Iespējams daudzi atceras traģiskos notikumus 1986. gada 26. aprīlī, kad notika katastrofa Černobiļas atomreaktorā. Pagājuši vairāk nekā 20 gadi un tagad šī vieta ir ļoti mistiska, kas pievilina tūristus un daudzus fotogrāfus. Tajā apkārtnē ir divas palielas pilsētas: Černobiļa (ukr. Чорнобиль) un Pripjat (ukr. Прип'ять), kas lielā steigā tika pamestas (evakuētas), pametot tur gandrīz visu. Izveidojās tādas kā mirušās pilsētas. Tādēļ tagad apmeklējot šīs vietas ir visai sireāla sajūta un fotogrāfijas no šiem objektiem ir visai iespaidīgas. Ukrainas ceļojumu aģentūra SoloEast piedāvā par visai samērīgām cenām apmeklēt šo objektu no vienas personas līdz pat veselām tūrisma grupām.
Kā informē SoloEast, tad ceļojums ir 100% drošs (pat ekoloģisks), un radioaktīvais starojums neesot lielāks par parastu starpkontinentu pārlidojumu, tādēļ veselībai tas vispār nekaitē. Bet nu tomēr nevajadzētu būt pārgalvīgiem un domāt, ka nekāds ļaunums tur nevar notikt. Vienam tūristam šis ceļojums izmaksā bez lidojuma un dzīvošanas izmaksām - 535 USD, bet ja savācās grupa virs 15 cilvēkiem, tad jau sanāktu 145 USD. Visā ceļojuma laikā ir atļauts fotografēt un filmēt, izņemot vietas, ko noteiks ceļojuma gids. Papildus informāciju par SoloEast piedāvājumu, apmeklēt Černobiļu, var lasīt mājas lapā tourchernobyl.com. Bildes no kāda ceļotāja var apskatīt te: grcade.com/viewtopic.php?t=2217 Vai arī kiddofspeed.com, community.livejournal.com/145071.html, sabirov.livejournal.com/10458.html. Suvenīrus gan no turienes nevarēsiet atvest, jo par to draud 5 gadu cietumsods - tikai fotogrāfijas vai video.
kad likvidēja sekas, arī teica, ka starojums ir nekaitīgs, bet daudziem uz vietas noņemot cepures, tās nogāja ar visu adu un matiem, tas pats bija ar cimdiem un roku ādu. Tur tā ķēma pussabrukšanas periods, ja nemaldos bija 145 gadi , līdz ar to viss ko reklāmas saka ir murgs (var palikt par murgu turpmākajai dzīvei) ... bet, kas vēlās riskēt, skatiem jābūt vareniem , bet tukšumu bildēt... jāņem līdzi modeļi
++ kristap. pirms gada pirmo reizi noskatijos draamu Avrora par černobiljas traģediju, kamer mekleju to filmu netaa (nezinaju nosaukumu, joskatijos ne no sakuma pa tV) izpetiju Pripetes lapu, salasijos forumus.. zin.. meklet piedzivojumus var kalnos vai meginot izprovocet savvaljas dzivnieku uzbrukumus sev.. ne jau apzinati doties saķert radiacijas gabalinju ko jutishu ja ne es tad varbut mani berni..
Stulba doma. Netā jau ir superīgas bildes, ko viena meitene motocikliste safočējusi. Vēl aizvien pastāv iespēja sacelt radioaktīvos putekļus vai trāpīt kādā karstajā punktā. Esmu netieši saskāries ar radiācijas sekām. Tici man, nav tā vērts.... Safočēt Maskačku naktī ir daudz drošāk, un pat, ja iekritīsi uz nepatikšanām, būs mazāk mokoši.....
dzirdēju, ka pastāv risks sačakarēt spoguļkameras hwz kāpēc, bet tā ideja super, aura tur noteikti ir mega, mega. Viena no must have lietām, ko dzīves laikā gribētos izdarīt
virtuāli tur esmu paviesojies - izgāju abas STALKER daļas
Pauliic:dzirdēju, ka pastāv risks sačakarēt spoguļkameras hwz kāpēc,
radiaktīvs starojums ir paliekošs uz materiāliem ("iesūcās"), tieši tāpēc viss kas ir bijis līdzi - jāmet ārā pie radiaktīviem atkritumiem (cik teica ka organizētāji iesaka ņemt drēbes, kuras nav žēl izmest)
Es tur biju 3 mēnešus nākošajā gadā pēc avārijas, saskatījos tādus brīnumus , ka diez vai kādam ieteiktu un pats nu nemaz negribu tur vēlreiz būt, kad biju manā klātbūtnē nomira 2 veči, pēc tam dažu gadu gaitā cik man zināms no tiem ar ko kopā biju un kuri bija dikti centīgi darboņi , jo tur par darbu augstas radiācijas zonā maksāja labu kojeficentu, ir jau zem zemes labs strīķis...... viena daļa stipri nodzērās jo mēģināja mūs pārliecināt, ka alkohols palīdz izdzīt no iekšām radiaktīvo vielu atstātās sekas....... Kā atceros to laiku , tā murgi metās virsū....... Visstulbķais visā tajā, kā noskaidrojās pēc tam kara komisariātā - mēs visi esot bijuši BRĪVPRĀTĪGIE
netjan:mēģināja mūs pārliecināt, ka alkohols palīdz izdzīt no iekšām radiaktīvo vielu atstātās sekas.......
sekas laikam nekādi. bet iemāvušus mazāk ņemot - nezinu, cik taisnības. tipa brīvos radikāļus piesaista vai. Kālija Jodīds minimāli līdz - 1. organisms neņem pretī radioaktīvo Jodu, jo jau diezgan parastā. 2. ibioķīmiskās sekas mazina. radioaktīvā Joda tur vairs necik daudz nevaidzētu būt, tas 50% no sūdiem tikai sākumā, bet tam 1/2-sabrukšanas periods īss, nedēļa vai 2. motociklistes bildes baigi labās, tak laikam ko vairāk dabūjusi pabildēt, ka ierindas tūristi.