forum.gif
koncertu fotografeesana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / koncertu fotografeesana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.04.09 14:21
 citēt
padalieties ar pieredzi, kādam objektīvam un kādiem setingiem jaabuut, lai veiksmiigi fotografeetu koncertus..
sapratu, ka obligaati jaabuut manuaalajam rezhiimam, jo gaismas mainaas paaraak strauji, bet kaads buutu optimaalaakais sleedzha aatrums, diafragmas atveerums un iso bez zibspuldzes?
Publicēts: 17.04.09 14:27 labots
 citēt
dažādos koncertos ir dažāds apgaismojums, attiecīgi arī dažādi iestatījumi. fakts, ka gaismas pastāvīgi mainās vairāk liecina par to, ka noderīgāk būtu automātiskos režīmus lietot, nevis manuālos. ;) bet es (un gan jau ne es vienīgais tāds muļķis) tikuntā bildēju tikai M. Končos (mazos un vidēja izmēra) gaismas parasti ir pamaz (mega lielajos vienmēr ir daudz gaišāks), lai gan uz aci šķiet, ka viss spīžo un gaišs kā dienā. :) Attiecīgi ISO virs 800, fragma, cik vien plati veras (labi, ja 2.8 sanāk), ekspozīcija, cik nu pie attiecīgā iso un fragmas sanāk. labāk jau, ja izdodās kādus 1/250 dabūt, bet es esmu končos bildējis arī ar 1/20 (garākais laiks), un pārsvarā apmēram 1/125 un 1/160. tas, ja runa ir par BEZ zibspuldzes variantu.

p.s. alvilsfoto.lv...
šito bildēju bez zibspuldzes klubā "Melnā piektdiena", tur notika grupas All Day Long dzimšanas dienas svinības ar dažādu Latvijas un ne tikai (bija arī Spitfire no Krievijas) piedalīšanos.
Publicēts: 17.04.09 14:31
 citēt
jaabuut stipriem elkonjiem izkarot vietu... grebenja koncertaa saskaitiiju kaadus 10 kas pie skatuves lociijaas... vizuaalaa atminja teic, ka vairaakumam bija tipa 70-200 2,8 baltie canon stikli (nu drusku varu kljuudiities ciparos) :D

nu redz - seedosham grebenim palaimeesies ar 1/20 nokjert kadru, ja kaads metaalists galvu purinaas... kaut gan arii ar izsmeereetu galvu buutu interesanti, bet ja visas bildes buus taadas - arii buus shvaki...
un iso lielumu arii - ne visiem var likt augstu - vecaakie modelji bildi sakjeeza, protams, jo jaunaaks un krutaaks (prof. zinjaa) jo lielaaku iso varees uzikabinaat...
taa redz - katram jautaajumam daudz pretjautaajumu...
Publicēts: 17.04.09 14:34
 citēt
Optimālais slēdža ātrums, diafragma un iso būs tāds,lai būtu pareiza ekspozīcija,neizsmērēts attēls.Lai veiksmīgi nofotogrāfētu koncertu,neklausi nevienu,kurš uzrakstīs iso 800,f2,8,s1/100.nobildē,paskaties,izdari secinājumus un labojumus pats.Nav jau ar filmu jābildē,un koncerts arī ilgst pietiekami ilgi.
Publicēts: 17.04.09 14:40
 citēt
neogaidiit nevar - tur jau taa lieta, ka lielajos koncertos ljauj bildeet tikai pirmaas 3 dziesmas un laika eksperimenteet vai gaidiit kaut ko gluzhi nav..
Publicēts: 17.04.09 14:42
 citēt
spirit:noteikti bez zibspuldzes, zibspuldze koncertā sabojā visu noskaņu un gaismu.

šitam izteikumam te pat blogā atradīsies daudz oponentu, piemēram, NilsS. :) un arī, piemēram, es. :D atkarīgs no gaismām, kādas konkrētajā pasākumā ir. mēdz gadīties, ka zibspuldze ir vienīgais glābiņš. es koncertos bildēju gan ar zibspuldzi, gan bez tās.

turklāt, zibspuldzi var izmantot dažādi, piemēram, aizstiept vispār skatuves otrā pusē un bliezt tai PRETĪ (tipa, kurš stiprāk :D). lūk piemērs:

Publicēts: 17.04.09 14:44
 citēt
www.fotoblog.lv... re ku laba un stikls mineets 17-50. bet protams - jaaskataas kas par koncertu, jo distance var buutiski atshkjirties
Publicēts: 17.04.09 14:54
 citēt
spirit, kā jau teicu, tas atkarīgs no konkrētā pasākuma un tajā esošajām gaismām.
Publicēts: 17.04.09 14:54
 citēt
nu es nesen fotografeeju vienu koncertu, kur zibspuldze bija kategoriski aizliegta, tapeec arii bija jautaajums par fociisanu bez zibspuldzes.
bet, spirit, ļoti gribeetu redzeet piemeerus :)
Publicēts: 17.04.09 15:04
 citēt
spirit:Es bildējot tās 3 dziesmas parasti nomainu objektīvus vismaz 5 reizes.

No Tevis noteikti bodiju nepirkšu. Putekļu tur vairāk, kā smilšu jūrmalā! :D
Publicēts: 17.04.09 15:11
 citēt
ui, nezināju, piedod. izsaku līdzjūtību! :face-angel:
Publicēts: 17.04.09 15:16
 citēt
gaisais stikls man bija - 50mm 1.4, bet 1.4 ir paaraak saurs fokusa diapazons, lai ekperimenteetu koncertaa ;)
Publicēts: 17.04.09 15:18
 citēt
ir jau arī platie gaišie fiksi ;)
Publicēts: 17.04.09 15:31 labots
 citēt
spirit:daudz bildējot piemēram depo un mp, es jau zinu ko gaidīt...

bieži bildē Depo?
Publicēts: 17.04.09 15:32
 citēt
klausi spirit un ekoistu
reku
www.fotoblog.lv...
bildēts pamatā ar S 18-50 2.8, un fiksiem C 50 1.4 S 30 1.4
zipene minimāli tikai lai piegaismotu kur pietrūkst :)
Publicēts: 17.04.09 15:32 labots
 citēt
spirit:vienu brīdi uj ku bieži.

vairs nē?

(es tur ar savu muzikālo punk/alco bandu uzstāšos 16.maijā)
Publicēts: 17.04.09 15:35
 citēt
Tiesa ieteiktu pa pirms tomērt aiziet un kaučkur papraktizēties kāds pārs reizes un tad parādīt rezultātu, kādam zinošam, kas palīdzēs pakonsultēs nu tas tev nesanāca tāpēc un shitais tamdēļ....-
Publicēts: 17.04.09 15:59
 citēt
jaa, pieredzi tiesaam vajag. vnk toreiz vajadzeeja zhurnaalam labas bildes un daudz, tapeec neatljaavos eksperimenteet, bet vismaz tagad zinu, ka iso vajag 800 likt :)
paldies par padomiem - domaaju, ka apmeeram zinu, ko dariisu naakamreiz :)
Publicēts: 17.04.09 16:40 labots
 citēt
alvils:
spirit:noteikti bez zibspuldzes, zibspuldze koncertā sabojā visu noskaņu un gaismu.

šitam izteikumam te pat blogā atradīsies daudz oponentu, piemēram, NilsS. :) un arī, piemēram, es. :D atkarīgs no gaismām, kādas konkrētajā pasākumā ir. mēdz gadīties, ka zibspuldze ir vienīgais glābiņš. es koncertos bildēju gan ar zibspuldzi, gan bez tās.

turklāt, zibspuldzi var izmantot dažādi, piemēram, aizstiept vispār skatuves otrā pusē un bliezt tai PRETĪ (tipa, kurš stiprāk :D). lūk piemērs:

tieši tā, zibsenes var izmantot, ir muļķīgi neizmantot iespējas, ko dod tehnika.
Publicēts: 17.04.09 18:27
 citēt
norča, pirmkārt... dažādi stili, gaumes tāpat. smaidu, atminoties Tavu skaisto bildi ar diviem darbarīkiem, kurus šopā padarīji līkus. :D nu, redzi, katram savs!

otrkārt, bilde piemēram ielikta, nevis lai parādītu, kā visu laiku (un tikai tā) jābildē koncertos, bet to, ka zibspuldzi var izmantot dažādi. NilsS piemēram piemīt pavisam pavisam citādāks stils. Bildes ne salīdzināt, bet tāpat tiek izmantota zibspuldze. :)
Publicēts: 17.04.09 21:25
 citēt
tam, ko minēja Alvils sākumā, plus mauc ar sēriju. Kāds no sērijas kadriem vienmēr būs asāks
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):