nu kā jūs nesaprotat ?! Abi fočiki ir fočuki un kāda tur @#$%^&*( var būt krunka matricās neizlokieties un nemainiet tēmas, gudris jums tūlīt iedos iekšās. Ā, pareizi, Oly matrica ir biš digitālāka par visām citām. Zaķi to pārošanās laikā baigi jūt un pavelkās kā traki :face-monkey:
Gudritim par prieku uztaisiju atru testu kura tika salidzinati EF 100 2.8 ar EF 70-200 2.8 IS @ f/2.8 un f/5.6
jpg pa taisno ara no kameras - 400D + stativs. M rezims un manuali iestatiti parametri atskaitot AF.
Bildes atskiras vertikali, jo objektivi bija dazada smaguma un lai nemainitu fokalu attalumu stativs netika kustinats. Testa ir pielaistas vairakas kludas, tadel tas nav super precizs, bet nopietnakam testam nav jegas...
dažas pārdomas par gudri gudrim ir visdigitālākie objektīvi, kuri savāc gaismu SAVĀDĀK nepazemojiet internetā gudri ! Viņš to izdarīs pats, ja gribēs :face-monkey: Tikai gudris var būt gudrāks par gudri. Gudrim NAV jāgrib fočēt plikas beibes. Viņu redzot tās izģērbjās pašas.... Ja arī gudra matrica ir mazāka nekā citas, tad tā NAV mazāka Gudra objektīvi darbojas pēc gudra fizikas Gudrim fiksi nepatīk. Jo tie neizskatās pietiekami kruti gudrim utt
ir tak sāpīgi Nilss atzīt ka esi zaudējis ja vakar visu dienu centies man iestāstīt pretējo ne ? ...nekas es pārdzīvošu...un turpināšu blūrot fonu ar zuumu..bet jums lai paliek blūrīgākie fixi :face-monkey:
es tevi nudien apbrīnoju :face-monkey: nebūtu tu TIK ļoti gudrs, varētu uztaisīt pāris testbildes, salīdzinot 85 mm F 1.2 2.0 utt, bet te nu nav vērts iespringt
Gudris:paldies Kroncix...šeit loti labi var redzēt ka 70-200/2.8 ir lielaaks bluurs kā 100/2.8 fixam
kur bljin ir palaidniex...gribu redzeet ko viņš tagad izdomās kad viņam acu priekša ir nolikts reaals paraugs ? Jo beigu beigās Gudris tomer izrādījas gudrs ...vienīgi aklie kanonisti turpina mainīte tēmas kad jūt ka sāk zaudēt vai ne Nilss ?
pievērs uzmanību ne tikai mm, bet arī blendes lielumam, kāds kurā gadījumā uzlikts
Gudris:negatīvs es redzu...bet vai Tu redzi kam ir lielāks blūrs ? nu lūdzu vēlreiz kāds pasakat ka fix labāk blūro...es gribu redzēt jūsu aklās ticības robežas
ar to jau objektīvi viens no otra atšķirās, ar dažādiem zīmējumiem, dažādiem pielietojumiem, un tāpēc fotogrāfs, ja viņam ir izvēles iespējas, savu mērķu sasniegšanai katrā gadījumā izvēlās piemērotāko. smukāks - nesmukāks blūrs daļēji ir gaumes jautājums. man arī patīk fiksi, ir saimniecībā arī divi antīkie -85mm F1:1,5 un 135mm F1:2,8. tie ļoti specifiski, bildi uzreiz var atpazīt, piemēram 70 -200mm darbība man patīk tikai zināma attāluma robežās no fotografējamā objekta. par šitām tēmām var gari un plaši diskutēt, uzjautrināt citus un pats uzjautrināties, un tēma nekad nebeigsies, jo objektīva uzvedībā nevar novilkt treknu strīpu labs/ nelabs, vienmēr būs n-tie viedokļi
Nē es tev jautāju - kura bilde ir manā izcropotajā piemārā kuram stiklam. Pēc kā atšķīri? Un pēc kā var noteikt/ noteici, ka blūrs ir lielāks, vai mazāks?
Izskatas ka Gudris jauc asuma dziljumu (cik ljoti izsmere objektus aiz) ar objektiva zimejumu (KAA to dara). Piem, 500mm Canona objektiivs un 500mm MTO objektiivs abi bluurees vienaadi pie F/8. a vot KAA - taa jau cita lieta.
Nejauc muļķīt bokeh zīmējumu ar blūru... KĀ IZMĒRĒ ir bokeh - un tas katram stiklam atšķiras! Domāju nevienam nav nekādu ilūziju, jo tas ir dēļ stikla konstukcijas... bet CIK IZMĒRĒ abiem stikliem ir vienāds... Tākā
palaidniex:Nejauc muļķīt bokeh zīmējumu ar blūru... KĀ IZMĒRĒ ir bokeh - un tas katram stiklam atšķiras! Domāju nevienam nav nekādu ilūziju, jo tas ir dēļ stikla konstukcijas... bet CIK IZMĒRĒ abiem stikliem ir vienāds... Tākā
P.S ups - Versitale paguva ātrāk
minūtes pārtraukums. Gudris tūlīt saņemsies ! viņam tā ir špicka
palaidniex:Nejauc muļķīt bokeh zīmējumu ar blūru... KĀ IZMĒRĒ ir bokeh - un tas katram stiklam atšķiras! Domāju nevienam nav nekādu ilūziju, jo tas ir dēļ stikla konstukcijas... bet CIK IZMĒRĒ abiem stikliem ir vienāds... Tākā
P.S ups - Versitale paguva ātrāk
minūtes pārtraukums. Gudris tūlīt saņemsies ! viņam tā ir špicka
Tev derētu iet par komentētāju! Bez šiem te (goloss za kadrom) diskusija zaudētu pusi šarma...
Eu, bet kāds šobrīd rezultāts? Es dažus momentus esmu pa acu galam tikai manījis, kaut ko varbūt esmu palaidis garām...
Gudris vs palaidniex, rezultāts: x:y
Vot, kas slēpjas zem x? Un kas zem y?
te tak viss skaidrs. Gudris saņēma vienu sitienu zem jostatasvietas. Bet tad TĀ nodeva, ka pārējie palika ( vai paliks, kad izlasīs ) ar mutēm vaļā :face-surprise: Objevļaju obščij ščot 100 : 1 gudra labā. Bazara nav. Ir jāmeklē kāds superhero. Varbūt tam sanāks sakaut gudri gudris vienkārši ir cita svara kategorija, ļoti īpaša...
Vakarnakt izcēlies ugunsgrēks kāda jaunā fotogrāfa miteklī. Ugunsgrēka laikā sadegušas abas viņa bibliotēkā esošās grāmatas.
Lai remdētu jaunieša sāpes,. Olympus pārstāvniecība jau solījusies izdrukāt visus savus mārketinga materiālus, iesiet un nodot jaunietim, tādejādi kompensējot sadegušo, praktiski nelietoto, olympus fotoaparāta lietošanas pamācību.
Grāmatu "Loģika 2. klasei", diemžēl, aizvietot nevarēs.