādiem biedriem es nemaz netiku, jo dzīvē šis tas pamainījās un fotodiskusiju vakari man aprimās. Bet nu tagad laikam es sāku to iekavēto izbaudīt fotomobilizācijas pasākumos un kaut ko savu pateikt par tās krāsainās veļas sakārtojumu uz veļas striķa (ļoti vispārīgā skatījumā attiecībā uz šī laika darbiem).
H_Zemitis: ... bet ja par fotomobu runā, es būtu priecīgs, ka tajā netiktu izkārtoti skrejceliņi. Ja nu vienīgi tādus varētu izlikt, kur nolaisties Slišāna lidmašīnām... vai pacelties lidojumam!
Piekrītu - es ir pret skrejceliņiem. Jo tas (vismaz man) ierobežo radošo brīvību, skatījumu un izteikšanos.
daiga35:mjā, Linkman, ceru, ka fotomob tik tālu nenonāks kā tevis minētā diskusija... :face-plain:
Forša diskusija bijusi. Ja es vēl to atceros, kas noticis pirms divdesmit gadiem, tātad tur kāds sāls graudiņš ir bijis. Es ceru, ka fotomob diskusijās nenonāks līdz tam, ko stāstīja G,Binde kādā shutter plenērā Latgalē. Svētdienas rītā sēžam (plenēra dalībnieki) pie brokastu galda un Binde stāsta par kādiem tur 70. gadem fotoklubā Rīga, ka dažbrīd diskusijas esot nonākušās līdz baltkvēlei un arī līdz kautiņiem. Virtuālā vidē varbūt sakarst un cepšanās notiek blogerim un blogam par prieku, bet līdz kautiņam vēl nav dzirdēts, ka būtu nokļuvuši. Tie, kuri baigi lecās virtuālā vidē, parasti nekur nepiedalās, jo pastāv iespēja, ka var atrauties.
Maris:vels nevaidzej teikt, ka man taa veshas strikju tema tuva
Linkman, es tagad tavaa vietaa par Maris kometnu apvainotos ;-ppp;-)))) (fiu cik nepatiikama beibe un nepatakamu balsi un glupi runaa ieksh chilli) .......
dansiga:Linkman, es tagad tavaa vietaa par Maris kometnu apvainotos ;-ppp;-)))) (fiu cik nepatiikama beibe un nepatakamu balsi un glupi runaa ieksh chilli) .......
Dansiga - par komentiem i-neta nav jēgas vainoties, es varētu piedāvāt komentātora rakstītā citu skatu leņķa variantu, piemēram, skūtā galdiņa nēsātāji ir trīsdimensionāli urbinātāji.
Maris:pag a pa ko Linkmans taa sacirtaas - vata shis ar vienu bildi divataa nes?
Es un sacirties? Ar cirvi normāli apejos, nevaru sūdzēties, ka būt kaut ko sev sacirtis. Man visi locekļi ir darba kārtībā un savās vietās. Dažreiz mētāju pagalmā cirvi pa kādu dēli. Bet ne vienmēr iecērtās. Nu kā indiāņi tomahauku. Tā kā nevajag domāt, ka es sacērtos. Es nesacērtos!!!
Linkman:...skūtā galdiņa nēsātāji ir trīsdimensionāli urbinātāji.
nu gan tematiņi - matiņi. Linkman, kas tur tiek slēpts tādās frāzēs?
Pilnīgi nekas netiek slēpts. Tā ir vienkārši vārdu spēle. Maris arī ar vārdiem spēlējas. Es savu vārdu salikum variantu piedāvāju. Katrs saprot kā grib.
Tā viena ekstrēmā, par ko es tā jūsmoju, pagaidām atliekās, jo nepārvaldu šopiņu tik labi, ka varētu to realizēt. Taču man divas bildes būtu gatavas. Pavisam vienkāršas. Vēl jau var pasapņot. Starp citu kā nākamo tēmu piedāvāju - pašportrets. Idejas smelties varētu - apmeklējot pašportretu izstādu un savu portretiņu gatavot uz kādu jūlija vidu. Ko teiksiet par šādu nākošo tēmu?
H_Zemitis:Vispār temati sāk raisīties domās viens pēc otra!!!
Pie izstāžu apmeklējumiem biju uzrakstījis šo (daigai35): - - - Es gribētu zināt, kuri darbi Tev no visiem izstādītajiem patika. Tā sakot, man ir saraksts ar visiem nosaukumiem, autoriem utt. Šodien ERA pieteica savus favorītus pašportretos. Daļa mums sakrita, bet bija arī daudzi, kuri patikšanā dalījās. - - - Tā apdomājot vispār gribētu zināt ar Tavu viedokli par pašportretiem. Un vispār aiziet uz pašportretu izstādi būtu fotomoba dalībnieku obligāti neobligātais pasākums.
---Vilmār, šovakar varbūt uz fotomuzeju, Gleizdu skatīt? Vai aģitē uz portretu izstādes apmeklēšanu - uzliekot to fotomobam darīt? Es atkal vakar domāju, ka nav kopīgi obligāti neobligātais lasāmais gabals noteikts! Bet ar kautko runājām, ka tam vajadzētu saistīties ar fotoanalīzi. ---Par pašportretiem - ja iepriekšējie divi temati bija diezgan specifiski, tad "portrets" - vai nesāk palikt izplūdis? Varbūt pašakts - kā portrets... ar Uldi runājām, ka varētu pieķert klāt "orgānus", lai nav feiss vien! - Rokas un kājas ar izmantot... un tad Maris to liks kvadrātā...