forum.gif
M42 to Canon
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / M42 to Canon
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.04.09 20:06
 citēt
Lieta tāda, ka esmu uzkrājis pāris Zenit objektīvus to starpā TAIR-3 4.5/300 un gribās šo tanku nomēģināt - bet pirms tam gribu dzirdēt, kāds lietojis tās pārejas - varbūt kāda atšķirība viņām - kāda labāka? :) Paldies :) :face-glasses:
Publicēts: 14.04.09 20:10 labots
 citēt
Nopērc šādu un būsi priecīgs :)
cgi.ebay.co.uk...

Principā nekādu īpašu atšķirību nav starp tām pārejām, tikai viena svarīga nianse - vai tā pāreja nospiež diafragmas adatiņu vai nē. Ja objektīvam manuāli var regulēt diafragmu (piem. pārslēdzoties starp fragmas A un M režīmu), tad nebūs problēmas, bet ja diafragmu var nospiest tikai aparāts - tad vai nu tā adata jālīmē ciet, vai jābildē vislaik ar fragmu vaļā.

Vidēji ebay var pa 6-7ls dabūt ar visu piegādi uz LV

Ir arī tādas pārejas ar čipiņu, kas dod iespēju kamerai parādīt(iepīkstēties) kad ir fokuss. Tās parasti ir dārgākas, ~15Ls un vairāk.

Pāreja ar AF čipu (bez maliņas, kas nospiež fragmas adatiņu):

Parasta pāreja (bez maliņas):

Parasta pāreja ar maliņu:

Rekur bez un ar:

Principā tavā TAIR gadījumā, nemaz nav tādas fragmas adatiņās, tur bija savādāks mehānisms kā fragma tiek griezta ciet. (Laikam ar gredzenu vai to "šleperi" :D)
Publicēts: 14.04.09 20:23
 citēt
priecīgs jau es būtu tā pat - vnk jautāju - vai kāds ir mēģinājis :) varbūt kādam ir lieka tāda pāreja un pa kādu piečuku varētu pārdot.. :) :face-glasses:
Publicēts: 14.04.09 20:26
 citēt
Es domāju, ka daudzi ir mēģinājuši :)

Viss čiki piki - nofokusēties var uz infinitī, nav problēmu kā ar Nikonu :face-monkey:

...pasūti ebay :)
Publicēts: 14.04.09 20:27
 citēt
tad man vēl viens jautājums - iepīkstēs un noreaģēs fočiks jebkurā gadījumā - lai kāda būtu tā pāreja? :) pagaidām visi objektīvi ir kur ar roku griežama fragma :) :face-glasses:
Publicēts: 14.04.09 20:28
 citēt
incognito:tad man vēl viens jautājums - iepīkstēs un noreaģēs fočiks jebkurā gadījumā - lai kāda būtu tā pāreja? :) pagaidām visi objektīvi ir kur ar roku griežama fragma :) :face-glasses:

Nē, ja nebūs tā čipa, nekas ne pīkstēs ne iedegsies (AF punkts sarkans) ;)

Bildēt normāli(mērīs gaismu) varēs Av un M režīmā..
Publicēts: 14.04.09 20:32
 citēt
Vispār jā, man pašam ir parastā pāreja - ir diezgan grūti ar standarta fokusēšanās ekrānu(matstikls, focusing screen), kas ir paredzēts objektīviem ar AF, jo asuma dziļums izskatās pārāk liels, un grūti saprast, kur tieši jāiestāda fokuss.

Var jau protams nomainīt to matstiklu un manuālajiem stikliem paredzēto, bet tas nebūs lēti >25ls toč...

Publicēts: 14.04.09 20:45
 citēt
nu diez vai mainīšu to stikliņu, jo 1. nav naudas - mašīnai motora remonts tgd jānofinansē + 2. liekas, ka šitādu fočiku pēc tam var lietot tikai šādiem jaukiem MF objektīviem.. :P :face-glasses:
Publicēts: 14.04.09 20:54
 citēt
nu jā - naudas NAV. :) jāatrod kkur toč e-bayā ar to AF confirm. un jāsūta tik nost. :) :face-glasses:
Publicēts: 14.04.09 21:55
 citēt
incognito:nu jā - naudas NAV. :) jāatrod kkur toč e-bayā ar to AF confirm. un jāsūta tik nost. :) :face-glasses:
ar tiem čipiem var būt problēmas, problēmas tādā ziņā, ka tā pāreja Tev var nederēt uz dažādiem objektīviem[ visi M42 ]. pērc mierīgi lēto bez jebkādiem pribambasiem, jo kas tad pīkstēja vecajos Zenitos. strādās aparāts M režīmā, blendi uzliksi no rokas, kādu gribi, ekspozīcijas laiku ar ritenīti uzgriezīsi pēc bultiņas skatumeklētājā, vajadzēs likt mīnusā, to Tu pats sapratīsi, asumu uzgriezīsi uz aci
Publicēts: 14.04.09 22:42
 citēt
Lai gan tikai eksperimentēšu ar stikliem, tomēr asumu gan gribās stabilu :P
Publicēts: 14.04.09 23:18
 citēt
incognito:Lai gan tikai eksperimentēšu ar stikliem, tomēr asumu gan gribās stabilu :P
tie ar čipiem Tev garantiju asumam nedos, painteresējies. kad es pirku painteresējos[ ~ pirms gada ] un izrādījās, ka katrai objektīvu grupai[nosauksim tā], bezmaz katram objektīvam vajag savu pāreju un strādā viņas +/-. paeksperimentēt, šad, tad MĀXLU pataisīt, tam jau tie vecie objektīvi, intensīvi jau nestrādāsi, nav viņi tik ērti, vairāk leģendām apvīti, daži dod interesantus efektus
Publicēts: 15.04.09 00:14
 citēt
eeelmar - paldies par atsaucību, bet esmu mazpilsētas lauķis un uz rīgu - kvai nav tālu, nesanāk tik bieži braukt :) rīt saspļaušu rokās un makā un pirkšu ar čipu no e-baya nost.. :face-glasses:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):