forum.gif
FFF
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / FFF
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.04.09 18:05 labots
 citēt
foto-fotoliteratūra-forma
25. aprīlī no plkst 18.00 - 22.00 .
Rīgā, Zemitānu centra telpās (šo vietu iespējams atrast ar manu, vai ZG palīdzību).
Katrs nāk ar 5 fotogrāfijām par tēmu MOBILIZĀCIJA.
Pasākuma pirmajā stundā runājam par Rolāna Barta Camera lucida.
Vēl informācija: www.fotomob.lv...
Publicēts: 13.04.09 18:48
 citēt
Kurš vēl piedalīsies? Vismaz 15 cilvēkus vajadzētu. ;)
Kaut gan varētu atnākt 3 cilvēki bez bildēm un pasākums būs apmaksājies. :)
Harijs - kādas domas par dalībnieku norādīšanu savā pirmā postā?
Piemēram:
1. Harijs
2. Uldis
3. Aivars
4. Vilmārs
5. ...
;)
Publicēts: 13.04.09 21:48
 citēt
Es patreiz neredzu vajadzību ielikt dalībnieku sarakstu...bet ja kādam saraksta veidošana padodas, var to darīt.
Pasākumā sanāk tie, kuri vēlas! Ja ir jautājumi par pasākumu - Tu taču esi lietas kursā un domāju esi gatavs pastāstīt un arī man var jautāt - būšu vienmēr atsaucīgs sadarboties. Ja vēlas redzēt kautko no iepriekšpasākuma bildēm - tās redzamas Draugos, fotomoba lapā un te arī fandango reportāžā.
Domāju svarīgāk būtu dzirdēt idejas par kādu interesantu fotoliteratūru. Pagāšreiz norchapersonigi deva dažas interesantas norādes.
Un kā jau teicu par to, ko jau it kā biju lasījis... otrajā reizē pavērās pavisam cita sapratnes niša.... - nav nemaz arī peļami palasīt jau lasīto.
Kā tev iet ar fotouzdevumu?
Publicēts: 14.04.09 00:09
 citēt
Harijs - tā tikai ideja par sarakstu. Man domāt, ka dalībnieku saraksts veicina tikai dalībnieku aktivitāti. Varbūt kāds, kurš ierauga mani sarakstā, arī labprāt atnāktu, bet varbūt arī tieši pretēji - ja tas Linkais piedalīsies, tad noteikti nenāks. Bet tas tik tā - majo dzelo predložits, vaše dzelo otkazatsja. ;):D
Ideja par fotouzdevumu ir radusies, bet man pietrūkst vienas krāsas. Melns, balts, dzeltens un sarkans būtu, bet vēl vajadzētu to zilo kaut kā iedabūt iekšā, bet momentā nav risinājuma, ar ko. ;)
Publicēts: 14.04.09 01:31
 citēt
Bāc! Nekas nav spiesta lieta! Tad jau taisam apakštēmu tiem, kam drebuļi no drudža un mobilizācijas metas....
es labu laiku noliedzu dokumentālo foto... un sportu arī vēl neesmu sācis bildēt, bet, šķiet, ka kāds labs sportists, vai kāda ideja mani uz to varētu "pavedināt". Jā, arī makro mani patreiz - šķebina...
bet, Uldi, vai puķītēs nevar iedabūt mobilizāciju?
Vilmār, es no saraksta neotkazivajus, bet puse patstāvīgo dalībnieku, šķiet, šo blogu aktīvi nelieto, tad kamdēļ viņus te rakstīt? Arī es te esmu tikai saziņas dēļ, jo ļoti labprāt runāju reāli tiekoties.
Un par pasākuma atmaksāšanos - der arī telpas bez īres... varam izskatīt dažādus piedāvājumus. Kādā vietā, kur vēl neesam bijuši...
Publicēts: 14.04.09 02:21
 citēt
Neizteicu tādu varbūtību, bet iedomājos - iespējams kāds mobilizācijas pasākuma foto varētu būt ļoti atbilstošs mobilizācijai ( kur pretēji cits varētu derēt zem tēmas Laiskošanās, lai arī uzņemts tai pat pasākumā!) Un izrādās foto uzņemšanas laiks un ideja ir nozīmīgi - ar tiem jātiek galā.
Un par to mobilizāciju puķēs... bet ja kautko bildē, kādu tēmu, tad taču fons var papildināt un var būt disharmonijā. Tad varbūt no šī viedokļa puķes var analizēt? Kā iespējami labāko, vai sliktāko mobilizācijas tēmas papildinājumu...
Publicēts: 14.04.09 02:38
 citēt
baigi sarezhgjiiti juus she runajat!!!!
Publicēts: 14.04.09 09:53
 citēt
Man te būtu pāris komentāru, bet tā kā dienas darbi mani sauc, un auto riepas atkal kauc, tad varbūt nespēšu iecerēto uzrakstīt. ;)
dansiga - tā kā man bija iespēja būt klāt pēdējā mobilizējošā pasākumā, tad rakstītais ir saprotams. Vispār rakstīto vajadzētu skatīt caur attiecīgā cilvēka prizmu un komentāru piesaistīt intonācijai, žestiem, fotogrāfēšanas veidam (ja protams attiecīgais cilvēks ir vismaz dažas stundas pazīstams), tad viss kļūst daudz uztveramāk, spilgtāk un foršāk. Vismaz man. ;)
Publicēts: 14.04.09 10:44
 citēt
Uldi, kā izpaužas kompleksa rīcība? :face-glasses:
Publicēts: 14.04.09 11:31
 citēt
Pat lai olu lieldienās sasistu vajag mobilizētie . Uldi , kāda te armija :))) . Un Dansiga ar daigu35 arī varētu samobilizēties un attipināt uz m,,MOBILIZĀCIJU,, :)))
Publicēts: 14.04.09 11:34
 citēt
samobilizēties jau var, bet man parasti nav izpildīti mājas darbi :face-monkey:
Publicēts: 14.04.09 12:22
 citēt
DAIGA , tāpēc jau vajag samobilizēties un uztaisīt:)
Publicēts: 14.04.09 13:55
 citēt
nu m,uuzhdien tas notiek sestdienas un tadaas saulainas!!!;-(((
Publicēts: 14.04.09 16:59
 citēt
daiga35 : Ta jau tev vaig mobilizācijā atvancētu "Šleperi" piekabināt kas pavelk uz mājasdarbiem:):) Kā pamatskolā reiz darija:)
Publicēts: 14.04.09 17:08
 citēt
Lunis:daiga35 : Ta jau tev vaig mobilizācijā atvancētu "Šleperi" piekabināt kas pavelk uz mājasdarbiem:):) Kā pamatskolā reiz darija:)

es laikam tā nedarīju, tu par kādu šleperi runā? :face-surprise:
Publicēts: 14.04.09 20:31
 citēt
Fandango - par to vārdiņu mobilizācija varētu Tev piedāvāt alternatīvas, ja šis vārds Tev saistās ar kādu ļoti nepatīkamu piespiešanos un armiju. Piemēram: alternatīvas: Foto -Motivācija, -Disciplīna, -Mērķis, -Izpriecas, -Tieksmes, -Process, - Izpausmes, - Radošums, -Aizraušanās. ;)
Ja no šiem deviņiem variantiem neatradīsi nevienu, kas Tevī varētu izraisīt vēlmi uztaisīt kādas piecas bildes un Harijam pēc tam parādīt un pateikt - tā Tu ieraudzīju Foto Mobilo (mobilizāciju), tad nu laikam šobrīd nav labvēlīgākais zvaigžņu stāvoklis ideju ģenerēšanai un to realizēšanai. ;)
Publicēts: 14.04.09 20:46
 citēt
Harijs - ar to sarakstu ir baigā ņemšanās (no savas pieredzes zinu), bet vēl savs pluss ir tas, ka piemēram, daiga35 atnāktu un samobilizētos uz piecām mobilām bildēm, ja zinātu, ka es nāku ar piecām mobilām mājas darbu bildēm, izmērā 24x24cm (kvadratā). ;)
Daiga35 - ir vērts atnākt un iepazīties ar Hariju, Fandango, ar Pentaxu, ZG un citiem - tie ir superīgākie džeki. Vēl smukāki nekā es, daudz labāk izsakās nekā es. Par bildēm es gan tā nezinu, vai šiem sanāks labāki kvadrāti nekā man. Pēdējā reizē es biju atnesis savus pēdējos piecus labākos darbus (pēc maniem ieskatiem) - tad man pateica, ka es tās varu izkārt tualetē pie sienas. ;):D
Pie tam, ja fandango zinātu, ka daiga nāks ar savām bildēm, tad spēs radoši izpausties. Tā sakot - prasās kāda intriga, kāds azartiņš, spēles gars. ;)
Publicēts: 14.04.09 20:56
 citēt
Linkman, vispār es visus tevis nosauktos džekus jau pazīstu, un esmu pat piedalījusies vienā tādā mobilizācijā un vēl dažos pasākumos ;)
varbūt arī saņemšos šoreiz... es arī līdzīgi Fandango biju apmulsusi no tās mājas darba tēmas, bet, ja tam pieiet radoši, droši vien var kaut ko izdomāt... jāsagaida tik iedvesma... :face-angel:
Publicēts: 15.04.09 06:48
 citēt
Patika Daiņa piemērs ar mobilizēšanos olu sitot... un tā mēs paliekam arī pie lieldienu tēmas, kura bija otrā tēma: LIELDIENAS - skan taču tik jauki un ir tik saprotami....
Viilmāāāāŗ! Kāpēc man būtu kautkas jārāda? Es tai pasākumā varētu arī nebūt.....
Kopumā prieks, ka ir tādi padulli, kuri reizi mēnesī un sestdienā ir gatavi aprunāties par foto! - vairs nezinu kā bez tā iztikt. Sanāk jau patraki tiešām - 12 reizes gadā!
Patīkami, Daiga, lasīt par tavu apmulsumu un skatīties Tavā profilbildes smaidā - nu nešķieti Tu samulsusi!!!
Vilmār, un Tu atnāksi uz pasākumu pēc tā, ka Tavu bildi tā nokritizēja? Eltons vairs nenāk...........
Publicēts: 15.04.09 09:26
 citēt
tā tik vēl trūka, ka es mainītu profila bildi atbilstoši katrai noskaņojuma maiņai :face-grin:
Publicēts: 15.04.09 16:57
 citēt
Vakar Foto klubā Rīga Harijs mobilizēja manu tieksmi pēc intrigas un nu še Jūsu dziesmās viņu rodu :)
Dansigai :Sestdiena, protams, nav pats labākais laiks – no vienas puses, bet.. no otras puses – kad tad? Pirmdien? Visa ziepe jau tik tajā ka it kā būtu sakarīgi pa tumsu diskutēt – bet ko lai dara tie ļaudis, kuriem nav ar ko vairs mājās tikt ? Te tas kreņķis.
Linkman – Tu esi tik sakarīgs un gudrs cilvēks, ka pilnīgi iedomājos kā būtu ja Tu kļūtu par “jauno seju” uz mūsu noplukušās politiskā teātra skatuves? Bet ja par foto – par WC sienu Tu gan drusku pārspīlē , tik traki jau nu gan nebija :)
Uldi – lai rotaļa izdotos, tās dalībniekiem jāpieturas pie kaut kādiem nosacījumiem vai noteikumiem, vai tēmas.. Nez vai sanāks jauka rotaļa, ja kāds gribēs spēlēt šahu turpat , kur citi futeni uzraus? Tāpēc mani šis Harija foto tēmas nosaukums nesatrauc un es to pieņemu kā rotaļas plānu :) Un Dainim ir pilnīga taisnība – mobilizācija ir sākums pat izkāpšanai no gultas .. Vai mutes atvēršana ēdienam? Utt utt.
Daiga – nu saņemies gan .

Sestdien domāju ka būšu – ja Harijs nenomainīs pasākuma vietu :D
Ja nomainīs – tad skatīšos vai varu sasniegt to citu vietu :) Pa dienu pie ezera zupa jāēd ar draugiem – lieta nopietna – zinu pēc pieredzes :)

PS. Bormans ari starp citu izsacīja interesi – skatāmies kas būs tālāk ..
Publicēts: 15.04.09 17:24
 citēt
a vai ta pasākums tā kā vakarpusē? es arī pa dienu dikti bildēšanas darbos būšu iegrimusi....
Publicēts: 15.04.09 17:25
 citēt
oi, toč vakarā...bet baidos, ka vienalga vēl nebūšu pienākumus beigusi:) nekas, mēģinās trāpīt citreiz:)
Publicēts: 15.04.09 17:30
 citēt
Nujā, tā viš ir ar to sākuma laiku - bet ir tas ierobežojums ar vēlā vakara projām tikšanu :)
Tāpēc gribi negribi ap kādiem 18iem jāsāk..
Publicēts: 15.04.09 18:04
 citēt
jūs tā runājat, it kā tas jau būtu šo sestdien... :face-smile:
Publicēts: 15.04.09 19:55
 citēt
--Sākums tomēr 18.00.( Atceros tos pāris pasākumus, kurus beidzām trijos naktī Rīgā un tad daļa ar savām kājām....) Nav jau nekas peļams da jebkad beigt, tomēr ŠIE pasākumi lai beidzas pirms pusnakts! Vēl ir visuvisādas citādas iespējas citiem pasākumiem.
--Aivar, arī man pieteicās cilvēki, kuri pagāšreiz nebija.
--Bet Daiga par to runāšanu it kā tas tūlīt jau būtu, nemaz nav peļami, jo jāpaspēj vēl bildes saražot un grāmatu palasīt... un tad grūtāk ir aizbildināties ar - jau rīt? A tik vēlu uzzināju, nu šoreiz tiešām nevaru! Un nu varbūt dažam tiešām to MOBILIZĀCIJAS tēmu vieglāk pēc padiskutēšanas sagremot.
--Par FOTO. Vēlreiz atgādinu, ka 5 bildes nesam tikai uz papīra. Nav vajadzīgs A3 formāts, bet 10x15 varbūt par mazu. Vai vēl bija variants, ka labāko vienu nes lielāku un pārējās variācijas tad var ar 10x15...
Publicēts: 15.04.09 20:01 labots
 citēt
Daiga35 - es mēģināju atrast motivējošus ierašanās elementus. Bet izrādās, ka Tev manis pieminētie džekiņi nemaz nepatika, ka pēdējās trīs reizēs es Tevi neesmu redzējis? Ja Tu neesi nākusi, tad kas Tev ir pietrūcis pasākumā? Iesākumā bija pārāk daudz cilvēku vai Tu tikai klausījies un neviens Tev nedeva vārdu? ;)
Harijs - ja Tu tai pasākumā nebūsi, tad pietrūks saturīgais elements. Ir jābūt vienam moderatoram, kas biku to lietu bīda un koriģē. Līdzīgi kā raidījumā - Kas notiek Latvijā? Un līdzīgi arī Tev moderēt - kas notiek foto un mobilizācijā. Manu domu, cerams, saprati. Attiecībā par komentāriem - es jau nenāku, lai klausītios slavas dziesmas, bet gan, lai redzētu reakciju un dzirdētu diametrāli pretējus viedokļus. ;)
ZG - “jauno seju” uz mūsu noplukušās politiskā teātra skatuves? Es nekad neesmu bijis nevienā partijā, kā vienīgā politiski orientēta organizācija, kurā man tā īpaši nejautāja, vai gribu vai nē, bija komjaunatne. Bez tam man ar to melošanu ir tā pagrūti, sevišķi labi nesanāk - uz politiskās skatuves tādi neder. Es ir vairāk darītājs nekā runātājs. Ja nu vienīgi Tu kādu partiju veidotu, tad es padomātu - varbūt vajadzētu pamēģināt. WC siena bildēm - tas bija domāts vairāk kā manu foto kalendārs garākos atpūtas brīžos pie pretējas sienas. Par to pieminēto spēli - pilnīgi piekrītu - "foto tēmas nosaukums nesatrauc un es to pieņemu kā rotaļas plānu." :)
Cik nu varēja vērot, tad pasākuma ilgums pagarinās pie lielāka dalībnieku skaita. Un 3-5 stundas paiet nemanot. Ja sāk ap 18, tad līdz 22 tas noteikti var ievilkties. Ja laicīgāk sāk, tad ilgāk var komunicēties. Un vispār sestdiena ir ok diena. Jo darbdienās pēc darba (kuram ir tas prieks strādāt) - tā varētu būt pārāk gara diena. ;)
Publicēts: 15.04.09 20:05 labots
 citēt
Linkman, relax... ar džekiem viss kārtībā, bet nevar taču aiziet uz visiem pasākumiem, un vai maz vajag? Tagad toties būs lielāks prieks par atkalredzēšanos :)
Publicēts: 15.04.09 20:09
 citēt
Daiga 35 - piekrītu - uz visiem ne vienmēr tiek un ne vienmēr varbūt arī vajag. Tad tiekamies nākošsestdien - prieks par atkalredzēšanos būs ne tikai man, bet Harijam, ZG un Uldim, ... (un citiem varbūt arī). ;)
Publicēts: 15.04.09 20:55
 citēt
Vilmār, TU rakstīji: ...uztaisīt kādas piecas bildes un Harijam pēc tam parādīt! Es uz to to adresēju, ka es tur varu nebūt, jo nevienam tur neko nesolu stāstīt!...visi citi arī skatīs... un moderators nebūšu! Man tīk būt kopā!
Šodien atradu vienu bildi par mobilizēšanu no lieldienu olu sišanas....
KO LASĀM? Par ko stāstīsim un diskutēsim?
Publicēts: 15.04.09 21:23
 citēt
Harijs - protams, kas bildes radīs visiem un ne tikai Tev, bet sākumā starp Tevi un fandango bija komentāri par mājas darbu un es vēlējos fandango piedāvāt citus variantus, ja fotomobilizācija kaut kādā ziņā nav pieņemama. ;)
Žēl, ka nevēlēsies būt moderators, jo es tur neredzu neko tādu, ka tas traucētu norisei. Jo pirmā reizē tieši tas, ka iesaistīji visus izteikties par Suzenas grāmatu, bija baigi labi. Jo varbūt daži nav tik aktīvi savos izteikumos un tad starp aktīviem dialogiem būtu labi, ja kāds tieši jautā šiem varbūt ne tik aktīviem dalībniekiem - ko domā par to un to. ;)
Starp citu par bildēm man tāds priekšlikums - uz galda atrodās tikai viena autora bildes un par to izsakās pēc iespējas lielāka daļa. Ja atceries - kādā tikšanās skolotāju istabā bija piemērs ar plēstiem papīra gabaliņiem un ar to novietošanu mainījās kopējais bildes centrs. Gluži tāpat - saliekot daudz bildes šis centrs starp visām bildēm lēkā. Piemēram, pie ZG bija izliktas gan Pentaxa, gan, ja nemaldos Ronalda (reportāžas bildes par invalīdu sportu), bet sarunas lielākoties bija tikai par Pentaxa bildēm. Tāpēc tas priekšlikums ir tāds - uzliek viena autora bildes un kāda daļa no dalībniekiem par tām izsakās. Jo uzlikt un noņemt bildes un saprast, kas tajās attēlots - tas ir minūtes jautājums. Bet savukārt autors iegūst pietiekoši daudz izteikumus un viedokļus. ;)
Publicēts: 15.04.09 21:56
 citēt
Uz to, ka izsakās visi, šķiet, pārsvarā tiek virzīts visos pasākumos. Varbūt reizēm tas ir izteiktāk, reizēm mazāk pamanāms. Un bildes var lūkot kā vēlamies - arī pa vienam autoram. Bet pasākumā, kurā bija arī Šmulders un viņa komentārs par Melno kvadrātu bija visas bildes uz viena liela galda un uzreiz nemaz nepamanīju visas jaukās Aivja darba nianses!!! Pie tām es, personīgi, nonācu tikai vairākkārt caurlūkojot un dažādi kopīgi analizējot visas bildes. Un man patika tās reizes bilžu analīze... tad centāmies meklēt visādas sakarības, dažadi grupēt... Tai reizē es sev atklāju Šmuldera foto!
Publicēts: 16.04.09 10:23
 citēt
Ļoti labi! Šķiet ka viss rit savu loģisko gaitu :)
Jā, ja bildes var nest arī 20 x 18 cm - tas ir galīgi OK, der! ;)
Nu kādu atstiepsim arī A4 (21 x 29,7 cm)
Lai nav brilles jāliek :D
Būtu baigi labi ja tie kuri vēl domā, brīdī kad skaidri ZINA ka būs,
PIESAKĀS pie Harija - lai apmēram ir skaidrs kas ir un kas nav .

Ps. Jā, Harij - trijos naktī čāpot pa Rīgu ir gana romantiski, bet nogurdinoši :)
savukārt "sēdēt" uz Pentax kakla (busiņa) arī nevar vienmēr - tomēr kauns jāprotās :D
Tā ka paliek kompromiss..
Publicēts: 17.04.09 12:01 labots
 citēt
Meklējot literārus darbus par vizuālo mākslu senāk jau biju lasījis Иоханнес Иттен_Искусство формы, tagad atradu Искусство цвета, tas pats autors. Šis darbs man pat liekas interesantāks. Es te runāju par literatūru, kura neattiecas pavisam tieši par fotogrāfiju, tomēr aplūko izteiksmes līdzekļus, kuri nozīmīgi arī fotogrāfijā!!! Varbūt vairāk nevienam tas nav būtiski...
Izrādās ir interese - tāpēc pirms šī pasākuma būs "stunda bez fotogrāfijas", bet ar formu. Nodarbība par to, ka pat abstrakta forma var būt realitātes atspoguļojums. Un šo informāciju iegūsim veidošanas procesā(mālā). Bet tā ir atsevišķa nodarbība pirms mobilizācijas pasākuma. Vēl ir brīvas vietas, pieteikties pie H_Z.
Publicēts: 19.04.09 11:36
 citēt
pēc šāda teksta nekas cits neatliek kā mobilizēties :face-smile:

Kas tas par notikumu Zvejniekciemā? ;)
Publicēts: 19.04.09 12:03
 citēt
njaa... te kungi bilžu grāmatas nebrūķē - te viss pa gudro
Publicēts: 19.04.09 12:24
 citēt
Maris:njaa... te kungi bilžu grāmatas nebrūķē - te viss pa gudro

Nu ja, cerēju kad par krāsojamām ar ko teiks!
Publicēts: 19.04.09 19:39
 citēt
"Tiešām, būtu prieks jūs abas ar Dansigu redzēt. Kaut man ir skolas puikas sindroms- kad satiekos, nezinu, ko teikt."

to gan nebiju pamanījusi :face-smile:
Publicēts: 19.04.09 19:41
 citēt
es neko nesaprotu, kas ar to mobilizaaciju, kaa un kas jaagatavo ;-((( pie tam man 15:00 jaabuut Liigatnee - vai paspeezhu uz 18tiem ...
Publicēts: 19.04.09 21:59
 citēt
Dažas korekcijas ieviesu iepriekšējos tekstos...
bet te vēl PAPILDINĀJUMI: par BILDĒM. Vēlams, lai bildes būtu pēdējā mēnesī tapušas, taču piecietīsim arī vecās, ja pie tēmas, kaut konceptuāli pievilksies. Tie, kuri bez bildēm nāk tikai klausītājos ziedo pasākumam 5 Ls par iespēju klausīties. Bet nāc ar 5 fotogrāfijām un pasākums ir bez maksas!!! Tas tāpēc, ka vienu reizi sanāca tikai skatītāji…
Der zināt, ka par telpu īri 15 Ls maksu draudzīgi dalām uz visiem un katram sanāk ap 1 Ls.
Vēl - pasākums reizēm ieilgst… un mēs pagraužam sausiņus, gurķīšus… utt., bet par to neviens no malas nerūpējas! Katrs kādu mazumiņu atnes.
Ja kāds kavējas, bet tomēr vēlas piedalīties - nav aizliegts ierasties vēlāk.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. >