Ir tā, ka līdz šim man bija fotoaparāts Kodak C643 ( saite: www.kodak.com... ), kas ir diezgan sliktas kvalitātes, jo grauž ārā troksni pat gaišā dienas laikā un pie tam - ļoti biezs un neparocīgs. Laiciņš pagājis un derētu jauna fotokamera. Galvenais uzsvars tiek likts uz to, ka vajag parocīgu kameru - plānu! jāstiepj būs pilnīgi visur, tāpēc tas ir ļoti svarīgi.
Pirmkārt, es gribu zināt vai 100Ls robežās ko tādu var nopirkt? Otrkārt, vai ar tādu nebūs tik pat "grūti" fotogrāfēt kā ar manu bijušo Kodaku? Pats acis sākumā metu uz Nikon Coolpix S210. Nav ideāli plāns, bet nu tā daudz maz.
Varat pakomentēt manu izvēli un ieteikt varbūt ko nedaudz dārgāku, bet labāku un tā! Būšu tiešām ļoti pateicīgs!
interesants galvenais kritērijs: "plāns"... parasti visi grib kameras, kas izskatās "biezas". bet tas tā, ja nopietni, par 100 Ls pēc definīcijas nebūs labas kvalitātes sliktos apstākļos. gaišā dienā pie ISO 100 gan "troksnim" nevajadzētu būt. nopirku saviem bērniem (4 un 6 gadi) Canon A470, lai bildē, kas prātā ienāk, nav plāns, bet mazā rociņā var noturēt. var dabūt veikalā par 60 Ls.
Canon A1000 buus gana laps. arii divpirkstu AA (x2) darbinaams nav paarbaazts ar nevajadziigaam funkcijaam nav daargs, nav digitaalaa zuuma, ko arii nevajag .. i pixelji, ja vajag - potjanjet :face-surprise:
Esmu gan iesācējs visā šajā lietā ( arī Fotoblogā), bet man personīgi simpātiska liekās Sony DSC-W55. Maksāt varētu arī ap ls 100. man pašam gan ir Olympus, bet tā ir nedaudz "biezāka". Sony DSC- W55 man stipri patīk. Protams, plānajām kamerām nav lielo Zumu, tas ir pašsaprotami.
visi viņi kakas! ja viņiem ir labi SLR un DSLR tas nenozīmē ka ziepji ir labi!
ņem vai nu Panasonic LUMIX. tas TZ5 ko annirs teica baigi labps! vai arī kāds vecāks modelis no TZ sērijas. arī LX sērijai nav ne vainas, tik optika bishku sudīgāka. bet Lai vai kā, viņiem VISIEM ir LEICA 's optika un tas jau vien dod afigennu kvalitāti (rock)
pašam pirms DSLR iegādes bija FZ8 no Lumix aparāts zvērā, bet Tev neder, jo tev vajag plānu !
Bet DSLR panim, gan ir KAKA. veikalā paspaidīju to G1 , pretīgs.
nepārspīlē, Coop, nav jau tā, ka visi kakas. Un runa jau iet par labu ziepīti, nevis par spoguleni. Pie tam vēl - par PLĀNU ziepīti. Omeprazols grib plānu, labu ziepīti - kas tur slikts? Tāpēc es palieku pie Sony DSC-W55. Vai Panasonic FZ8 gadienā nav tomēr no "pusbiezajiem"?
semais:nepārspīlē, Coop, nav jau tā, ka visi kakas. Un runa jau iet par labu ziepīti, nevis par spoguleni. Pie tam vēl - par PLĀNU ziepīti. Omeprazols grib plānu, labu ziepīti - kas tur slikts? Tāpēc es palieku pie Sony DSC-W55. Vai Panasonic FZ8 gadienā nav tomēr no "pusbiezajiem"?
NU jā biku pārspīlēju, bet nu ko lai sakavienkārši pašam ir bijusi nelaba pieredze gan ar oly , gan sony, gan canon ziepjiem!
shvaboc:aha,it īpaši ņemot vērā ka G1 ta spoguļa nemaz nav
G1 pirmā bezspoguļu digitālā fotokamera ar maināmiem objektīviem no Leica
Ja no leica tad jau būtu labi, bet tas ir no Panasonic. tas ka Leica pārdod savu LABO optiku panim, nenozīmē ka panis sāk ražot tādas pašas kameras kā leica!
Tad nu tā, neesmu vēl nopircis jaunu kameru, taču kaut kad drīzumā to jau taisos darīt.
Skaidrs ir viens - mazu, lētu un reizē kvalitatīvu, protams, nopirkt nevar. Pašlaik ir sagrabināti ~ 150Ls un man vairs nevajag mazu aparātu, bet gan tādu, lai var pats konfigurēt un pielāgot apstākļiem.
Any ideas ko varētu pirkt par apmēram 150-170Ls? Es laikam jau veikalā nevarēšu visām kamerām pārlasīt manuāļus un iztestēt, tāpēc gaidu kādus ieteikumus no pieredzējušu cilvēku puses.
Aizej uz Elkor vai kādu citu veikalu, kur plašā izvēlē piedāvā kameras,paņem rokā, apčamdi, pabildē, izvērtē, nu nedomāju, ka kāds tev varēs caur forumu ieteikt ko jēdzīgu, jo cik cilvēku, tik viedokļu! Apdomā manu variantu.
no pieredzes, Canon, Sony un Fuji ziepishi ir looti pat labi. esmu bildejusi ar pwershot G6 un kautkadu IXUS,kas bija mazaks par telefonu, un Sony, ari plakanu ka telefonu. fuji 5600 atri, skaistas krasas, laba kvalitate. un nav dargi.
mamma nupat nopirka kautkad u Olimpusu pa 150Ls, genialakais makro!
shvaboc:aha,it īpaši ņemot vērā ka G1 ta spoguļa nemaz nav
G1 pirmā bezspoguļu digitālā fotokamera ar maināmiem objektīviem no Leica
pirms panasonica G1 tika izlsiztas gan Leica M8, gan Epson tālmēra kamera, kuras ir bezspoguļa digitālie tālmēri ar maināmiem objektīviem. G1 ir pirmā lētajā galā