Sakarā ar to, ka lēnā garā domāju par cita fotoaparāta iegādi, man rodas jautājums par objektīva kalibrēšanu. Respektīvi, vai visi front un back fokusi ir arī lēcām vai tikai fotoaparātiem? Ja ir arī lēcām, tad kā es varu zināt, vai lēcas fokuss ir pareizs uzliekot uz cita fotoaparāta? Ja nav pareizs, tad kā var zināt vai tā ir lēcas vai fotoaparāta kļuda. Būtu baigi labi, ja kāds varētu apstāstīt vai iemest kādu linku pa šitām tēmām.
mēdz būt gan fočika, gan stikla kļūda ir fočiki, kam var uztaisīt profilu konkrēts stikls uz konkrēta body (stiklu skaits, ko rumpis atpazīšt ir ierobežots) un var piekalibrēt precīzi labāk kalibrēšana strādā uz fixiem, jo zūmiem var būt peldoša neprecizitāte
Skaidrs, ja lēcai ir nepareizs fokuss, pēc kalibrēšanas informācija par fokusa nobīdi tiek ierakstīta pašā objektīvā vai bodijā? Par piemēru var ņemt kaut vai to pašu 50mm f1.4 Man šito vajag zināt, lai pārbaudītu pašu bodiju uz nepareizu fokusu.
pareizāk ir nopirkt precīzu stiklu. un nevajag kautrēties tirgotājus pačakarēt notestējot vairākus objektīvus uz ticama/kalibrēta fočika. canon servisi visā pasaulē ir totāla parodija.
Gudris:un kā tādu testu var veikt pirms pirkšanas...tad jau drīzāk nopērc notestē...un 14 dienu laikā nes atpakaļ ja nav kā vaig fokuss [url=www.pateretajiem.lv]www.pateretajiem.lv[/url]
Man Canons vienu 70-200 2.8 IS pāris gadus iepriekš paņēma atpakaļ bez vārda runas.
Tiesa gan, šaubos, ka tas iespējams kaut kādā Elkorā...moš saderam uz kaut ko, ka nekas nesanāks!?
nee! fokusam jabut 5.67mm uz priekshu (ja oly, tad 6.87). ja ir tur kur teemeeji, kamerai ir slowfokuss, nepaspej dafokuseties tos 5.67 vai 6.87mm talak! tas viss protams pie 100mm makroobjektvia. citiem parrekjini pats!