Maris:sitiet nesaudzejot, bet pa manam banalknjiks turklat garantets nevis nejaush
Kāpēc uzreiz banaļņiks - standarts! Katru dienu dragāt vienu un to pašu - bez banaļņika? Kur ir tie ģēniji?
pie mums nav, bet aarzemees pa pilno. tur ja tu seedi un razho vienu un to pashu n-tos gadus tu nezidziivosi, bet latvijaa vari vienu un to pashu 20 gadus bildeet un paliksi siltajaa vietiņā...
ja es preceetos - neietu, bet tiem kam patiik klasika - iesaku !
Ar to banālo klasiku ir tā,ka ,tad kad pienāks sudrabkāzas,tad varbūt būs drusku neērti pašiem skatīties uz "megasuper modernajām progresīvi atraktīvajām bildēm",jo tendences ir pārejoša padarīšana,tas kas šodien ir kruta ,tas parīt vispār vairs nerullē.Ir daži gadijumu dzīvē,kad lieki vipendroni nav gluži piemēroti,salons ir salons,reportāža ir reportāža.Nez kapēc nevienam neienāk progresīvāk un modernāk bildēt bēres,piemēram piederīgo grupas foto ar nelaiķi,kurš pakarināts ķēdēs pamestā fabrikā un visstas protam pusnaktī jābildē.
60uz5komats6:Ar to banālo klasiku ir tā,ka ,tad kad pienāks sudrabkāzas,tad varbūt būs drusku neērti pašiem skatīties uz "megasuper modernajām progresīvi atraktīvajām bildēm",jo tendences ir pārejoša padarīšana,tas kas šodien ir kruta ,tas parīt vispār vairs nerullē.Ir daži gadijumu dzīvē,kad lieki vipendroni nav gluži piemēroti,salons ir salons,reportāža ir reportāža.Nez kapēc nevienam neienāk progresīvāk un modernāk bildēt bēres,piemēram piederīgo grupas foto ar nelaiķi,kurš pakarināts ķēdēs pamestā fabrikā un visstas protam pusnaktī jābildē.
ja visi buutu taadi gaišreģi un spētu paredzēt uz 50 gadiem uz preikšu. bet varbūt es maldos un tieši Tu esi pasaules kāzu bilžu modes noteicējs, kas nosaka top10 pasaules kāzu fotogrāfu topu katru gadu...
kādreiz sī pati klasika un standarta salona bildes skaitījās "megasuper modernajā progresīvā atraktīvajā bilde", jo ne visi bija spējīgi to atļauties un retajam fotogrāfam bija gaismas. paiet laiks un viss modernais noveco un kļūst par klasiku, tas pats būs arī ar šodienas modernajām bildēm. apskaties 5-10 gadus vecas moderās kāzu bildes (Piemēram Yervants), tagad katrs otrais ārzemēs šitā bliež un drīz tā būs klasika.
Nav jā būt gaišreģim,lai paskatītos 50 gadus uz priekšu,pietiek paskatīties 50-100-150 gadus atpakaļ,vismaz es jēdzienu klasika saistu ar šādiem laika periodiem,nevis 5-10 gadiem."Gaismas",gan nebija katram fotogrāfam,tas tiesa - parasti "gaismas" bija stikla sienas uz ziemeļu pusi,krutākajiem stiklotas sienas bija teju visapkārt un šie ar aizkariem manipulējot tās gaismas salika Lēti tas tiešam nebija,tādēļ cilvēki arī pērsvarā atļāvās vienu vai pāris klasiskus attēlus uzņemt un tādi tie arī mūsu senču albumos apskatāmi.Ja nav senču albuma pie rokas,var aizstaigāt līdz kādam antikvariātam,cilvēkbilži nav deficīts,katrā kāda čupiņa atradīsies,ko paskatīties .
P.S. par bērēm ir gan vietā,jo tas ir viens no nedaudzajiem būtiskajiem dzīves atgadijumiem,un ja kādu citu līdznozīmīgu var bildēt atraktīvāk,tad nav nekādu iemeslu tā nerīkoties arī bēru gadijumā.
vot, ka man bernudienaas gadiijaas laulaties, nobildejos pie sausaligas apbedisanas kantora reklamas ar nosaukumu VELIS-A (laulajos universala iestade kur bi dazadi pakalpojumi) - baigie gadi pagajushi - nevienu kaazu bildi neatceros iznemot sho - baigi kruta bilde
tādas bildes var jebkurš fotogrāfs jebkurā studijā uzbliezt...tikai izvēlies sev tīkamāko un makam atbilstošāko( andre gan jau pa dārgu būs...bet iesaku )
A vot i nē,tur ir tā pat kā ar datorapstrādi,ja datorapstrāde ir redzama,tad tā ir sūdīga .Sajā žanrā i kaudze nianšu,kuras vajag zināt,pamanīt un sakārtot pirms slēdža nospiesšanas,tici man liela daļa fotogrāfu par šīm niansēm neko pat nenojauš .
nav ko perties par to kas kam patīk , Fotogrāfijās gaume kā filmās .... Tie kam patīk klasiskas salon bildes ies fotogrāfēties. Par sudrabkāzām mazliet nekorekts salīdzinājums . Ir paaudze ar izteiktiem tai vēstures momentiem un modes lietām kuras garantēti paliks vecumā šiem par klasiku. Ja man jautātu vai man patīk manas kāzu bildes fotogrāfētās salonā pēc klasikas pamatiem tad es atbildētu ka nē . Izskatās tā izkā nostādīti uz nošaušanu . Bet reportāžu bildes bija tīri normālas . Maniem vēcākiem gan salon bildes ļoti patika un prieks par to.