Pat mazajā kniepadatu kropā redzams, ka oly bildes izkatās riktīgi digitalizētas, kā no ziepja, klucīšos. Defaultajā konvertācijā sharpness -2 moš arī puslīdz normāli izskatītos.
Gudris:Raw visiem ir +/- līdzīgi...bet JPEG canonam ir fantastisks...tagad saprotu kaapeec iesaaceejiem ar kanonu sanaak tik "laba" kvalitaate !
Ak Gudri... vai tad cilvēki liek pilnizmēra jpegus internetā? Tak samazina! Un KĀ samazina - vot tas nosaka kvalitāti. Un protams, vai pēc tam uzšārpo...
vasis8:eu vai ta nav tā ka Oly ir iebūvēs IS, kas Canonam nav, un tāpēc šķirba???
Nedomāju, ka testējot cilvēki blieza no rokas ar garu slēdža laiku, kad tas IS kko deva.. IS taču ir vibrāciju novēršanai, nevis nekustīgas bildes pataisīšanai par asu...
Ja testētājam triceklis rokā, un šauj no rokas - testi podā nolaižami...
Nu nez - defaulto settingu JPEGs ņemts par pamatu salīdzināt spogulenes??? Ko Tu pīpē? Kurš pērk spoguli, lai to izmantotu auto režīmos ar defaultajiem iestatījumiem? Moš tad vienkāršāk ir nopirkt dSLR-like? Nebūs topiku - ne kā vislabāk saskrāpēt matricu, ne kādu nestiklu pirkt utt...
80% vispār fotoaparātu īpašnieku, 80% spoguleņu īpašnieku vai 80% to, kurus fotogrāfija patiesi interesē? un - vai tie, kam fotogrāfija patiesi interesē nav iejaukušies "defaultajos" settingos? nav pielabojuši asinājumu, saturāciju, kontrastu???
un zini 95% fotoaparātu īpašnieku, atšķirībā no blogā esošās - ļoti šurās un specifiskās publikas daļas, tā pikseļu drāšana vispār ir pie kājas viņu prātu silda cik megapiseļu ir viņu telefonam, kāds ir palielinājums (pajāt optiskais vai digitālais) un cik kruta viņi ir sabildējuši pēdējo tusiņu, dzimeni whatevā
Gudris: nu es domaaju ka vismaz 80% lietotaaju bildee JPEGaa
kas tad taa par statistiku?
klau, jaasabiida ar adminjiem,lai uzshau aptauju tas redzees, vismaz no blogeristiem, cik to jpegu un raw shaaveeju un pieraadiisies cik liela haljava ir Gudris ar statistikas % mineeshanu shajaa jautaajumaa
Gudris:ar Akliem kanonistiem jau neieshu striideeties ...shis vairaak tiem kas domaa ko jaunu pirkt !
iznāk, ka Olympus galvas tiesu pārāks par citiem. ja tā būtu, viss jau sen būtu nostājies SAVĀDĀK, jo kāpēc bildēt ar sūdu, brendam nebūtu nozīmes, ja par līdzīgu naudu varētu nopirkt brīnumlīdzekli un Tev nevajadzētu te katru otro dienu cept topikus par Oly. bet tā nav. man piemeram par visu šito arī ir kaut kāds funktieris ir šis tas palasīts, arī pabildēts ar Oly...E500, prātīgākais ir klusējot bildēt ar to, ko iegādājies un citējot Alloxa, lai runā bildes..................
un citējot Alloxa, lai runā bildes..................
nu tieši tāpēc es ar tās bildes ieliku !!!
tās bildes nerunā. neesmu padziļināti urbies cauri visiem Taviem topikiem par šo tēmu, tāpēc varbūt šo to esmu izlaidis, bet vai zini kāpēc savā laikā Olynpus izvēlējās tādu matricas malu attiecību, un padomā vai šodien tas ir aktuāli, vai nenošāva greizi jau pašā sākumā
Gudris:Katram brendam ir savi plusi un miinusi...katram pasham jaaizdomaa kas vinjam svariigaaks...ja man buutu jaabilde lielformāts ar labu detalizaaciju es njemtu kādu marku...bet portretiņiem oly ir idēals( objektīvu nevis bodiju dēļ) vienīgais reālais mīnus oly ir trokšņi pie augstiem iso
Olympus matricas malu attiecību tādu izvēlējās, tajā laikā lietošanā esošo monitoru dēļ, matricas malu izmēri, lai iegūtu vieglākus, gabarītos mazākus, lētākus objektīvus, tādejādi padarot lētāku, konkurētspējīgāku visu komplektu, bet neaizmirsa arī par pikseļiem [ lielas pirceju grupas pamatrādītājs kameras iegādē ], un te tā Oly trokšņu problēma, bišķiņ par daudz, gan pikseļu, gan trokšņu
viena linka nav, bet teiksu kā ir daudzi no viņiem ir pat ļoti zināmi fotogrāfi. Diez ko saproti ar "jaunākie Haseļi"??? Un nekā jau diži tāda tajos aparātos nav - tas nav nekāds džeimsa bonda auto, kas eksistē tikai kino ekrānā. Visai reāli aparāti visai reālu cilvēku rokās. Jautājums, ko tu esi iedomājies ar jaunāko tehniku - tur liela daļa tehnikas nekas diži advancēts un Olimpusīgi svaigs nav. Kā nu kuram - izvēlēta laba platforma, attiecīgi stikli (labi stikli ir maz novecojoš vērtība) un attiecīga Digipakaļa...
taa huinja, kas redzama posta bildees ir redzama arii tavaas studijas bildees - pilniigi plekjainas un piekjeeziitas tumshaas vietas...
neviens olis nebuus labaaks par nikonu un canonu taapeec vien, ka matrica ir mazaaka, smaller pixel density un beigta balle - vari dziit kaadu sviestu gribi. taa kaa es zinu tirgus sadaliijumu dslr segmentaa Latvijaa, tad olis ir taalu taalu pakaljaa un nav nekaadu paziimju, ka kaut kur taisiitos aaraa raapties
Gudris: nu lai taa buutu...tik photo.netaa lasiiju ka normaals hasiisha komplekts maksaa 50 000 eur...kaa latvijaa to var atpelniit un veel nopelniit ? jeb taa digipakalja der arii vecajiem hasiishiem ???
Nu un? Un kas tur tāds? Kāpēc neatpelnāms? Nu bildēt meičas par brīvu ar haseli ir mazliet izšķērdīgi, bet bildējot klientiem nevis taisot mājaslapas var atpelnīt... Labāk i nedomā, cik vēl maksā labas studijas gaismas - negantas, dzīvībai bīstamas sircklauves piemetīsies... Informācijai - digipakaļas ražo dažādiem aparātiem haseļiem, mamijām utt., jaunākajam H3 ir sava pakaļa, un citi pagaidām aftermarketu neražo, haselis nav palaidis brīvajā tirgū alternatīviem variantiem, vecākiem Haselim ir lieliskas alternatīvo didipakaļu izvēle.
gudrim vai nu maksaa (kaut gan es neticu - pietiek pasiit citus topikus) vai arii beerniibaa peerts paarmainjus ar canon un nikon kakla siksnu... cita izskaidrojuma man nav...
Gudri - izskatās, ka neko "niknāku" par savu Oly neesi nedz rokās turējis nedz dzīvē redzējis, tāpēc nedz tici, nedz ko Jāpiekrīt vienīgi par to, ka tā konkrētā puķes bilde toč nepārliecina, bet tur jau neko fotogrāfētājs nav izdarījis, lai bilde pārliecinātu...
Gudris:palaidniex es jau nesaku ka oly ir pats TOPS...bet gan salīdzīnot ar līdzīgiem kanoniem un nikoniem kvalitāte atšķiras acīmredzami ! skatīt bildes pirmajā postā
Manuprāt Oly tā bilde IR sūdīgāka! Un vēlreiz vaicāju - kāda velna pēc jāvērtē prosumer līmeņa spogulene pēc tās izsniegtā defaultā JPEGa????
P.S. Esi kādreiz mēģinājis ar rallija mašīnu piedalīties parastā ikdienas ceļu satiksmē?
Gudris:ok pierunājāt...Kanons tomeer ir krutaaks...dpreview testeetaaji ir ar dauna sindromu laikam ?
P.S. Mainu savu mazlietoto oly e520 pret jebkādu Kanonu(paļubomu būs labāka bilde) :face-angel:
laikam jau Tavs funktieris ir apmēram tāds : ja Blogā neiet, netiek uzņemtas, manas ar Oly uzņemtās bildes, ar reklāmas bukletiem pierādīšu, ka mana kamera krutāka, no sērijas krutāka kamera, krutākas bildes. iespējams pats ar to Oly esi saslimis un bilžu vērtību vērtē - ja es uzņēmu ar Oly, jābūt, ja nepatīk bilde, reklāmas buklets, jaunā objektīvu sērija, vēl nepielec, jauns buklets u.t.t.......................bezgalība.........................
Gudris:Nu par jums krutāks jau nu es nekad nebūšu ar oly...nu tad kurš mainās...der arī kanona ziepis(kanons ir un paliek kanons):face-angel:
Ja cilvēks piedzēries, tas līdz rītam, ja muļķis - tad uz mūžu...
Turpmāko rakstīšu lielākiem burtiem, ja nespēji salasīt - GALA REZULTĀTAM - BILDEI, NO SATURISKĀ UN EMOCIONĀLĀ VIEDOKĻA, NAV NEKĀDA SAKARA AR TO, AR KO TĀ RADĪTA!
P.S. Eksistē vēl tāds viedoklis - jo naidīgāka fototehnika, jo vairāk tā izceļ personisko roku līkumu... Tas tā - mazliet no savas pieredzes gan foto, gan no ar foto nesaistītām jomām...
Ja tev tas ir vajadziigs lai pashapmierinaatu savu EGO tad peerc Canon, vai dajebko citu kas tev liksies krutaaks. Manupraat bildee ir galvenais tikai un vieniigi rezultaats. Taakaa es paarsvaraa shopoju - man ir pilniigi pajaat ar ko bildeeet ka tik tehniskaas prasiibas atbilst manaam veelmeem.