forum.gif
Lābākā foto tehnika 2009 !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Lābākā foto tehnika 2009 !
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.05.09 11:33 labots
 citēt
Nu vienalga tuir fiksu ir stingri maz

Oly 8 mm F3.5 - Tumšs 16mm
Sigma 24 mm F1.8 - Pagaišs 48mm
Leica 25 mm F1.4 - Gaišs 50 mm
Oly 35 mm F3.5 - Tumšs 70 mm stikls
Oly 50 mm F2 - Pagaišs 100mm stikls
Sigma 105 mm F2.8 - Pagaišs 210 mm stikls
Oly 150 mm F2 - Gaišs 300 mm stikls
Sigma 150 mm F2.8 - Pagaišs 300 mm stikls
Oly 300 mm F2.8 - Gaišs 600 mm stikls par astronomisku cenu...

Un kur ir tā čupa ar gaišajiem stikliem starp 50 un 100mm, kur ir starp 100 un 210?
Un platais gals tāds pavisam nožēlojams...

P.S.
Būtu labāk bildējis un rādījis smukas bildes, nevis kārtējo reizi kaut kādas paša līdz galam neizzinātas muļķības te gvelzis...
Publicēts: 08.05.09 11:42
 citēt
prasiitos kaut ko, kas uz ff ir 24, 85, 135, 200 mm, gaishss un fikseets.
Publicēts: 08.05.09 11:45
 citēt
versatile:prasiitos kaut ko, kas uz ff ir 24, 85, 135, 200 mm, gaishss un fikseets.

nu tur no vēlamā saraksta ir 100 mm F2 un 210 mm F2.8 i viss...
Publicēts: 08.05.09 11:58 labots
 citēt
Gudris::face-grin::face-grin::face-grin:...un vēl man prasītos lai būtu rozā krāsā kāds objektīvs...bet nav :face-crying: ...laikam jāpāriet uz Canonu būs :face-angel:

Rozā krāsu baloniņā vari nopirkt krāsu bodē vai prāvākā celtniecības preču veikalā...

P.S.
Tikai nesaprotu kāds normālu gaišu fiksu trūkumam sortimentā ir sakars ar objektīva krāsu? :face-devil-grin:
Publicēts: 08.05.09 12:05
 citēt
paņem lēto objektīvu, izjauc, nopūlē un noanodē rozā krāsā :D
100%, ka bildes zīmējums mainīsies (jo vajadzēs atpakaļ stiklus likt iekšā :face-grin: :face-devil-grin:)
Publicēts: 08.05.09 12:11
 citēt
palaidniex:Nu vienalga tuir fiksu ir stingri maz

Oly 8 mm F3.5 - Tumšs 16mm
Sigma 24 mm F1.8 - Pagaišs 48mm
Leica 25 mm F1.4 - Gaišs 50 mm
Oly 35 mm F3.5 - Tumšs 70 mm stikls
Oly 50 mm F2 - Pagaišs 100mm stikls
Sigma 105 mm F2.8 - Pagaišs 210 mm stikls
Oly 150 mm F2 - Gaišs 300 mm stikls
Sigma 150 mm F2.8 - Pagaišs 300 mm stikls
Oly 300 mm F2.8 - Gaišs 600 mm stikls par astronomisku cenu...

Un kur ir tā čupa ar gaišajiem stikliem starp 50 un 100mm, kur ir starp 100 un 210?
Un platais gals tāds pavisam nožēlojams...

P.S.
Būtu labāk bildējis un rādījis smukas bildes, nevis kārtējo reizi kaut kādas paša līdz galam neizzinātas muļķības te gvelzis...

eu, šitās Leicas, Sigmas utt NAV korekti, davai oļikus atrodi, TOS krutanos, pa štukām, kuri visiem liek no augšas........
Publicēts: 08.05.09 12:37
 citēt
Gudris:NilsS apskaties uz savām dzidrajām un detalizētajam bildēm no sākuma un tad met akmeni cita dārziņā :face-angel:

Par kādu dzidrumu un detalizāciju mēs varam runāt bildēs ar garāko malu 900 pix? :face-glasses:
Publicēts: 08.05.09 12:40 labots
 citēt
Gudris:NilsS apskaties uz savām dzidrajām un detalizētajam bildēm no sākuma un tad met akmeni cita dārziņā :face-angel:

tiešām domā, ka man tev kaut ko vajag pierādīt ?:)
Bet būtu interesantāk diskutēt par tēmu oļustikli, nevis personālijām, ne gudrīt :)
PS parādīšu, par nieka 25 LS no tevis
Publicēts: 08.05.09 12:46
 citēt
Vot par oly stikliem runājot nedomāju ka oly būtu baigās problēmas ar to trūkumu... nu nav fiksu nu fig sņim, nejau stiklu daudzums ir oly galvenais trūkums.
Publicēts: 08.05.09 12:56
 citēt
Gudris:Izskalo smadzenes no Kanona čurām un tad varam padiskutēt .

Pieklājīgs zellis mums esi pagadījies. Tāds inteliģents un jauks :face-monkey:

Gudris:

nu par oly trūkumiem ir gana diskutēts...moš parunājam par Kanona trūkumiem ?...ak vai...viņam jau nav tādu :face-angel:

Šeit jau pac mēģināji nevajadzīgi runāt par nezkādu Oly pārākumu... :D
Nu esi nopircis to Oly - nu i bildē reiz tak smukas bildes. Ko tur cilāt labāks sliktāks, vai tas tev tāds cepiens pašapziņas stutēšanai? :face-grin:
Publicēts: 08.05.09 13:03
 citēt
Gudris:palaidniex kur es ko runāju par pārākumu...nez kāpēc jūs Kanonisti pie katras oly veidīgās diskujas lienat iekšā ar savu Kanona pārākumu ! :face-kiss:

A mazliet savus vārdus negribi pavākt atpakaļ - kāds es Kanonisc? :D
Un kur es ko teicu par nezkādu Canon pārākumu?
Publicēts: 08.05.09 13:08
 citēt
>Un kur ir tā čupa ar gaišajiem stikliem starp 50 un 100mm, kur ir starp 100 un 210?
>Un platais gals tāds pavisam nožēlojams...

Ja tieshaam ir interese par Oly, tad buutu jaazin shie stikli -
14-35MM F2
35-100mm F2

Chupa ar fiksiem nepiecieshama citaam sisteemaam.
Platajam galaa galam ir 7-14mm F4, nu cik var nodarboties ar dezinformaaciju... ZB!
Publicēts: 08.05.09 13:12
 citēt
Gudris:nu vienalga kanonists vai nikonists starpiiba nekaada...vieniigi nikonam optika labaaka !

Ne es Canonists, Ne es Nikonists, ko te kul tukšu! :face-devil-grin:
Man nav tādas nezkādas ūberpiekritības vai kādas kameru brenda/sistēmas slavināšanas/aizstāvēšanas bezjēdzīgā sindroma... Ja kāds smuki bildē ar obskuru un bez lēcas vispār - arī labi, galvenais lai rezultāds baudāms...
Publicēts: 08.05.09 13:16
 citēt
waldis:>Un kur ir tā čupa ar gaišajiem stikliem starp 50 un 100mm, kur ir starp 100 un 210?
>Un platais gals tāds pavisam nožēlojams...

Ja tieshaam ir interese par Oly, tad buutu jaazin shie stikli -
14-35MM F2
35-100mm F2

Chupa ar fiksiem nepiecieshama citaam sisteemaam.
Platajam galaa galam ir 7-14mm F4, nu cik var nodarboties ar dezinformaaciju... ZB!

7-14 F4 - ta nu gan gaišo stiklu atradi... :face-crying:

Tas, ka ir tie zūmi ir F2 vēl neko nenozīmē. 70-200 ir arī visiem pārējiem un dēļ tā, ka tie ir "tikai" F2,8 nebūt nav tāpēc sliktāki...

Zūmam tomēr ir savi konstrukcionāli ierobežojumi, lai tomēr fiksi tiktu režoti un lietoti. Daži "neērtie" fiksi visai naidīgi ieliek zūmiem pat cenā. Laikam dēļ mazohistiem tie tiek ražoti... :face-devil-grin:

Pagaidām es zinu ļoti maz Zoomus, kas var bildes kvalitātē sacensties ar fiksiem un ļoti maz ir tādu, kas tiem fiksiem ieliek...
Publicēts: 08.05.09 13:42
 citēt
35-100/2 :face-devil-grin: - i neredzu te nekā laba...

vnk beidziet dirst un labāk izejiet ārā pafočēt k-ko vismaz.. :face-monkey:
Publicēts: 08.05.09 13:45
 citēt
paskaidro, kam gaisho platlenkji vajag? dereetu kaada bilde, piemeeram.
Publicēts: 08.05.09 13:52 labots
 citēt
Ja platleņķi izmanto interjera bildēšanai, tad viņam tas gaišums toč nav nepieciešams, tur nepieciešamāks ir tilt/shift mezgls, bet tumšākos apstākļos, bildējot kādu notikumu/reportāžu gaišam fiksam ir vairāk priekšrocības, kā arī krāsas bieži vien smukākas, nekā tumšs stikls + zibene...
Kā arī brīžos, kad vajadzīgs ātrs slēdzis... Tev jau tikai šķiet, ka tos gaišos platleņķus ražo un lieto aiz neko darīt, vane?
Publicēts: 08.05.09 13:52
 citēt
waldis:paskaidro, kam gaisho platlenkji vajag? dereetu kaada bilde, piemeeram.

šas atnāks Portreti un nolamās... :face-devil-grin:
Publicēts: 08.05.09 15:34
 citēt
Mandalay:

un pareizi darīs, ja tā darīs. Jo tam 2.8 IR cita detalizācija tumšajās kadra daļās, reportāžās telpās atšķirība starp 4.0 un 2.8 vispār ir dramatiska.
Publicēts: 08.05.09 16:03
 citēt

NilsS:
Mandalay:

un pareizi darīs, ja tā darīs. Jo tam 2.8 IR cita detalizācija tumšajās kadra daļās, reportāžās telpās atšķirība starp 4.0 un 2.8 vispār ir dramatiska.

ja ar abiem bildē ar f/8, tad detalizācijas atšķirības nosaka tikai objektīva konstrukcija. Gaišie platleņķi ir domāti reportāžām sliktā gaismā, kad vajag iegūt pietiekami īsus laikus, lai apturētu kustību un ātri nofokusētos.
Publicēts: 08.05.09 16:45 labots
 citēt
abus lietojot uz f4 atšķirība būs.
Publicēts: 09.05.09 00:26
 citēt
..no visa te sarakstiitaa secinaajums viens - Gudris ir sapisies gudriibaa, turklaat konkreeti smagi..
Publicēts: 22.05.09 23:34
 citēt
labākā tehnika tikai tiko parādās pentax k7 un lai tik kāds pasaka ka no visa tā saraksta ir kas labāks
www.dpreview.com...
P.S
gads jau ar vēl nau cauri tākā vis vēl tik priekšā
Publicēts: 22.05.09 23:53
 citēt
janist, jau gadu ir kas labaaks.. :D

www.dpreview.com...
Publicēts: 22.05.09 23:59
 citēt
Jonatans:janist, jau gadu ir kas labaaks.. :D

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_eos50d%2Cpentax_k7&show=all

Pa pa - kas tad tur ir labāks?

Vairāk piskeļu, ūberāks 12800 ISO? :D

Kaut kā pentax izskatījās krutāks salīdzinot tādu parametrus kā
> Image stabilization
> Auto Focus
> White balance override
> Exposure compensation
> Metering
> Movie Clips
> LCD Dots
> Svars/Izmērs

:face-monkey:
Publicēts: 23.05.09 00:00
 citēt
šur tur ir labāks bet canonam nav vairles, stabilizācija, aizsardzība pret putekļiem utt.utt.
un viņš nav tik erganomisks un izturību ar nevar salīdināt
Publicēts: 23.05.09 00:04
 citēt
paldies briedi ka novērs pentax diskriminācijunu un par to ka saproti kautko no tehnikas
Publicēts: 23.05.09 00:08
 citēt
nu pat ja nesakam ka labaaks, tad nu ne sliktaaks.

1. IS visefektiigaakais ir objektiivaa, nevis matricas kratekliigais.
2. AF ir atkariigs no objektiiviem, vismaz darba apstaakljos buutu aatri skaidrs kur taa fiicha ir. ;)
3. WB pofig - RAW!
4. filmeet ar kameru - sorry, to es vispaar nenjemu veeraa.
LCD punktu skaits - jaa manaama starpiiba, 920.000 vai 921.000 punktu. lol

janist, ir gan wireless, gan stabilizaacija, kas ir objektiivaa, un kaa jau piemineeju, straadaa labaak nekaa matricas krateklis. aizsardziiba pret putekljiem - ir :) arii mitrumu, erganomisks un izturiiba? Par erganomiku nestriideeshos, bet izturiiba?? kaadaa zinjaa to domaaji? pamato luudzu!

Da nu..
Publicēts: 23.05.09 00:11
 citēt
shitais te, pentaxi jau neviens nediskriminee, olimpis ir tas kursh ir tas kas dabon ciest..

Briedis, mums Mezjciemaa vajadzees saskrieties.. ;)
Baac, blakaam dziivojam i alinju taa ar nevar sadzert. :face-surprise:
Publicēts: 23.05.09 00:23 labots
 citēt
Jonatans:nu pat ja nesakam ka labaaks, tad nu ne sliktaaks.

1. IS visefektiigaakais ir objektiivaa, nevis matricas kratekliigais.
2. AF ir atkariigs no objektiiviem, vismaz darba apstaakljos buutu aatri skaidrs kur taa fiicha ir. ;)
3. WB pofig - RAW!
4. filmeet ar kameru - sorry, to es vispaar nenjemu veeraa.
LCD punktu skaits - jaa manaama starpiiba, 920.000 vai 921.000 punktu. lol

janist, ir gan wireless, gan stabilizaacija, kas ir objektiivaa, un kaa jau piemineeju, straadaa labaak nekaa matricas krateklis. aizsardziiba pret putekljiem - ir :) arii mitrumu, erganomisks un izturiiba? Par erganomiku nestriideeshos, bet izturiiba?? kaadaa zinjaa to domaaji? pamato luudzu!

Da nu..

vairles un aizsardziiba pret putekljiem canonam 50d nav vismaz visos apskatos raksta ka nav filmēt klipus es ar netaisos un izturīgāks ir tapēc jo tiek taisīts no labākiem matreāliem un arī tās 72 ūdens necaurlaidības blīves arī palīdz visu savākt kopā un par to aizsardzību pret mitrumu arī visur lasu ka nav un canins ari tehnisk;a zina ir neizturīgāks jo ja es esmu daudz dzirdējis ka canon mirst dabīgā nāvā tad par pentax neko, tādu nedzirdu janu vienīgi to paņam un sadauza pret asfalut
Publicēts: 23.05.09 00:28
 citēt
Mezhciems FTW!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info: