es tieši vakar pasūtīju pa 11.80$ ar visu korekcijas lēcu iekšā... žēl palika, ka jupiteri un mirs tā vien stāv un krāj putekļus, sagribējās paspēlēties
tagad tik jāsagaida, kad atnāks no čainas, tad jau būs kāda atsauksme jāuzraksta
nu, es ebajā nevaru īsti saprast, kas ir kas... tur ir visādi primitīvi gredzeni, bet būtu vēlams, lai tā pāreja palīdzētu fotoaparātam arī nolasīt, kāda fragma uzgriezta uz Helios ubjektīva, nevis tikai un vienīgi nodrošinātu tā piestiprināšanos bodijam...
alvils, nekas nespees no m42 nolasiit fragmu. tapat - neiesaku parejas ar starpleecu - noed kvailtati. izeja ir vai nu partaisit objektiivu, lai uz m42 fokusejas, vai ari atrast tadus, kas var garam bezgalibai aizfokuseties tjip - man bija viens tads MTO500, uz nikona viss bumbaas bija.
alvils:nu, es ebajā nevaru īsti saprast, kas ir kas... tur ir visādi primitīvi gredzeni, bet būtu vēlams, lai tā pāreja palīdzētu fotoaparātam arī nolasīt, kāda fragma uzgriezta uz Helios ubjektīva, nevis tikai un vienīgi nodrošinātu tā piestiprināšanos bodijam...
alvils:nu, es ebajā nevaru īsti saprast, kas ir kas... tur ir visādi primitīvi gredzeni, bet būtu vēlams, lai tā pāreja palīdzētu fotoaparātam arī nolasīt, kāda fragma uzgriezta uz Helios ubjektīva, nevis tikai un vienīgi nodrošinātu tā piestiprināšanos bodijam...
feinas tev prasības... autofokusu arī gribi?
Ja tas būtu iespējams, neiebilstu.
Bet par fragmas nolasīšanu esmu dzirdējis, ka tas darbojas...
versatile:alvils, nekas nespees no m42 nolasiit fragmu. tapat - neiesaku parejas ar starpleecu - noed kvailtati. izeja ir vai nu partaisit objektiivu, lai uz m42 fokusejas, vai ari atrast tadus, kas var garam bezgalibai aizfokuseties tjip - man bija viens tads MTO500, uz nikona viss bumbaas bija.
nu vot - visi heliosi nefokuseejas uz begaliibu. starpleeca ir kropljtaajs. mto500 - fokuseejas (tas diivaini...) neko vairaak kaa portretinjus nesanaaks... turklaat heliosi ar leekaajosho fragmu staavees valjaa, ja kjibina ciet to leekaajosho, tad nevar fragmas gredzenu pagriezt... taapeec vislabaak manuaalais... full manual
Es nezinu kur Annir dabūjis faktu, ka ja adatiņa nospiesta, tad nevar kruķīt fragmas gredzenu - man ir bijuši kādi 8 dažādi M42 stikli sākot no 20mm līdz 210mm, un nevienam nav novērota tāda parādība. Tas būtu debīli, jo piem ir aparāti kas mēra gaismu ar aizvērtu diafragmu (aparpāts manuāli piespiež un nofiksē adatiņu kamēr notiek mērīšana), tad kā es varētu pielāgot diafragmu, lai ekspozīcija būtu korekta - vislaik būtu jāslēgā iekšā/ārā eksponometrs?..
nu tam standarta zenit kita objektiivam ja ir parasts gredzens, tad vieniigais ko var izdariit bija kaut ko tur iebaazt, bet tad gragmas rinjkjis negriezaas vairs - toch atceros, ka mociijos riktiigi. varbuut vinjiem taa konstrukcija atshkjjiras nedaudz. lielais helios 80 man ir full manual
briedi, Tu gribi teikt ka pusspiestaa rezhiimaa peec eksponometra Tu veel krukjiiji fragmas gredzenu? labi sapratu... es laikam esmu ruudiits aperatuures prioritaarists...
MaVi:versatile, Annirs, jūs to pāreju esat reāli rokās turējuši, vai faktu par kvalitātes "noēšanu" konduktore trolejbusā pastāstīja?
t.i. jautājums tāds radās tāpēc, ka gribās saprast kā tieši bilde tiek kropļota
jebkas, absolūti JEBKAS, kas ir priekšā vai aiz gatava objektīva, tā kvalitāti neuzlabo, tikai pasliktina - jautājums cik - daudz vai maz - tā ir ctia lieta. Jebkura gadījumā vēl viena lēca aiz stikla labos fokusa attālumu vai ko tādu, bet tikai teorētiski nezaudējot kvalitāti...
Annirs:briedi, Tu gribi teikt ka pusspiestaa rezhiimaa peec eksponometra Tu veel krukjiiji fragmas gredzenu? labi sapratu... es laikam esmu ruudiits aperatuures prioritaarists...
Es arī bildēju Av režīmā ar EOS 30. Brīdi nelietojot, EV skala aiziet "gulēt", tāpēc nākas paspaidīt līdz pusei bildēšanas pogu... un pirms nospiežu līdz galam, gadās ka arī ir jāpiekoriģē fragma, lai slēdža ātrums atbilstu vajadzībām...
Rekur mans otrs aparāts - Nospiežot šo pogu, tiek piespiesta fragma un ieslēgts eksponometrs, un tad sākas slēdža laiku un fragmas kruķīšana... Ar šito aparātu baigi feini bildēt, bet ja būtu tā kā saki, ka gredzens nobloķējas, tad es justos kā daļējs invalīds, un mestu to objektīvu pret sienu...
MaVi - konkreto pareju gan enesmu redzejis, bet visvisadas leecas, trubas un parejas objektiviem gan esmu kabinajums. Secinajums - kvalitate nezuud tikai, ja pashu objektiivu skruuvee otradi pie kameras. VISOS parejos gadijumos ir sliktaak. Kapec? atspeviskja leeca, vieglak spkrapejas, papildus atstarojoshas virsmas, parasti nav nekadu spec. parklajumu - te runa par tam parejam no ebaja, kas par pardesmit latiem.
zo:a kada marutka pec vajag heliosu uz nikona likt? doma bus labaks par 50 1.8?
nevis domāju, bet ZINU. nikkora 50mm f/1.8 der tikai tam, lai būtu brīvi lidojošs priekšmets, ko mest uz hokeja laukuma, kad jāsniedz attiecīgs protests tiesnešiem par nemākulīgu spēles tiesāšanu.
zo:a kada marutka pec vajag heliosu uz nikona likt? doma bus labaks par 50 1.8?
nevis domāju, bet ZINU. nikkora 50mm f/1.8 der tikai tam, lai būtu brīvi lidojošs priekšmets, ko mest uz hokeja laukuma, kad jāsniedz attiecīgs protests tiesnešiem par nemākulīgu spēles tiesāšanu.
ZO - es Tev varu ar konkreetiem piemeeriem pieraadiit, ka helios 80 1:1,5 ir labaaks par uuberdaargo nikkor 80 1:1,8 bija skolas raksts, tikai izdzeests... asaaks, mazaaks purplis malaas un gliitaaks bohens
Es pirku ebay no vācijas 23Ls ar kompensācijas lēcu, bez tā stikla īsti neesmu mēģinājis. Tādas pārejas kā Canonam, kas elektroniku apmāna - neatradu. Par kvalitāti ar un bez kompensācijas lēcu īsti nemācēšu teikt, tas stikliņš tīri vizuāli uzticību nevieš.
Annirs:ZO - es Tev varu ar konkreetiem piemeeriem pieraadiit, ka helios 80 1:1,5 ir labaaks par uuberdaargo nikkor 80 1:1,8 bija skolas raksts, tikai izdzeests... asaaks, mazaaks purplis malaas un gliitaaks bohens
nu nu
tev tur tas ekspperiments bija visai nosacits jo ja nemaldos uz nikkora bija virsuu kaukaads filtrs, kas manupraat kvalitaati un asumu var pamatiigi ietekmeet. otrkart 85 1.8 nau nemaz tik drausmigi daargs
eeelmars:Nu bija man tas leģendārais Helioss, Šedevrs pogas uz šā nav. Ja nopietni, bokeh nav slikts, asums - nu tā, bildes dzidrums nekāds, jo pārklājums ar nekāds. Parotaļājos un pārdevu tālāk. Teikt, ka vecie krievu stikli ir kas ūberkruts nevajag, kvalitāte nav visai. visu laiku ar tādu štruntu bildēt varētu tik hronisks optimists. Te links uz viena fanātiķa lapu, kurš izpētījis autokravu visādu retro lēcu: http://galactinus.net/vilva/retro/
briedi - ja es lieliitos, tad liktu lapas nevis bildes linku redz - jautaajums bija nafig likt heliosu uz nikona (canona, sony - pofig) ja Tev nav min 200 ls labam fiksam, tad helios ir variants, it sevishkji, ja plauktaa meetaajas citu argumentu nav
ps. kit plastmasa zuumi tak riktiigi suukaa... :face-angel:
Annirs:briedi - ja es lieliitos, tad liktu lapas nevis bildes linku redz - jautaajums bija nafig likt heliosu uz nikona (canona, sony - pofig) ja Tev nav min 200 ls labam fiksam, tad helios ir variants, it sevishkji, ja plauktaa meetaajas citu argumentu nav
ps. kit plastmasa zuumi tak riktiigi suukaa... :face-angel:
vot diletants
tas ka tev nav tas nikkors nenoziimee ka helioss ir labaaks
ZO - a kaapeec Tu esi iecirties? ir probleema - ir risinaajums nav probleemu - pilni plaukti ar visiem iespeejamiem sapnju objektiiviem. Taa pazudiisi starp vaardiem un jeegu. ps. un es runaaju par vienu konkreetu heliosu nevis heliosiem vispaar versus vienam konkreetam fotonomas nikoram atslaasti tak! ja cilveekiem nebuutu probleemu, vinji shaadus topikus vispaar neuzsaaktu. jaa - man nav - vienkaarsh taapeec, ka visu naudu appeed beerni. un kursh ir lielaaks diletants - to veel vareetu pastriideeties - galvenais ieliist shkjirbinjaa un kaut ko gudru izmest.
helios neslikti skatās uz < digitālo > objektīvu fona, vienīgais mīnuss diezgan neērtā lietošana. man ir vecāka helios versija 85mm F1,5, šad tad paālējos
annir - tikko pac blakustopikā apsmaidīji Gudri par to, ka Oly ir labāks par canon, šeit stāsti ka helioss labāks par nikonu... gudris dara slikti nepareizi - tu ļoti pareizi... kā lai tevi saprot... :face-monkey:
palaidniex, nekas nav tikai melns vai balts. tāpat nav neviena brenda, kam būtu TIKAI izcili ražojumi un nav brenda, kam nebūtu neviena laba (janu vienīgi sony ).
alvils:ir iespējams iedarbināt AF un fragmu kkādam olympus stiklam uz nikon aparāta? ir te kāds pieredzes bagāts brendu miksētājs vai nav?
Izskatās, ka visa šitā brendu jaukšana un pāreju meklēšana pa lielam ir tikai naudas trūkuma un nabadzības veicināta, ne labāka rezultāta sasniegšanai...