alvils:palaidniex, nekas nav tikai melns vai balts. tāpat nav neviena brenda, kam būtu TIKAI izcili ražojumi un nav brenda, kam nebūtu neviena laba (janu vienīgi sony ).
Būu jocīgi neizmantot jau gatavus risinājumus vai vienkārši pāpirkt patentus, ja kaut kas sniedz labākus rezultātus pie vienādām ražošanas un pārdošanas izmaksām...
palaidniex, vai Tev, lai sniegtu atbildi, nepieciešams zināt iemeslus, vai arī Tu vienkārši NEKO nezini (nevienu no atbildēm), bet kaut ko taču gribās ierakstīt forumā, paspīdēt (ja ne ar savu zināšanu, tad vismaz ar kaut ko)?
nu ir labaaki un ir sliktaaki stikli - visiem razhotaajiem ir slikti un ir labi stikli. tas konkreetais helios tiek uzskatiits par vienu no labaakajiem krievu stikliem, kas speej meeroties ar praimiem, vismaz atsevishkjaas izpausmees. IR ljoti liels, smags un neerts... kaut kad ielikshu divas ljoti uzskataamas bildes, secinaajumus varees izdariit pac
alvils:palaidniex, vai Tev, lai sniegtu atbildi, nepieciešams zināt iemeslus, vai arī Tu vienkārši NEKO nezini (nevienu no atbildēm), bet kaut ko taču gribās ierakstīt forumā, paspīdēt (ja ne ar savu zināšanu, tad vismaz ar kaut ko)?
Es lieliski zinu par ko runāju! Ļoti labu optisko shēmu savā īpašumā grib dabūt jebkurš ražotājs. Ir divi varianti - izstrādāt pašam vai nopirkt jau izstrādātu. Protams ir vēl viena štelle - cik par to patentu grib izstrādātājs.
Vēl to visu vajag salikt zināmās ražošanas izmaksās un vēlāk veiksmīgi pārdot. Cīnīties ar secondhand tirgu price/performance jomā ir nereāli ražotājam, kas pārdod tikai jaunu preci. Es nesaku, ka tas helioss ir mēsls. Tas droši ir ļoti labs stikls, tikai jautājums - cik ir to patērētāju, kas ir gatavi pirkt jaunu šo te FULL manual stiklu, pirkt pārejas, čakarēties utt.
Cik maksās, cik svērs, kādi gabarīi precizitāte būs stiklam, ja to pielāgos (vai tas iespējams) mūsdienu lietotājam - saliks AF, mērīšanu, fragmas kontroli no rumpīša, elektroniku, pārklājumus... Cik būs pircēju?
Un vēl - Padumjajā savienībā ne viss maksāja tik, cik tam bija jāmaksā patiesībā...
Tākā salīdzinot lietota, bet nesačakarēta Heliosa price/performance un lietošanas ērtuma koeficientus - moš tas arī būs izdevīgāk dažiem fotofrīkiem, nekā paņemt top klases stiklu, ko pats rumpīša ražotājs izstrādājis, vai izstrādājis kāds top aftermerketa kantoris (piemēra pēc Zeiss), bet lielums tādu ceļu neies, nelietos dēļ šī te lietošanas neērtuma.
Un jocīgi - to izvēli diktēs pa lielam tikai fotogrāfa brīvo līdzekļu pieejamība - proti -tikai retais nenopirks paša ražotāja stiklu, tiklīdz parādīsies brīvie līdzekļi...
palaidniex - nu sviestu dzen... Tu pat neiedziljinies topikaa... te neviens nesaka - nepeerciet pasha razhotaaja fiksus... te iet runa par plauktu relikvijaam un interesi tos pielietot, izmeegjinaat, droshi vien arii ekonomisku aspektu deelj... Tu esi to helios pats vispaar edzeejis un meegjinaajis? un to nemaz nerazho - ne par kaadiem "jauniem" heliosiem nevar buut i ne runa... ps. un uz d40/40x un 60, taga arii uz 5000 visi nikorra praimi tik un taa ir manuaali asuma zinjaa vismaz... labi, uztaisiija to 50 1:1,4 un 35 1:1,8 bet tas tik un taa ir 200+ rublji
Es jau nesaku, ka Helioss slikts un ka to var dabūt jaunu. Kur tu to izlasīji??? Zinu ka tas ir ļoti liels un smags izstrādājums - uzmetīsi uz kājas - grīdā caurums. Reiz esmu pat roķelēs turējis, kad mani foto neinteresēja vēl... Topika tēma M42 pāreja uz Nikon. Ne vārda par Helios. Es uzskatu, ka tā ir tikai lāpīšanās dēļ nabadzības a tu uzreiz par plauktiem. Nebūtu nabadzības tie plaukti ar lētajiem raiz saražotajiem PSRS VDR un rietumu stikliem interesētu tikai ļoti šauram patiesu entuziastu lokam. Un gluži AF 50 mm 1,4D nevar pieskaitīt pie pavisam mauāliem stikliem uz lētā gala Nikon spoguļiem. Tam būs tikai manuāls fokuss, pārējo tas saglabās, gan fragmu varēs kustināt/nolasīt, gan gaismu samērīt.
Heliosi vai jauni Nikkori - visu nosaka katra konkrētā indivīda hobija/aizraušanās līmenis ar fotografēšanu. Ir cilvēki kas ebajā meklē arhaiskus secondhandus, mājās lodē zibspudzes un līmē softboksus un neba tamdēļ, ka nebūtu naudas nopirkt jaunu un no plaukta, bet gan tamdēļ, ka viņiem ir brīvs laiks un patiesa interese pašā procesā.
Profesionāls fotogrāfs aiziet un nopērk to vai citu lietu, kas viņam palīdz gūt peļņu. Viņam tie ir darbarīki. Laiks, kas pavadīts pašam veidojot kaut kādu optikas shēmu vai custom-self-made gaismekli ir laiks, kurā viņš nav nopelnījis naudu.
Mākslinieki - viņiem šī ņemšanās ir radošā procesa sastāvdaļa, jo cilvēkam ir vīzija, mākslinieciskā doma, kā darbam ir jāizskatās un viss pārējais ir pakārtots tikai un vienīgi tam.
Manuprāt, muļķīgi ir runāt par pašu principu "jēga likt Heliosu caur adapteri", jo viss beigu galā ir atkarīgs no katra konkrētā cilvēka un tā, cik ļoti viņš aizraujas ar fotografēšanu.
Heliosi vai jauni Nikkori - visu nosaka katra konkrētā indivīda hobija/aizraušanās līmenis ar fotografēšanu. Ir cilvēki kas ebajā meklē arhaiskus secondhandus, mājās lodē zibspudzes un līmē softboksus un neba tamdēļ, ka nebūtu naudas nopirkt jaunu un no plaukta, bet gan tamdēļ, ka viņiem ir brīvs laiks un patiesa interese pašā procesā.
Profesionāls fotogrāfs aiziet un nopērk to vai citu lietu, kas viņam palīdz gūt peļņu. Viņam tie ir darbarīki. Laiks, kas pavadīts pašam veidojot kaut kādu optikas shēmu vai custom-self-made gaismekli ir laiks, kurā viņš nav nopelnījis naudu.
Mākslinieki - viņiem šī ņemšanās ir radošā procesa sastāvdaļa, jo cilvēkam ir vīzija, mākslinieciskā doma, kā darbam ir jāizskatās un viss pārējais ir pakārtots tikai un vienīgi tam.
Manuprāt, muļķīgi ir runāt par pašu principu "jēga likt Heliosu caur adapteri", jo viss beigu galā ir atkarīgs no katra konkrētā cilvēka un tā, cik ļoti viņš aizraujas ar fotografēšanu.
Bingo! Tikai to pirmo mums ir GAUŽI MAZ, kas to patiešām dara hobija, ne naudas ekonomijas vārdā Un otrie, kas patiešām zina, kurš stikls sniegs to ko patieši ir vēlējies ar nau daudz, - par kādu sauju vairāk kā pirmo.
Viss pārējais ir aiz neko darīt laika nosišana. Tas ir mans personīgais viedoklis - varat droši nepiekrist un apgalvot, ka katrs 9 no 10 fotoaprīkojumu taisa paši dēļ patiesas intereses un ka 92% no visiem, kas sevi nosaukuši par māksliniekiem patiešām labi zina konkrēto fototehnikas paraugu iespaidu uz gala rezultātu!
palaidniex - cilveekam kam neklibo acis un smadzenes nebuus probleemu pieshaut ekspoziiciju manuaali dazhu sekunzhu laikaa. asuma reguleeshana tomeer ir nopietnaakaa probleem un kad es saku - manuaals - es domaaju tieshi par asumu... es Tev jebkuros laikos uzlikshu izveeleetai fragmai laiku ar 90% precizitaati... galu galaa manam zenitam nekad nav straadaajis tas fakenais eksponometrs
Annir - 95% no fotoblogā reģistrētajiem to nespēs. Puse pat nedadomāsies, ka to uz digiaparāta var veikt "metodom naučnogo tika" Es nerunāju par atsevišķiem indivīdiem, kas to prot un dara, kam pajāt - rokā ir 1932. gadā ražots platinieks, vai jaunākais Red. Nu tu mums ģēnijs, bet lielākā daļa šejieniešu pat nezina ka viņu digitālajā verķītī tāds eksponometrs ir un ja neiet AUTO, Av, Tv režīmi - jamie ir kā bez rokām... manuālajiem stikliem gan jaukāk ir nevis modernais skatu meklētājs, bet kāviņu tur - tas optiskais ar prizmatisko stiklu (vai kāviņu tur pareizi nosaukt) kurā patiešām var redzēt uz ko esi iestatījis asumu.
jap... taada operaacija nikonam izmaksaa ap 50-60 latiem un ir 5 varianti taadi stiklinji... tas ir viens stiklinsh ko nomaina - ja interesee, man kaut kur ir links nav jaabuut gjeenijam... to eksponometra shtelli iemaacaas, vispirms kaa bildiiti kas uzdrukaata uz filminjaam - bija taads uz orwo dipiem - dazhaadi laika apstaaklji un dazhaadas fragmas un laiki un veelaak jau uz aci, tausti - kaa vijoljnieks - uzliek roku un skan
es vēl nesen no ledusskapja izmetu pēdējos ORWO-Chrom oranžos kastīšus ar neizlietotu filmu iekšā... Domāju tā tur bija salupusi uz mūžiem... A tā tābelīte bija ne tikau uz ORWO filmiņām...
A bet bez tiem prizmatiskajiem stikliņiem ar modernu Mamiju studijas pustumsā ir visai besīgi - neredzi īsti uz kā ir asums un tad vēl tas mamijas smagais pamatnieks *$%# to fokusu uz aci pustumsā kuķīt...
kaut kāds sviests, cik tālu aiziet bezjēdzīga filosofija, kad cilvēkiem nav ko darīt...
tad, kad es to pāreju pasūtīju, man ne minūti nelikās, ka tā pāreja un sēnīšu saēstais MIR's man tagad kalpos kā ūber šedervu taisītājs. Ir urķieris, viss! Bērnībā bija arī urķieris pirkstus pie kontaktiem bāzt un sienāžus ēst. par garlaicību iekš dzīves nekad neesmu sūdzējies, vai zin...
kas attiecas uz finansiālajiem aspektiem, manā plauktā priekš dslr ir tikai 2 objektīvi - kits un pats lētākais no sigmas (55-200mm). Jā, nevaru atļauties neko krutāku, tai pat laikā nevarētu teikt, ka mans, kā foto(khem)grāfa izpildījums vispār prasītu ko krutāku. BET tam nav NEKĀDA sakara ar šo pāreju/krievu objektīviem vai nikonu/jebkuru citu "mūslaiku" dslr. takšto cienītie, beidziet demagoģiju dzīt un turieties pie topika, perfavore...
btw, palaidniex, tev vispār ir kaut kāda apjēga, ko vārds "nabadzība" nozīmē? man šķiet, ka nē! Kaut kādā nepieklājīgā kontekstā tu te to atkārtoti centies iepīt...:face-plain: laikam tomēr tik labi vis nezajēdz par ko runā, kā lielījies
es zinu ko nozīmē arī ļoti liela nabadzība, ceru, ka neviens no mums to uz savas ādas nekad neizbaudīs ja salīdzina ar pasauli - mēs te Latvijā dzīvojam starp 10-15 % pārtikušāko pasaules iedzīvotāju... ziņkāres apmierināšana - jā - ir vēl viens variants, ko laikam nepieminēju. un kas nepareizs vai slikts diskusijā izskanēja?
Snow:Laiks, kas pavadīts pašam veidojot kaut kādu optikas shēmu vai custom-self-made gaismekli ir laiks, kurā viņš nav nopelnījis naudu.
nav nopelnījis. tak var gadīties, ka ietaupījis vairāk.
palaidniex:mēs te Latvijā dzīvojam starp 10-15 % pārtikušāko pasaules iedzīvotāju...
nezinu, kas jūs, kas dzīvojat starp 10-15 % pārtikušāko pasaules iedzīvotāju... pēc manām ziņām Latvija starp 20 - 40% pārtikušāko pasaules iedzīvotāju.
Snow:Laiks, kas pavadīts pašam veidojot kaut kādu optikas shēmu vai custom-self-made gaismekli ir laiks, kurā viņš nav nopelnījis naudu.
nav nopelnījis. tak var gadīties, ka ietaupījis vairāk.
palaidniex:mēs te Latvijā dzīvojam starp 10-15 % pārtikušāko pasaules iedzīvotāju...
nezinu, kas jūs, kas dzīvojat starp 10-15 % pārtikušāko pasaules iedzīvotāju... pēc manām ziņām Latvija starp 20 - 40% pārtikušāko pasaules iedzīvotāju.
ja runā par valstīm - tad tas cipars varbū ir tuvāks 20-40%, ja runā par reālo cilvēku skaitu ar reālu dzīves līmeni - tad 10-15% Ķīnā un Indijā dzīvo virs viena miljarda iedzīvotāju, Āfrikā pavisam nedaudz zem miljarda. Kopā vēl pieskaitam dienvidameriku - sanāks ap 4 miljardiem no 6 esošaniem. Atrēķinam turīgos cilvēkus un jau pa šiem reģioniem vien sanāk milzu cīpars. Pierēķinam tuvos austrumus un voila - jau esam "biezāki" par vismaz 70 % iedzīvotāju
20% pasaules iedzīvotāju izdzīvo ar 10 USD dienā, savukārt puse planētas ar mazāk nekā 2,50 USD dienā.
Algas mums ir atbilstošā līmenī, statistiku mums mazliet pabojā valsts maksātās pensijas. Latvija vidēji varētu atrasties kaut kur ap TOP 15% robežu. Labā ziņa - mums ir kurp tiekties. Sliktā - ir arī kur nokrist...