forum.gif
Aptauja - tests: kurš objektīvs 100/2.8 vai 70-200/2.8 labaak blūro fonu ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Aptauja - tests: kurš objektīvs 100/2.8 vai 70-200/2.8 labaak blūro fonu ?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 18.04.09 00:11 labots
 citēt
gudris, a ko pats esi ieguvis pieraadot divu nesaliidzinaamu objektiivu (dazhaadiem izmantoshanas meerkiem paredzeetus) saliidzinaashanu? Pastaasti man.
Publicēts: 18.04.09 00:17 labots
 citēt
Mono - a Tev nešķiet dīvaini, ka Tu es vienīgais, kas aizstāv šo ideju, bet visi pārējie Tev tā kā mēģina iestāstīt pretējo? Nū... Tu neesi iedomājies tādu lietu, ka tomēr varbūt tiem pārējiem ir taisnība nevis Tev vienam? Jebšu Tu esi gudrāks par visiem un vienīgais zini taisnību? :D
nē nu es jau neko... apbrīnoju Tavu cietpaurību - kāds cits drošvien būtu salūzis un padevies, bet Tu joprojām ciets un nelokāms kā tērauds.. par to vien jāizsaka apbrīns :D
Publicēts: 18.04.09 00:28 labots
 citēt
gudris, apmeeram sekoju liidzi, vienalga nav skaidrs, kas notiks, kad kaads pateiks: JAA, tavs zooms labaak bluuro nekaa fix.Vari pat apskatit kaut vai CerambyX galeriju un padomaa vai ko taadu tavs zoom bibis speej, gan taa tava bluura zinjaa un asuma zinjaa.
Publicēts: 18.04.09 00:55
 citēt
Bet Tu pamēģini pierādīt SAVU blūra principu ar fizikas un optikas likumiem... ;)
Publicēts: 18.04.09 01:01 labots
 citēt
Tu laikam neklausies ko Tev saka: TIE OBJEKTIIVI IR PAREDZEETI DAZHAADIEM MEERKIEM. DAZHAADIEM. Protams, ka reportaazhai eertaak izmantot zoomu, a makro vai portretiem fixus. Es atsleedzos no shiis diskusijas, jo cietpauri nesaprot un bezjeedziigi Tev to skaidrot.
Publicēts: 18.04.09 01:14
 citēt
Gudris:

nemāku...un nezinu vai gribu zināt kā tas notiek zinātniskos terminos...man pietiek ar bilžu piemēriem !

Nu re - tur jau ir tā Tava problēma... Ka Tu negribi neko zināt par foto pamatprincipiem un kā tas viss strādā...
Un ja Tu negribi zināt, tad nafig vispār strīdies ar cilvēkiem, kas grib zināt un arī zin? Tev nešķiet muļķīgi, ka Tu centies pierādīt lietas par kurām neko nejēdz? :) vnk es kaut kā parasti nemaz neiesaistos diskusijās, par kurām es reāli neko nejēdzu...
Tā ka davai - paliec savā "foto-pridurka" līmenī, kam ir pofig ekspozīcija un viss pārējais, bet tikai lūdzu turi muti un neapkauno sevi, kad iet runa par kaut kādām tehniskām lietām - a to i pēc 1000 nika maiņām netiksi vaļā no savas neGudra reputācijas...
Pīs - lai Tev smuks blūriņš bildēs! :face-kiss:
Publicēts: 18.04.09 01:23 labots
 citēt
palaidniex:Portreti - tas jau tikai kroncix uz fikso saliktā un neprecīzi izkropoto bilžu kolāža

manis izgrieztās bildes no kroncix oriģināliem, lai kadrējums vienāds

1. bilde
[url=http://www.postimage.org/image.php?v=gx1gdRei]

2. bilde
[url=http://www.postimage.org/image.php?v=aV2cwx2S]

Tu šitajā labāk skaties - kurā bildē tad ir "labāks" blūrs (jeb varbūt bokeh? Kgan jā - Tev taču pofig)? un vispār jā - definē, kas Tavā skatījumā ir "labs"?
Man kkā tās bildes izskatās diezgan ļoti līdzīgas - nu vismaz tā šķirba ir tik maza, ka nav būtiska... ;)
Publicēts: 18.04.09 01:37 labots
 citēt
Nav man tāda iespēja, bet es diezgan skaidri zinu, ka izpildot šo testu korekti un precīzi (kroncix pats vēl rakstīja, ka tas bija pa ātro taisīts ar dažām neprecizitātēm - bet Tu to protams ignorē...) bildēm būs vienādi "sablūrojies" fons - protams atkarībā no stikla īpatnībām var atšķirties tā zīmējums, bet visādi citādi tas būs identisks, jeb kā palaidniex Tev rakstīja: puslitrs duļķainaas kandžas pēc lieluma (tilpuma) ir tas pats, kas puslitrs caur oglēm filtrēta, dzidra kā asara šņabja.... ;)
bet nu labi - gan jau Tu ar izaugsi un sapratīsi, ka fiksiem optiskā kvalitāte ir daudz labāka...
Kgan tā jau ir - ja Tev ir pofig ekspozīcijai un asumu taisi fotošopā tad laikam jau nav ko cūkām pērles kaisīt - tāpat Tu nenovērtēsi fiksa plusus (bļin - vēl papildus ar kājām jāzūmo? Fakin briesmas :D), tā ka dzīvo vien laimīgs tālāk bildējot meiču pupus ar superīgi sablūroto fonu :face-devil-grin:
Arī es izstājos no diskusijas. Gudris ir neuzveicams pretinieks :D
Publicēts: 18.04.09 01:43 labots
 citēt
Gudris , nu vispār būtu ielicis linku unz pilnizmēra bildēm , jo pēc šiem kadriem nu nekādi neizskatās abi pēc 100mm . 70-200 variiantā krietni mazāk priekšmetu redzams un rodās aizdomas ka šis ir bijis tuvāk objektam bildējamam , no šā viedokļa varētu rasties atbilde ka tāpēc vairāk sablūrots objekts fonā. Šados testos jābut vienādi iekadrētām bildēm lai kautko objektīvi varētu teikt. Tā kā uztaisi vēlreiz testu nevis NA HALJAVU bet pareizi.

Un vispār te pat vizuāli redzams ka bildēs ar abiem objektīviem objekti nav vienāda izmēra
Publicēts: 18.04.09 11:51
 citēt
Gudris:

Nu bet Cerambyx Tu tikko pats atzini ka zuums vairaak bluuro...un man neintresee tas ūdens ir duļķains vai tīrs...jautājums bij kurš vairaak bluuro :face-devil-grin:

nu jopcik - Tu izrādās arī lasīt neproti? :D Tad jau nav brīnums, ka neko nesaproti... lūdzu citē mana komentāra vietu, kurā es saku, ka zūms blūro VAIRĀK??
Publicēts: 18.04.09 12:13 labots
 citēt
lab - padodos. Es patiešām neko nesaprotu - bet par laimi ka ir tāds Gudris, kas man visu paskaidro! Paldies Tev draugs! :face-kiss:
Publicēts: 18.04.09 12:33
 citēt
:D Man liekas, mezhaa celmam aatraak pielektu
Publicēts: 18.04.09 12:46
 citēt
Gudris , nu bet fočis kadrā nav vienāda izmēra uz 70-200 un uz 100 :) . Piebrauc tuvāk ar 100mm un ar 70-200 tālāk un būs tev otrāds efekts.
Publicēts: 18.04.09 13:37
 citēt
Izskataas, ka esi vieeniigais noraizeejies par to kaa bluuro zooms un fixs, ja gribi preciizus experimententus, tad veic pats, nevis palaujies uz 'aatru' roku taisiitiem. pie taa arii paliksim.
Publicēts: 18.04.09 14:14 labots
 citēt
Uztaisiju to testu un ljaushu pikseljpisejiem papetit rimbulishus:

lielaka: farm4.static.flickr.com...

lielaka: farm4.static.flickr.com...
Publicēts: 18.04.09 14:55 labots
 citēt
un kaadus secinaajumus vari tagad veikt gudri?
Publicēts: 18.04.09 15:06 labots
 citēt
...
Publicēts: 18.04.09 15:10
 citēt
Bridgestone Blizzak brauc ātrāk par Dunlop Graspic. Domājiet "atmasku" kā pierādīt pretējo!:face-glasses:
Publicēts: 18.04.09 15:16
 citēt
uztaisiju aptauju:
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 18.04.09 15:18
 citēt
:face-grin: sasar bildēs blurs vienāds ar to starpību ka zoom bilde pati no sevis nav tik asa kā fix bilde.

sasar , tev vajadzēja vēl to Belgium`s Original palielināt lai ir redzams ka kopumā 70-200 kadrs ir neasāks :)
Publicēts: 18.04.09 15:22
 citēt
Par asumu taisniba, makrikjis ir daudz asaks.
Bet te ir viena cita lieta, ko atklashu nedaudz velak...
Publicēts: 18.04.09 15:45
 citēt
Gudri, nebutu man slinkums, uztaisitu vel vienu tadu pashu testu, ar tiem pashiem priekshmetiem, stikliem, paremetriem un rezultats butu pretejs.
Publicēts: 18.04.09 15:53
 citēt
Gudri, pateikshu tev prieksha - kaut mans tests varbut ari izskatas visai precizs, tomer ir pieljauta viena kljuda, kas ietekmeja rezultatu.
Publicēts: 18.04.09 16:07
 citēt
Gudris - zinātnisks pamatojums tavai apskatītajai problēmai ir, tik tas nesaskan ar tevis izvirzīto hipotēzi (absurdumu).
Sev tīkamu atbildi atradīsi kautkur ārzemju forumos, kur tādi paši Gudri spēlējas ar fizikas un optika likumiem un kā "svēto patiesību" postē linkus uz taviem domugraudiem Fotoblogā . :face-devil-grin:
Publicēts: 18.04.09 16:11
 citēt
Es testeju majas apstakljos ar mainigu apgaismojumu. Saule maina virzienu, ari intensitati makonju delj un tas vistieshakaja veida attiecas uz tiem rimbulishiem, ko tu salidzinaji. :face-smile:
Publicēts: 18.04.09 16:14
 citēt
sasar , es pat teiktu dēļ apgaismoja kontrasta 70-200 objektīvā otrā pudele iskatās asāka :)
Publicēts: 18.04.09 16:16
 citēt
PS. 70-200 palielinajuma var redzet, ka bokeh rimbulji ir kantainaaki neka 100mm macro, kaut abiem ir pa 8 blade'iem.
Publicēts: 18.04.09 16:27
 citēt
sasar:PS. 70-200 palielinajuma var redzet, ka bokeh rimbulji ir kantainaaki neka 100mm macro, kaut abiem ir pa 8 blade'iem.

par to ka fix bokeh ir maigāks un zoomam vienkārši lielāka putra to jau visi šeit teica (izņemot Gudri) :)
Publicēts: 18.04.09 16:47
 citēt
Gudri, ko tieshi esi domajis ar vardu labak?
Publicēts: 18.04.09 16:56
 citēt
Nee, nu vienkarshi vienam oktagoni patik, citam bumbulji...
Publicēts: 18.04.09 18:13
 citēt
Gudris , tā arī saki ka man patīk labāk zoom bokeh bet nevis provē iestāstīt kam kāds blurs ir . sasar piemēros praktiski vienāds viņš ir .
Publicēts: 18.04.09 18:20
 citēt
bokeh ir tīri subjektīvs mērījums kurš var patik un kurš var nepatikt. Tavā pirmā piemērā bij reāli dažāds blurs dēļ nepareiza testa. sasara testā tieši otrādi , visas detaļas ir vienādi saskatāmas abos objektīvos ar to starpību ka fix ir asāks , bet zoom ar to nedaudē detaļas fonā. Neskaties uz blur formām bet skaties uz detaļām blurā.
Publicēts: 18.04.09 20:58
 citēt
Gudris vnk ar "labaak" bluuro domaa bokeh rimbulju diametru! skaidrs, ka fixam rimbulji vizuaali buus labaaki, bet Gudris cepas par to, kaapeec pie vienaadiem apstaakljiem vienam vai otram tie bokeh rimbulju diametri atshkjiras! sasar testaa atshkjiriiba ir loti nieciiga (rimbulju diametrs) bet Kroncix testa rezultaats mani ar nedaudz atstaaja neizpratnee, bet visticamaak tur ir pieljauta kaada neprecizitaate.
Publicēts: 18.04.09 21:32 labots
 citēt
Gudris:
sasar:Gudri, nebutu man slinkums, uztaisitu vel vienu tadu pashu testu, ar tiem pashiem priekshmetiem, stikliem, paremetriem un rezultats butu pretejs.

Nu nav tā...zuums bluuro vairaak...kad atradiishu kaut kur netaa zinaatnisku pamatojumu tad ielikshu linku( jo pāgaidam arī jums nav neviens loģisks pamatojums ka tas taa nav)...bet man vismaz ir divi testi kas pāgaidam liecina ka man ir taisnība !

Man jau liekas, ka Gudris vienkārši visus velk uz zoba ar to savu "zūms blūro vairāk". Vienkārši zūms ir neasāks pie vaļējas diafragmas, tāpēc tā var izskatīties. :)

Par teoriju- tā netā ir atrodama jau pirmajā gūgles linkā... www.dofmaster.com... Kā redzi- tur nav atsevišķas sadaļas "dof for zoom vai dof for fix lenses".
Publicēts: 18.04.09 21:56
 citēt
Gudris:portreti nejauc dof ar blūru !

nearvienu fixu nedabūsi šītādi blūru fonā !

Ja tu to raksti nopietni, tad tev derētu saprast, ka fona miglainību galvenokārt nosaka fokālais attālums, lielākā mērā, jo tas lielāks, jo redzams mazāks fona gabals dēļ šaurāka skata leņķa. Līdz ar to fons izskatās izplūdušāks pie lielākiem mm.

Tomēr es domāju, ka tu apzināti joko, jo tu taču redzi, ka VISI tev mēģina rakstīt vienu un to pašu. Bet tu tā kā pret sienu. No tā atliek secināt, ka tev vienkārši patīk provocēt cilvēkus online, telojot tjipa nesaprašu un tādā garā...

Btw- tev derētu joka pēc ieiet Elkorā un paprovēt 135 mm pie 2.0. Tam rimbuļi vai milgainība būs tieši divreiz lielāka kā 135 2.8! Protams, ka 200 mm pie 2.8 tomēr izskatīsies miglaināks, dēļ šaurākā skata leņķa. Tomēr bieži vien ir vērts tos 135 2.0 izmantot, ja gribas, lai būtu saprotams, kas ir redzams fonā, bet tas būtu maksimāli izplūdis. 85 1.2 es gan šiem nolūkiem ieteikt negribētu, jo tam pie diafragmām līdz 1.8 ir diezgan grūti kontrolēt pretgaismu!
Publicēts: 18.04.09 21:56
 citēt
Laurelz:gudris, a ko pats esi ieguvis pieraadot divu nesaliidzinaamu objektiivu (dazhaadiem izmantoshanas meerkiem paredzeetus) saliidzinaashanu? Pastaasti man.
salīdzināt nu gan var gandrīz jebko ar jebko.:face-plain:
Publicēts: 18.04.09 22:03
 citēt
Ak dies, visa šitā cepšanās ar lielā asuma dziļuma 2x crop faktora matricu?

Tāpēc jau pasažierim ir tik aktuāli, lai tas viss KAUT NEDAUDZ izblūrinātos...:(

Paņem taču reizi mūžā pilnā kadra fočuku rokās un fons būs mega-ziepjains pat ar 5.6!!!

Bilde 200mm f8 uz pilnās matricas:
Publicēts: 18.04.09 22:06
 citēt
Gudris:Portreti nu par to jau arii ir runa....zuumi vairaak bluuro fonu...un pajaat kaapeec tas taa izskataas...fokaalaa attaaluma vai da jebkaa cita deelj...bet visi jauc kopaa DOFu ar fona blūru :face-sad:

TEV TAČU JAU 6 REIZES AUGSTĀK TIKA RAKSTĪTS, KA TĀ IZSKATĀS TĀPĒC, KA ZŪMS IR VIENKĀRŠI NEASĀKS PIE VAĻEJAS DIAFRAGMAS, SEVIŠĶI JAU KAUT KĀDS OLIMPUSS!!!

TU NEMAZ NELASI????????????????????????????????????????????????????????
Publicēts: 18.04.09 22:08
 citēt
Gudris:.zuumi vairaak bluuro fonu...

Nu ja! Tad jau laikam varam beigt diskutēt par šo tēmu, vai ne!?
Publicēts: 18.04.09 22:14
 citēt
alchsh:Gudris vnk ar "labaak" bluuro domaa bokeh rimbulju diametru! skaidrs, ka fixam rimbulji vizuaali buus labaaki, bet Gudris cepas par to, kaapeec pie vienaadiem apstaakljiem vienam vai otram tie bokeh rimbulju diametri atshkjiras! sasar testaa atshkjiriiba ir loti nieciiga (rimbulju diametrs) bet Kroncix testa rezultaats mani ar nedaudz atstaaja neizpratnee, bet visticamaak tur ir pieljauta kaada neprecizitaate.

Kā reizi rimbuļu diamters būs vienāds - atšķirsies tā rimbuļa saturs...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt