Ja iet runa par reportāžu lielos pasākumos, laikam korektāks būs formulējums "pārvarēt savu kautrīgumu"... Nekaunība vairāk būtu attiecināma uz līšanu bez rindas utml...
tev esot fotografēšanas pieredze "vairāk par 5 gadiem". Tā kā vajadzētu jau izprast šādus jautājumus. Jebšu... 5 gadi fotoaparāc plauktā gulējis, jeb nodoms bijis 5 gadus
es pievienojos Vil'am! plus jau ieprieksh mineeju, ka var arii shaadus jautaajumus vienaa topikaa sabaazt. pagaidi nedeelju, lai sakraajaas un sper valjaa
karjerā kopumā varbūt ne visai, konkrētas bildes iegūšanā noteikti. un konkurentu bilžu padarīšanā par nelietojamām. es jau zolidņaks būdams, famīlijas neminēšu. bet dažs labs apseezjas daudzmaz peec cilveeka pirmajaa rindaa, tak savu 1/2 metru garo objektiivu kaa zakons izmeerc no gabariitiem. a, kad prese straadaaju, atnaaku zoliidi laikaa un pielienu tiesshi tik tuvu, lai buutu cik nu iespeejams tuvu, bet taa, lai nav nepieklaajiigi tuvu. un kad nu izsludina, ka tagad driikst bildeet, man pilns kadrs ar koleegju pa foto liiniju bezdeem.
Octavian:Nekaunība ir aizlīst citam fotogrāfam priekšā, kaut kādos masu pasākumos... Bet cik esmu bildējis, visi parasti ir baigi zolīdi...
maz esi bildējis un/vai totāli paveicies vai esi bildējis pasākumos, kuros bijuši sanākuši tikai baigi zolīdie fotogrāfi. 1-kāršajiem darbaļaudīm jau arī pofig veņņiki, ka Tev vaig bildi. "palaiž ar bērnu!" parasti nelīdz. "propustjitje, polnoje vedro kraski!" jau labāk. :face-surprise:
Jaa, paliidz, bet visam jaabuut sapraata robezjaas. Drosme ir vajadziiga lai nakts laikaa pa maskachku vazaatos bildeejot visu kas tur kust, un nekauniibu, lai pieetu tad pie urljakiem nostroljiit smeekji.. heh, nav jau pirmaa reize..
Octavian:Nekaunība ir aizlīst citam fotogrāfam priekšā..
Ne tikai masu pasaakumos, bet pasaakumos, kur taa nav smuki dariit. Par taadu izgaajienu peec pasaakuma var atrauties ar statiivu..
Drosme tas taka vairāk tiešām Safari vai kariņiem . Fotogrāfam ir jābūt ĻOT LABAM psihalogam un cilvēku / dzīvnieku pazinējam arī nekaunīgam kā sunim pavasarī Istenībā ir tāda fīča ka drošībnieki pievērš pastiprinātu izmanību divu kategriju subjektiem , Izbijušiem militaristiem un žurnalistiem sevišķi fotogrāfiem . Jo šis darbs parasa labu psihaloģisku un taktisku sagatavotību pietam fotogrāfi parasti ir arī izcili šāvēji jo ALGORITMS / FONKCIJA ļot līdzīga kā snaiperim To savulaik Beļģijā vienos specializētos kursos kruti drošibnieki pieminēja , PRAKTISKI ar ir gadijies piedzīvot kā tas isstās dabā poligonā piemēram ār šitādu daiktu www.youtube.com... kādi LV ar ir pietiekamā skaitā Piemēram darbas fotogrāfs Ainārs Meiers mums laps 50 kalibra spēcālistswww.youtube.com...
Jonatans:Ne tikai masu pasaakumos, bet pasaakumos, kur taa nav smuki dariit.
(aizlīst citam fotogrāfam priekšā..)nu, vajag bildi, izslejies kā briedis, paņem un izlien no kadra. huju - stāv 1/2 stundu, pārlapo bildes, sak, vai labi sanācis un ar svarīgu mūli pa vienai dzēš nost. a presenē esmu piedzīvojis, ka ne tikai nepārslēdz debilku masturbācijas režīmā, bet arī paceļ trubu un saka: "Ja tut na presskonferencii s Biljljijem Kobanom!" (HVZ kādēļ krievi tā Billiju Kophemu dēvē?).:face-surprise:
Vienīgās reālās nesaskaņas (līdz pat "spēka paņēmieniem ar korpusu") man regulāri gadās kāzās ar videooperatoriem. Viņiem ļoti bieži "gadās" bezkaunīgi līst kadrā , brīnišķīgi redzot, ka arī es bildēju. Saprotu jau, ka viņu lampiņa dod mazāk gaismas, nekā mana blicene, bet runas nelīdz. Toties, ja kārtīgi pagrūžu ar gurnu ārā no kadra- kādu laiku atkal paliek pieklājīgs...))