forum.gif
18-55mm VR Filtri
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / 18-55mm VR Filtri
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.04.09 18:08
 citēt
Vai var uzkruvet filtru 18-55mm VR objektivam???:face-plain:
Publicēts: 22.04.09 18:10
 citēt
ja ir vītne,tad var.
Publicēts: 22.04.09 18:10
 citēt
uzkruvet nevar, uzskrūvēt var.
Skaties diametru un pērc filtrus
Publicēts: 22.04.09 18:17
 citēt
Diametrs 52mm
Tad var vai nevar??? :D
Publicēts: 22.04.09 18:18 labots
 citēt
52mm diametrs vaidzetu but

mortins:Diametrs 52mm
Tad var vai nevar??? :D

Tak tev saka, apskaties vai ir plastmasas vitne prieksa. Manam 18-55 bez VR ir
Publicēts: 22.04.09 18:21
 citēt
nu nevar tak - tas vr mirklii nopurinaas nost to filtru
Publicēts: 22.04.09 18:25
 citēt
:face-surprise:
Publicēts: 22.04.09 18:46
 citēt
Maris:nu nevar tak - tas vr mirklii nopurinaas nost to filtru

Nopurinas.. :D gribetu redzet to skatu ka purina ka roka tric :D
Publicēts: 22.04.09 18:47
 citēt
Nevar tad jo naw kur pieskruvet, ja? :face-plain:
Publicēts: 22.04.09 19:08
 citēt
mortins:Nevar tad jo naw kur pieskruvet, ja? :face-plain:

neticu nevienam vaardam, raadi bildi
Publicēts: 22.04.09 19:09
 citēt

rekur ir viitne tev arii jaabuut 52mm
Publicēts: 22.04.09 19:16
 citēt
ja man tads ir!
www.24.lv...
shitam ir jader :)
Publicēts: 22.04.09 19:21
 citēt
Ja tu nezini vai tur var uzlikt filtur vai nevar, kāpēc tad tu iedomājies, ka tev VAJAG filtru un kādu? :)
Publicēts: 22.04.09 19:25
 citēt
Es jautaju pa citu objektivu un teica ka kvalitate galiga pakala, tad man Neviens teica ka uzliektu filtru Hoya Protector Pro1 Digital butu oki.
Tagad es iedomajos varbut javam kas man pagaidam ir 18-55mm uzliktu to filtru, tad es prasiju nevienam vai var uzlikt.... (utt) Un tad es nevareju izdomat vai ta ir vitne vai naw! :D
Publicēts: 22.04.09 19:41
 citēt
nu blja.... topiks sleegts
Publicēts: 22.04.09 19:47
 citēt
Kā var neredzēt vai objektīvam priekšā ir vītne vai nav? :D
Publicēts: 22.04.09 19:57
 citēt
:D
Publicēts: 22.04.09 20:23 labots
 citēt
mortins:Es jautaju pa citu objektivu un teica ka kvalitate galiga pakala, tad man Neviens teica ka uzliektu filtru Hoya Protector Pro1 Digital butu oki.

Kas tas par filtru, kas uzlabo attela kvalitati??? NEVIENS filtrs neuzlabo attela kvalitati. Jo mazak filtru, jo bilde bus kvalitativaka. Vienigais ko es lietoju ir UV filtrs, lai pasargatu objektiva stiklu no mehaniskiem bojajumiem. To pasu funkciju pilda visi parejie filtri + nak kada ficha, atkariba no filtriem - polarizejosie, infra sarkanie, krasainie utt

CerambyX:Kā var neredzēt vai objektīvam priekšā ir vītne vai nav? :D

man ari tas nav saprotams.. :face-surprise:
Publicēts: 22.04.09 20:26
 citēt
:face-plain:
:D
Publicēts: 22.04.09 20:33
 citēt
kurlands:NEVIENS filtrs neuzlabo attela kvalitati. Jo mazak filtru, jo bilde bus kvalitativaka.
sure! filtrus lieto, lai pasliktinātu kvalitāti.:face-smile: tie filtri, kuri lielākā mērā pasliktina kvalitāti, dārgāki.:face-plain:
Publicēts: 22.04.09 20:37
 citēt
aaaa :face-plain:
Publicēts: 22.04.09 20:49
 citēt
man teica ka Hoya Protector Pro1 Digital filtr nonem visu lieko nost!
Publicēts: 22.04.09 21:02
 citēt
Tas pats filtra nosaukums vien jau ir inspirējošs, nah viņu kkur jaskrūvē, mok pietiek ka viņš tev vislaik kabatā līdzi?
Publicēts: 23.04.09 10:14
 citēt
Tak ko tu nemies te,pec nost to filtr un skruve klat,tas ir ka kuram noder tas filtrs,citiem defekts,piemeram man efekts,es lietoju uz 18-135mm DX objektivu,ne suuda labaka kvalitate bez to siklu,uz ainavam noder,
Publicēts: 23.04.09 10:17
 citēt
Kas tas par mulkibam,ka neuzlabo filtrs,kas aiztur UV starus,gribi teikt pasliktina kvalitati :D lol vecit,nez...polarizaciajs filtrs dod atkal efektu,tur ir cita runa,,bidlejot pirms sava filtra nav kontrastu tik laba u ndumaku ir bildes,ar filtru tas visu nonem u ndaudz palidz....:face-devil-grin: ai, sviests ar jums..:face-grin:
Publicēts: 23.04.09 11:17
 citēt
Neviens, lol vecit, nez, tu kalnos vislaik bildē, ka UV vajadzīgs? :))
Sviests nav ar mums, sviests ir ar tevi!
Publicēts: 23.04.09 11:19
 citēt
mortins, tici man, tu vari iztikt bez tā filtra :)
Publicēts: 23.04.09 11:50 labots
 citēt
Jebkurš filtrs zog asumu un gaismu! Pilnīgi jebkurš!
Nav izgudrotas vēl tādas neredzamas un neko neatstarojošas un gaismu nezogošas substances, kuru uzskrūvēt uz objektīva...
Dārgie zags mazāk asumu, bet , piemēram, CPL var būt cik dārgs gribi - savus 2 stopus tāpat nozog ka čaukst...

Atliek tik izsvērt katram pašam priekš sevis - vai filtra sniegtais efekts (dzidrākas krāsas, kontrole pār atstaroto gaismu, dažādie efekti) atsver asuma un gaismas zudumu bildējot...
Publicēts: 23.04.09 12:07
 citēt
nee, nu viss ok. man arii ir dazhi "quality worsening" filtri... ljoti labi. viitnes nav, bet es ar skochu pieliimeeju...
peerc droshi. un peec tam veel un veel, un veel...
Publicēts: 23.04.09 13:13 labots
 citēt
Briedi,netaisos bojat matricu bildejot ari bildes pret sauli un ainavam,kapec kalnos uzreiz :P:face-devil-grin:,jebkura gadiijuma vajadziga stelle,nez,man nekas nav ar asuma zudumu jebkura gadiijumaa...nu ne vnm vins man ir virsuu uzskruvets,lieku,ja zinu,ka ir saulaina diena un ir labi makoni,tad jebkura gadijuma saudzeshu matricu un likshu vinju virsu ;p
Publicēts: 23.04.09 13:19
 citēt
Neviens:Briedi,netaisos bojat matricu bildejot ari bildes pret sauli un ainavam,kapec kalnos uzreiz :P:face-devil-grin:,jebkura gadiijuma vajadziga stelle,nez,man nekas nav ar asuma zudumu jebkura gadiijumaa...nu ne vnm vins man ir virsuu uzskruvets,lieku,ja zinu,ka ir saulaina diena un ir labi makoni,tad jebkura gadijuma saudzeshu matricu un likshu vinju virsu ;p

Interesanti kā saule var sabojāt matricu un kā tas filtrs to pēkšņi paglābs??? ::face-devil-grin::face-devil-grin:
Un to ka nezog asumu esi tā metodiski pārbaudījis vai uz pirmo acu uzmetienu jpeg Low quality mode atšķirības nav? :D
Publicēts: 23.04.09 13:24
 citēt
Lai puika pats izdoma,vai vinam vajag vai nee, :face-monkey:
Publicēts: 23.04.09 13:27
 citēt
palaidniex:
Neviens:Briedi,netaisos bojat matricu bildejot ari bildes pret sauli un ainavam,kapec kalnos uzreiz :P:face-devil-grin:,jebkura gadiijuma vajadziga stelle,nez,man nekas nav ar asuma zudumu jebkura gadiijumaa...nu ne vnm vins man ir virsuu uzskruvets,lieku,ja zinu,ka ir saulaina diena un ir labi makoni,tad jebkura gadijuma saudzeshu matricu un likshu vinju virsu ;p

Interesanti kā saule var sabojāt matricu un kā tas filtrs to pēkšņi paglābs??? ::face-devil-grin::face-devil-grin:
Un to ka nezog asumu esi tā metodiski pārbaudījis vai uz pirmo acu uzmetienu jpeg Low quality mode atšķirības nav? :D

Aiztur UV starus un ja,ja kas boja ga namtricu,ja neesi pamodies,ne bildeju RAW,viena bilde ar tiem pashiem parametriem bez filtra,otra ar,datoraa salidzinaju,pilsetas dumakus aizvaca un uzlaboja krasas un tonus,nekas daudz vispar nav japalabo, :P :face-devil-grin::face-devil-grin: nav mana problema ja shauj ar jpeg low :face-glasses:
Publicēts: 23.04.09 13:29
 citēt
mortins:man teica ka Hoya Protector Pro1 Digital filtr nonem visu lieko nost!

nav taisniba - sinii gadiijumaa visu lieko nonem objektiva vaacinsh
Publicēts: 23.04.09 13:36 labots
 citēt
Neviens:
Aiztur UV starus un ja,ja kas boja ga namtricu,ja neesi pamodies,ne bildeju RAW,viena bilde ar tiem pashiem parametriem bez filtra,otra ar,datoraa salidzinaju,pilsetas dumakus aizvaca un uzlaboja krasas un tonus,nekas daudz vispar nav japalabo, :P :face-devil-grin::face-devil-grin: nav mana problema ja shauj ar jpeg low :face-glasses:

Ņu, ņu...

P.S.
Esi redzējis kādu UV-Staru "sagrauztu" matricu? :face-devil-grin:
Publicēts: 23.04.09 15:32
 citēt
Sūds par UV stariem un nelielajiem kvalitātes zudumiem - tomēr patīkami apzināties, ka ja nu kkādi sūdi sanāk, tad saskrāpēsies stikliņš pa 15ls nevis objektīvs pa 300Ls, piemēram...
Publicēts: 23.04.09 16:41 labots
 citēt
palaidniex:
Neviens:

Ņu, ņu...

P.S.
Esi redzējis kādu UV-Staru "sagrauztu" matricu? :face-devil-grin:

Jaa esmu gan, pasham sev....nodedzinaja sony F-717 matricu,ari sony a100,saka glukot un sadega matrica,kvalitate man nezud katra zinja,nez,kas tas par UUber filtru,kas domtas efektu gushanai,shis man nav efekteim,bet gan lai pasargaru pashu objektivu un plus man aizvac lieko,kas man tracina fotografijas un man vieglak apstradat.Ta ka,pasham savs. :face-devil-grin:
Publicēts: 23.04.09 16:42
 citēt
CerambyX:Sūds par UV stariem un nelielajiem kvalitātes zudumiem - tomēr patīkami apzināties, ka ja nu kkādi sūdi sanāk, tad saskrāpēsies stikliņš pa 15ls nevis objektīvs pa 300Ls, piemēram...

Nu tas ir vienīgais arguments...
Bet labāk tāpēc labus stiklus neaizdot un glabāt kā acuraugu.
Tiesa to izdarī ir grūāk nekā pateikt...
Publicēts: 23.04.09 16:50
 citēt
Neviens:
Jaa esmu gan, pasham sev....nodedzinaja sony F-717 matricu,ari sony a100,saka glukot un sadega matrica,kvalitate man nezud katra zinja,nez,kas tas par UUber filtru,kas domtas efektu gushanai,shis man nav efekteim,bet gan lai pasargaru pashu objektivu un plus man aizvac lieko,kas man tracina fotografijas un man vieglak apstradat.Ta ka,pasham savs. :face-devil-grin:

Nesalīdzini ziepi ar Spoguli.
Otrkārt - ja skolā nebastoji fiziku - zināsi, ka UV starojumu stikls visai nopietni aiztur un pat sūdīgākajā kit-stiklā ir pietiekams sters ar lēcām, kas to UV nograuzīs un tas UV filtriņš neko daudz vairāk nenoēdīs. Tad jau tik pat labi sačakarēs ar UV filtriņu...
Jā piešķirs dzidrākas krāsas, jā noņems dūmmaku, bet arī mazliet pačakarēs asumu - netici paeksperimentē kā nākās...
Šeit gan jāpiebilst, ka jo lētāks filtrs, jo mazāks būš dūmmakas novākšanas efekts un jo lielāks asuma sačakarējiens... ;)
Tam, ka aizsargās mazliet galveno lēcu - tas laikam ir vienīgais (patiesais un naepstrīdamais) pluss, kas piemīt lētam filtriņam.
CPL ir citiem mērķiem, bet arī tas noēd stingri gan asumu, gan gaismu.
Publicēts: 23.04.09 17:07
 citēt
Kaads ir fizikaalais pamatojums asuma chakareeshanai? Tipa stara lauzšana un attiecīga nobīde? :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):