forum.gif
FAQ Kā uzskrūvēt bildes reitingu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / FAQ Kā uzskrūvēt bildes reitingu?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.04.09 16:40
 citēt
Tiem kuri ir aktīvi reitinga fanāti varbūt arī noder, bet nu vairums no viņiem tāpat jau zin.

Idejiski, kas ir laba bilde?
- bilde kuru pamana, tātad visu lomu nospēlē mazā bildes ikoniņa.
Viendien ielādēju manā skatījumā labu bildi, bet nu pelēka un neizteiksmīga, bez košiem krāsu lūzumiem.. pats ar aci starp bildēm savu nepamanīju :D

Kritika?
- fotoblogā tādas nav, ir tikai iespēja uzvārīt punktus, ja tev ir savs kolektīvs. Cik bieži var redzēt bildes ar ideju (noteiktai indivīdu grupai saprotamai), ar pārlieku lielu fotošopu, pār-asināts, pār-krāsots, pārlieku kontrastains.
Tad kāda jēga izlikt bildi kritikai? Ja fotoblogistiem vieglāk nospiest podziņu patīk (ekvalents 555) nekā rakstīt vēl komentāru un pihināt vērtējumu.

Ko bildēt?
- Saullēkts, labi nobildēt ir grūti, bet fotoblogam der jebkāda, sliktas reti izdodas, idejiski - jūra+saule+akmeņi, viss.
- Jūra, bez laivas krastā vai ūdenī vai kāda putna nekam neder, ja saulrietā tad ekstra punkti :)
- Porteti jeb kā nobildēt smuku Latviešu meitu? Vairumam portretu komentāri - modele laba, smuka, bet bilde so so. Trāpi kadra centrā un vērtējums būs.
- Krūtis, tur nav komentāru.. atskaitot 5D Markistus :face-devil-grin:
- Putni, dzīvnieki un kukaiņi, diemžēl redzot dažu labu centienus parādīt reti sastopamos, beidzas ar fiasko, citiem tas nekas neizsaka - dzīvnieks ir dzīvnieks.
- Auto, bezjēdzīgi fotografēt.. jūtama reklāmas piegarša, vai pārākuma sajūta, ka tev iespējams tas auto pieder.
Publicēts: 23.04.09 16:48
 citēt
Un kurš pateiks "Tā noteikti nav!" ?
Publicēts: 23.04.09 16:49
 citēt
veel labi straadaa visaadas miglas un piemonteeti dziivnieki peizaazhaa...
veel straadaa 555 likshana pa labi vai kreisi, cukurvates karinaashna uz ausiim
staaja un mugurkauls...
Publicēts: 23.04.09 16:49
 citēt
eu - a labs - Piecdimensiju marksisti... tie iipashi ortodoksaali...
Publicēts: 23.04.09 17:02
 citēt
piedāvājums - nefotogrāfēt vispār :face-grin:
Publicēts: 23.04.09 17:11 labots
 citēt
Galvenais ir panākt to, ka kāds Tevi pievieno favorītos (jo bieži vien nav tak laika skatīt visas galerijas bildes, tāpēc apksata un sabalso tik par saviem favorītiem) - ir divi veidi kā to panākt:
1) liekot iekšā patiešām lieliskas fotogrāfijas - kad cilvēks, Tevi pievieno favorītiem dēļ tā, ka viņam patīk Tavas bildes. Bet tas vispār nav vieglākais ceļš, tāpēc ir otrs variants:
2) daudz nešķirojot balsot par citu bildēm, vākt "popularitatātes" punktus pierakstot papildus sviestainu komentāru, piedalīties plenēros, likt izcili saviem draugiem utt.

Kā rezultātā šādiem lietotājiem vienmēr būs kādas 10-15 balsis vairāk nekā ja līdzīgu bildi ieliks "jauniņais". Tiesa ja bilde ir izcila, tad to var mazāk novērot - jo izcilu bildi novērtēs jebkurā gadījumā (tā kā tas protams būtu vispareizākais - nečīkstēt par reitingiem un celt savu meistarību un bildēt patiešām labas bildes).
Vislabāk jau tas ir redzams viduvējām bildēm, kur atsevišķi autori (vārdos jau nesaukšu, bet var FotoTopu paskatīt) var likt jeb ko, bet tāpat bildes reitings uzkāps līdz 6.4-6.45, kaut arī līdzīgas kvalitātes viduvēja bilde no nepazīstama lietotāja, labi ja sakrās 6.35-6.38.

bet pie tā jau ir pierasts :D
Publicēts: 23.04.09 17:27
 citēt
Publicēts: 23.04.09 17:43
 citēt
protams, ka shis topiks jaauztver ar ironiju! un taa tas arii noteikti bija domaats, taa kaa links uz psihologu konsultaaciju bija lieks! :) nu ar saulrietiem var uzkachaat reitingu (ciparu) bet ne reitingu kaada cita fotograafa aciis! lai saulrietu slikti nobildeet ir jaapacenshas! :D a ideja tur nulle! es lielaakoties atdotu savu IZCILI par ideju, nevis par shopaa uzdziitaam kraasaam! bet pa lielam uz mani straadaa TIKAI UN VIENIIGI thumbnail (mazaa bildiite) .... bildes autoru izlasu tikai peec tam! :)
Publicēts: 23.04.09 17:49
 citēt
Kas ir pinpis?
Publicēts: 23.04.09 17:50
 citēt
alchsh:protams, ka shis topiks jaauztver ar ironiju!
jaapajautaa ironijai, vai vinja buus ar mieru kopaa uztvert...
Publicēts: 23.04.09 17:51
 citēt
Annirs:
alchsh:protams, ka shis topiks jaauztver ar ironiju!
jaapajautaa ironijai, vai vinja buus ar mieru kopaa uztvert...

:D :D :D
Publicēts: 23.04.09 18:45
 citēt
Atkal krāniņa staipītājiem ir par ko parunāt.
Publicēts: 23.04.09 19:19
 citēt
sinliv:Atkal krāniņa staipītājiem ir par ko parunāt.
vai nu tiem, kuri kraaninjus nestaipa un lieto tikai cjuraashanai, galiigi nav par ko parunaaties!:face-smile:
Publicēts: 24.04.09 09:27 labots
 citēt
Bet nu principā nestrādā tā kopējā sistēma!

Pasakiet, tik ka tā tas nav - Bildes kritikai izliek tikai tāpēc, ka tā var uzskrūvēt lielāku reitingu. Reti kāds izliek sūdīgu bildi, ja arī izliek, tur neseko nekādi komentāri un padomi.
Bet vairums no mums, kritikai izliek bildes, lai tikai dabūtu savu izcili un paceltu savu ego. Ja tā padomā, bildes izliktas kritikai vispār vajadzētu būt bez reitinga. Izliec savu bildi, saņem savu kritiku, pielabo un izliec vērtēšanai..
Publicēts: 24.04.09 09:49
 citēt
Kopeejaa sisteema straadaa tieshi taada, kaada vinja ir. ir blakusparaadiibas, bet jebkuraa gadiijumaa shii ir viena no retajaam vietneem, kuraa ir nepaartraukta dziiviiba. blogs. viss paareejais ir pupu mizas.
Publicēts: 24.04.09 10:22
 citēt
Gan jau dēļ brīvām tiesībām izteikties, nevis dēļ zināšanām un spējām foto jomā :D
Publicēts: 24.04.09 10:24
 citēt
briivas tiesiibas ir visur, bet dziiviiba - tikai te...
Publicēts: 24.04.09 10:29
 citēt
kur vēl var uz pirtiņu vai plenēri tikt?............................
Publicēts: 24.04.09 11:02
 citēt
hihi, topigs cepās rūkdams :face-wink:
Publicēts: 24.04.09 11:53
 citēt
laikam jau visi šeit savākušies lai viens otram pasistu pa plecu teiktu cik labas bildes... :)
95% no šejienes apmeklētājiem dziļākajā būtībā šeit sagaida tikai atzinības un uzslavas...

Bet pricipā fotogrāfēšanai ir daudz dažādu motivāciju.

Ambīcijas
finansiaālais ieguvums
pašreailizācija
patīk fotogrāfēšanas process
patīk radīt, realizēt savu vīziju
vēlme izcelties, būt atšķirīgam
komunicēt ar apkārtējiem caur bildēm

gab jau kāds papildinās šo sarakstu

Bet tas viss normāli man arī patīk kad cilvēkiem patīk manas bilde. Labi novērtētas bildes dod gandarījuma sajūtu, kas ir sava veida atlīdzība.
Publicēts: 24.04.09 12:01 labots
 citēt
Fotomāksla sen vairs nav pareizi eksponēts kadrs, kas demonstrē skaistumu. Dorothea Lancman

Kanādieši --Krievi 2:1 Kanādiešu labā pagaidām:)
Publicēts: 24.04.09 12:03
 citēt
Luni - a man joprojaam taa ir...
Publicēts: 24.04.09 12:06
 citēt
Annirs : Ta tev vienkarši jāpērk LABS zieptrauks kurš uz A korekti ekspone un jāknipsē pēc iespējas vairāk SMUKU SKUĶU:):)
Publicēts: 24.04.09 12:07 labots
 citēt
3:1 KANĀDIEŠU labā:) PIRMĀ TREŠDAĻA TIKAI!:):) Moins luzeri kaučkādi salasijušies:):)
Publicēts: 24.04.09 12:10 labots
 citēt
Luni - man patiik pilniigi manuaala shtelle - gan asumu krukjiit gan diafragmas ripu, un apmeeram 80 mm starp 1,8-2,8... neviens ziepis to diemzheel nepiedaavaa...
Un smukie skukji ar nepiesakaas... :( :( :( Laikam jau tie visiem gudriem taisniiba - "tiem" skukjiem vajag bildes a'lja vulgaris... a man taa nesanaak - pat meegjinot...:face-crying::face-crying::face-crying:
:face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin:
Publicēts: 24.04.09 12:23
 citēt
Annirs : Man jau ar patīk manuālās šteles , asjumu joprojām labāk stādu manuāli , exsi gan uz A parasti:):) Nu nezinu manuprāt netrāpīt exsī ar musdienu tehniku un sasķilt čupām smuku skuķu "Korekti noeksponētu" māk musdienājs 99% Mono_grāfu , tas nu galīg nava NEKAS ievērības cienīgs:):) Bet ar to FUNKTIERI gan ir GAUŽĀM švaki , cilvēkiem parsvarā ne mzākā mērā nav atīstīta fantāzija šie cepās par kautkādām debilām "Shēmām @ principiem" tā vietā lai tasit SAVAS BILDES kas būtu intresantas:):) Ooooo 2:3 Krievi vienu ripu atspēlēja:):)
Publicēts: 24.04.09 12:26
 citēt
Nu peec atziimeem skreejeejus var ljoti viegli atmaskot peec komentaariem.
Ieliek bildi kritikai un kad kaads izsaka savu viedokli par bildi, vinjam tiek atbildeets "Man vienalga, man patiik taa kaa ir un uzskatu ka taa ir pareizi.." ... DAOK, Manis peec. Tikai kaada jeega tad ir likt bildi kritikai?

Tie kas skrien peec atziimeem - skries arii turpmaak.

Man personiigi ir interesanti lasiit cilveeku domas par manu bildi.
Publicēts: 24.04.09 12:27
 citēt
a man caur vecajiem stiklie arii exi nemeera... :D
ja tam, ko es redzu skatu mekleetaajaa nav jeega, tad parasti pirkstus krampii rauj un nesanaak i sisdams :D
Publicēts: 24.04.09 12:41 labots
 citēt
qlp:Nu peec atziimeem skreejeejus var ljoti viegli atmaskot peec komentaariem.
Ieliek bildi kritikai un kad kaads izsaka savu viedokli par bildi, vinjam tiek atbildeets "Man vienalga, man patiik taa kaa ir un uzskatu ka taa ir pareizi.." ... DAOK, Manis peec. Tikai kaada jeega tad ir likt bildi kritikai?

Par šito vienmēr esmu ierēcis, izsaki savu viedokli, katram tak viņš atšķirtīgs un pēc tam lasi privātajā, kāds tu nekompetents un neko nesaproti, jo darba autora darbs, kas izlikts kritikai ir nofočēts tieši tā, kā tam jābūt :D
Publicēts: 24.04.09 13:13
 citēt
Hoķis laba lieta kau VECA spēle , bet algsviens patīkami:):)
Publicēts: 24.04.09 14:08
 citēt
Lunis:Hoķis laba lieta kau VECA spēle

rīt jāskatās, kā mūsējie masēs jeņķus :)
Publicēts: 24.04.09 14:45
 citēt
Jaa jaaskataas gan. Es par godu shim pasaakumam saaicinaaju veselu kaudzi draugiem uz galjas cepshanu daarzaa :D
Publicēts: 24.04.09 14:48
 citēt
KEPKE:
qlp:Nu peec atziimeem skreejeejus var ljoti viegli atmaskot peec komentaariem.

Par šito vienmēr esmu ierēcis, izsaki savu viedokli, katram tak viņš atšķirtīgs un pēc tam lasi privātajā, kāds tu nekompetents un neko nesaproti, jo darba autora darbs, kas izlikts kritikai ir nofočēts tieši tā, kā tam jābūt :D

Bet ir viena maza nianse ko vareetu pievienot pie bildeem kuras izvietotas sadaljaa KRITIKA. Vajag tikai vienu laucinju kuru jaaaizpilda bildes autoram un jaaieraksta ko un kaa vinjsh ar sho bildi ir domaajis. Izejot no shiis informaacijas paareejie varees kritizeet vai tieshaam bilde atbilst autora idejai, ja jaa - kas patiik vai nepatiik, ja nee - kapeec un argumenteet savu viedokli.
Publicēts: 24.04.09 15:06
 citēt
a pareizi vien jau KEPKE raksta :face-monkey:
Publicēts: 26.04.09 22:13
 citēt
Annirs:vajag bildes a'lja vulgaris... a man taa nesanaak - pat meegjinot...:face-crying::face-crying::face-crying:
nopietni mēģināji?
Publicēts: 26.04.09 22:18
 citēt
nea... ar vienu reizi jau parasti pietiek, lai saprastu kas i njealjo
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):