jebkurš Zenīts bija gana labs laikā, kad neko labāku nevarēja dabūt. "mīts" varbūt radās krievu deficītu laikā, arī vidējam pircējam cena bija salīdzinoši augsta. filmu spoguļkamerai svarīgi ir slēdža darbība, tā drošums, iestādāmo eksp. laiku parametri, spoguļa mehānisma darbība, filmas vilcējmehānisms. bildes īpatnības dod objektīvi, un tos var mainīt. pašam ir ZENIT - B, darba kārtībā. tagad bildēt ar Zenit ir tas pats, kas braukt ar franču "Pīli" un teikt, ka baigi kruta. bildēt var, bet mūsdienās ir ērtāki un labāki varianti
60uz5komats6:A kāds sakars zenītam ar fotografēšanu?
izza ņeimeņija lučšego esmu lietojis. sen. par SHITo draugos ašpadsmit bazāru. 1 jautrībnieks uzrakstījis, ka baigi kruti, ar "Zenītu" varot i bildēt, i riekstus dauzīt. 1 vēl gudrāks (miniet 3X, kurš! ) pierakstīja: "gan bildes taisīt, gan riekstus dauzīt var ar Pentax LX, ar Canon F-1 un ar Nikon F4. ar "zenītu" var tikai riekstus dauzīt.".
briedis:šitais
izskatās, ka zaudējis gandrīz vienīgo labo īpašību!, ar plastmasas gabalu takš riekstus nesadauzīsi.
Nav jau tik traki, ka Zenīts neder fotografēšanai. Kādreiz ilgi krāju naudu, lai pie Zenit ET tiktu. Un pat tad nevarēja aiziet uz veikalu un to nopirkt. Sagādāja pa blatiem pēc diezgan ilga laika. Tagad jau vispār nav nekādas problēmas ar fotoaparātiem -- var nopirkt da jebkādu. Un bildēt ar varēja -- priekš tā laika tīri ciešami bija, ņemot vērā to kādas filmas varēja dabūt veikalā. Tā ka bildēt var ar jebkuru zenītu, kas daudz maz strādā. Tik vai šobrīd to vajag?
Visi mēs padomju laikos,из за неимения лучшего,ar zenītiem esam attēlus ieguvuši,bet šobrīd,kad par smiekla naudām var nopirkt fotoaparātu,par zenītiem vajadzētu aizmirst,kā par ļaunu murgu. Padoms Nr1: lai zenītu padarītu divreiz vērtīgāku,tajā jāieliek filma. Padoms Nr2: lai Prakticu padarītu smukāku,tā jānoliek blakus zenītam.
Kā pirmā kamera bija baigi ok, labi varēja iebraukt kas un kāpēc ir diafragma, slēdzis, mikroprizmas matstiklā.. kad noplīsa labi bija iepazīt kameru no otras puses - tobiš iekšpuses.. Tagad dažs labs bildētājs ar digikameru tolkam nezin nah.. tāda diafragma..
Man bija Zenit EM tais laikos,kad tas bija deficiits.Darbojaas labi,bet sleedzis saaka nikjoties aarzemju brauciena laikaa,visus kadrus sachakareeja,ko tikai maajaas atklaaju.Paardevu un vairs dzirdeet par zeniitiem negribu.Hlams!!!!!
entuziasts:Man bija Zenit EM tais laikos,kad tas bija deficiits.Darbojaas labi,bet sleedzis saaka nikjoties aarzemju brauciena laikaa,visus kadrus sachakareeja,ko tikai maajaas atklaaju.Paardevu un vairs dzirdeet par zeniitiem negribu.Hlams!!!!!
krievu preci, lai tas būtu televizors vai kas cits, jau nevarēja pirkt kā tagad, iepakojumā, neskatoties. pie izdevības bija jāizpako un jāpārbauda, ne reti puse partijas bija brāķis, arī filmiņas, vai magnetofona lentes. par tehniku, arī Zenit, ja gadījās labs eksempluārs, strādāja labi
Labi. Zenit, protams, ir pilniigs meesls. BET!!! Ja tu vari uztaisiit LABU bildi ar zenit, tad vareesi uztaisiit labu bildi ar jebko... Vairums par ar uubermoderniem digispoguljniekiem neko jeedziigu nespeej - taa vienkaarshaa iemesla deelj, ka ponja ta 0! Ar zenit un bez ponjas - rezultaats buus 0!
Esmu ar zenītiem E(ar heliosu tika pirkts unītī,otrajā stāvā par vasarā,kolhozā bietes kaplējot,nopelnītu naudu) un 11(tas Stučkas ielas komisjonkā tika pirkts) ,veselu lērumu svemu un tasmu izbildējis.Un uz šīs pieredzes balstoties,pretendējot uz patiesību pēdejā instancē,saku ka Zenīts ir Sūds.
Ir bijuši divi zenīti. abi ET. Teju apdirsos, kad noliku blakus ricohu, it kā jau gandrīz tas pats, bet... skatumeklis, metaala sleedzis, normali ekspo laiki, preciizs eksponometrs, nepleesh un neskraapee filmu... kkad sen sabildeeju aci pret aci. ljubvi.net...
vislabaakaa ir atskjiriiba skatumekletajiem - ljubvi.net...
nu nez... man puse bildes ar zenit fotografeetas, joprojaamk ikn pa briidim ar to pakaiteejos un manupraat nav ne vainas, ja ljoti grib sevi paspiidzinaat, sanaak pat pa labai bildei www.fotoblog.lv...
Annirs:nu nez... man puse bildes ar zenit fotografeetas, joprojaamk ikn pa briidim ar to pakaiteejos un manupraat nav ne vainas, ja ljoti grib sevi paspiidzinaat, sanaak pat pa labai bildei www.fotoblog.lv...
Neviens jau nesaka, ka neko nevar uzbildēt. Jautājums par ko citu, ja ir vienkāršāki un precīzāki veidi/iekārtas, kas garantē jūtami mazāku tehnisko brāķi - kāpēc neizmantot? Tīri tā sportam, hoooobi - var, bet tā...
Apgalvot, ka meža gāšanai cirvis ir labāks par zāģi ir naivi, bet apgalvot, ka ar cirvi nevar nocirst koku - arī stulbi...
aga! bet Tu nav ieveerojis, ka shis temats te ir vecs kaa pasaule... nu GRIB atsevishkji indiviidi tam iziet cauri... es ar filmu fotografeeju tikai taapeec, ka tas ir zenit - patiik mazohisms atsevishkjaas jomaas. iedotu man F5 - figu fotografeetu
Ja gribi aparātu ar ko paspēlēties un neiespringt uz stiklu iegādi,tad ļoti laba kamera. Ja domā ar šito sākt un vēlāk pāriet uz tā paša brenda digiparātu ar jau gatavu objektīvu krājumu (tb uz Sony),tad ieteiktu padomāt.
a tur bus visi labi. man ljoti patika Singlex II. Zhel, ka nebija dioptriju korekcijas... skaties, lai ir m42 viitne - varesi likt zeniita objektiivus, ja taadi ir. ja nav, tad skaties lai ir K-mount - shitaa vispopularaakaa sistema pasaulee pieejamo objektiivu skaita zinjaa, ja nemaldos.
Annirs:BET!!! Ja tu vari uztaisiit LABU bildi ar zenit, tad vareesi uztaisiit labu bildi ar jebko...
arī sadalu viedokli - Garjāns Juris reiz uz manu bildi blenzdams jautā, kurš te ar (.)-tu kopējis, saku, ne gluži ar (.)-tu, toties tīstīju ar Pirokatehīna - ziepuzāļu tīstekli, uz ko viņš, ka tad jau man vēl tikai aparātu vaig!
versatile:ja nav, tad skaties lai ir K-mount - ja nemaldos.
nemaldies! un adapteris (pa latviski "perehodņiks") bez stikliem iekšā un ar visu ∞-u!