PIeliek filtru,kas nonem visu lieko dumakus utt,tad kvalitate ir norm+raw ja pec tam apstrada,tad ir ok ,ta es daru ar 18-135mm+Hoya Protector Pro1 Digital atskiriba ir diezgan liela
mortins:Varbut kadam ir bildes ar 18-200mm Nikon objektivu?
Man lielākā daļa bilžu ir ar 18-200, dikti ērts ceļojumiem. Nav pārāk gaišs, bet fokusējās ātri. Ja draudzējās ar photošopu - izvilkt var visu no jebkuras bildes. Var peizāžas bildēt un portretus. Universālis. Bet kas der visam - neder nekam. Lieto viņu ļoti daudzi - pat profesionāļi. Cena/kvalitāte. Un nav jāstaipa līdzi daudzi stikli. Bet ar citiem stikliem var dabūt labākas bildes - ja paspēj nomainīt uz vajadzīgo īstajā brīdī.
18-200 kā universālis dinnakts gaišajam laikam ir ļoti labs. Patīk tas, ka droši var doties ceļojumā ar vienu objektīvu. Nu Ja vien lietotājam nav pretenzijas uz Augsto mākslu
nu par to naudu es nez.. tad labak pieperc klat kadu 55-200, kas ir pa 3x letakam naudam un bus tev ta pati kvalitate. Bus 2 objektivi ko mainit. Cilveks slinks pec dabas, ko lai saka
kurlands:nu par to naudu es nez.. tad labak pieperc klat kadu 55-200, kas ir pa 3x letakam naudam un bus tev ta pati kvalitate. Bus 2 objektivi ko mainit. Cilveks slinks pec dabas, ko lai saka
un kamēr maina pielasa pilnu ar putekļiem... un tad topiki - ka saskrāpēt pieķēzīto matricu...
Pag,man jau gan vēl nav spoguļkamera,bet pašlaik izglītojos ,tad nu arī nevaru izšķirties no šiem diviem objektīviem : 1.Nikon AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED vai 2. NIKON 16-85MM F/3.5-5.6G AF-S DX ED VR ar tādu domu ka citam objektīvam vēl igi nesanāks
kurlands:nu par to naudu es nez.. tad labak pieperc klat kadu 55-200, kas ir pa 3x letakam naudam un bus tev ta pati kvalitate. Bus 2 objektivi ko mainit. Cilveks slinks pec dabas, ko lai saka
un kamēr maina pielasa pilnu ar putekļiem... un tad topiki - ka saskrāpēt pieķēzīto matricu...
18-200 tāds arī ir, kā normālos aprakstos webā teikts. Pietiekoši var piekasīties, bet ir savas labās puses. Kā universāls noderīgs, nav jādomā par objektīvu maiņu, kad smiltis iet pa gaisu. Mazāk garām palaistu kadru. Svara aspekts (kad visa sava iedzīve uz muguras). VR reāli strādā. Tuvā distancē 200 mm vairāk līdzinās 135 mm, nevar funkcionēt kā 2.8 (arī zīmējuma ziņā), aberācijas, redzams noēnojums stūros pie atvērtas diafragmas, diezgan stipras deformācijas pie 18 mm ('distortion') utmldz. Bet - jo vairāk bildē, jo vairāk saproti, ka no paša daudz kas atkarīgs. Tā ka viss atkarīgs no pielietojuma, konkrētām vajadzībām. 16-85 kvalitātes ziņā ir labāks.
Nezinu kā ir ar Nikon stiklu, bet Sigminiekam ar parasto zibspuldzi neko vairs nenobildīsi, jo objektīvs rada lielu ēnu.. bet man ar ārējo zibeni tas problēmas nerada.
Kad pirku savus, 18-200 arī bija kā variants. Pārdomāju. Paņēmu 16-85VR + 70-300VR. Ja ir lietas ko nenožēloju tad tā ir šī. Katram gan savas vajadzības..